Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Al Ikhsan Sports Sdn Bhd
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang Sembang
nafisa81
smlm masa husband aku main bola kat padang...salah seorang drpd kawan dia nyer but bola terkopak tapaknye...pastu kawan husband aku pun apa lagi...sebakul la sumpah seranahnya kat al ikhsan...habis main bola diorang pun sibuk la berdebat pasal tokey al ikhsan tu,....ada sorng tu..dgn penuh yakin menyatakan..sebenarnya tokey al ikhsan tu cina...yg paling atas dalam al ikhsan tu cina...tokey dia yg selalu masuk metro tu macam main wayang jer...utk dapat kemudahan loan...modal semua cina yg hulur....

hmmm...kenapa susah sgt org melayu nak percaya pd kebolehan org dan kegigihan org malayu yg lain?tak paham la...kalo rasa tak percaya diam diam dahla..jgn la cuba nak sebarkan dakyah palsu kat org lain...kalu tak tahu...diam je..jgn pandai2 sbb nanti jadi fitnah... oleh kerana pernah makan gaji dgn al ikhsan...saya nak la berkongsi serba sdikit entang syarikat al ikhsan ni....company al ikhsan ni adalah milik bumiputera seratus peratus..tak percaya tgk dia punya pendaftaran syarikat. pemilik bersama @ sharepartner syarikat ni wife dia yg juga seorang melayu beragama Islam...dan lagi satu...dr manager sampai ke storekeeper...semua pekerja al ikhsan adalah melayu dan beberapa org bumiputera sabah-sarawak.takde Cina takde India...yg Chinese cuma supplier dgn sub con...kalau ade sub con atau supplier melayu yg boleh buat kerja dgn baik...dah lama sub con tetap dia yg bernama tuck aun tu kena reject...masalahnya..tiap kali dia bagi peluang pd org malayu buat kerja utk dia...dia asyik terkena je...mintak sub con melayu pasangkan cctv..harga dahla mahal...kualiti teruk pastu asik rosak...bila suruh betulan byk alasan...kalu dah habis payment..lglah payah nak tunjuk muka...oh yer...dia penah amik seorang cina...tp seorang saudara baru...

bos al ikhsan ni seorang melayu yg beragama islam dan InsyaAllah anda boleh bertemunya di masjid ainudin wahid, tmn u hampir 5 kali sehari...seorang yg pada aku sgt baik dan menjaga kebajikan pekerja dunia dan akhirat...setiap pagi jumaat kami akan dihidangkan dgn santapan rohani di masjid..selepas itu ada sarapan2 pulak...bos sanggup dan tak kisah utk membayar penceramah..pendakwah.. utk memberi sedikit tazkirah kepada para pekerjanya..bahagian hqlah...seringkali bos mengadakan majlis2 tahlil,majlis jamuan dan dijemputnya anak anak yatim,para pelajar tahfiz utk sama sama memeriahkan majlis beliau.

daripada kisah2 yang diceritakan oleh anak buahnya...bos al ikhsan ni mmg sgt suka berniaga..memiliki diploma kej. mekanikal, utm... dr zaman duduk kolej kat utm lagi dia dah start berniaga...apa barang yang takde boleh beli kat bilik ali...kate bdk2 yg sama batch dgn dia dulu...kalu bab bola..nak cari jersi..bgtau ali...nanti ali akan cari..

kalau bab jual barang..mmg la ade tulis made in indonesia..made in thailand...made in malaysia...tp tu kite tak boleh kata itu yang tak original ..atau itu barang loyar...sbb....dah kalau nike atau adidas tu bukak kilang kat indon..takkan nak tulis lain pulak...lazimnya...kilang yg bukak kat asean utk pasaran asean...tu semua utk kurangkan kos pengangkutan dan duti. pikirlah sendiri..takkan la nike nak biarkan al ikhsan jual barang tak ori dgn mempamerkan lambang nike sebesar-besra depan kedai al ikhsan...jgn tak tahu...org nike..org adidas pun selalu buat ambush kat ali ikhsan utk tgk camne pomoter al ikhsan jual barang dia...

