Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Betul Ke Internet Bisnes Boleh Dapat Duit Banyak?
Mesra.net Forum > Business & Economies > Bincang-Bincang Perniagaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
xtremenetbiz
Assalamualaikum/ Selamat sejahtera

Terima kasih byk2 kerana meluangkan masa membaca email ini.
Cuma continue apa yang berfaedah utk semua dari earlier posters..

BUAT DUIT DENGAN HANYA BACA EMAIL DAN KLIK BANNER!!!
TAK PERCAYA ??? Ini percuma tapi kena rajin la klik iklan. Nak duit
Rajin2 lah sikit klik iklannya. Ini percuma tak payah bayar….1 sen pun.

Firstly, saya nak kenalkan korang ngan satu website
yang membolehkan korang summer dapat
extra money….x kire la korang student ker, dah keja
ker @ mganggur…sume bleh dpt.

SIGN UP FREE, dapat BONUS $800 lagi direct ke account lepas sign up)
Korang summer hanya perlu SIGN UP!! Tapi untuk masa yang terhad ajer

Kitaorang buat ni pon smbil2je……nak cr duit lebih2 sket dan surf punyer surf jumpe la website ni. Lps sign up, saya try2 la tgk account tu.. punyela terkejut beruk.. dlm smggu je dlm account saya tetiba dah ade USD$1000 iaitu RM4000..
Korang ikut steps yg kitaorang dah translatekan dlm bhs
Mlayu bg menyenangkan korang.. sbb bhs diorg guna tu bebelit sket..pdahal steps die mudah je. Okeh!
X nak buang masa
lg…tgk dulu steps die k..

CARA-CARA NAK DAFTAR? .Steps dia mudah jer…

1. Korg klik dekat link ni atau banner kat bawah nie
CLICK KAT SINI : http://numenmail.com/pages/index.php?refid=xtremenetbiz (telah d'ubahsuai)

2. Klik kat ‘Sign Up.’ (Sebelah kiri website tu).

3. Taip alamat email korg. Nnt diorg akan send kt email korang utk sahkan.

4. Tutup (Close) laman tu.

5. Pastu..pergi tgk kat email korang. Akan ade perkataan ni ‘numenmail.com. sign up URL’. then, ‘Click’.

6. Kat ctu ade 2 link. Korg klik je kat link yg pertama tu.

7. Lepas tu, akan keluar laman. numenmail.com yang mula2 korang taip alamat email korang tu.

8. Klik dkt ‘Sign Up’.

9. Isi boring dia bagi…jangan padam nama upline anda di bhgian Referrer

10. Sampai dkt cara nak bayar..korang pilih je melalui ‘Check’.

11. Lepas isi..klik kat ‘Sign Up’.

12. Masukkan Username ngan Password yg korang tulis dlm borang td.

13. Kat ctu korang akan nmpak account korang dlm tu ade $800…haa, betulkan kitaorang ckp td? Cepat, yang ini utk masa yg terhad ajer ok..

14. Then, klik dkt ‘paid2click’.

15. Kat ctu akan ada 7 banner. Stiap 1 banner korg klik, account korg akan btambah $10.00 @ RM 40.00.

16. Klik kat ‘Earning stats’?

17. Tengoklah berape korang dpt dgn hanya klik kat banner. SENANG KAN ??!!

18. Utk tambah duit korg dlm account tue. Korang just invite mmber dgn 1st step korg msk td? Just tulis dia nyer email.

19. Setiap hari pastikan korang klik dan baca iklan yang dia hantar ke email korang atau pun buka terus akaun korang yg dah berdaftar dgn numenmail.com dan utk buka akaun - klik kat “member sign in” dan masukkan username dan password korang sebelum ni.

Kemudian klik kat “Your Inbox dan Paid2 Cliks (mana2 dulu x kisah)” dan klik setiap iklan yg tersenarai kat situ. Setiap satu iklan/ email tu mengambil masa kira-kira 200 saat atau lbh kurang 3-4 minit. Lps tue baru close dan buka iklan yg lain.

Setiap iklan/ email tu bernilai US$200 Dollar atau lbh kurang RM 700.00 duit Malaysia ..tak nak ker???...

