Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bersalin Kt Mane...
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Hana_Amirra
QUOTE(Khayty @ Dec 2 2008, 04:21 PM) *
so...bila masuk anak kedua,saya ada baca satu buku yg sangat berguna,mengajar bagaimana nak mengira berapa jam lagi kita nak bersalin....so,saya pun try buat...saya buat kiraan...lagi 1 jam nak bersalin(baby nak keluar)baru saya gi hsopital...sebelum 1 jam,saya mandi,sabun badan cukup2,syampoo biar harum semerbak,pakai baju lawa2...siapkan semua dokumen,barangan peribadi...sampai hospital dah tinggal 30minit...masuk wad...baru baring sekejap nurse dah sebuk panggil doktor sebab kepala baby dah tersembul...excited sungguh mereka,kerana pesakit yg tiba awal belum bersalin...


ape nama buku tu ek??
hana sering baca org2 komen..siapkan semua dokumen.


masa sakit2 tu..boleh mandi ke? (tak boleh imagine sbnrnye nie)
Hana_Amirra
QUOTE(cinta_hatiku @ Jan 27 2009, 04:43 PM) *
salam,

sesapa ada experience kat hospital ampang tak? hospital ampang ni under gomen kan?


ye. under gomen.
mmeza
mmeza bersalin di Hospital Besar Kuala Lumpur, kalau 1st class rm800..tp mmeza ambik 2nd class..kena bayar lam rm300lebih, pastu ada la bayaran tambahan lain2..tak ingat sbb hubby yg bayar, aku bersalin normal tp kalau c-zer kena tambah lg rm400 kot......kalau 3rd class xtau pulak brp kena charge.

Sepatutnya dok wad lam 24jam after deliver dah bole balik..tp babyku berat 4.04kg so kena tahan lg satu hari sbb diorg nak check paras gula baby...maknanya 2hari aku dok wad, bila nak balik je Dr check baby kena jaundice lak pulak..kena tahan lagi kat wad kanak2 selama 2hari..baru leh balik..dah balik kena dtg semula check darah baby...jaundice masih ada ...kena tahan lagi sehari..

nurse semua ok je...masa sakit2 nak bersalin tu xde la pulak diorg marah...cuma diorg buat xtau je la..sbb aku ni xleh dok diam ..kejap pegi sana ..kejap jln cni..dr katil hujung diorg pindahkan katil ku kedepan sekali..aku tgk org lain relex je...aku je sakit sgt masa nak bersalin tu..pastu minta ubat bius..diorg xkasi sbb bila check graf baby xcantik...check bukaan sampai 4kali..last2 dah bukaan 4cm baru diorg tolak masuk labour room.

cuma masa melawat je la yg jd masalah...hubbyku dtg xkira masa...tp security tu kira faham gak la..sbb baby ku besar..aku bersalin normal..so ada kelonggaran ckit je la..tp xde la marah2 semuanya ok je...satu je aku xsuka dgn Dr pompuan kat sana..muda2 dan baru lg..mcm xtau buat keja je...control ayu je aku tgk...terror lg nurse2 kat sana.



anggerik_rimba
uiks...kak mmeza dh bersalin..?bila masa akak peknen..?huhhu..
ketinggalan sungguh aku nie...baby apa kak..?
Tahniah laa...
mmeza
QUOTE(anggerik_rimba @ Jan 28 2009, 03:58 PM) *
uiks...kak mmeza dh bersalin..?bila masa akak peknen..?huhhu..
ketinggalan sungguh aku nie...baby apa kak..?
Tahniah laa...


hehehe....tq..
akak dpt baby boy...tu la AR asyik cbuk ngan hubby je...AR bila lagi...dah peknen ke skrg?
anggerik_rimba
QUOTE(mmeza @ Jan 28 2009, 08:21 AM) *
QUOTE(anggerik_rimba @ Jan 28 2009, 03:58 PM) *
uiks...kak mmeza dh bersalin..?bila masa akak peknen..?huhhu..
ketinggalan sungguh aku nie...baby apa kak..?
Tahniah laa...


hehehe....tq..
akak dpt baby boy...tu la AR asyik cbuk ngan hubby je...AR bila lagi...dah peknen ke skrg?



