Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Satu Rumah, Satu Hidroponik
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Gardening
elisya
Salam semua...
elisya nk kongsi tentang kebaikan tanaman hidroponik ni. Baru2 ni TV1 ada menyiarkan tentang kaedah hidroponik amat sesuai utk menaman pegaga. Pegaga kita semua tahu adalah merupakan tnaman herba terbaik dunia...

Bkn setakat pegaga jer blh tnm guna kaedah hidroponik nie...tanaman2 lain2 pn blh tnm juga...
cthnya mcm salad, sawi, kailan, kangkung, kobis, malah lobak dan tembikai pn berjaya di tanam menggunakan kaedah hidroponik ni.

Satu perbezaan ketara yang kita blh nampak melalui kaedah hidroponik ni berbanding dgn kaedah tanaman lain ialah hidroponik tidak memerlukan penggunaan tanah dan bancuhan air baja hidroponik tidak membahayakan kesihatan malah ikan pn blh hidup dlm air baja ni!! Set Kazzponik yang kami perkenalkan jga tidak memerlukan penggunaan elektrik!!

Melangkah ke tahun baru rasanya elok kita cuba fikirkan tentang keadaan ekonomi sekarang yang sedang merundum. Malaysia pn turut merasai kesan daripada kejatuhan ekonomi ini secara tidak langsung..

Dengan kepimpinan Pak Lah, tumpuan Malaysia kini lebih kepada bidang pertanian. Selaras dengan itu, Kazz Hidroponik muncul semula selepas 13 tahun berada dalam industri ini. Ramai yang masih hijau dan tidak faham tentang kaedah tanaman ini. Lazimnya semua tahu bahawa hidroponik adalah kaedah penanaman yang mudah dengan hanya menggunakan air baja sebagai medium utama.

Seiring dengan perkembangan dan permintaan terhadap bidang pertanian, KAZZ HIDROPONIK memperkenalkan produk berasaskan hidroponik iaitu SET KAZZPONIC. Set KAZZPONIC ini mempunyai beberapa peralatan iaitu:




elisya
Salam semua, mari saya terangkan tentang Set Kazzponic ni lebih mendalam lagi...

APAKAH SET KAZZPONIC HIDROPONIK DOMESTIK (TANPA PAM)

Set KAZZPONIC Hidroponik Domestik merupakan peralatan yang ringkas dan mudah serta murah yang boleh digunakan oleh semua golongan. Ia berupaya menghasilkan sayuran segar,bersih dan bebas dari sisa racun dengan hanya diletakkan di beranda/balkoni, kakilima/corridor,porch dan patio rumah anda. Set ini sesuai untuk mereka yang ketiadaan tanah untuk bercucuk tanam seperti dikawasan rumah teres, rumah pangsa, pangsapuri/apartment/kondominium dan menggunakan larutan baja hidroponik sahaja.

APAKAH KELEBIHAN SET KAZZ PONIC HIDROPONIK DOMESTIK?

Set ini cukup mudah untuk digunakan dan disamping itu ia tidak menggunakan pam elektrik, murah praktikal, boleh menanam sayuran disepanjang tahun (tanpa musim), tidak perlu penyiraman dan tidak perlu merumput. Yang mustahak adalah ia bebas dari semburan racun serangga. Anda akan menikmati sayuran segar dan bersih dari sisa racun.

BOLEHKAH SISTEM KAZZPONIC INI DIJADIKAN SEBAGAI HOBI?

Ya.! Ini terbukti dari sambutan orang ramai terutama warga kota dan mereka yang tidak mempunyai ruang tanah/kawasan untuk bercucuk tanam. Tambahan pula penanaman dengan cara ini tidak memerlukan kemahiran dan pengetahuan yang tinggi didalam bidang pertanian.

BOLEHKAH PENANAMAN CARA KAZZPONIC HIDROPONIK DOMESTIK DIJADIKAN LANDSKAP?

