Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Salasilah Engku Paduka Tuan, Engku Abdul Kadir (engku Muda Tanjung) Da
Mesra.net Forum > Social & Societies > Jejak Kasih
JuriAwam
...dan Engku Pandak (tajuk tidak muat tempat).


Siapa di Mesra ni yang namanya patut ada di dalam salasilah di atas? Oh my long lost brothers and sisters!!! laugh.gif

Nama aku should be under Wan Rafeah + Pandak dari Segamat. Hehe.
sitihanglipo
baru baru ni

kita p bercuti di pulau kok somui.

jumpa local people yang tak pandai bercakap bahasa melayu.

cuma bahasa siam dan english.

dia tunjuk i/c thailand.

sir name dia : TENGKU.

ct kata : You came from a royal family
becoz of your sir name.

he claim that, long time ago their family move from tanah melayu to siam.

o my god. he mention bout mahsuri and Langkawi.

i heal my breath....what a wonderful world
ashkaf
so wonderful laa...tiket tu Tengku juga. Tengkulat ye tiket...hahaha
tiket
QUOTE(ashkaf @ Oct 4 2009, 09:32 PM) *
so wonderful laa...tiket tu Tengku juga. Tengkulat ye tiket...hahaha

xmain la tengkulat... tengkujoh la sleep.gif
90MM
.. Long time ago .. one of my Troop NCO's make joke with me ..
.. he said his ancesstor inherit the royal name ..

.. I query him frm which cluster .. he respond by saying 'RAJA' .. unfortunately when it was delibrated down to his generation .. the British added a 'H' at the end of their Firstname and it becomes 'RAJAH' .. continuing the story he said an argument arised with the colonial and causes the generation divided into 2 cluster .. One cluster stays in the urban sector and the other cluster migrated into the jungle planning to oppose the british .. at the end of the story .. he said the second cluster of his ancesstor .. as to date was known as 'GAJAH' ..

.. wat a joke .. dont know where is he know .. for sure already TTP .. may u live happily ever after .. Cpl Rajah ..

.. laugh.gif
ashkaf
QUOTE(90MM @ Oct 4 2009, 09:56 PM) *
.. Long time ago .. one of my Troop NCO's make joke with me ..
.. he said his ancesstor inherit the royal name ..

.. I query him frm which cluster .. he respond by saying 'RAJA' .. unfortunately when it was delibrated down to his generation .. the British added a 'H' at the end of their Firstname and it becomes 'RAJAH' .. continuing the story he said an argument arised with the colonial and causes the generation divided into 2 cluster .. One cluster stays in the urban sector and the other cluster migrated into the jungle planning to oppose the british .. at the end of the story .. he said the second cluster of his ancesstor .. as to date was known as 'GAJAH' ..

.. wat a joke .. dont know where is he know .. for sure already TTP .. may u live happily ever after .. Cpl Rajah ..

.. laugh.gif

blum.gif
Nuai
kesian kat juriawam tu. de nak carik waris tu. pe kate kita sama2 tolong juriawam friends.gif
ouyangfeng
bukan ke nuai pun keturunan diraja sabah? raja_nuai sleep.gif
Nuai
de nak cari tengku tu. a.k.a engku.

raja tu sekadar hiasan je. laugh.gif
ashkaf
QUOTE(ouyangfeng @ Oct 5 2009, 05:21 PM) *
bukan ke nuai pun keturunan diraja sabah? raja_nuai sleep.gif


semoga juriawam dapat menjejak kasih.

//sabah ada raja eh?
Nuai
QUOTE(ashkaf @ Oct 5 2009, 05:41 PM) *
QUOTE(ouyangfeng @ Oct 5 2009, 05:21 PM) *
bukan ke nuai pun keturunan diraja sabah? raja_nuai sleep.gif


semoga juriawam dapat menjejak kasih.

//sabah ada raja eh?

xde. ayah aku berasal dari batu pahat.. jauh merantau sleep.gif
ouyangfeng
QUOTE(Nuai @ Oct 5 2009, 05:44 PM) *
QUOTE(ashkaf @ Oct 5 2009, 05:41 PM) *
QUOTE(ouyangfeng @ Oct 5 2009, 05:21 PM) *
bukan ke nuai pun keturunan diraja sabah? raja_nuai


semoga juriawam dapat menjejak kasih.