AR insyaallah dlm sbulan lg...smp ms laa..meletup..hehe..leh kawan ngn anak akak..heheh...
xyn xtau laa dh bersalin blum...klu ikut..due dia bln nie..
mmeza
wah semuanya menyusun..lepas akak..xyn pastu AR...
dah scan ke? baby apa AR? takut tak?
anggerik_rimba
QUOTE(mmeza @ Jan 29 2009, 02:46 AM) *
wah semuanya menyusun..lepas akak..xyn pastu AR...
dah scan ke? baby apa AR? takut tak?


insyaallah mcm anak akak gak kot..hehhehe...oh my hero...
takut gak...heheh..akak dulu apa tanda eik sblm akak bersalin..?
okid skrg pn dh risau...tp xtau apa tnda2 yg leh wat okid bersiap sedia..
mmeza
QUOTE(anggerik_rimba @ Jan 29 2009, 11:10 AM) *
QUOTE(mmeza @ Jan 29 2009, 02:46 AM) *
wah semuanya menyusun..lepas akak..xyn pastu AR...
dah scan ke? baby apa AR? takut tak?


insyaallah mcm anak akak gak kot..hehhehe...oh my hero...
takut gak...heheh..akak dulu apa tanda eik sblm akak bersalin..?
okid skrg pn dh risau...tp xtau apa tnda2 yg leh wat okid bersiap sedia..



nanti anak AR boleh la geng ngan anak akak...
tanda2 bersalin xsama setiap org...akak dulu turun tanda darah..
mlm tu keluar darah ckit je cam darah abih period tu coklat2..then pg lam kul 4 bgn gi kencing tgk2 ada darah ckit..
apalagi terus la gi hospital...ingat time tu dah nak bersalin...rupanya lambat lg..
kata nurse lam kul 8 Pg kot bersalin..tp xsakit lg time tu...start sakit lam tgh hari...tp ckit je...yg sakit sgt bila ptg lam kul 5ptg...sakit sgt kejap2 sakit..kejap2 sakit..

setengah org turun tanda air...air ketumban pecah kena terus gi hospital...
kalau AR keja skrg kena standby baju AR dan baju baby kat ofis..at least kalau pecah air ada baju nak tukar nanti.
pastu leh terus gi hospital...tp elok ambik cuti seminggu sebelum due date.
ejavidel
hai salam sumee....

nak tanya la pendapat akak2 sumer..
ni 1st baby sy..sy dh pregnant 23 weeks so skang tgh survey spital..
agak antara naluri ng hosp ampang maner better?
tkut plak g naluri kang over budget plak...pastu bace kat forum ni rmai gak la kater hosp ampang ok..
saper2 ader experience leh x kongsi sket..cmner nk booked hosp ampang tu? kalo naluri plak paling mahal baper yek cajnyer?huhuu....agak2 kt ampang hubby leh masuk x ek? sy dok kt pandan indah jer...dats y org kater hosp ampang tu ok mcm nk tau gakler...

many many thanks !!!
ibu_muda
anak 1st bersalin kat HUKM, pasal dekat ngan tempat keje suami...senang dia ulang alik...kene dalam 1700,
Service, teruk, doc x datang lambat n check lebih kurang,
bukak dah 9cm tapi last2 doc kata bb mendongak so kene operate takut lemas...

anak ke 2 ingat nak cari dekat2 area umah kot..now suami pun dah pindah tempat keje...ingat nak bersalin kat KJMC..tempat mama elin bersalin... biggrin.gif
ejavidel
err hukm yg private wing tu ker?
hmmmmm....takut nyer kalo dpt yg mcm tu...


anyway sape lg pernah bersalin mehla citer kt kitorg yg bru 1st experience ni...
mari2....hosp ampang..pusrawi..naluri...hukm...aper2 la.....
bg semangat sikit kt ibu mude cm i..hihii....(opsss muder ke? blum.gif)
iLa_damia
bersalin kat GH je.
kene 12 hengget
dok kelas 2 jer
kalau ikut layanan..tak serik pun dok spital kerajaan
tp fasilities tu sedey sket la..
no water heater..uwaaa..ku mandi air sejuk subuh2 sepiee tu..
kene marah ngan makcik2
abis takkan tanak mandi dah busuk darah sumer...

