Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tempahan Baju Kahwin
Mesra.net Forum > Social & Societies > Perkahwinan & Pertunangan
nsyahida
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif
kerbau75 o:{
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif

iyo! Baju pengantin perempuan RM600++ wacko.gif ape, baju emas ke? dia org ingat kita sebagai pembeli, tauke cop duit ke? lagi lagi masa ekonomi gawat pulak. moga2 la awak dapat baju yg harganye berpatutan.
nsyahida
QUOTE(kerbau75 o:{ @ Jan 30 2009, 10:14 AM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif

iyo! Baju pengantin perempuan RM600++ wacko.gif ape, baju emas ke? dia org ingat kita sebagai pembeli, tauke cop duit ke? lagi lagi masa ekonomi gawat pulak. moga2 la awak dapat baju yg harganye berpatutan.


Itu la pasal...kalau artis tak pe la...at least sekali buat show boleh dah tempah baju yang grand...tension-tension...akak kedai tu cakap kat saya ''Dik, ni kira murah lani RM 600++ je kalau tempat lain RM 3000++and baju tu kiranya jual pada tailor..RM3000 tu upah jahit sahaja..
kerbau75 o:{
mereka asyik pikir UNTUNG UNTUNG UNTUNG! langsung tak pikir org mati ke hidup. RM3000++ nak jahit?!!!!! macam mana sekarang nie ida? tak ada ke baju pengantin boleh di sewa. maaf ye aku baru tau masalah org nak bernikah. yo la kita pun belum sampai peringkat tu. maklum la bujang terlajak. down.gif begini la aku cuba tanya2 area aku kalau2 boleh dapat lagi murah dari RM600. tapi ida pun kena cari juga ye. baju pengantin macam mana yg di cari tu unsure.gif ? ada sample ke?
nsyahida
Sebenarnya ayah saya dah belikan kain lace and satin untuk wedding saya.saya ingat naktempah kat tailor baju kurung yang biasa tu je tapi kakak saya cakap takut lace tu rosak plak...Ramai kawan kat office pun suggest suruh cari tailor yang memang biasa buat baju kahwin...
kerbau75 o:{
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 03:53 PM) *
Sebenarnya ayah saya dah belikan kain lace and satin untuk wedding saya.saya ingat naktempah kat tailor baju kurung yang biasa tu je tapi kakak saya cakap takut lace tu rosak plak...Ramai kawan kat office pun suggest suruh cari tailor yang memang biasa buat baju kahwin...

maafkan saye ida. usaha saye gagal. kat area saye cuma a satu je kedai khas untuk pakaian pengantin. pun harganya juga mahal. sorry la ye. down.gif
300983
pada 30 tempah baju kawen ni, membazir la
pki sekejap je
pastu xle nk pki dh
tesadai la dlm almari
mmg kos jahit baju pengantin mahal gler
sbb kain die lain...
ke u jahit ni, sbb u ade butik?
kalo utk pki sndr,better sewa je la
nsyahida
QUOTE(kerbau75 o:{ @ Jan 31 2009, 10:09 PM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 03:53 PM) *
Sebenarnya ayah saya dah belikan kain lace and satin untuk wedding saya.saya ingat naktempah kat tailor baju kurung yang biasa tu je tapi kakak saya cakap takut lace tu rosak plak...Ramai kawan kat office pun suggest suruh cari tailor yang memang biasa buat baju kahwin...

maafkan saye ida. usaha saye gagal. kat area saye cuma a satu je kedai khas untuk pakaian pengantin. pun harganya juga mahal. sorry la ye. down.gif

Tak pe lah...thanks a lot..semalam saya dah gi Dzull de Classique di Kajang...harga oraitt jugak..Baju melayu RM 95...Baju pengantin perempuan start RM200++
bungadedap
QUOTE(nsyahida @ Feb 3 2009, 12:26 PM) *
QUOTE(kerbau75 o:{ @ Jan 31 2009, 10:09 PM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 03:53 PM) *
Sebenarnya ayah saya dah belikan kain lace and satin untuk wedding saya.saya ingat naktempah kat tailor baju kurung yang biasa tu je tapi kakak saya cakap takut lace tu rosak plak...Ramai kawan kat office pun suggest suruh cari tailor yang memang biasa buat baju kahwin...

