Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Program Kehamilan Biodex
Mesra.net Forum > Business & Economies > Iklan Perniagaan (Tangible) > Kecantikan
syikin72



PROGRAM BIODEX KEHAMILAN

Herba yang terdapat dalam Program Kehamilan Biodex itu ialah manjakani, kacip fatimah, madu dan sebagainya serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman serta perlu diambil hari-hari.

Daripada respons yang diterima, ramai wanita yang berjaya hamil setelah mengambil produk rangkaian pemakanan Biodex. Ada yang telah 16 tahun mendirikan rumahtangga dan tidak memiliki anak kini sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Malah lebih mengkagumkan kerana beberapa pengguna dikurniakan anak kembar. Selain itu rangkaian pemakanan Biodex sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah fibroid, ketumbuhan, haid tidak menentu dan hormon tidak seimbang.

Wanita yang hanya mempunyai sebelah ovari, tersumbat, sempit, telur tidak matang, terlalu kecil atau lemah boleh mengamalkan pengambilan Biodex. Begitu juga dengan remaja yang menghadapi masalah senggugut. Wanita yang berbadan gempal dan akan berkahwin elok mengambil Biodex bagi tujuan pelangsingan, melancarkan perjalanan darah, menstabilkan hormon dan menguatkan rahim sebagai persediaan ke arah kehamilan.


MASALAH SUKAR DAPATKAN ZURIAT.

Definisi Ketidaksuburan:
Sekurang - kurangnya setelah setahun mencuba untuk hamil dan yang sering mengalami keguguran.


Untuk Hamil :-
1. Wanita itu perlu mengeluarkan telur daripada salah satu ovarinya ( ovulasi ).
2. telur tersebut mesti melalui saluran fallopian menuju ke uterus ( rahim ).
3. Sperma lelaki pula perlu bergabung dengan telur dalam perjalanan menuju ke rahim.
4. Telur yang telah disenyawakan itu perlu melekat di dalam rahim.
5. Masalah yang menggangu dalam salah satu langkah yang dinyatakan tadi adalah dianggap penyebab ketidaksuburan.


Kira - kira 1/3 kes ketidaksuburan berkaitan dengan wanita dan 1/3 daripada lelaki dan selebihnya adalah campuran faktor - faktor yang dikenalpasti.


Penyebab Ketidaksuburan:
1. Masalah ovulasi merupakan penyebab ketidaksuburan wanita kerana tiada telur yang akan disenyawakan.
2. Tanda - tanda wanita yang tidak berovulasi secara normal termasuklah haid tidak tetap atau tidak datang haid.


Penyebab lain :
1. Saluran falopio terhalang dengan penyakit radang pelvik dan endometriosis.
2 Masalah dengan rahim seperti fibroid atau cyst.

Selainnya umur, stress, pemakanan seharian yang tidak elok, latihan olahraga, terlebih berat badan atau terlalu kurang berat badan, merokok, alkohol, penyakit kelamin dan masalah kesihatan yang disebabkan hormon.


TIPS-TIPS DAN INFO UNTUK ANDA YG INGIN HAMIL
1. Jangan minum ais dan juga makan ubi kayu ketika datang haid kerana angin boleh memudaratkan.
2. Produk Program Kehamilan Biodex perlu diambil berterusan. Sekiranya anda ambil tanpa disiplin,mengakibatkan produk tak berkesan kerana badan anda sudah immune dgn produk tersebut.
3. Pengambilan pil kesuburan Clomid berterusan melebihi 6 bulan boleh mengakibatkan masalah bengkak rahim
4. Niat dan focus untuk hamil, fikir positif, elakkan stress ketika mengambil PKB.
5. Elakkan makanan yg tajam seperti nenas, rebung, tapai, ubi kayu, tembikai, air kelapa dan tebu.





Pelanggan yg dihormati..

Produk bagi Program Kehamilan Biodex (PKB) ini perlu diambil dengan cara yang betul mengikut masalah anda hadapi. Lain orang lain punca masalah dan ada cara pengambilannya. Pastikan anda membeli dari Stokist yang boleh memberikan khidmatrunding untuk memastikan wang yang anda keluarkan tidak sia-sia tanpa nasihat yang betul.

Syikin sendiri telah menghadiri Seminar PKB yang dianjurkan oleh pihak Biodex dan telah pelajari cara penggunaan PKB yang betul dan Insya Allah akan memberikan panduan pada customer yang membeli dari Syikin.

Pada mereka yang inginkan mencuba Produk PKB, Sila email ke syikin72@yahoo.com / syikin72@gmail.com atau pm dan terangkan kepada saya perkara berikut. Segala email dan butir peribadi akan dirahsiakan.

