Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Product Collagen Yg Korang Makan/minum
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
intan_yani
I teringin sangat nak try product colagen tu..tp tak tau nak guna produk ape..sebab thn ni umur nak masuk 27thn..dah nak dekat 30 thn dah so penjagaan kulit tu kena lebih skit la dr zaman muda2 dulu..ceewahh laugh.gif kalau boleh nak mintak pendapat korang.. ade tak product yg berkualiti dan harga murah..sebab benda ni kena maintan tiap2 bulan.kalau tak tak berkesan la..
malynn
QUOTE(intan_yani @ May 8 2009, 09:23 AM) *
I teringin sangat nak try product colagen tu..tp tak tau nak guna produk ape..sebab thn ni umur nak masuk 27thn..dah nak dekat 30 thn dah so penjagaan kulit tu kena lebih skit la dr zaman muda2 dulu..ceewahh laugh.gif kalau boleh nak mintak pendapat korang.. ade tak product yg berkualiti dan harga murah..sebab benda ni kena maintan tiap2 bulan.kalau tak tak berkesan la..



intan_yani
sory tak boleh bukak blog kat ofis.tp i dah tengok website cocoa col. tu.ok jugak harga pun ok..nak ada jual tak kat kedai? sebab tak penah jumpa lg produk tu..
danna
QUOTE(intan_yani @ May 8 2009, 09:23 AM) *
I teringin sangat nak try product colagen tu..tp tak tau nak guna produk ape..sebab thn ni umur nak masuk 27thn..dah nak dekat 30 thn dah so penjagaan kulit tu kena lebih skit la dr zaman muda2 dulu..ceewahh laugh.gif kalau boleh nak mintak pendapat korang.. ade tak product yg berkualiti dan harga murah..sebab benda ni kena maintan tiap2 bulan.kalau tak tak berkesan la..

i mkn manyoo gel capsule from korean...alhamdulillah la...kulit cantik,body tip top....tgk la org korean mcm maner...maintain jer.eh klu nk sembang lebih2 lg email i la... w_roziana@yahoo.com
yaznewish
saya minum soy collagen/cappacino collagen keluaran al-jabbar herbs...bleh klik my signature..
nana17
saya menggunakan NuAge Produk dr Dcl..
sbb kulit muka ade masalah jeragat.. rolleyes.gif
malynn
QUOTE(intan_yani @ May 12 2009, 12:34 PM) *
sory tak boleh bukak blog kat ofis.tp i dah tengok website cocoa col. tu.ok jugak harga pun ok..nak ada jual tak kat kedai? sebab tak penah jumpa lg produk tu..



kat kedai lum lagi..
tapi product dah laris... macam pisang panas kerna keberkesanannya mmg power.

nak cuba leh order dari malynn
ira_wan
saya makan nurbeatyline -premium quality . dah makan sekotak..rasa kulit muka halus dan lembut.tu yang masih minum lagi.
KRYOLAN ONLINE MALAYSIA
QUOTE(intan_yani @ May 8 2009, 09:23 AM) *
I teringin sangat nak try product colagen tu..tp tak tau nak guna produk ape..sebab thn ni umur nak masuk 27thn..dah nak dekat 30 thn dah so penjagaan kulit tu kena lebih skit la dr zaman muda2 dulu..ceewahh laugh.gif kalau boleh nak mintak pendapat korang.. ade tak product yg berkualiti dan harga murah..sebab benda ni kena maintan tiap2 bulan.kalau tak tak berkesan la..



saya guna PRODUK GLOWZ.. MEMANG SANGAT BERKESAN..KULIT JADI CERAH.,gebu..MASALAH KULIT SEMUA HILANG..N kulit jadi lembut macam kulit bayi..hehe.. produk ni masih baru lagi..(buatan Mlaaysia).. tak byak lagi orang jual kat Malaysia.. tapi im sure it will be the best product lepas ni.sebelum2 ni saya memng ada ambil 4 jenis produk dah..sa tak yah la cakap produk apa..memng produk collagen yang orang selalu sebut kat Majalah2 n also internet ni.. tapi kesannya tak sehebat GLOWZ.. saya cte ni bukan sebab nak promote barang saya jual tapi ni memng saya sendiri yang pakai..kulit dah licin..g mana pon orang tya..jeles gitue..hehe
intan_yani
Dah beli dah D n Hans rm120. Baru start mkn semalam..tunggu je la ape perubahannya nanti.. smile.gif
katok_cun
aku pn teringin gak..ade gak wat survey...cume sedap x minuman koligen nih...
aku xske mkn yg jenis kapsul...
Adinda
QUOTE(intan_yani @ May 29 2009, 04:20 AM) *
Dah beli dah D n Hans rm120. Baru start mkn semalam..tunggu je la ape perubahannya nanti.. smile.gif