maafkan saye ida. usaha saye gagal. kat area saye cuma a satu je kedai khas untuk pakaian pengantin. pun harganya juga mahal. sorry la ye. down.gif

Tak pe lah...thanks a lot..semalam saya dah gi Dzull de Classique di Kajang...harga oraitt jugak..Baju melayu RM 95...Baju pengantin perempuan start RM200++



shida tempah baju jenis apa? kebaya labuh atau kebaya moden atau kebaya pendek?
harga kat dzull de classique tu utk upah baju dan kainnya kita sendiri punya ke?

thanx atas info.
mawaranggun7
kami pun ade gak buat baju pengantin... baju perempuan star rm150, lelaki start rm80...
tgk kat http://mawaranggun.fotopages.com
katok_cun
kalu ko nk baju pengantin dr indon...membe opis aku tgh ade stok nih...
sape cepat dia dpt..aku da bli 1...cantik2...tang gambar tu krg aku tnye dia...
escadagurl21
kotakkk..x de gambar keeee???

nk tgk..
Iereen
QUOTE(escadagurl21 @ Feb 12 2009, 03:23 PM) *
kotakkk..



kotak ke katok???? rofl.gif
escadagurl21
QUOTE(Iereen @ Feb 12 2009, 03:32 PM) *
QUOTE(escadagurl21 @ Feb 12 2009, 03:23 PM) *
kotakkk..



kotak ke katok???? rofl.gif



ehhh katok laa...wakkakak
x pahsan plak..
katok_cun
sampai ati korang...
katok_cun
aku da tanye dia..xde gambar...tp aku da tgk..cantik gile...
katok_cun
sape2 yg area shah alam tu..lh jumpe dia n try terus...
Iereen
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 03:56 PM) *
sampai ati korang...



errr.... blink.gif
KC jgn ler majuk
kitorang bukan gelak kat nama ko
tp..aku nak tergelak sbb si escada dh tersilap taip.

jgn majuk2 tau.
nak tawen tak bley majuk.
kena senyummmmmmm je baru berseri di ari bahagia.
cewah!
Iereen
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 03:58 PM) *
aku da tanye dia..xde gambar...tp aku da tgk..cantik gile...



so, ko nak tempah la gak yer
aku rasa ok je
tp ko buat yg buleh pakai gi diner ke,kenduri kawen ke good.gif
katok_cun
QUOTE(Iereen @ Feb 12 2009, 04:21 PM) *
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 03:58 PM) *
aku da tanye dia..xde gambar...tp aku da tgk..cantik gile...



so, ko nak tempah la gak yer
aku rasa ok je
tp ko buat yg buleh pakai gi diner ke,kenduri kawen ke good.gif


xde makne nk mrajuk2...aku da bli pn....tp baju je ar....
bj tu jarang so aku ingat nk wat dress panjang wat cover....
Iereen
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 04:31 PM) *
QUOTE(Iereen @ Feb 12 2009, 04:21 PM) *
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 03:58 PM) *
aku da tanye dia..xde gambar...tp aku da tgk..cantik gile...



so, ko nak tempah la gak yer
aku rasa ok je
tp ko buat yg buleh pakai gi diner ke,kenduri kawen ke good.gif


xde makne nk mrajuk2...aku da bli pn....tp baju je ar....
bj tu jarang so aku ingat nk wat dress panjang wat cover....


ok.tak majuk takpe.hehe.

ha..cantik tu wess..kalo dgn dress panjang
ala2 jubah gitu
kaler putih kan?
cantik.cantik.cantik.
katok_cun
QUOTE(Iereen @ Feb 12 2009, 04:53 PM) *
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 04:31 PM) *
QUOTE(Iereen @ Feb 12 2009, 04:21 PM) *
QUOTE(katok_cun @ Feb 12 2009, 03:58 PM) *
aku da tanye dia..xde gambar...tp aku da tgk..cantik gile...



so, ko nak tempah la gak yer
aku rasa ok je
tp ko buat yg buleh pakai gi diner ke,kenduri kawen ke good.gif


xde makne nk mrajuk2...aku da bli pn....tp baju je ar....
bj tu jarang so aku ingat nk wat dress panjang wat cover....