2nd baby nak p sungai buluh lak...
ONE
1st bersalin kat GH je.. 3 ari kne tahan, mak nangis2 sbb x dpt dtg lawat.. ayah & adik semue kj so x dpt bwk mak.. nk naik teksi, umah mak teramat jauh ke GH.. tkt kang pepe jd lak kat die.. ari yg one dpt blk pg2 lg mak dh tercongok kat bwh ngan ayh, padahal dh bgtau hubby dtg ambk.

2nd nie nk try kat Klinik Bersalin & Wanita Alam Damai.. dekat ngan umah mak.. kalo hubby bz sgt jg mil leh suh adik dtg ambk atau mak pun senang nk dtg lawat.. tp x tau lg..
anak^doraemon
ila - nape xnk g hsptl slyg?
ejavidel
GH ek..agaknye skang da ok kot...mcik sy pon bsalin kt sana few years back tp time tu tgh renovate...die kater mmg mcm dewan la time bsalin tu....nk wt cmne mmg ramai...

tue biler bukak forum n bace feedback tgk gomen pn cam ok..bkn per syg gak duit kotnyer leh la wat aper2 lg ngn duit beranak tu kan... friends.gif
ibu_muda
hari tu hospital sungai buloh tu masuk majalah pa&ma...nampak kemudahannyer mcm ok ket...yer la hospital baru kan...
huhu~~tapi kepakarannyer ok gak kot? sesaper yang pernah bersalin saner?

kalau hospital sungai buloh tu kat gak la ngan umah zura...ara damansara ke sungai buluh dah leh lalu ikut subang airport tu... tapi dekat lagi KJMC biggrin.gif

kalau nak book ward 1st class leh ker kat hospital kerajaan?
chome
chome pun kalo dah pindah nnt tatau la camne kalo nak bersalin biler2..
eceh..mcm yer2 jek aku nih..
hubby kata paling dekat hospital sungai buluh laa..
hospital baru kan..okey la kot..
tp tuh laa..ader pakar tak..huhuhu..
pape pun lama lagi masa tuh nak sampai..
ntah2 sempat pindah ke lain pulak nnt..hahaha..
syghoney
QUOTE(iLa_damia @ May 11 2009, 04:20 PM) *
bersalin kat GH je.
kene 12 hengget
dok kelas 2 jer
kalau ikut layanan..tak serik pun dok spital kerajaan
tp fasilities tu sedey sket la..
no water heater..uwaaa..ku mandi air sejuk subuh2 sepiee tu..
kene marah ngan makcik2
abis takkan tanak mandi dah busuk darah sumer...

2nd baby nak p sungai buluh lak...

ila...sungai bukuh cm ok je...bersih..

akak honey bersalin last 2 month kat gomen,hsptl ptrajaya...
rm 400.akak ckp best....service n facility cm besalin kat private je...
satu bilik 4 org x clap....
chome
mesti ader bilik sorang kan..
sbb kalo chome mesti nak bilik sorg gak ler..
family sumer pun ckp senang dok sorang..
org nak teman pun senang..
kalo share2 nih jap lagi kang..org bising ker..kita bising ker..
pehtu cam tak bebas skek la kan..huhu..
rinhanekoma
rin plak...1st baby GH 1st class Rm 350.00 deposit kena 700 year 2000
2nd baby TMC RM1390.00 year 2001 satu malam aje
3rd baby TMC RM 1590.00 year 2008 dua malam


tu lah..kat tmc tu walau KPJ dah ambil alih, x naik pun...service lagi bagus dari dulu.
Chome..rin takut duduk bilik sorang2 coz xde sape teman....bain duduk 2 or 3 org..he..he drinks.gif