Ya.! Jika anda memiliki 4 atau 5 set kazzponic domestik dirumah dan disusun disepanjang corridor rumah anda, ia boleh menjadi seolah-olah seperti `bunga-bungaan’. Anda dan jiran-jiran anda akan terpesona dengan sayur-sayuran anda yang subur dan segar menghijau disekitar rumah anda. Tambahan pula keadaannya yang bersih dan segar.

[size="3"]BAGAIMANA SISTEM INI DAPAT MENGHASILKAN SAYUR-SAYURAN UNTUK KEGUNAAN SENDIRI?

Jangkamasa penghasilan satu-satu jenis tanaman sayuran adalah lebih kurang 4 minggu. Dengan penanaman berperingkat umpamanya 4 set kazzponic domestik seminggu dan dibuat 4 minggu berturut-turut, anda akan dapat menikmati sayuran setiap hari tanpa perlu lagi pergi ke pasar. Ini tentu sekali dapat menjimatkan atau mengurangkan perbelanjaan harian anda.

APAKAH KANDUNGAN BAJA YANG TERDAPAT DALAM SISTEM KAZZPONIC INI?

Kandungan baja hidroponik untuk pemakanan pokok mengandungi unsur-unsur Makro seperti Nitrogen, Pasfurus, Kalium, Kalsium dan Sulfur. Dan juga unsur- unsur Mikro seperti Ferum, Mangganan, Zink, Kuprum, Boron dan Molybdenum.

BOLEHKAH SISTEM KAZZPONIC INI DIJADIKAN ALAT BANTUAN MENGAJAR?
Ya!. Kebelakangan ini kebanyakan sekolah telah menggunakan sistem ini didalam matapelajaran Kemahiran Hidup.



DAN SISTEM KAZZPONIC JUGA MEMBENARKAN ANDA MEMELIHARA ANAK IKAN DI DALAM BEKAS TAKUNGAN KERANA BAJA YANG DI GUNAKAN ADALAH DIRUMUS KHAS OLEH PIHAK KAMI DAN TIDAK MEMBAHAYAKAN KEHIDUPAN.(ANDA DIGALAKKAN UNTUK MEMELIHARA ANAK IKAN DIDALAM BEKAS TAKUNGAN SUPAYA PEMBIAKAN NYAMUK BOLEH DIHALANG)





elisya
KEMPEN BELI BARANGAN MALAYSIA BERSAMA KAZZPONIC SDN BHD
DIRASMIKAN OLEH Y.A.B DATO' SERI ABDULLAH HJ AHMAD BADAWI
16 JANUARI 2009
3 PETANG


Bermula 16 Januari ini hingga 20Januari 2009, KAZZPONIC SDN BHD akan terlibat dalam "KEMPEN BELI BARANGAN MALAYSIA" yang akan diadakan selama 5 hari dan akan dirasmikan oleh Y.A.B Dato' Seri Abdullah Hj Ahmad Badawi pada 16hb januari bermula jam 3petang.Sekiranya anda usahawan tani, hobi anda menanam di rumah atau yang ingin mencari peluang perniagaan baru, kami menjemput anda ke kempen ini.

Kempen ini diadakan bagi meningkatkan kesedaran rakyat malaysia terhadap kualiti barang dan perkhidmatan syarikat dalam negara sebagai usaha untuk memastikan pertumbuhan ekonomi negara terus mapan di sebalik tekanan krisis ekonomi dunia.

Sehubungan dengan itu, kami akan mengadakan promosi produk-produk keluaran KAZZPONIC SDN BHD iaitu Set Kazzponic, Baja cecair Kazz dan juga Hidrokultur. Jangan lepaskan peluang ini bersama kami kerana kami menjanjikan pembaharuan dalam pertanian di Malaysia.

Datanglah beramai-ramai di sana untuk mengetahui cara-cara penanaman hidroponik dan peluang perniagaan dengan produk kami oleh pakar dalam bidang pertanian hidroponik di Malaysia. Jangan lepaskan peluang berkunjung ke GERAI KAZZPONIC di sana untuk mengetahui cara-cara penanaman hidroponik dan peluang perniagaan dengan produk kami oleh pakar dalam bidang penanaman!!