kalau pergi future buy...org nike sendiri yg sediakan bilik khas utk bos al ikhsan pilih barang...supplier lain yg nak tgk barang..terpaksalah tunggu en.ali keluar dr show room tu...egitu sekali penghormatan yg diberi oleh supplier kepada seorang usahawan melayu,,ttp org melayu tetap tak percaya yg org melayu ni sebenarnya..taklah teruk sgt...

pasal beli barang...pengguna kene tanya promoter tu...ni kasut tahun berapa...kalu dah lebih 2 tahun nyer stok..better jgn beli sekalipun berkenan dihati...sbb biasanya kasut takkan tahan lama sgt wpun dlm tempoh 2 tahun tu kita simpan dlm kotak dlm store jer...nnt baru sekali pakai dah kopakla...koyakla...tanye la tarikh lahir barang tu dulu...kalau kasut tu baru 6 bulan di pasaran...korang beli..pakai...kopak..pecah tapak...pergi balik al ikhsan...insya Allah..masalah akan diselesaikan...nika akan ganti dgn yg baru...tp pastikan kasut tu korang guna dgn betullah...kalu beli but padang..pastu bawak main kat street soccer...pecah...sapa nak ganti?? salah guna tanggungla sendiri...

byk lak aku membebel pasal bekas tempat aku cari makan...aku berhenti dulu sbb aku langsung tak boleh bekerjasama dgn budak IT kat ofis tu...perangai....macam tuuuuttttt.....kalau bukan kerana dia...aku masih ingin bersama sama dgn al ikhsan sbb bos dia baik...gaji ok...kawan kwn kerja best...huhuhu...aku rindu...

Dyla Alias
Assalamualaikum...
Cik Nafisa...
Saya Dyla dr Universiti Malaya. Kami mengadakan 1 projek interaksi, motivasi dan solat hajat.
Kami berminat untuk menjemput pengusaha al-ikhsan sebagai penceramah @ motivator dalam slot motivasi.
Jadi, boleh x saya dapatkan contact number @ sebarang maklumat untk berhubung dengan pengusaha al-ikhsan???
Kalau boleh, emelkan ke alamt emel saya, dyla_piscesgurl88@yahoo.com
Sebarang kerjasama daripada pihak cik, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.



QUOTE(nafisa81 @ Dec 14 2009, 01:36 AM) *
smlm masa husband aku main bola kat padang...salah seorang drpd kawan dia nyer but bola terkopak tapaknye...pastu kawan husband aku pun apa lagi...sebakul la sumpah seranahnya kat al ikhsan...habis main bola diorang pun sibuk la berdebat pasal tokey al ikhsan tu,....ada sorng tu..dgn penuh yakin menyatakan..sebenarnya tokey al ikhsan tu cina...yg paling atas dalam al ikhsan tu cina...tokey dia yg selalu masuk metro tu macam main wayang jer...utk dapat kemudahan loan...modal semua cina yg hulur....

hmmm...kenapa susah sgt org melayu nak percaya pd kebolehan org dan kegigihan org malayu yg lain?tak paham la...kalo rasa tak percaya diam diam dahla..jgn la cuba nak sebarkan dakyah palsu kat org lain...kalu tak tahu...diam je..jgn pandai2 sbb nanti jadi fitnah... oleh kerana pernah makan gaji dgn al ikhsan...saya nak la berkongsi serba sdikit entang syarikat al ikhsan ni....company al ikhsan ni adalah milik bumiputera seratus peratus..tak percaya tgk dia punya pendaftaran syarikat. pemilik bersama @ sharepartner syarikat ni wife dia yg juga seorang melayu beragama Islam...dan lagi satu...dr manager sampai ke storekeeper...semua pekerja al ikhsan adalah melayu dan beberapa org bumiputera sabah-sarawak.takde Cina takde India...yg Chinese cuma supplier dgn sub con...kalau ade sub con atau supplier melayu yg boleh buat kerja dgn baik...dah lama sub con tetap dia yg bernama tuck aun tu kena reject...masalahnya..tiap kali dia bagi peluang pd org malayu buat kerja utk dia...dia asyik terkena je...mintak sub con melayu pasangkan cctv..harga dahla mahal...kualiti teruk pastu asik rosak...bila suruh betulan byk alasan...kalu dah habis payment..lglah payah nak tunjuk muka...oh yer...dia penah amik seorang cina...tp seorang saudara baru...