chome
Hehe..rin..dulu slalu dgr org ckp camtu gak..
baik dok ramai2..tak takut sgt..
nape takde org teman rin lak..
chome dok spital dulu hubby la teman..
pehtu mak ayah,fil ngan mil pun datang gak..
mmg ramai kuar masuk laa..
pehtu tau jek laa..kitorg nih sumer riuh2..
kalo share ngan org mesti tak best nak sembang2..dok lama2..
lagipun tak bebas la nak selak2 kalo share2 nih..
nih dok sorang rasa cam dok kat bilik otel jek..ekekeke..
masa bersalin dulu faris nih kuat nangis..
dia punyer sore tuh dari dalam bilik sampai ke luar selang 5-6 bilik pun leh dgr..
pehtu sebok la nurse2 datang jenguk..
berak pun nangis..nak susu pun nangis..
dah kalo dok ramai tuh mau kena maki ngan org jek kang..
tak pun nnt kita lak yg nak maki org kang dah kalo org lain bising2..
jadi jalan selamat..dok la sorang2..huhuhu..
tapi kalo gi GH ker tatau la leh dok sorg ker tak..
lgpun dgr org kata susah nak booked utk first class tuh kalo bkn gomen..
ptreeana
setahun yang lepas, 2008 saya bersalin di hospital serdang. bersalin normal dan perkhidmatan ok. cuma jumlah katil di sana agak kurang. so bila dah habis bersalin, saya kena tunggu lama untuk di tempatkan ke wad yang ada katil. tension jugak tengok mak dan ayah yang datang untuk jenguk saya terpaksa tunggu lama dari tengah hari sampai ke petang sebab saya lambat dapat katil. down.gif
rinhanekoma
Betul chome..
Tah..1st class kat Ipoh dulu ada 4 org..coz ada mamat ni kata bini dia keja gomen...duduk 1st class.Last hubby rin mmg nak minta 1st class tapi nurse kata gomen aje..hubby rin tanyalah..berapa??tu yg dep.RM700.00 tuh....murahlah coz dah spare duit nak bsalin kat Pantai Puteri.tu pun teruk gak nak dpt..betui3x gomen aje...last nampak mamat yg eksen tu kat wad yg sama..hubby rin ckp byr RM700.00 betul la..masa tu x tau berapa lg .Yg byr 700.00 la...Sebenarnya nak bersalin kat Pantai Puteri, tapi mak x kasi coz 1st baby.Dia suh bersalin kat Ipoh GH.

Masa kat TMC ada nurse suh tukar bilik yg sorang..tapi xde org temankan..hubby temankan anaklah Chome...org tua dua2 x dpt dtg.Hubby uruskan semua yg ke 3 nih..cuci uri..bg baby mandi...Dah seminggu bru mak mentua dtg...org tua rin plak masuk spital sebulan bru kuar.Operate.
anak^doraemon
hri tu discuss ngan hubby...next baby nk bsalin kt ner..kalau ikut dkt ngan umh, ade few choices, cam pusrawi ngan tawakkal..tp pusrawi tu area jem la..takut nk bsalin time peak kang payah..then tawakkal not bad..cume nk kene survey gynea sana..tp kalau ikutkn, tmpt bsalinkn zara masih di hati..sbb service best...even paed yg check zara dr dia lahir pun very good..still remain her as zara's paed..lgpun if bsalin cam zara dulu (normal + vacuum + epidural + single room 4d/3n) bru rm5000+k..ok la tuh..ekekkeeke...
anggerik_rimba
bulan 2 aritu okid bersalin kt HSNZ je..so far layanan ok..
byr pn cuma rm18 utk 6hr..heheh...duk kt kelas 2..
terpaksa msk awal ke hospital sbb ada kncing mnis..
so ke masuk ubt..induce..smp 4x induce tp jln still xbuka..
last2 doc nk suh operate je pg hari ke-5..
tp mlm ke-4 duk spital...tiba2 air ketuban pecah sndiri...
pg hr ke-5, pkl 4.20pg start sakit non stop...
pkl 9.11pg..alhamdulillah...slmt bersalin sorg putera...heheh...
slma nie duk takut layanan kt GH hampeh...tp alhamdulillah..
stkt duk 6hr kt sana...lynan kt kelas 2 ok..ms dlm labor room pn ok..
xder laa nk tengking2...ada yg tolong gsk pinggang ms sakit ada laa..
pastu ada yg bcakan ayat2 ms tgh sakit tu...
ada yg sedia mjadi mangsa okid utk pegang tgn ms okid tgh sakit tu..hehe..
cian kt adik tu..merah tgn dia okid pegang....kihkihkih...
iLa_damia
QUOTE(anak^doraemon @ May 11 2009, 05:12 PM) *
ila - nape xnk g hsptl slyg?