MAKLUMAT KEMPEN BELI BARANGAN MALAYSIA:
Tarikh: 16hb-20hb Januari 2009
Masa: 10pagi-10malam
Tempat: Mydin Mall USJ, Subang Jaya
Dirasmikan oleh: Y.A.B Dato' Seri Abdullah Hj Ahmad Badawi
Gerai Kazzponic: Bersebelahan KPDNHEP




JANGAN LUPA KUNJUNGI GERAI KAZZPONIC SDN BHD DI SANA!!




[/font][/size][/color]
elisya
SEMINAR KAZZ HIDROPONIK DI MELAKA


Kepada sesiapa yang terlibat atau yang ingin melibatkan diri di dalam bidang pertanian, Kazz Hidroponik akan mengadakan SEMINAR KAZZ HIDROPONIK selama satu hari di Melaka berkenaan kaedah penanaman hidroponik/hidrokultur dan peluang perniagaan yang baru di Malaysia.

Penyertaan adalah terhad kepada 50 orang peserta sahaja. Yuran kursus adalah RM200 termasuk sijil, ilmu hidroponik, minum pagi, makan tengahari dan makan petang serta 1 set Kazzponic.



Berminat untuk bersama kami dalam industri pertanian Malaysia??

Sekiranya berminat, sila email kepada: hidroponics@yahoo.com
atau hubungi en Ramiz untuk pendaftaran di: 019-7546867



JANGAN LEPASKAN PELUANG ANDA!!!
TARIKH TUTUP ADALAH PADA 30 JANUARY 2009




Hubungi en Ramiz untuk maklumat lanjut
elisya
PERTANDINGAN GAMBAR TANAMAN HIDROPONIK TERCANTIK




ADAKAH ANDA MEMPUNYAI TANAMAN HIDROPONIK SENDIRI? ADAKAH ANDA KREATIF MENGHASILKAN GAMBAR TANAMAN CANTIK SEPERTI DALAM GAMBAR DI ATAS? JIKA YA, JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MENYERTAI KAMI DALAM PERTANDINGAN GAMBAR TANAMAN HIDROPONIK TERCANTIK. MUDAH SAHAJA, HANYA PERLU BERGAMBAR BERSAMA TANAMAN ANDA DAN KIRIMKAN KEPADA KAMI.



SYARAT PENYERTAAN:

1. Mempunyai tanaman hidroponik sendiri

2. Peralatan hidroponik adalah yang dikeluarkan oleh Kazzponic Sdn Bhd

3. Ukuran saiz gambar terpulang kepada kreativiti peserta.

4. Peserta haruslah mengambil gambar bersama tanaman hidroponik yang ditanam sendiri.

5. Gambar haruslah dihantar ke pada pihak penganjur melalui:

-Kiriman Pos ke alamat: NO 88, JALAN TU 2, TAMAN TASIK UTAMA, 75450 AYER KEROH, MELAKA.
-Email : kazzponik@yahoo.com



HADIAH MENARIK MENANTI ANDA!!

Hadiah pertama: 3 SET HIDROPONIK

Hadiah kedua: 2 SET HIDROPONIK

Hadiah ketiga: 1 SET HIDROPONIK




KEPUTUSAN AKAN DIBERI PADA 12 APRIL 2009.
PEMILIHAN AKAN DILAKUKAN OLEH PESERTA SEMINAR ANJURAN KAMI PADA 11-12 APRIL 2009.


TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 11 APRIL 2009


JANGAN LEPASKAN PELUANG INI!!!




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH MENGHUBUNGI PIHAK PENGANJUR DI:

TEL: 06-2323500

FAX: 06-2323887

EMAIL: kazzponik@yahoo.com
JemariHijau
Senang cerita camni la.... bukan system soiless hydroponic yang gagal dikomersilkan.... tapi human factors = malas maintain. Tu je.