- masalah yang anda hadapi : umur, berat badan, kitaran haid, masalah senggugut
- berapa lama anda berkahwin
- adakah anda menghadapi masalah fibroid / cyst
- adakah suami anda bermasalah
- adakah anda sering menghadapi masalah keguguran
- adakah anda sedang menjalani rawatan kesuburan

setelah membaca email anda, saya akan syorkan produk yg sesuai untuk anda dan cara pengambilan akan saya berikan selepas anda membeli dari saya


Sedikit Info tentang masalah mendapat zuriat..

Untuk pada yg telah berumahtangga lebih dari setahun dan masih gagal mendapat zuriat, saya cadangkan anda membuat pemeriksaan dari pakar sakit puan untuk memastikan tahap kesuburan dan mengenalpasti punca anda belum hamil. Setelah masalah anda dikenalpasti, baru kita boleh cadangkan produk yg sesuai.


syikin72



Testimoni 1 :-


Testimoni dari customer PKB http://www.kedai2ekin.com

siti*** Dari Labuan.. :-
umur saya 30 berat 44 tgi 153.
kitaran haid 27-30 hari,
tiada senggugut.kahwin dah 5 tahun belum pernah mengandung.
pernah ada cyst dan dah operat, tp dr cakap masih ada tp kecil sj. suami tiada masalah.


Saya suggest Siti*** mengambil set PKB, mengikut masalah yang dihadapi pada 28/1/2008.
Pada Hari Maulidur Rasul.. 20/03/08., Siti ym saya sekali lagi..



siti*** : salam
siti*** : saya dr labuan
siti*** : pernah beli produk biodex utk kehamilan. alhamdulillah saya dah pregnant. so saya nak tau la apa produk seterusnya yg blh saya ambil
syikin jana: ye ke.. Alhamdulillah..
syikin jana: dah habis berapa set?
siti*** : supreme diet masuk yg ketiga la
syikin jana: cerita la sedikit pengalaman.. boleh dikongsi dengan rakan-rakan lain.. jika sudi..
siti*** : cerita.....ala rasanya mcm biasa ja. saya dah 5 tahun kahwin. bulan 12 hari tu cukup 5 tahun. saya pernah buat iui, bln 10 thn, lepas, tapi blm ada rezeki, tak menjadi. saya ni ada cyst, jadi sblm buat iui, saya operat buang cyst pd bulan 8 thn lepas.saya mula ambil biodex januari thn ni. saya ambil set spt yg akak cadangkan, termasuk noni chewable utk cyst.
siti*** : masa tunggu period bulan 3 ni, suspen jugaj sbb lewat 10 hari. suami suruh cek tapi saya tak nak, takut nanti negatif. maklumla, saya pernah jugak datang lewat 2 minggu, tapi tak ada apa2 pun. jadi semalam saya prgi jumpa dr nac ambil ubat selesema dah seminggu tak baik-baik lg. dr suruh cek la tu juga, dak keputusannya macam tak percaya! tapi bersyukur sgt!!!
syikin jana: Alhamdulillah.. tahniah dari saya..
syikin jana: time hamil ni.. sebaiknya elakkan memandu..
syikin jana: jgn angkat benda berat
syikin jana: amalkan minum Madu Amazing.. makan Dbrain.. keluaran DCL
syikin jana: dan juga teruskan minum Supreme Diet

Tahniah utk Siti*** dari Labuan..






Testimoni 2..

Customer PKB dari kedai2ekin.com yg berjaya hamil.. kak Zue dah ada anak dara berusia belasan tahun.. plan nak tambah ahli keluarga.. 4 tahun mencuba cara normal tak berjaya.. dan berjaya hamil lepas ambil 1 set PKB...

kakzue: salam, syikin...
syikin jana: salam
kakzue: ni kak zue @ l***...cari.com...
syikin jana: ye kak zura
kakzue: pekabar? igt lg tak akak....yg syikin anta biodex malam2 tu? akak ambil complete set yang syikin rekemen..
syikin jana: ingat..
syikin jana: hhehe
syikin jana: amacam progress
kakzue: nak bagi testimoni ni
kakzue: alhamdulillah... akak dh pregnant...baru 2 bulan
syikin jana: Alhamdulillah..
syikin jana: syukur pada Allah
syikin jana: masa baru amik tu, ada healing crisis tak..
kakzue: tak de pun... tp akak ni biasa la kan...rajin membeli, time nak makan tu malas...asyik lupa aje
kakzue: ada lg tak abis pun 1 set tu....
syikin jana: aisey.. dalam malas pun, syukur lekat..
syikin jana: rezeki Allah..
kakzue: dah beli mahal2....hubby balik sini kenalah marathon
kakzue: alhamdulillah... mmg x sangka...
kakzue: anak akak yg no.2 masuk 8 tahun...4 tahun mencuba.... tp akak tak pergi klinik ambik clomid ke
syikin jana: saya amik testimoni ni utk letak kat web ye
kakzue: boleh...silakan... tp jgn guna nama betul..malu la
syikin jana: no problemo
kakzue: orait...
kakzue: ok syikin...nak btau tu aje
kakzue: t'kasih byk2 ye...semoga bertambah murah rezeki syikin pas ni... Amin!!
syikin jana: makacih.. Amin..
kakzue: bye2






Testimoni dari customer yg masih jalani PKB.. Perubahan yg dialami

Selepas habis set pertama yang mana beliau mengambil set Lengkap.