20. Utk tahu jumlah duit korang yg t’kumpul , klik kat “Earning Stats”.

HARUS DIINGAT!!!!!
Jgn risau, duit yg korang dapat ni HALAL?. ni atas usaha korang nak dpt duit tu, korang tlg PROMOTE WEBSITE DAN SPONSOR2 numenmail.com, so numenmail.com bg la KOMISEN kat korang. Same je kalau korang jual brg dr umah ke umah, cm jurujual..tlg kempen barang? Kalau dapat ramai pelanggan, syarikat akan bayar lebih komensenkan ??..same je kan ? ni zaman ape?? Korg sggup ke menjaja dr umah ke umah???? Skrg zaman ni e-Business ler? X yah penat2 dok jln sane sini..tebalkan muka promote brg kat org. Kalau nak beli …okla kan, bebaloi ngan penat ? klau org x nak beli?? cmner? …x ke membazir air liur jer.
Kat sini JUST SURF

WEBSITE diaorang…kire TOLONG PROMOTE brg2 diaorang la.
Dan korang dpt komisen? Cmtula al-kisahnyer? Faham betol2 yer…
numenmail.com AKAN BAYAR KORANG

Setelah jumlah duit yg terkumpul sampai had payout 8888(Matang), kite akan dapat le bayaran melalui CHECK @ dlm bahasa melayu nyer CEK. Sb kitaorang tau korang akan alami problem x tau nak pilih cara pembyrnkan….
Korang just klik kat ‘CHECK’ je

Mase kat sign up dan pastikan alamat korang tue betol2 sb cek tu akan smpai kat DEPAN PINTU UMAH KORANG


Actually...byk benda leh buat duit online nie... tapi, semua tu bergantung pada korang
Yang ini antara yg tersempoi pernah saya jumpa..

Mcm link kat bawah nie...korang try sendiri..dan share laa your success story one day..


wassalam...
Amin Fadzlan
Salam Bahagia.

Wahai Yaaa Tuan Pembuka Topik yang SeKalimah dengan hamba lagi Budiman serta dihormati juga disegani dikurniai kemuliaan dilebihi kehebatan.

Indeed, Online (IT) bisnes boleh menjana pendapatan. Banyak atau sikit itu bergantung kpd kesungguhan diri kita sendiri. Nak kata boleh kaya tu, susah nak kata. Sebab bab Kaya ini adalah sesuatu yang Subjektif.

Sekiranya Tuan berminat, maka sila ke sini.

Insya'ALLAH, Tuan boleh dapatkan maklumat yang lebih detail berkenaan bisnes online ini.

Sekian, Selamat Maju Jaya buat Tuan.

Salam Harmoni.
ratcha
kalo korg nk mrketing strategies untuk bisnes internet....korg bole g kat cni http://danialroy.6figmar.hop.clickbank.net/

kat cni ada Internet Marketing Strategies That Generate Prospects And Profits
rudiex
Salam. Internet bisness ni mmg best, sape yg pernah dapat duit pertama di internet mmg hepi sgt. Tp kene bnyak study teknik2 buat duit kt internet jgn maen redah je tkt kene tipu mnyesal sampai bila2 huhu.

RAHSIA DUIT LUMAYAN DENGAN ADS4BUCKS
jutawanqlate
bagi pendapat aku la...internet memang luas...business internet sperti jual ebook dan bisness binary seperti perigiduit xkan menjadikan kita kaya sebenarne..sekadar tambah duit sikit2 ok la...bagi aku la...try la join business e-dagang yang mempunyai syarikat yg kukuh dan produk berkualiti..lakukan secara online dengan menjual atau mencari downline..utk dikongsikan dgn pembaca sekalian...kawan aku seorang pelajar UTM telah buat bisness e-dagang secara online dan pernah mendapat Rm3000 sehari dengan kemauskan ahli...kalau baca mmg x percaya...huhu...aku pon terkejut gak...pape pon setiap business yg kita buat kene ade usaha dan cara promosi yang betul..jgn bazirkan masa anda hanya dengan mendapat income RM0.50 sehari setelah sehari suntuk depan komputer buat promosi...ok..itu saje pendapat aku...TQ
bromadi
QUOTE(ahfizfazi @ Apr 13 2008, 02:42 PM) *
betul ke orang yang keje dengan intenet ni boleh dapat jadi kaya? macam e-prepaid, e-dagang, forex la.. semua yang macam ads yang slalu pop-up kat internet skarang ni.. aku tak sure la.. bukan apa, kerja skarang ni mana cukup utk blanja. simpanan pun lambat. bila baca ads kat internet ataupun flyers yang bersepah kat luar nun rasa nak tahu jugak pasal bidang membina kerjaya melaui internet ni.. minat tu dah mula berputik la org cakap. tapi still ragu2 lagi.. betul ke semua tu haa?? ada sapa2 yang dah menceburi bidang ni pastu jadi senang tak? takpun yang pernah gagal.. bagi la idea dan pendapat kat saya