Saya tak tgk lagi website kazzponic, tapi saya assume takde menda baru atau new innovation, kemungkinan just repitition atau refreshed look system hydroponic. Keduanya sbb website tu lagging.

Lebih baik guna nama ikan, dan bukan 'anak ikan'. Kebiasaannya orang guna guppy (hybrid atau yg biasa) ada yang guna betta splendens atau ikan pelaga. kedua-duanya memakan jentik2 secara agressive. Ada juga yang guna platy, molly, swordtail... apa yang penting pastikan ikan jenis labyrinth or ikan yang boleh sedut udara direct dari permukaan air.

MrAli
bagus sistem hidroponik ni
naper tak mau mengiklan?
iklan dengan kami free je.

upload gambar
bagi keterangan
iklan
takyah bayar pe2
cuba lawati kami
dan mula mengiklan ok
jual sekali anak ikan gapi tu
elisya
JEMPUTAN MENGIKUTI SEMINAR USAHAWAN DAN PELUANG PERNIAGAAN HIDROKULTUR

KAZZ MARKETING INGIN MENJEMPUT ANDA UNTUK MENYERTAI SEMINAR USAHAWAN DAN PELUANG PERNIAGAAN HIDROKULTUR YANG AKAN DI ADAKAN PADA 1-2 OGOS 2009 INI BERTEMPAT DI D’NELAYAN BEACH RESORT, MASJID TANAH, MELAKA.


MAKLUMAT KURSUS:

Tarikh : 1-2 Ogos 2009

Masa Pendaftaran : 1 Petang(1 Ogos 2009)

Hari : Sabtu-Ahad

Tempat : D’nelayan Beach Resort, Masjid Tanah, Melaka.

Yuran Masuk : RM350(Termasuk Penginapan 1 Malam, 6 Kali Makan, Dan Sijil)

Peserta : Minimum 30 orang sahaja.

MENGAPA ANDA PERLU MENGIKUTI SEMINAR USAHAWAN DAN PELUANG PERNIAGAAN HIDROKULTUR INI?

1. Di Malaysia sekarang, tiada mana-mana syarikat sama ada bumiputra mahupun bukan bumiputra yang mengeluarkan produk hidrokultur . Justeru melalui seminar ini, kami akan membuka peluang anda untuk menceburi bidang Hidrokultur ini.
2. Anda yang mengikuti kursus ini juga berpeluang mengikuti lawatan ke Melaka secara percuma di mana anda berpeluang menikmati keenakan ikan bakar di Crystal Bay serta pemandangan waktu malam sepanjang Sungai Melaka yang indah dengan menaiki River Cruise. Semua ini adalah percuma!!
3. Kami juga menjemput pegawai dari TEKUN yang akan memberi penerangan mengenai pinjaman kewangan dari TEKUN untuk membantu anda yang ingin mendapatkan pinjaman kewangan dari TEKUN dengan menjadi usahawan Hidrokultur.
4. Kami juga akan mengajar cara penanaman hidrokultur yang selama ini tidak di komersilkan di Malaysia melalui seminar ini.

CEPAT, REBUTLAH PELUANG INI KERANA TEMPAT ADALAH TERHAD KEPADA 30 PESERTA SAHAJA. PENYERTAAN DIBUKA SEHINGGA 30 JULAI 2009 SAHAJA. SIAPA CEPAT DIA DAPAT!!
elisya
Aeroponik berasal dari perkataan aero yang membawa maksud udara dan ponosyang bermaksud daya atau kerja. Aeroponik disimpulkan sebagai kaedah memberdayakan udara. Aeroponik merupakan suatu sistem hidroponik yang menggunakan udara sebagai media utama dan mendapatkan nutrisi & air melalui kabut (mist/fog) buatan. Teknik ini menempatkan tanaman dimana akar diposisikan tergantung diudara dan di tampung oleh styrofoam. Nutrisi diberikan dengan cara pengkabutan secara merata di daerah sistem perakaran.Akar tanaman yang tergantung akan menyerap larutan nutrisi tersebut.