ok.tak majuk takpe.hehe.

ha..cantik tu wess..kalo dgn dress panjang
ala2 jubah gitu
kaler putih kan?
cantik.cantik.cantik.


kalu ade gambar leh tunjuk....tp mesti ko dpt bygkan nye..baju indon....
mizzarwenlotr
QUOTE(nsyahida @ Feb 3 2009, 12:26 PM) *
QUOTE(kerbau75 o:{ @ Jan 31 2009, 10:09 PM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 03:53 PM) *
Sebenarnya ayah saya dah belikan kain lace and satin untuk wedding saya.saya ingat naktempah kat tailor baju kurung yang biasa tu je tapi kakak saya cakap takut lace tu rosak plak...Ramai kawan kat office pun suggest suruh cari tailor yang memang biasa buat baju kahwin...

maafkan saye ida. usaha saye gagal. kat area saye cuma a satu je kedai khas untuk pakaian pengantin. pun harganya juga mahal. sorry la ye. down.gif

Tak pe lah...thanks a lot..semalam saya dah gi Dzull de Classique di Kajang...harga oraitt jugak..Baju melayu RM 95...Baju pengantin perempuan start RM200++


betul ye harga dzull leh dpt range gitu.slama ni sy pun mcm takut nak g sane utk tempah baju kawen.if affordable gni blh la try.kita guna kain yg kt beli pun blh kan.fening dah cari tailor
nsyahida
Aah harge tempahan tu untuk kain sendiri...tapi kalau kain untuk baju pengantin pompuan tu berlabuci, bermanik lain le rege nye...mahal skit...Better kalau masa gi Dzull De Classique tu bawa sekali kain yang nak ditempah....Baju melayu tu flat price RM 95
affil_ortega
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif



Ibu saya ada kedai jahit terletak di area bandar tun razak..kalau berminat,leh la call no sy...019-2179890 untuk pertanyaan.

Harga biasa2 je..xdela cm harga kt tempat grand2..tapi kena aantar awal..
escadagurl21
ada x contoh2 mak awak jahit baju tuk pengantin??/

cth nya baju nikah... tu yg penting..

klu baju sanding rmai yg tempah.. tu x heran sgt,,,
aziee
tumpang lalu..sy dak baru kat sini...nk tanye...bajet utk tempah baju akad nikah around berape rm ye???pastu katne jahitan die elok n harga murah?hehhehe...nk murah tp puas hati..ermmm...kalau blh yg kat area kch,takpn jb ok gak..huhu..tlg ye...sy ngah survey2 dl ni...coz majlis lambat lg..thn dpn..
aziee
erm kat dzulldesclassique agak2 harga die masih segitu tak kalau nk tempah baju akad nikah?alahai..nk jgk cari yg murah2..huhuhu...
aihachirobei
maksud baju kawen ni utk baju sanding ke baju nikah erk??
MK Photog
QUOTE(aihachirobei @ Sep 29 2009, 12:31 PM) *
maksud baju kawen ni utk baju sanding ke baju nikah erk??



terpulang, tp biasanya utk nikah, sbb baju sanding biasa amik dgn butik... tp ada gak yg buat dua psg baju, nikah & sanding...
aihachirobei
QUOTE(MK Photog @ Sep 30 2009, 10:03 AM) *
QUOTE(aihachirobei @ Sep 29 2009, 12:31 PM) *
maksud baju kawen ni utk baju sanding ke baju nikah erk??



terpulang, tp biasanya utk nikah, sbb baju sanding biasa amik dgn butik... tp ada gak yg buat dua psg baju, nikah & sanding...



ooo...
mahal nye kos nak wat baju tu erk??
igtkan harga cam tempah baju kurung biase jek...
escadagurl21
kawan aku ada tempah baju nikah ari tu..dlm tahun niii.dia tempah kat dzull classiq.. rm250 je..
baju sanding x tau la plak..

Aku ada tanya tadi butik kat medan mara nama kedai Halina. dia ambikkk rm130 untuk kain shiffon + lining + kurung moden.
untuk baju melayu rm85 .. kalau nk sulam rm130.. ini yang aku rasa dh murah sangat2
siti_adni



siti_adni
Kos buat baju nikah/ pengantin biasanya double dari baju biasa, sebab ada wat 2 lapis. lining + lace.

