Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kartun Yang Diminati
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
Pages: 1, 2
isabella8303
Salam..
sajer jer nak tanya korang sumer suka kartun aper ek?
aku tak tau la topik ni pernah ader ker tak sebelum ni..
dan kalau topik ni tak sesuai kat sini, leh pidah ke tmpt yg sesuai tp bgtau la dulu ek..
huhu..

ok..
suka kartun
-tom n jerry
-mr conan
-tweety nad sylverster (ayat glamour dia.."i thought i taw (saw) a pussy tet (cat)..i tit (did) i tit (did)")
hahahaha...

lagi..lagi..
kenapa korang suka kartun tu?
watak tu?

jom ar cerita cerita..
kongsi-kongsi cerita kartun..huhuhu..
dylema.sorey
SUKA TOM & JERRY..KLAKO..PASTU MINAT SHIN CHAN, WALAUPUN SHIN CHAN TU CAM BODOH2 JE TP KLAKO..HOHOHOHOHOH
akma^82
tak suke sgt tgk katun..sekali sekala layan leh la..
dulu2 mmg takkan miss tgk crayon shin chan...reason..sb suke tgk..comei dan nakal..
lagik satu..suke tgk detective conan..reason...tatau la nape..juz...suke...
skang nih...suke gak la tgk spongebob...suke kat patrick...wkkekkekeke...
iriy_cute
Wonderpets!
Spongebob~
Garfield.. Shin Chan, Doraemon.. Dora the explorer!
fsyukri
dragonball
Jimmy In Ha
aku suka kartun Oggy N Cockroaches
changjin
Upin dan Ipin!!... yahoo.gif
iznanaziz
QUOTE(dylema.sorey @ Apr 16 2009, 01:39 PM) *
SUKA TOM & JERRY..KLAKO..PASTU MINAT SHIN CHAN, WALAUPUN SHIN CHAN TU CAM BODOH2 JE TP KLAKO..HOHOHOHOHOH

ah, sama2. kita pun.
fsyukri
QUOTE(Jimmy In Ha @ Apr 16 2009, 05:15 PM) *
aku suka kartun Oggy N Cockroaches

lipas2 dn kucing.
noraliza
suka smurf, care bears, my little pony...sebab kiut sgt .. tapi da takde lagi zaman sekarang ni...
irisarj
QUOTE(noraliza @ Apr 16 2009, 07:16 PM) *
suka smurf, care bears, my little pony...sebab kiut sgt .. tapi da takde lagi zaman sekarang ni...


Betul...tringat zaman tahun80-an and 90-an dolu2....
ada lagi nie....
cite kumpulan rock pompuan JEM
Ninja turtles
Thunder....thunder...thundercats
dylema.sorey
QUOTE(iznanaziz @ Apr 16 2009, 06:44 PM) *
QUOTE(dylema.sorey @ Apr 16 2009, 01:39 PM) *
SUKA TOM & JERRY..KLAKO..PASTU MINAT SHIN CHAN, WALAUPUN SHIN CHAN TU CAM BODOH2 JE TP KLAKO..HOHOHOHOHOH

ah, sama2. kita pun.


BEST KAN KARTUN TU..SHIN CHAN TU COMEL TP NAKAL & GATAL..HEHEHEHE
saf1zweh5
GABAN masa sblm tadika

DORAEMON stat sekolah rendah

skang x mnat katun
iznanaziz
QUOTE(dylema.sorey @ Apr 17 2009, 08:24 AM) *
QUOTE(iznanaziz @ Apr 16 2009, 06:44 PM) *
QUOTE(dylema.sorey @ Apr 16 2009, 01:39 PM) *
SUKA TOM & JERRY..KLAKO..PASTU MINAT SHIN CHAN, WALAUPUN SHIN CHAN TU CAM BODOH2 JE TP KLAKO..HOHOHOHOHOH

ah, sama2. kita pun.


BEST KAN KARTUN TU..SHIN CHAN TU COMEL TP NAKAL & GATAL..HEHEHEHE

hehehe, sinchan selalu nk jadi spt org muda, control ensem bila ada makwe cun.
ezzah
QUOTE(changjin @ Apr 16 2009, 05:17 PM) *
Upin dan Ipin!!... yahoo.gif


same2!!
aku pon suke upin & ipin,,
JeD[i]-BoNGsU
Ben 10!
mamysarah
suka tengok citer kartun upin dan ipin
detetive conan
tom n jerry
Helang Emas
kalu bab kartun ni...
ada ler beberapa yang HE suka...

- macross
- galaxy rangers
- daiku mayu gaiking
- He-man
- thunderbirds 2086
- defender of the earth
-captain planet

rolleyes.gif
sakurana ichiro
-finding nemo
-spongebob
-ice age
joyblogs
kalo jepun, aku minat naruto shippuuden

kalo us, sponge bob..
noorul
spongebob,tom n jerry,hagemaru & shin chan
allana
suka tengok semua cite katun kat tv tu...

tapi..yg sentiasa di hati:-
- avatar, the last airbender (kalau appa tu mmg wujud, ingat nak bela sekor)
- spongebob
- oggy n cockroaches
- sin chan
- finding nemo
- totally spies
- kim possible
- anime..inuyasha, bleach, hell girl

byk lagi lah..pendek kata mmg suka tengok katun. blh ilang stress
fsyukri
an an an, tottemo daisuki, DORAEMONNNNNN
saf1zweh5
utk local pya usop sontorian, suke dgr suara singh tuh hahaha...