Aplikasi utama dalam sistem aeroponik adalah tekanan (pressure) yang dihasilkan oleh selang saluran. Tekanan tinggi pada selang saluran akan menghasilkan butiran air berbentuk kabut. Permasalahan utama untuk teknik aeroponik pada umumnya adalah tekanan yang dihasilkan di selang saluran adalah kurang tinggi sehingga butiran air yang terbentuk adalah kasar. Semakin kecil butiran air maka permukaan butiran air semakin luas dan meyebabkan kandungan udara semakin banyak. Semakin banyak kandungan udara di permukaan wap air, maka kemungkinan penambatan O2 oleh butiran air semakin meningkat.

Aeropononik merupakan kaedah penanaman yang sangat efektif kerana ianya dapat menghasilkan butiran cairan halus (droplet) dalam bentuk wap air yang mempunyai kelebihan seperti lebih mudah diserap oleh tanaman. Media perakaran yang paling efektif adalah media yang mampu menyediakan dan mengirim O2 paling banyak ke perakaran tanaman. Tanah padat menyediakan 20-30 % O2 untuk akar. Media tanaman kombinasi tanpa tanah menyediakan hingga 50 % O2 dan hidroponik mega_shok.gif% untuk akar. Maka, aeroponik dengan langit sebagai batas memungkinkan akar memperoleh O2 hingga 99%. Inilah alasan mengapa pertumbuhan tanaman aeroponik lebih pesat daripada tanaman yang menggunakan kaedah konvensional.
Pengabutan nutrisi yang optimis diberikan secara langsung kepada akar tanaman sehingga akar dapat menyerap nutrisi dengan lebih mudah. Sisa nutrisi yang tidak menempel di akar akan kembali lagi ke larutan yang ada dibawahnya, dan akan dilarutkan lagi.

Sistem aeroponik dapat meningkatkan pertumbuhan hingga 10 x lebih cepat pada beberapa tanaman semusim berbanding dengan kaedah tanaman yang menggunakan kawasan tanah. Penghasilan pertumbuhan yang pesat adalah disebabkan oleh akar intensif memperoleh larutan nutrisi yang kaya DO dan nutrisi juga menyerap dalam sistem perakaran tanaman secara langsung tanpa media perantara. Pada kebiasaanya, sistem tanaman konvensional akan menyerap nutrisi beserta kandungan bacteria dalam sistem perakaraan. Kecepatan penyerapan nutrisi melalui kaedah tanaman aeroponik adalah mampu mencapai sehingga 135 % lebih cepat daripada kaedah hidroponik yang lain. Walau bagaimanapun sistem tanaman aeropik mempunyai kelemahannya tersendiri dimana sistem ini terlalu bergantung kepada kabut yang menghasilkan springkel. Akar tanaman ini akan lebih mudah mengering sekiranya sistem pengkabutan terganggu atau terdedah kepada udara tanpa penutup (sealed).


Perbezaan ketara antara aeroponik dan hidroponik adalah dari segi kos dan juga perlaksanaannya. Aeroponik memerlukan kos yang tinggidisebabkan alatan yang digunakan termasuk pam dan palong berteknologi tinggi. Manakala hidroponik adalah asas kepada aeroponik hanya memerlukan kos yang rendah tanpa kos pam dan palong. Untuk negara malaysia beralih kepada teknologi Aeroponik, ianya memerlukan kos yang amat tinggi dan tenaga kerja yang mahir dalam pengendalian teknik Aeroponik. Oleh itu kami mencadangkan teknik Hidroponik sebagai asas teknologi pertanian dimasa hadapan. Di samping itu membuatkan rakyat Malaysia dapat memahirkan diri dalam teknologi pertanian baru iaitu tanaman tanpa tanah.
Berdasarkan pelan pembangunan sektor agro makanan yang dirangka, seramai111,335 orang pekerja mahir dalam industri pertanian diperlukan bagi mendokong wawasan dan menjayakan misi untuk membangunkan sektor pertanian negara menjadi satu dari penjana utama ekonomi negara.