M** N** <m**** 70@yahoo.com > wrote:

lepas makan biodex secara teratur dalam beberapa hari badan sy rase 'ringan'. walaupun period sy keluar byk sgt dan berketul2.tp yg bagusnya perut sy tak rase sakit/senggugut. walaupun dlm keadaan period, sy xla mcm sebelum ni hanya rehat je sbb badan lemah..sy rase badan sy kuat sbb walaupun period,sy still bleh pg jalan2 dan wat keje spt biasa. contour gel tu sgt2 mujarab dan lega bila pakai.





Testimoni dari chatbox www.kedai2ekin.com @ 28/7/08.. customer syikin yg berjaya pulih masalah cyst..

nursharifah 15.03: hi syimi..
syimi 15.03: yer sharifah
nursharifah 15.05: ni nak tanya..cyst sha dah takde..lepas amik noni cweable dari biodex tu
nursharifah 15.06: sha beli dari kak syikin
nursharifah 15.06: kelmarin baru pi scan..cyst takde dah..
nursharifah 15.06: happy sgt
nursharifah 15.06: so..sha nak tanya..sha kene sambung ke mkn noni tu?
syimi 15.06: tahniah sharifah
syimi 15.06: email kak ekin sharifah..tanya kak ekin
nursharifah 15.06: smile.gif
nursharifah 15.07: tula..dia on ym..bagi msg..tak reply..bz latu
syimi 15.07: ym dia x main sharifah..kena email....ekekke
nursharifah 15.08: oo tak main..
nursharifah 15.08: ekekek
nursharifah 15.08: takpelaa..kejap lagi saye email
syimi 15.08: ok sharifah...syimi rasa kak ekin akan suggest amek bidadari kot
syimi 15.09: sharifah nk pegnen ek
nursharifah 15.09: a'ah
nursharifah 15.09: syimi..sha bidadari pun amik
#5298 15.10: salam..
#4723 15.10: Shira:Assalamualaikum
#5298 15.10: tumpg tanya kay sharifah..
#5298 15.11: cyst tu apa ye..
syimi 15.11: salam 5298
syimi 15.11: salam shira
nursharifah 15.11: tak tahu la..setengah org kataa cyst ni dia mcm beg air
nursharifah 15.11: saye punya dlm 3.5cm
#5298 15.11: sama tak dgn 'sis'..
nursharifah 15.12: haa sama la
nursharifah 15.12: sista tu
nursharifah 15.12: sama la tu
#5298 15.12: ye ker?
#4723 15.12: cuma dlm trial set je ke?
nursharifah 15.12: ye
#5298 15.12: so..tak operate ker?
nursharifah 15.13: tak operate..sebab dah hilang dah lepas saye amik noni chewable tablet
#5298 15.13: sy ada 'sis'..dari 3.5cm..membesar 8. lebih..
nursharifah 15.13: saye amik noni tu sebulan je
nursharifah 15.13: sis ni dia buleh besar buleh kecik..
#5298 15.14: sy br jer pas 2 bulan operate..
nursharifah 15.14: doctor saye ada pesan..kalau melebihi 5 cm kene operate
#5298 15.14: kat hosp.serdang..
nursharifah 15.14: tu dah sampai 8cm tu better la pi check
#5298 15.14: dalam sebulan u mkn noni chewable tablet dah hilang?
#5298 15.15: sy dah operate dah..
nursharifah 15.15: oo operate dah
#5298 15.15: so skrg tiap2 akhir bulan kena suntik supaya 'sis'tu tak der lagi..
nursharifah 15.15: a'ah..alhamdulillah cyst saye pun masih kecil..
nursharifah 15.16: owh mcm tu sekali..sis awak kat mana?saye kat luar rahim
#5298 15.16: sbb doktor ckp..yg sebelah kanan sy pun ada tapi kecik lagi..
#5298 15.16: sy berdekatan dengan ovari..
nursharifah 15.17: ooo..
#5298 15.17: masa tu doktor ckp kena buang jugak sbb 'sis;tu menghalang dari pregnen
nursharifah 15.17: tak tahu la..mungkin sebab tu saye tak mengandung lagi..insyaALLAH lepas ni ada rezeki kut..
#5298 15.17: sama la..sebab tu jugak sy tak mengandung lagi..
nursharifah 15.18: mungkin la..awak dah lama kawin?
#5298 15.18: dah 2 tahun lebih..
#5298 15.18: awak..
nursharifah 15.18: owh