cam jauh sket dr umah..sg buluh 15 minit je..
member bersalin kat situ kate ok..1 bilik 4 org kalo kelas 2..
ok la tu..kang dok srg2 seram sejuk lak mlm nak tdo..
anak^doraemon
ila - tu la ku pun x brani dok sorang...2x kali masuk wad..smua hubby teman..ekekeke
smile_queen
sq anak yg 1st GH je..hospital dungun..ahaha..
duk kelas 2.. 3hari 2 mlm..kne dlm dua ratus lebeh je..
bilik dia ade 2 katil lam 1 bilik..tapi ku duduk sorang je
sbb yg 1 lagi xde orang pun..toilet sume dekat..depan mata je..
bilik air lengkap ngn water heater..hehe..
layanan nurse pun baik..nurse dah tua2..sonok rase sbb mcm2 dia ajar..

yg 2nd ni xtau la mane lagi..mungkin hospital sultanah bahiyah..a.staq..

ibu_muda
kat hospital sungai buloh tu kalau nak masuk ward kelas 1 untuk staff gomen je la ek?

kalau kelas 2 plak mcm maner? huhu~~ suami kata maybe nak pg kat SMC kot kali ni...tapi zura ingat nak try Hospital Sungai Buloh... tapi kalau x leh dapat class 1 mcm x best plak...huhuhu~~~

tgk la mcm mana... next week nak pg KJMC tgk macm mana...mil kata hospital tu kelengkapan mcm lama sket.. tgk la mcm mana... kan bagus kalau leh bersalin kat umah jer panggil bidan...huhu~~
smile_queen
ade ke kalo nk duk klas 1 kne keje gomen..
yg x gomen xleh la yer..bukan nk duk free..byr lagi tau..
anak^doraemon
wife cousin AD png bsalin kat kjmc..AD ade visit dia kat situ..ok gak la cuma mase tu ank dia premature n ade breathing prob..kjmc x cukup speciality kot..so baby tu kene anta assunta..mak kat kjmc..anak kat assunta...
rummenigge
bila la kompeni aku ni nk bg cuti dapat anak = 7 hari... ingat hari tu revise dapat 7 hari..
alya07
ank fes ni kt smc...c-sec..2bed room.. 5d/4n kene rm9k
ni pegnen ank 2 pun kt smc...check up pilih doc yg same n pilih paed yg same
x tau la plak rate tahun 2009 nih...tp memang best n selesa sgt
yg penting facilities sume ade..ye la kpj....tu yg penting

hubby ckp try la umra lg dekat ngn umah
x mo la sebab facilities x cukup pe2 emergency akn anto klang or sg buluh...lg problem
pe2 yg sakitnyer kite......so biar la hubby berkorban skit..hahahaha
rummenigge
QUOTE(alya07 @ May 12 2009, 01:54 PM) *
ank fes ni kt smc...c-sec..2bed room.. 5d/4n kene rm9k
ni pegnen ank 2 pun kt smc...check up pilih doc yg same n pilih paed yg same
x tau la plak rate tahun 2009 nih...tp memang best n selesa sgt
yg penting facilities sume ade..ye la kpj....tu yg penting

hubby ckp try la umra lg dekat ngn umah
x mo la sebab facilities x cukup pe2 emergency akn anto klang or sg buluh...lg problem
pe2 yg sakitnyer kite......so biar la hubby berkorban skit..hahahaha


topik sentence ni..
isliea22
tanggal 16/12/2007 bersalin kat pusat rawatan islam az-zahrah bandar baru bangi...5 hr 4 mlm kene rm4000...semua kemudahan lengkap,mesra n selesa sesangat..anak ke 2 pun nak kat sini gak...tq kat doc fazlina hanum... give_rose.gif
rummenigge
QUOTE(isliea22 @ May 12 2009, 11:48 PM) *
tanggal 16/12/2007 bersalin kat pusat rawatan islam az-zahrah bandar baru bangi...5 hr 4 mlm kene rm4000...semua kemudahan lengkap,mesra n selesa sesangat..anak ke 2 pun nak kat sini gak...tq kat doc fazlina hanum... give_rose.gif


eh, sama ngan husna la pulak. tp husna tua sikit la heheheee... cuba tgk selimut baby dia ni..



rummenigge
sesapa ada pengalaman kat annisa', kota bharu x?