Berbeza dengan kaedah hidroponik yang memerlukan akar tanaman terendam dalam nutrien, kaedah aeroponik memerlukan ruang udara antara akar pokok dan paip yang menyemburkan nutrien dan air untuk melembapkan dan menyuburkan pokok.
Proses penanaman bermula dengan percambahan biji benih. Setelah dua hari di dalam bilik percambahan, anak pokok itu dipindahkan ke tapak semaian dan dibiarkan selama dua minggu sebelum diletakkan di atas palong di dalam rumah hijau. Di rumah hijau itu, sayur-sayur berkenaan akan dibiarkan membesar sehingga sampai masa untuk dituai.

Palong-palong di rumah hijau itu diperbuat daripada polistyrene untuk mengelak penyerapan haba. Di bahagian tengah palong diletakkan paip yang mempunyai alat semburan yang direka khas pada jarak yang tertentu. ”Alat penyembur itu akan menyemburkan nutrien dan air yang telah disejukkan ke bahagian akar tanaman pada kekerapan tertentu. Ruang yang ada antara paip dan akar tumbuhan itu membolehkan tanaman memperoleh oksigen secukupnya untuk pembesaran yang lebih cepat dan sihat.

”Semburan air sejuk itu dapat ‘menipu’ tanaman sehingga membolehkan kita menanam sayur iklim sederhana di kawasan rendah dan panas seperti di sini,”.

Dua elemen penting dalam proses aeroponik ialah air dan bekalan elektrik. Kaedah aeroponik merupakan kaedah yang paling menjimatkan air, iaitu menggunakan kira-kira 10 peratus air yang digunakan dalam kaedah hidroponik. Lebihan air semburan di palong akan dikumpulkan dan disalurkan kembali ke tempat penyejuk untuk dikitar semula dalam proses semburan berikutnya.

Dalam situasi masa dan ekonomi sekarang, adalah amat tidak sesuai untuk kerajaan Malaysia mengimplementasikan aeroponik di sebabkan kos yang amat tinggi dan oleh kerana itu kami mencadangkan agar hidroponik diperkenalkan sebagai asas kepada pembelajaran disekolah-sekolah milik penuh kerajaan dan swasta kerana kos yang rendah.

“KEMPEN MERAKYATKAN HIDROPONIK”
elisya
QUOTE(JemariHijau @ May 19 2009, 06:30 PM) *
Senang cerita camni la.... bukan system soiless hydroponic yang gagal dikomersilkan.... tapi human factors = malas maintain. Tu je.

Saya tak tgk lagi website kazzponic, tapi saya assume takde menda baru atau new innovation, kemungkinan just repitition atau refreshed look system hydroponic. Keduanya sbb website tu lagging.

Lebih baik guna nama ikan, dan bukan 'anak ikan'. Kebiasaannya orang guna guppy (hybrid atau yg biasa) ada yang guna betta splendens atau ikan pelaga. kedua-duanya memakan jentik2 secara agressive. Ada juga yang guna platy, molly, swordtail... apa yang penting pastikan ikan jenis labyrinth or ikan yang boleh sedut udara direct dari permukaan air.

trima kasih ats cadangan saudara jemarihijau tu..
elisya
Salam semua...

Kami kini mencari stokis yang beminat untuk menjadi stokis bagi produk Hidroponik kami bagi memudahkan pengedaran produk hidroponik bagi negeri-negeri di seluruh Malaysia. Banyak manfaat untuk anda yang menjadi stokis antaranya:


Stokis negeri akan berpeluang mendapat:
-25O Unit Set Hidroponik
-15 Unit Takung Hidroponik
-15 Unit Penutup Polisterin
-50 Unit Baja Hidroponik
-15 Unit Cawan Penyukat 250ml
-30 Unit Bakul Media
-15 Paket Biji Benih
-30 Paket Benang Media
-20 Unit Baja Cecair 500ml
-20 Unit Baja Cecair Sprayer
-Surat pelantikan
-Cd Penanaman (Bertujuan untuk memudahkan anda memberi penerangan kepada pelanggan di tempat anda)
-Khidmat Nasihat di tempat Stokis Negeri selama 3 hari (Semenanjung Malaysia sahaja)
-2 Bunting
-5,000 Pamplet
-1,000 Business Card
-1 Laman web percuma untuk stokis negeri mempromosikan perniagaan mereka