kluang man takde org minat ke? oops.gif
isabella8303
waa..dapat sambutan gak topik ni walaupun tah haper2..hahaha..

release tension tau tgk kartun ni..sejak akhir2 ni..naper tah..suka betul tgk kartun..
gelak sensorang ngalahkan anak2 jiran aku jek..huhuhu..

erk..takder saper ker suka kartun tweety yg cute tu??
aku suka tgk kartun tu..tak jemu..huhuhu...
fsyukri
QUOTE(saf1zweh5 @ Apr 18 2009, 07:19 PM) *
utk local pya usop sontorian, suke dgr suara singh tuh hahaha...

kluang man takde org minat ke? oops.gif


inspektor sahab...haha
isabella8303
QUOTE(Jimmy In Ha @ Apr 16 2009, 05:15 PM) *
aku suka kartun Oggy N Cockroaches

a'ah..suka jgk kartun ni..lipas yg jahat..huhuhu...
naper ek kartun kalau ader meow..meow selalu jadi mangsa?
sian meow..huhuhu...
isabella8303
QUOTE(changjin @ Apr 16 2009, 05:17 PM) *
Upin dan Ipin!!... yahoo.gif

betul betul betul
ekekekeke.....
isabella8303
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Apr 18 2009, 02:07 AM) *

Ben 10!

ingatkan jedi suka naruto..org yg bermisai kucing..
hahahaha...
isabella8303
QUOTE(fsyukri @ Apr 16 2009, 05:07 PM) *
dragonball

dragonball ni cerita dia mula2 tgk tah haper2..
tp kalau ikuti siri dia..ok jek..bolehla layann..hehehe..
cuma dolu2 masa tayang kat tv..
pagi2 jrg bangun awal..selalu terlepas siri dia..
huhuhuhu..
isabella8303
QUOTE(irisarj @ Apr 17 2009, 08:18 AM) *
Thunder....thunder...thundercats

waa..ader lagik org ingat kartun thundercats ni ek..hehehe..
ninja turtle..hahahaha...
masa kanak2 ku kembali jer rasanya..
Helang Emas
QUOTE(isabella8303 @ Apr 18 2009, 08:20 PM) *
QUOTE(irisarj @ Apr 17 2009, 08:18 AM) *
Thunder....thunder...thundercats

waa..ader lagik org ingat kartun thundercats ni ek..hehehe..
ninja turtle..hahahaha...
masa kanak2 ku kembali jer rasanya..


HE tengok series thundercats ni kat youtube jer...
complete series untuk season 1 (ep1-ep65) dan season 2 (ep1-ep65)

saf1zweh5
karton movie yg luar pya TOY STORY dan LION KING (lagu theme dia best)
masMerah
cardcaptor sakura
fsyukri
duk tgk dragonball je kut youtube.
Laskar Cinta
La Blue Girl & Bible Black. Best giler cite nie, kalau nak tengok jangan lupe ajak anak2 sedara dgn mak&bapak diaorang sekali. Gerenti best good.gif
Helang Emas
QUOTE(Laskar Cinta @ Apr 19 2009, 07:51 PM) *
La Blue Girl & Bible Black. Best giler cite nie, kalau nak tengok jangan lupe ajak anak2 sedara dgn mak&bapak diaorang sekali. Gerenti best good.gif


kalu tak silap anime ni bersifat ecchi ler...
Laskar Cinta
QUOTE(Helang Emas @ Apr 19 2009, 08:04 PM) *
QUOTE(Laskar Cinta @ Apr 19 2009, 07:51 PM) *
La Blue Girl & Bible Black. Best giler cite nie, kalau nak tengok jangan lupe ajak anak2 sedara dgn mak&bapak diaorang sekali. Gerenti best good.gif


kalu tak silap anime ni bersifat ecchi ler...


kau salah tengok tajuk kot? wink.gif
Helang Emas
QUOTE(Laskar Cinta @ Apr 19 2009, 08:11 PM) *
QUOTE(Helang Emas @ Apr 19 2009, 08:04 PM) *
QUOTE(Laskar Cinta @ Apr 19 2009, 07:51 PM) *
La Blue Girl & Bible Black. Best giler cite nie, kalau nak tengok jangan lupe ajak anak2 sedara dgn mak&bapak diaorang sekali. Gerenti best good.gif


kalu tak silap anime ni bersifat ecchi ler...


kau salah tengok tajuk kot? wink.gif


rasanya tak silap tajuk...

mungkin ada dua versi...
ecchi dan non-ecchi
fsyukri
ecchi tu ape?
anahusna
aku suka SAILORMOON...ahahha.....
cute gile pompuan2 tu...lagi2 yg rambut kuning...ehehhe....
seksiiiiiiottt.......wahaha....
anahusna


sailormoon
seksikan???wallaaaa......
anahusna


sailor jupiter



sailor venus
masMerah
sailormoon tk top dah skrang= dulu zaman dah berlalu


naruto best
masMerah
dulu kami pi tengok sailormoon kat mines == wat show == depan ayaq pancut== mungkin 10 thn dulu
anahusna


sailor mars



sailor merkuri
Laskar Cinta
SailorMars FTW..lawa gamba, ambik dari pergh battles ye?
anahusna


sailor mini moon



sailor mars
anahusna
QUOTE(Laskar Cinta @ Apr 19 2009, 09:58 PM) *
SailorMars FTW..lawa gamba, ambik dari pergh battles ye?



ontah..den tibai jo kek google...wakaka....
anahusna


sailor neptune



sailor pluto
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.