1) kena jumpa specialist dia dulu ke (mcm azzahrah dulu, syarat kena jumpa atleast 2x, b4 deliver kat sana)

2) doc faverite, if any.

3) payment: normal, etc. kalu x keberatan la... co aku sponsor 2k jer..


ingat kalu sempat (insyaAllah), nk bersalin kat kampung lah...
NaTasHa_aRieNa
QUOTE(rinhanekoma @ May 11 2009, 11:15 PM) *
Betul chome..
Tah..1st class kat Ipoh dulu ada 4 org..

1st class kat ipoh ada 3 jenis bilik...
ada bilik 4 orang...bilik 2 orang ...n bilik sorang...

rasanya kalo bukan staf gomen n nak mintak masuk 1st class...boleh jek...
tapi bergantung kepada kekosongan gak laa...
sbb bilik 1st class nih slalunya tak banyak....

2nd class lak ada yg 4 orang n 2 orang...
chome
Rasanya mana2 pun depends pada kekosongan gak kan..
ikut sape cepat la masa tuh kan..
takkan la spital nak reserved utk kita plak kan..
walhal masa tuh kita blom nak beranak lagi..hihi..
biler2 kalo aku nak beranak lagi payah gak rasa pk tempat tuh..
kalo blk ganu tetap tak nak gi spital..biar laa..
kalo gi pun kt specialist..okey gak kot..
sbb cousin beranak situ baru nih..
tp mahal gak laa..dah mcm ampang puteri jek tgk pada rate dia tuh..
lagi satu yg ku risau tuh sbb doktor situ sumer laki..
paed laki..doktor bersalin laki..pakar sumer laki laa..aiyaaa..
tgk la nnt kot2 masa akan datang tuh dah ader doktor pompuan..
baru la aku leh balik bersalin sana..cehhh..poyo lagi..
takpe..takpe..kita mesti optimis..yer tak..ekekeke...
ejavidel
uiks btol ker???
gomen jerk leh dpt 1st class?
abeh kan kiter pn byr gak..hmmm...
anyway saper pernah beranak kat hosp ampang leh tau x nak kena booked dlu ke cmner? dgr citer diorg trimer emergency case jer dlu...skang xtau la plak..
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(chome @ May 13 2009, 01:01 PM) *
Rasanya mana2 pun depends pada kekosongan gak kan..
ikut sape cepat la masa tuh kan..
takkan la spital nak reserved utk kita plak kan..
walhal masa tuh kita blom nak beranak lagi..hihi..
biler2 kalo aku nak beranak lagi payah gak rasa pk tempat tuh..
kalo blk ganu tetap tak nak gi spital..biar laa..
kalo gi pun kt specialist..okey gak kot..
sbb cousin beranak situ baru nih..
tp mahal gak laa..dah mcm ampang puteri jek tgk pada rate dia tuh..
lagi satu yg ku risau tuh sbb doktor situ sumer laki..
paed laki..doktor bersalin laki..pakar sumer laki laa..aiyaaa..
tgk la nnt kot2 masa akan datang tuh dah ader doktor pompuan..
baru la aku leh balik bersalin sana..cehhh..poyo lagi..
takpe..takpe..kita mesti optimis..yer tak..ekekeke...


iyerla tu chome...cam suki ler...
punyala booking utk bilik single..
tup2 terbersalin awal lak...
yg dptnya wad...kongsi 5 katil..
dahtu dok bawah ekon yg BOCOR...
tension tul....
syghoney
masa nak beranak kan aiman...honey pnh nangis2 mintak hubby arrangekan nak dok 2nd/1st class kat spital taiping....
malangnya...dorg mng khaskan utk gomen....bini2 askar mng tmpt dorg la ....