cheetan78
sy dah 1 thn 5 bln berkahwin...masih belum hamil lg.masalah yg sy hadapi ialah,sy x dtg terus haid selama 4 thn..kalau dtg pun coz sy amik ubat mari haid dkt klinik..sy pernah menjalani rawatan di klinik sakit puan..setelah diperiksa,doktor memberitahu saluran saya byk lemak.tp,keadaan rahim sy elok..so,dia bagi ubat suruh dtg haid n ubat subur (clomid)..hampir seminggu mkn,haid sy dtg agak sikit shj..sy pi jumpa doktor tu balik.dia suruh sy baring n dia masukkan 1 alat melalui rahim sy dan dia bgtau telor sy ada cuma size kecil sgt..dia bagi ubat utk besarkan telor sy n clomid sekali lg..then haid sy dtg agak byk jgk tp dlm 3 hari jer..then lps sy pi jumpa dia kali ke3,masih tiada perubahan..telor masih kecil..skrg sy stop dlu pi klinik itu sbb sy takut effect kalau mkn clomid berterusan..so disini,sy ingin bertanya,sy rasa teruja utk menggunakan produk PKB..masalah sy tmp sy skrg tiada pengedar yg terdekat..kalau ade pun sy terpaksa ke bandar.jauh la skit.so,dr pemasalahan sy,apakah yg terbaik utk sy..
umo 30..berat 70..tinggi 149

## utk pengetahuan,sy mula mengalami peubahan haid semasa badam sy naik.dr usia 13-25 haid sy dtg ikut date..mmg cantik la.masa tuh berat sy dlm hampir 60 kg
syikin72
QUOTE(cheetan78 @ Oct 17 2008, 02:55 PM) *
sy dah 1 thn 5 bln berkahwin...masih belum hamil lg.masalah yg sy hadapi ialah,sy x dtg terus haid selama 4 thn..kalau dtg pun coz sy amik ubat mari haid dkt klinik..sy pernah menjalani rawatan di klinik sakit puan..setelah diperiksa,doktor memberitahu saluran saya byk lemak.tp,keadaan rahim sy elok..so,dia bagi ubat suruh dtg haid n ubat subur (clomid)..hampir seminggu mkn,haid sy dtg agak sikit shj..sy pi jumpa doktor tu balik.dia suruh sy baring n dia masukkan 1 alat melalui rahim sy dan dia bgtau telor sy ada cuma size kecil sgt..dia bagi ubat utk besarkan telor sy n clomid sekali lg..then haid sy dtg agak byk jgk tp dlm 3 hari jer..then lps sy pi jumpa dia kali ke3,masih tiada perubahan..telor masih kecil..skrg sy stop dlu pi klinik itu sbb sy takut effect kalau mkn clomid berterusan..so disini,sy ingin bertanya,sy rasa teruja utk menggunakan produk PKB..masalah sy tmp sy skrg tiada pengedar yg terdekat..kalau ade pun sy terpaksa ke bandar.jauh la skit.so,dr pemasalahan sy,apakah yg terbaik utk sy..
umo 30..berat 70..tinggi 149

## utk pengetahuan,sy mula mengalami peubahan haid semasa badam sy naik.dr usia 13-25 haid sy dtg ikut date..mmg cantik la.masa tuh berat sy dlm hampir 60 kg




berat badan cheetan berapa kg? kalau boleh, email kat saya dan terangkan perkara ni satu persatu.. syikin72@gmail.com / syikin72@yahoo.com


1) Masalah yang anda hadapi ~ umur, berat badan, kitaran haid, masalah senggugut
2) Berapa lama anda berkahwin
3) Adakah anda menghadapi masalah fibroid / cyst / PCOS / endometriosis
4) Adakah suami anda mengalami masalah / sperm rendah
5) Adakah anda sering menghadapi masalah keguguran
6) Adakah anda sedang menjalani rawatan kesuburan

dan masalah yg berkaitan dengan kesuburan anda.
setelah membaca email anda, saya akan syorkan produk yg sesuai untuk anda



syikin72
Alhamdulillah.. lagi satu customer Syikin dari forum wanitamelayu.com yg hamil lepas ambil produk Biodex..





Tahniah ye dik... friends.gif


syikin72
syikin72
syikin72
jom layari..




syikin72
syikin72
syikin72






Produk Biodex merupakan kombinasi herba seperti ma
njakani, kacip fatimah, madu serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman, perlu diambil setiap hari.
Rangkaian produk PKB terbukti berkesan untuk membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita, menstabilkan hormon, menguatkan rahim serta dan menurunkan berat badan.



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.