bos al ikhsan ni seorang melayu yg beragama islam dan InsyaAllah anda boleh bertemunya di masjid ainudin wahid, tmn u hampir 5 kali sehari...seorang yg pada aku sgt baik dan menjaga kebajikan pekerja dunia dan akhirat...setiap pagi jumaat kami akan dihidangkan dgn santapan rohani di masjid..selepas itu ada sarapan2 pulak...bos sanggup dan tak kisah utk membayar penceramah..pendakwah.. utk memberi sedikit tazkirah kepada para pekerjanya..bahagian hqlah...seringkali bos mengadakan majlis2 tahlil,majlis jamuan dan dijemputnya anak anak yatim,para pelajar tahfiz utk sama sama memeriahkan majlis beliau.

daripada kisah2 yang diceritakan oleh anak buahnya...bos al ikhsan ni mmg sgt suka berniaga..memiliki diploma kej. mekanikal, utm... dr zaman duduk kolej kat utm lagi dia dah start berniaga...apa barang yang takde boleh beli kat bilik ali...kate bdk2 yg sama batch dgn dia dulu...kalu bab bola..nak cari jersi..bgtau ali...nanti ali akan cari..

kalau bab jual barang..mmg la ade tulis made in indonesia..made in thailand...made in malaysia...tp tu kite tak boleh kata itu yang tak original ..atau itu barang loyar...sbb....dah kalau nike atau adidas tu bukak kilang kat indon..takkan nak tulis lain pulak...lazimnya...kilang yg bukak kat asean utk pasaran asean...tu semua utk kurangkan kos pengangkutan dan duti. pikirlah sendiri..takkan la nike nak biarkan al ikhsan jual barang tak ori dgn mempamerkan lambang nike sebesar-besra depan kedai al ikhsan...jgn tak tahu...org nike..org adidas pun selalu buat ambush kat ali ikhsan utk tgk camne pomoter al ikhsan jual barang dia...

kalau pergi future buy...org nike sendiri yg sediakan bilik khas utk bos al ikhsan pilih barang...supplier lain yg nak tgk barang..terpaksalah tunggu en.ali keluar dr show room tu...egitu sekali penghormatan yg diberi oleh supplier kepada seorang usahawan melayu,,ttp org melayu tetap tak percaya yg org melayu ni sebenarnya..taklah teruk sgt...

pasal beli barang...pengguna kene tanya promoter tu...ni kasut tahun berapa...kalu dah lebih 2 tahun nyer stok..better jgn beli sekalipun berkenan dihati...sbb biasanya kasut takkan tahan lama sgt wpun dlm tempoh 2 tahun tu kita simpan dlm kotak dlm store jer...nnt baru sekali pakai dah kopakla...koyakla...tanye la tarikh lahir barang tu dulu...kalau kasut tu baru 6 bulan di pasaran...korang beli..pakai...kopak..pecah tapak...pergi balik al ikhsan...insya Allah..masalah akan diselesaikan...nika akan ganti dgn yg baru...tp pastikan kasut tu korang guna dgn betullah...kalu beli but padang..pastu bawak main kat street soccer...pecah...sapa nak ganti?? salah guna tanggungla sendiri...

byk lak aku membebel pasal bekas tempat aku cari makan...aku berhenti dulu sbb aku langsung tak boleh bekerjasama dgn budak IT kat ofis tu...perangai....macam tuuuuttttt.....kalau bukan kerana dia...aku masih ingin bersama sama dgn al ikhsan sbb bos dia baik...gaji ok...kawan kwn kerja best...huhuhu...aku rindu...


allana
penah jugak...
lagipun rege kat al-ikhsan lebih murah banding dgn kat sopin complex...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.