huhu...sedey....
mng dorg kata lau bkn gomen kn book rm 700 la.....
tp pdhal even dh kosong pn,dorg still reserve 4 gomen gak....

mng susah la nak dapat.....
NaTasHa_aRieNa
lor.....honey bersalin kat taiping ker???
awat tak kat ipoh???
wad kat hospital taiping mmg agak menyedihkan....

anyway...skang kat hosp. kerajaan...dah ramai pakar...
so takyah ler nak risau2 sangat.....
syghoney
QUOTE(NaTasHa_aRieNa @ May 15 2009, 10:16 AM) *
lor.....honey bersalin kat taiping ker???
awat tak kat ipoh???
wad kat hospital taiping mmg agak menyedihkan....

anyway...skang kat hosp. kerajaan...dah ramai pakar...
so takyah ler nak risau2 sangat.....

ye la ina...hsptl taiping mng amat menyedihkan...
nasib la nurse sume baik2....

plan asalnya nak salin kat hsptl selama,kira hsptl daerah kat kpg honey....
tp d sbbkan overdue,so dihantar le ke taiping....sb selama x amik case cm tu...
mng rasa nak lari je dok spital taiping....
huhu...

nak salin kat spial selama tu,sb dkt dgn mak....
lgpn spital tu x ramai org...
wad 3 pn selesa je...

but kat taiping amat menyedihkan...
pad jgn cakap la....
sampai x ckp katil....
iLa_damia
QUOTE(syghoney @ May 15 2009, 10:49 AM) *
QUOTE(NaTasHa_aRieNa @ May 15 2009, 10:16 AM) *
lor.....honey bersalin kat taiping ker???
awat tak kat ipoh???
wad kat hospital taiping mmg agak menyedihkan....

anyway...skang kat hosp. kerajaan...dah ramai pakar...
so takyah ler nak risau2 sangat.....

ye la ina...hsptl taiping mng amat menyedihkan...
nasib la nurse sume baik2....

plan asalnya nak salin kat hsptl selama,kira hsptl daerah kat kpg honey....
tp d sbbkan overdue,so dihantar le ke taiping....sb selama x amik case cm tu...
mng rasa nak lari je dok spital taiping....
huhu...

nak salin kat spial selama tu,sb dkt dgn mak....
lgpn spital tu x ramai org...
wad 3 pn selesa je...

but kat taiping amat menyedihkan...
pad jgn cakap la....
sampai x ckp katil....


honey,iman kena warded kat hosp taiping 3 hari sbb kuning
kat wad kanak2 tu ade 4 je katil utk ibu
n malangnye ila tak dpt katil tu
bygkan la ila mase tu baru 6 hari...
mmg sadis la
tiap2 hari ulang alik lenggong-taiping
2 hari la yg ila berkampung kat sana
p pg malam baru balik
tak mcm org dlm pantang
mkn tak menentu..
seb baik ari ke 3 iman dah leh kuar
dah la kat sane iman tak pakai pampers
berak pun drg buat tak tau je
nangis ila mase bersih iman tu
nangis jgn ckp la
balik umah bape hari suara iman serak..sedih sgt la mase tu
smile_queen
sedihnyer dengar citermu ila..
sq dlu miera pun kne warded 3 hari sbb jaundis..
tapi spital dungun banyk katil..kira selesa la juga..
mkn sume ok..knp yer bleh jadi cam tu kat taiping..
skang ni agaknyer dah ade perubahan ke x la..
bb kalo jaundis mmg sllu birak..sbb nk kurangkan jaundis dia tu..
xkan nurse x bagi kai pampes..kejamnyer..
ibu_muda
sedihnya cerita ila...

zura dulu hazeeq kene masuk ICU kat HUKM seminggu, sebab kekeringan, dia x isap susu betul2...kira kurang air la...
1st day kene tahan doc suruh zura balik...sepanjang malam menangis jer laa...hari ke dua mintak izin ngan suami nak tido kat sebelah hazeeq... nasib baik suami izinkan... cuma tu la, maybe nurse x selesa kot pasal zura dok tercongok jer kat tmpt hazeeq... huhu~~ but ku buat derk jer laa.. tapi bila anak nangis berak or nak susu diaorg mmg buat tak tahu sebab tau zura akan tukarkan... huu...