[font="Century Gothic"][/font]
jangan pikir takut kena tipu ke tak. itu no. 2 tapi pikir duit tu haram ke tak itu yang no. 1
jutawanqlate
QUOTE(bromadi @ Apr 27 2009, 06:58 PM) *
QUOTE(ahfizfazi @ Apr 13 2008, 02:42 PM) *
betul ke orang yang keje dengan intenet ni boleh dapat jadi kaya? macam e-prepaid, e-dagang, forex la.. semua yang macam ads yang slalu pop-up kat internet skarang ni.. aku tak sure la.. bukan apa, kerja skarang ni mana cukup utk blanja. simpanan pun lambat. bila baca ads kat internet ataupun flyers yang bersepah kat luar nun rasa nak tahu jugak pasal bidang membina kerjaya melaui internet ni.. minat tu dah mula berputik la org cakap. tapi still ragu2 lagi.. betul ke semua tu haa?? ada sapa2 yang dah menceburi bidang ni pastu jadi senang tak? takpun yang pernah gagal.. bagi la idea dan pendapat kat saya

[font="Century Gothic"][/font]
jangan pikir takut kena tipu ke tak. itu no. 2 tapi pikir duit tu haram ke tak itu yang no. 1



betul tu..jgn kene tipu..tapi utk elak dari ditipu...korang join la business yg ada leses perniagaan..boleh check kat KPDNHEP punye website....pape pon business internet mmg menjadi kalau kene cara...
zazk
Perniagaan Internet ni memang boleh buat banyak duit..tapi menuntut ilmu tu kena betul2 la..pelan-pelan pun takpe..asalkan tak cepat putus asa..

yang paling penting sekali kena mulakan..mula dengan mengikuti orang yang telah berjaya..


Dapatkan Produk Terbaik Perniagaan Internet!!!
nimilah
assalamualaikum semu kawan2

1. saya ingin bertanya. bagaimana kita hendak mengetahui perniagaan secara online menipu atau tidak.
2. business online yang bagaimana yang terbaik.(kejujuran anda diperlukan sertakan bukti-bukti bahawa tuan-tuan/puan-puan telah berjaya.
3. kalau boleh boleh modal janganlah besar sangat.
aida_ida
aku penah main2 la satu web tu...dia bagi ganjaran us dollar mengikut bape banyak iklan yang dah kita baca.tapi sampai la ni tak bayar pun..cuma dalam akaun bertambah tapi nape entah dia tak bayar....so pas tu aku dah malas nak online web tu...buat bazir je.

banyak gak la yang aku penah dengar dan penah di`uchaa2 tapi bila aku berminat je aku rasa takut plak..hehhehehehe
zamraini
Peluang menjadi Jutawan HPM dengan modal serendah RM450

Tak percaya???...Selagi anda hanya melihat dan cemburu dengan kejayaan orang lain sedangkan anda masih bermasalah kewangan, kehidupan anda tidak akan berubah. "ORANG YANG BERJAYA ADALAH ORANG YANG NAK BERJAYA"

HUTANG BANK MENIMBUN
SEWA RUMAH TERTUNGGAK 3 BULAN
KERETA NAK KENA TARIK
NAMA KENA BLACKLISTED
TERTIPU PELABURAN INTERNET
KERJA TERUK GAJI CIPUT
BELANJA ANAK MENINGKAT

Cari PENYELESAIAN bukan jadi PELARIAN. Dengan kos kehidupan semakin meningkat disebabkan kenaikan harga barang makanan dan petrol, anda perlu mencari peluang menambah pendapatan. Hari ini mungkin anda berasa SELESA? Tetapi anda tidak tahu apa yang akan terjadi pada anda selepas ini. Selamanyakah anda berada di tahap ini?!

Kami membuka peluang kepada anda untuk menjalankan perniagaan dengan pendapatan SANGAT LUARBIASA. Anda tidak percaya kerana anda belum pernah merasa.

SERTAI KAMI !!!
konsep perniagaan terhebat di abad ini.
  1. Lesen sah, diluluskan dan selamat
  2. Mudah diuruskan dan telus
  3. Income berdasarkan usaha yang berterusan
  4. Internet sebagai media pengurusan perniagaan BUKAN pelaburan
  5. Syarikat yang kukuh dan berdaya saing
  6. Hasil kajian pakar, Doktor Che Rozmey Che Din. Penyelidikan selama 15 tahun dalam bidang perubatan perbidanan, obesiti dan bio-herb
  7. Produk-produk ini telah diakui ramai dengan kebolehannya memberi kesan yang begitu ajaib dan selamat.
  8. Keajaiban produk Dr Rozmey telah tersebar melalui media tempatan seperti di akhbar HARIAN METRO, MAJALAH
  9. FEMININ & FAMILY, APPRENTICE, BERITA HARIAN dan internet.


