Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bil Tertunggak Telekom
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
gadengmoon
Bil tertunggak telekom... kata la sampai 4-5 ribu.. lama gila plak tu x bayar2.. bole kena naik court ke???
hastapronto
ye. nanti akan sampai surat dari lawyer..

** by the way, bill tertunggak ni customer boleh bayar secara ansuran. details? kena tanya staff TM Point. Diorang mesti tau.
zan
4 ke 5 ribu?? fuhyooo... leh bankrap telekom woo....
hastapronto
banyak buat call ke overseas kot.. blum.gif
JeD[i]-BoNGsU
bukan telekom yg bankrap..
tuan punya bil tu yg bankrap nk bayar..
topgunZ
bleh bayar instalment ker?..

apa different dier?
lemonblue_21
dulu masa kat ofis lama, bil tel mmg sampai 3k-4k tp x pernah pun dpt surat lawyer... bila bil telefon dh melambung mcm tu, slalunya org telekom akan call suruh bayar bil sebelum tarikh sekian sekian.. kalau kita x bayar bil slps tarikh yg dinyatakan, kita x blh buat panggilan kuar, just blh terima panggilan msk jer.. kalau kita bayar sikit atau semua bil tertunggak tu baru talian telefon ok mcm biasa...
MR.diNO
perghhh...smp 3-4 k???
byk giler...ehehe
joaquinshah
ala jangan risau. takat kene blacklist tuh biasa la... laugh.gif
.:|eLLe|:.
boleh bayar ansur la.. jumpa la org telekom.. cakap ngan kitorang kat sini bukan kitorang tong2 bayarkan punn.. blum.gif
yushida03
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 28 2008, 09:18 AM) *
boleh bayar ansur la.. jumpa la org telekom.. cakap ngan kitorang kat sini bukan kitorang tong2 bayarkan punn.. blum.gif


pn elle, saya baru beli buku the alchemist.. bila nk start baca pun xtau.

// tiada kaitan dgn topik.
topgunZ
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 28 2008, 09:18 AM) *
boleh bayar ansur la.. jumpa la org telekom.. cakap ngan kitorang kat sini bukan kitorang tong2 bayarkan punn.. blum.gif


thanks for info,

sebab ada company sekian nie bill dier dah rm8241.45
.:|eLLe|:.
QUOTE(yushida03 @ May 28 2008, 09:27 AM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 28 2008, 09:18 AM) *
boleh bayar ansur la.. jumpa la org telekom.. cakap ngan kitorang kat sini bukan kitorang tong2 bayarkan punn.. blum.gif


pn elle, saya baru beli buku the alchemist.. bila nk start baca pun xtau.

// tiada kaitan dgn topik.


huhu.. baca.. tak tebal pun buku tuu.. biggrin.gif
.:|eLLe|:.
QUOTE(topgunZ @ May 28 2008, 09:29 AM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 28 2008, 09:18 AM) *
boleh bayar ansur la.. jumpa la org telekom.. cakap ngan kitorang kat sini bukan kitorang tong2 bayarkan punn.. blum.gif


thanks for info,

sebab ada company sekian nie bill dier dah rm8241.45



org telekom :
kitorang janji customer bayar, itu je..

ini dialog zaman muda2 kuat bergayut dulu2.. blum.gif
ChicCikin
bak mai fon no..
meh aku check..
Pakcik_Kordi
heheheh..
Boleh bayar ansuran tapi tgk pada berapa lama bil ko tertunggak selama nih...

Paling tidak utk mengelakkan surat lawyer sampai..ko kene bayar paling kurang separuh dari bil..

tp bila surat lawyer dah sampai....agak mendukacitakan..bila ko kena CAJ TAMBAHAN PULAK oleh TELEKOM sebabpihak lawyer charge RM utk telekom

Berapa peratus aku tak tahu...Kalau dah blacklist..ko nak buat apa apa loan pasnih pun susah..hatta loan kawin sekalipun
smile_queen
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 27 2008, 08:58 PM) *

bukan telekom yg bankrap..
tuan punya bil tu yg bankrap nk bayar..


off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe
JeD[i]-BoNGsU
QUOTE(smile_queen @ May 28 2008, 12:53 PM) *
off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe


muka serabut aku tu pun mcm ezad ke.. adoiii..
(itu baru serabut.. bayangkan aku smartē.. koh koh koh)
MR.diNO
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 28 2008, 03:23 PM) *

QUOTE(smile_queen @ May 28 2008, 12:53 PM) *
off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe


muka serabut aku tu pun mcm ezad ke.. adoiii..
(itu baru serabut.. bayangkan aku smartē.. koh koh koh)

muka jiwa kacau tuh..
merenung masa depan
ataupun sedang merenung awek cun lalu...
sampai terpana...ahahaha

adoii...selalu melarikan topik..ahaha
meia
bil tepon len mcm tu gak ke? dh ade ke kene bwk ke mahkamah? mcm celcom ke..maxis ke..
KernelStackDump
Pakai VOIP.... ada satu voip tu.. RM145 sebulan... unlimited call nation wide landline dan mobile..... dan banyak negera lak leh pree call
meia
QUOTE(smile_queen @ May 28 2008, 12:53 PM) *
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 27 2008, 08:58 PM) *

bukan telekom yg bankrap..
tuan punya bil tu yg bankrap nk bayar..


off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe



haah la..mcm ezad exists
t-ReX
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 28 2008, 03:23 PM) *

QUOTE(smile_queen @ May 28 2008, 12:53 PM) *
off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe


muka serabut aku tu pun mcm ezad ke.. adoiii..
(itu baru serabut.. bayangkan aku smartē.. koh koh koh)


kalau smart dah macam ezad existing biggrin.gif
JeD[i]-BoNGsU
QUOTE(meia @ May 28 2008, 03:54 PM) *
haah la..mcm ezad exists


ni yg terasa mcm nk karoks lagu Jesnita nih.. koh koh koh..
MR.diNO
QUOTE(meia @ May 28 2008, 03:54 PM) *
QUOTE(smile_queen @ May 28 2008, 12:53 PM) *
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 27 2008, 08:58 PM) *

bukan telekom yg bankrap..
tuan punya bil tu yg bankrap nk bayar..


off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe



haah la..mcm ezad exists

apsal aku tgk muka jedi jer...
takde mcm ezad pun..
muekekekeke
zan
QUOTE(MR.diNO @ May 28 2008, 05:22 PM) *
QUOTE(meia @ May 28 2008, 03:54 PM) *
QUOTE(smile_queen @ May 28 2008, 12:53 PM) *
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 27 2008, 08:58 PM) *

bukan telekom yg bankrap..
tuan punya bil tu yg bankrap nk bayar..


off topic..

jedi..apsal aku npk muke hang cam ezad exists lak..hehe



haah la..mcm ezad exists

apsal aku tgk muka jedi jer...
takde mcm ezad pun..
muekekekeke


aku pun nampak macam ezad, tapi bkn ezad exist. mcm ezad ekzos
aweks86
fuyyooo...sampai beribu bil tepon...
uma aku paling tinggi pon dlm ratus je..
tu pon adik aku yg bergayut... sleep.gif
JeD[i]-BoNGsU
aku penah gak jejak RM1k bil tipon..
dedulu zaman jahiliyah..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.