Saya penah wat baju , kurung modern atau aper design melibatkan lace RM 100 sahaja.
Bukan kedai, tp individual, tp jahitan dia kemas sangat. Puas hatila.

Dlm attachment ni gmbr baju kurung modern saya. Lace jenis simple lace.




escadagurl21
siti...awak buat yg dekat blog tu ekkkk?
mmg puas hati sgt kee?

cheras dekat mana ekkk? saya nk try jumpa siti laaa...
kalau boleh nk tgk veil sekali
siti_adni
Kadang-kadang yang mahal tu pun jahitan sama je..

Biasa harga jahit baju nikah atau tunang ni 2 kali ganda dari baju biasa sebab dia ada lining, so kena buat 2 keje,
and yang mahal sket lg sebab kesusahan nak jahit lace yang bermacam-macam jenis.
Kalo yang lace simple tu mudah la, tp kalo yang bermanik-manik tu, jd tailor jadi complicated sket nak buat, kena teliti.

Tp x patot la sampai beribu-ribu.. itu untuk artis n datin-datin je yang takut kena ejek kalo tempah kt tempat murah2.
Paling murah saya tau RM 100 untuk baju perempuan, RM80 untuk laki.


siti_adni
QUOTE(escadagurl21 @ Oct 8 2009, 05:36 PM) *
siti...awak buat yg dekat blog tu ekkkk?
mmg puas hati sgt kee?

cheras dekat mana ekkk? saya nk try jumpa siti laaa...
kalau boleh nk tgk veil sekali


Ye saya.
Cheras di Bandar Tun Razak, landmark dia HUKM,Stadium Bolasepak.
Boleh je datang rumah bila-bila, call atau sms dulu, boleh I kemas-kemas rumah dulu biggrin.gif
Baju yang I attache tu skang tengah diguna oleh Nurul, untuk bertunang.
Boleh tengok yang lain-lain, x banyak tapi still boleh tengok kan.

Datangla next week, masa tu Veil dah dipulangkan.
Kalau nak tempah baju boleh jugak. Terutama kurung modern.
Bukan I yang jahit, tp aunty I, dia jahit kemas sgt.
siti_adni
QUOTE(escadagurl21 @ Oct 8 2009, 05:36 PM) *
siti...awak buat yg dekat blog tu ekkkk?
mmg puas hati sgt kee?

cheras dekat mana ekkk? saya nk try jumpa siti laaa...
kalau boleh nk tgk veil sekali



Puas hatila. Sebab sebelum tu I buat kat orang lain, harga sama gak RM 100,I ingat dia jahit marvellous la sebab I tengok baju yang dia display kat tempat dia design dia best2.
Pastu I tempahla baju kurung modern tu (yg dlm gmbr)
Then bila ambil baju tu I upset la sebab dia wat x fit kat bdn, besar sket, bile I suruh betolkan dia cuma kecikkan sket je,
Balik kampung I yang alter sendiri, tapi I manala reti sangat.
Last-last I pakai baju lain masa nikah.

Then pas kawen I anta kat aunty I la suh wat balik, and jadi cantik je.

So, after that I decide nak jadikan dia tailor x rasmi I la. walaupun terpaksa berulang-alik jauh ke bukit beruntung xpela, asalkan berbaloi.

I business sampingan je, I banyak koleksi baju , so I sewakan murah-murah specially untuk nikah n bertunang, nak jual sayang,,..
siti_adni
QUOTE(escadagurl21 @ Oct 6 2009, 04:30 PM) *
kawan aku ada tempah baju nikah ari tu..dlm tahun niii.dia tempah kat dzull classiq.. rm250 je..
baju sanding x tau la plak..

Aku ada tanya tadi butik kat medan mara nama kedai Halina. dia ambikkk rm130 untuk kain shiffon + lining + kurung moden.
untuk baju melayu rm85 .. kalau nk sulam rm130.. ini yang aku rasa dh murah sangat2



Kira okla harga tu..
Lagipun nak jahit choffon ni leceh sket, kain dia lembut..
siti_adni
Ape-apepon sebelum memilih tempat nak tmpah baju jangan segan-segan wat survey.
G butik-butik datang tengok dulu, then compare dengan tempat lain.