BAGAIMANA ANDA PASTI BERJAYA?- Pelan pemasaran mudah
- Tiada bayaran pendaftaran
- Keahlian seumur hidup
- Produk ajaib yang di akui ramai
- Tumpuan pakar dalam penyelidikan pembangunan produk secara berterusan
- Produk hasil kajian pakar perubatan terkenal & diiktiraf
- Disokong kuat oleh pakar penyelidik obesiti, Dr Che Rozmey dan Herba Prima Sdn. Bhd.
- Anda usahawan bebas, bekerja mengikut masa anda

hubungi saya sekarang ...panduan dan tunjuk ajar akan diberikan..tel/mms/sms {013-5079849} ym/skype {z_rainiey2004@yahoo.com}...visit my blog..http://www.langsingsihatformulasipakar.blogspot.com/

Naz~Iz
SALAM kpd semua rakan2 mesra.net, di sini saya ingin berkongsi kpd anda semua untuk melibatkan diri dalam bisnes network marketing..

Sebelum terlibat dgn mana2 bisnes network marketing kita kena kaji 4 ciri utama IAITU :
*Syarikat
*Produk
*Marketing Plan
*PERINTIS GLOBAL

# SYARIKAT mesti yg benar2 stabil/kukuh ini bagi menjamin kita boleh buat bisnes untuk jangka masa yg panjang

# PRODUK mesti berkualiti, bagi mengembangkan bisnes dgn cepat dan mudah dapat repeat sale.

# MARKETING PLAN (none tradional marketing plan)
~ berhati2 dgn syarikat yg menyediakan plan hebat tapi produk tak berquality lebih kepada “money game” kerana ia tidak boleh bertahan lama!!

# YA! Dgn 3 perkara di atas... ANDA HARUS REBUT POSISI PERINTIS INI YG MANA, TAKKAN MUNGKIN AKAN BERLAKU LAGI (dlm tempoh terdekat, 5-10 tahun lagi..wallahualam)

eGANO Worldwide memiliki ke4-4 ciri utama ini & benar2 mampu memberi residual $. Mmg dah lama kita tunggu BIZ begini!
JADI jgn lepaskan peluang keemasan ini,bertindak segera!!!

HEBAHKAN Maklumat ni kepada Rakan-Rakan Anda, agar mereka TIDAK terpedaya lagi dgn Bisnes MLM yg TIDAK TELUS..

Sekadar ingin berkongsi peluang terkini yang saya kira satu2nya MLM Malaysia yang merintis pasaran global secara serentak menerusi konsep MLM E-commerce Interactive Marketing.
Tahukah anda bahawa selama ini kebanyakan MLM yang berpusat di Malaysia, tidak satu pun yang benar2 bersifat global yang melancarkan Plan niaga mereka secara serentak ke hampir sebahagian muka bumi ini. Apa yang berlaku ialah kebanyakan perkembangan networking MLM tersebut berlaku secara beransur2 dari satu negara ke satu negara dan ia mengambil tempoh masa yang agak lama sebelum memasuki sesuatu negara lain. Situasi beginilah yang sering merencatkan perkembangan network. Pertumbuhan keahlian serta peningkatan bonus kurang merangsangkan.
Ini berbeza dengan Gano eWorldwide yang akan dilancarkan sepenuhnya pada bulan Julai 2009 . 1 Julai 2009 pihak pengurusan Gano eWorldwide ( pemiliknya adalah juga pemilik Gano Excel - Plan Konversional )akan melancarkan Plan Pemasaran hebat serentak untuk pasaran Malaysia, USA & Kanada. Setelah itu ia akan diikuti oleh 64 negara lain di dunia ini sepanjang sedikit masa lagi ( ini dapat direalisasikan kerana Gano Excel International telah sedia ada distribution center di negara2 tersebut termasuklah di USA ).
Gano eWorldwide sama sekali berbeza dengan Gano Excel International khususnya dari segi pelan pemasaran. Gano eWorldwide akan perkenalkan Plan Hybric Internasional sedangkan Gano Excel International mengguna pakai plan konvensional. Ahli2 Gano Excel Plan Konvensional seluruh dunia yang sedia ada ( dilebih 60 negara ) perlu mendaftar baru dengan Gano eWorldwide jika mereka juga ingin menikmati Plan baru ini. Ahli2 juga dibenarkan menjalankan 2 plan berbeza ini secara serentak tanpa sebarang halangan. Manakala ahli2 Gano eWorldwide telah dibenarkan menaja ahli2 Gano Excel International sedia ada.
Konsep E-commerce Interactive Marketing yang dipakai oleh Gano eWorldwide ini akan membolehkan setiap ahli syarikat ini membuat penajaan dilebih 60 buah negara tanpa sebarang kesulitan kerana induk syarikat telah sedia ada pusat distribusi disetiap negara2 tersebut. Ini benar2 satu kekuatan yang belum pernah ada pada mana2 MLM lain di Malaysia selain produk2 adalah penghasilan dari ladang ganoderma & kilang pengeluaran milik sendiri terbesar didunia yang telah sedia dimaklumi semua.
8 Februari 2009, sekumpulan leader2 MLM USA / Kanada telah mengunjungi Malaysia berhubung perkara ini. Peranan pemimpin MLM USA amat penting untuk Gano eWorldwide melonjakkan nama secara pantas keseluruh dunia. Difahamkan juga programmer laman web syarikat juga adalah mereka2 dari USA dan gabungan programmer tempatan.