ini berapa sachets yea? utk sebulan ker?
pengambilannya sekali setiap hari ker? unsure.gif

cerita sket please..thanks.. smile.gif
sakurana ichiro
QUOTE(Adinda @ May 31 2009, 07:13 AM) *
QUOTE(intan_yani @ May 29 2009, 04:20 AM) *
Dah beli dah D n Hans rm120. Baru start mkn semalam..tunggu je la ape perubahannya nanti.. smile.gif


ini berapa sachets yea? utk sebulan ker?
pengambilannya sekali setiap hari ker? unsure.gif

cerita sket please..thanks.. smile.gif



rm128 25 sachets..
utk sebulan tolak time period..
mase seminggu 2 pakai ramai org tegur..
nmpk berseri2..
guna la smpi 3 kotak.. pastu dh x de rase ape pun..
tukar lain lak..
alya07
yg makan x pernah try lg
tp selalu wt facial...sbln sekali pakai collagen laa
tgk ok jek.....mmmmm puas ati laaaa

tp pas bersalin ni memang nk cr g makan la
d n hans la kot.....
Tetamu_m
..
hasnahmk
QUOTE(intan_yani @ May 8 2009, 09:23 AM) *
I teringin sangat nak try product colagen tu..tp tak tau nak guna produk ape..sebab thn ni umur nak masuk 27thn..dah nak dekat 30 thn dah so penjagaan kulit tu kena lebih skit la dr zaman muda2 dulu..ceewahh laugh.gif kalau boleh nak mintak pendapat korang.. ade tak product yg berkualiti dan harga murah..sebab benda ni kena maintan tiap2 bulan.kalau tak tak berkesan la..


Tak pernah buat kolagen injection tapi ada pakai serum Mary Kay, sapu-sapu kat muka jer. Serum ini menggalakkan penghasilan kolagen. Ambil 3x setahun jer. 1 peket untuk sebulan pakai. Tak berani nak ambil injection atau makan-makan ni, takut ada side effect di bahagian dalaman. Kalau sapu-sapu kat muka, ia cuma masuk ke dalam kulit tanpa mengganggu saluran darah. Tapi baru-baru ni ada beli per'l Cafe, ada kolagen sekali! oops.gif
kimchi
salam semua wink.gif

just nak share, saya pernah ambil minuman kolagen dengan vitamin c dalam tahun lepas..
motif mula-mula nak cantikkan kulit la..
tapi problem keluar, asyik rase lapar jer..
berat badan naik 5 kg!! cray.gif
bile tanya kat pharmacist..dia cakap vitamin c memang buka selera makan...
so sekarang ni dah berhenti la..

sape nak ambil saya suggest ambil yg x de vit c...
aidahy
aida sarankan hybrid agefactor,lengkap untuk kulit dan tubuh badan.Ia bukan hanya sekadar collagen.

norulhd
sekarang ni sy ambil pure marine collagen.
dia mmng kolagen asli tanpa campuran. 100% purity. kolagen ni dari ikan ada la bau ikan2 sket.
datang dalam bentuk powder. kolagen ni tanpa pengawet and guna proses hydrolisis berteknologi tinggi untuk dihasilkan dalam bentuk powder. Lebih mudah sbb kacau je dgn air jus.

sy dah ambil sebulan lebih. nampak kesannya. parut, jerawat, lubang2 kesan jerawat pon da makin hilang. ramai kawan sy ambil.. utk ibu mengandung n menyusu boleh minum tp kalau x yakin boleh tanya doktor. kawan sy menyusukan anak, alhamdulillah dia ambil kolagen ni takde effect buruk. Kawan opis sy ni ada alergik seafood. Alhamdulillah dia pun xde pape effect buruk.

Sy share blog ni. kat sini byk penerangan tentang pure marine collagen. semoga dpt membantu. insyaAllah :-)
RinMarino
Saya ni dulu x suka minum produk sampai habis. Sekotak dua je saya stop sbb x nampak ape2 perubahan. Alhamdullilah lps terjumpe kwn saya recommend try minum elmarino ni. Rase mmg sedap formula dr saintis paris menggunakan buah delima & fish marine collagen. Dah setahun saya minum ni x nak tukar lain mmg amat2 ketara perbezaannya.
hanatarro
Hai...

sharika
ada sesiapa dah try SNE BEAUTSKIN ESSESNCE? adira makan tu jadi putih..mahal ler..im nak tahu dari pengguna biasa..ok ker?
i dulu ada try mireica..memang bagus ..pori pori jadi halus.but after 5th box(kira 3 bulan)..tak jalan pulak.it stopped working. so now i try mcmmcm from kinohimitsu to totail image .total image collagen drink best. i nak try kdeluaran terbaru dia, aplle stem,silk and salmon peptide...anyone ada cuba tak?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.