And sebelum tempah tu, bincang dulu ngan tailor nak buat baju jenis ape, then tentukan jenis kain.
Biasa baju nikah orang guna kain chiffon sebab nmpk simple, ataupun lace.
And kalau simple sangat kena la sulam sket. Ada cas lg.

aziee
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif


kalau nak murah blh tgk blog sy...http://galerikebayadanpengantin.blogspot.com/ baju pengantin siap...murah jerk... clapping.gif
nadura
Hi semua,
Dekat Shah Alam ada designer yg byk buat baju kahwin, kerja dia quite good, if korang nak check out kerja dia kat sini blog dia
Studio TwentySix
Baju yang dia buat starting price kalau tak silap from RM350, so kalau apa2 additional, boleh discuss ngan dia.

Harapnya sayanya reply ni membantula utk bakal2 pengantin hehe

NoReeZ
QUOTE(aziee @ Oct 23 2009, 12:34 PM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif


kalau nak murah blh tgk blog sy...http://galerikebayadanpengantin.blogspot.com/ baju pengantin siap...murah jerk... clapping.gif


AZIEE.. AI NAK TUMPANG TANYA LA,
ADER TAK BAJU YANG SAIZ BESAR?

UNTUK XL KER, SAIZ XXL KER?

ADER TAK U JUAL???
aziee
QUOTE(NoReeZ @ Nov 2 2009, 03:48 PM) *
QUOTE(aziee @ Oct 23 2009, 12:34 PM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif


kalau nak murah blh tgk blog sy...http://galerikebayadanpengantin.blogspot.com/ baju pengantin siap...murah jerk... clapping.gif


AZIEE.. AI NAK TUMPANG TANYA LA,
ADER TAK BAJU YANG SAIZ BESAR?

UNTUK XL KER, SAIZ XXL KER?

ADER TAK U JUAL???

SORRY LMBT REPLY..BZ NGN EXAM..HEHHE BOLEH TAK BAGI U NYER UKURAN BADAN...BARU I BLH TAU U SAIZ BERAPE...T I BAGI TAU ADE KE TAK..EMAIL KAT shahzida82@yahoo.com
NoReeZ
BZ KER, GUD LUCK FOR UR EXAM, AI DAH E-MAIL KAT YU
ayesha82
aku tempah baju nikah, baju blah laki kat TTDI...
aku tak igt la nama kedai tu...
tp sebelah Secret Recipe...atas...
lawa la auntie tu jahit...
mahal tp xmahal sgt sbb kakak aku reg cust..
so dpt murah sket ar...
Noorimie Bridal Creation
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif


Salam...

Dah dapat ke tempah baju kahwin?
Azfardaniel
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 10:31 AM) *
QUOTE(kerbau75 o:{ @ Jan 30 2009, 10:14 AM) *
QUOTE(nsyahida @ Jan 30 2009, 09:58 AM) *
Saya menetap di putrajaya and kalau boleh nak cari area bangi atau kajang...sekarang ni tengah buntu tak tahu nak tempah baju kat mana...baru-baru ni saya saya survey around shah alam...mahal sungguh..tempahan baju pengantin perempuan RM 600++..baju melayu lelaki RM 180.00...any suggestion...saya teringin nak try Dzull de Classique tapi takut mahal plak...any suggestion.... pardon.gif wacko.gif

iyo! Baju pengantin perempuan RM600++ wacko.gif ape, baju emas ke? dia org ingat kita sebagai pembeli, tauke cop duit ke? lagi lagi masa ekonomi gawat pulak. moga2 la awak dapat baju yg harganye berpatutan.


Itu la pasal...kalau artis tak pe la...at least sekali buat show boleh dah tempah baju yang grand...tension-tension...akak kedai tu cakap kat saya ''Dik, ni kira murah lani RM 600++ je kalau tempat lain RM 3000++and baju tu kiranya jual pada tailor..RM3000 tu upah jahit sahaja..



Huhu..tu la.Biasanye tempah2 ni mahal skit....tapi kita bleh pilih saiz,jnis,corak and warna baju kan...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.