ader 1 malam tu tido x sedar hazeeq nangis nak susu, nurse tu kejut plak "kak, anak akak nangis nak minum susu" huhuh~~ cuma yang teruk ket 3 hari kat sana zura tido duduk sebab diaorg x sediakan katil...tu lambat baik luka bedah tu...but hari ke 4 tu dapat katil lepas head nurse tu marah nurse kat sana yang x bagi katil...

tapi kesian bb yang lain2 sakit, zura x pernah nampak mak nyer masuk...ader la sorang dua..lepas tu just hantar susu badan jer n terus blah...huhu~~

mandi air sejuk giler la pagi-pagi kat HUKM tu...sunyi lak tu...kul 6 pagi...seb baik x der hantu...kekeke
syghoney
QUOTE(iLa_damia @ May 15 2009, 12:02 PM) *
QUOTE(syghoney @ May 15 2009, 10:49 AM) *
QUOTE(NaTasHa_aRieNa @ May 15 2009, 10:16 AM) *
lor.....honey bersalin kat taiping ker???
awat tak kat ipoh???
wad kat hospital taiping mmg agak menyedihkan....

anyway...skang kat hosp. kerajaan...dah ramai pakar...
so takyah ler nak risau2 sangat.....

ye la ina...hsptl taiping mng amat menyedihkan...
nasib la nurse sume baik2....

plan asalnya nak salin kat hsptl selama,kira hsptl daerah kat kpg honey....
tp d sbbkan overdue,so dihantar le ke taiping....sb selama x amik case cm tu...
mng rasa nak lari je dok spital taiping....
huhu...

nak salin kat spial selama tu,sb dkt dgn mak....
lgpn spital tu x ramai org...
wad 3 pn selesa je...

but kat taiping amat menyedihkan...
pad jgn cakap la....
sampai x ckp katil....


honey,iman kena warded kat hosp taiping 3 hari sbb kuning
kat wad kanak2 tu ade 4 je katil utk ibu
n malangnye ila tak dpt katil tu
bygkan la ila mase tu baru 6 hari...
mmg sadis la
tiap2 hari ulang alik lenggong-taiping
2 hari la yg ila berkampung kat sana
p pg malam baru balik
tak mcm org dlm pantang
mkn tak menentu..
seb baik ari ke 3 iman dah leh kuar
dah la kat sane iman tak pakai pampers
berak pun drg buat tak tau je
nangis ila mase bersih iman tu
nangis jgn ckp la
balik umah bape hari suara iman serak..sedih sgt la mase tu

ye la ila...mng sadis dok spital taiping tu...aiman nasib baik x da kuning...
xda la kena tahan wad balik...

cuma yg geramnga,21 hari umo aiman dh kena amik darah .
ni gara2 hsptl tu cuai,rosakkan sample darah aiman utk cek tirod tu,
sedih je tgk aiman kena cucuk,tak tahan sgt,bg adik pegangkan aiman....

hsptl taiping tu mng dah padat sgt...
ye la,hsptl lama,org makan bertmbah tapi facilities tak pula ditambah...
dok kelas 3 tu,rasa cm hape tah...dgn katil rapat2 gile,tv apa pun tarak...
panas jgn cakap la....
iLa_damia
QUOTE(smile_queen @ May 15 2009, 12:11 PM) *
sedihnyer dengar citermu ila..
sq dlu miera pun kne warded 3 hari sbb jaundis..
tapi spital dungun banyk katil..kira selesa la juga..
mkn sume ok..knp yer bleh jadi cam tu kat taiping..
skang ni agaknyer dah ade perubahan ke x la..
bb kalo jaundis mmg sllu birak..sbb nk kurangkan jaundis dia tu..
xkan nurse x bagi kai pampes..kejamnyer..

mmg takleh pakai sbb jaundis iman tinggi sgt.
ari ke 2 baru drg pakaikan pampers sbb jaundis dah turun
guna 3 lampu tuh..kering abis kulit dia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.