KELEBIHAN MENJADI STOKIS NEGERI:

1.Potensi pasaran yang luas
Potensi pasaran untuk hidroponik dan hidrokultur amat luas di Malaysia di mana masih tidak ramai yang menyedari potensi pasaran ini yang boleh berkembang di Malaysia dan luar negara. Justeru itu, peluang untuk berjaya dan mendapat keuntungan dalam hidroponik dan hidrokultur adalah amat tinggi.

2.Khidmat nasihat disediakan
Kami juga turut menyediakan khidmat nasihat di tempat pengedar selama 3 hari dan dari semasa ke semasa (Semenanjung Malaysia sahaja). Selama 3 hari itu, kami akan memberi maklumat tentang cara penanaman hidroponik, hidrokultur, maklumat berkenaan Set Hidroponik dan Baja Cecair untuk rujukan stokis serta apa-apa maklumat yang diperlukan stokis. CD penanaman hidroponik juga turut disertakan untuk memudahkan stokis negeri memberi penerangan kepada pelanggan di tempat mereka.


3.Boleh melantik pengedar di negeri mereka
Stokis negeri juga boleh melantik pengedar (kazz agropreneur) di negeri mereka sama ada sama ada di setiap daerah untuk menjana pendapatan.

4.Belian semula dengan harga stokis
Untuk pembelian seterusnya, stokis negeri akan mendapat potongan harga sehingga 70% daripada harga asal. Ini pastinya memberi keuntungan berganda kepada stokis negeri.

5.Nama anda/ perniagaan tersenarai di laman web utama syarikat
Kami juga akan turut menyenaraikan nama, nombor telefon serta alamat premis perniagaan stokis negeri di laman web utama kami iaitu www.kazzponik.com sebagai bantuan untuk mempromosikan perniagaan anda.


6.Pelanggan yang telah sedia ada
Kami juga turut mempunyai senarai pelanggan sedia ada yang berminat dalam penanaman hidroponik kerana kaedah perniagaan ini adalah unik dan mudah dilaksanakan. Pelanggan yang berminat atau berpotensi membeli produk hidroponik dan baja cecair di negeri berkenaan akan kami rujuk terus kepada stokis negeri.

7.Berpeluang menghadiri kursus/ seminar dengan harga diskaun
Kami juga boleh mengadakan kursus/seminar sekiranya mendapat permintaan dan sekiranya stokis negeri berminat, kami akan memberi potongan harga. Kursus/ seminar diadakan bagi memberi penerangan dan ilmu pengetahuan di samping membuka peluang perniagaan kepada mereka yang berminat menjadi usahawan dalam bidang hidroponik dan hidrokultur.

8.Mempunyai laman web sendiri untuk mempromosikan perniagaan
Kami juga turut menyediakan laman web untuk setiap Stokis Negeri secara percuma bagi memudahkan stokis negeri mempromosikan perniagaan mereka serta memudahkan pelanggan mendapatkan produk daripada mereka.


Jangan lepaskan peluang ini kerana banyak lagi kelebihan-kelebihan lain yg menanti seperti anda juga mempunyai peluang utk bergelar usahawan hidrokultur kerana kami menyediakan baja cecair yang amat sesuai utk hidrokultur krna hidrokultur sangat penting dalam memastikan ruang udara di rumah, bilik dn pejabat kekal bersih dn sihat.


Berminat? Hubungi saya di:
Pejabat: 06-2323500
Email: kazzponik@yahoo.com
HP: 019-7546867 (Cik Elisya)


isairlea
menarik.. tapi xde masa terluang la..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.