//sabah ada raja eh?

xde. ayah aku berasal dari batu pahat.. jauh merantau sleep.gif

maknanya, nuai ni dari keturunan raja melewar la kan? sleep.gif
Nuai
ntah. aku pun xtau asal usul aku.. laugh.gif
ouyangfeng
QUOTE(Nuai @ Oct 5 2009, 05:48 PM) *
ntah. aku pun xtau asal usul aku.. laugh.gif

Ku tahu asal usul mu
Yang laut balik ke laut
Yang darat balik ke darat
Nasi berwarna hamba sembahkan

sleep.gif
~diktator~
loh da jadi tempat chatting pulak da...heeee
sian TS
JuriAwam
QUOTE(~diktator~ @ Oct 12 2009, 03:23 PM) *
loh da jadi tempat chatting pulak da...heeee
sian TS


Nak buat apa kan. Never mind lah. Hari tu sudah keluar paper Berita Harian Edisi Johor. Our waris will gather at Segamat on December.

p.s. Terkena tempias Bagan Pinang. Aku nak tulis Berita Harian, aku pi typed BN. laugh.gif
sitihanglipo
QUOTE(Nuai @ Oct 5 2009, 05:48 PM) *
ntah. aku pun xtau asal usul aku.. laugh.gif



kamon

asal dari perut sorang ibu
sitihanglipo
QUOTE(ouyangfeng @ Oct 5 2009, 05:54 PM) *
QUOTE(Nuai @ Oct 5 2009, 05:48 PM) *
ntah. aku pun xtau asal usul aku.. laugh.gif

Ku tahu asal usul mu
Yang laut balik ke laut
Yang darat balik ke darat
Nasi berwarna hamba sembahkan

sleep.gif


kau ku antar ke darat ===

naik airasia == ada maggie hotcup atas air asia ===

p/s masa buka penutup maggie cup === satu flight bau maggie
aku jadi selera bangat=== walau pun masa kat darat === i hate maggie cup
sitihanglipo
QUOTE(ouyangfeng @ Oct 5 2009, 05:54 PM) *
QUOTE(Nuai @ Oct 5 2009, 05:48 PM) *
ntah. aku pun xtau asal usul aku.. laugh.gif

Ku tahu asal usul mu
Yang laut balik ke laut
Yang darat balik ke darat
Nasi berwarna hamba sembahkan

sleep.gif

my destiny was to make many more voyage
tiket
QUOTE(sitihanglipo @ Oct 13 2009, 09:59 PM) *
QUOTE(ouyangfeng @ Oct 5 2009, 05:54 PM) *
QUOTE(Nuai @ Oct 5 2009, 05:48 PM) *
ntah. aku pun xtau asal usul aku.. laugh.gif

Ku tahu asal usul mu
Yang laut balik ke laut
Yang darat balik ke darat
Nasi berwarna hamba sembahkan

sleep.gif


kau ku antar ke darat ===

naik airasia == ada maggie hotcup atas air asia ===

p/s masa buka penutup maggie cup === satu flight bau maggie
aku jadi selera bangat=== walau pun masa kat darat === i hate maggie cup


Now Everyone Can Fly Xtra Long with AirAsia X

//iklan
ashkaf
jangan la belacankan topik tuan umah sebegitu sekali. siap dengan promo kapal terbang dengan maggie cup. huh.gif
ctmunirah
moyang aku tengku fatimah tengku ariffin (kat penang ada satu masjid dibina atas nama tengku ariffin)

pastu moyang aku kawen dengan orang kebykan - anak dia dapat gelaran 'wan' (nenek aku)

'wan' pulak kawen dengan org kebykan - hilang la keturunan di raja itu

...aku kerabat diraja kedah.... anyone?



**moyang aku adalah orang tua paling cantik yang pernah aku tgk** even on her deathbed, she looked so sweet and pretty....
owh tok nek...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.