Jika anda serius dan berminat untuk mendapatkan maklumat yang tepat mengenai Gano eWorldwide, sila berhubung terus dengan saya di talian 012-2244858 atau email saja ke javanese_lanang@yahoo.com . Proses pendaftaran & key in leader2 sudah boleh dilakukan.
Bagi mereka di sekitar Lembah Kelang boleh juga bertemu saya pada setiap hari Jumaat pukul 8.30 malam di Jalan kucahi lama.

Terima kasih & selamat maju jaya.

Kenapa Perlu Pilih Gano Eworldwide ???

A. Kekuatan Syarikat

1. Induk syarikat, Gano Excel adalah satu nama besar dalam dunia networking/MLM dan telah diterima dilebih 60 buah negara.
2. Memiliki rangkaian pejabat rasmi dilebih 30 buah negara & pejabat tidak rasmi dilebih 30 negara lain.
3. GE adalah juga ahli rasmi Direct Selling Association ( DSA ) Amerika. Diterima di Amerika bagaikan satu pengiktirafan untuk diterima pasaran dunia lain termasuk negara2 Eropah.
4. GE juga adalah ahli rasmi Better Business Bureaw ( BBB ) Amerika, satu pengiktirafan buat sebuah koperat niaga yang berurusan secara telus, selamat dan diyakini.
5. Memiliki ladang herba ganoderma moden terbesar didunia.
6. Memiliki kilang pengeluaran milik sendiri yang moden, canggih dengan teknologi terkini.
7. Founder GE merangkap Chairmain, Mr Leaw Soon Seng sendiri adalah seorang saintis terkemuka yang mendapat pengiktirafan dunia berkenaan dengan kajian herba ganoderma dan berpengalaman melebihi 10 tahun dalam bidang berkenaan.
8. GE telah mendapat pelbagai pengiktirafan dunia ( sila kunjungi web rasmi www.gew2u.biz untuk melihatnya ).

B. Kekuatan Produk

1. Produk2 GE adalah hasil pengeluaran sendiri bermula dari ladang hinggalah ke peringkat pembungkusan yang diuruskan 100% di kilang milik sendiri. Ini adalah satu kelebihan untuk GE mengawal kualiti produk dan ia bebas dari manipulasi mana2 pihak lain.
2. Produk2 GE terbukti sangat berkesan dan mempunyai pelbagai testimoni tidak saja di Malaysia atau Asia Tenggara malah juga testimoni dari Amerika, negara2 Eropah dan dunia amnya ( sila buat carian di YouTube untuk melihat sendiri bukti2 ini atau kunjungi www.gano-indonesia.webs.com ).
3. Produk2 GE telah pun mencapai standard dan spesifikasi antarabangsa dan telah digunakan oleh lebih 30 juta penduduk dunia yang berpuas hati. Ianya adalah produk2 evergreen natural yang sangat baik kesan terapeutik dan terbukti menerusi kajian saintifik ( anda boleh buat carian di YouYube untuk dapatkan bukti2 ini ).
4. Produk2 GE ( termasuk kapsul yang dihunakan ) juga adalah HALAL dan mendapat pengesahan dari pihak2 berkenaan baik di Malaysia, Singapura dan lain2 negara.
5. Produk2 GE juga akan dipertingkatkan lagi kualitinya dari masa kesemasa menerusi penemuan2 saintifik terbaru serta bilangan senarai produk juga akan ditambah mengikut kesesuaian dan permintaan pasaran.
6. Memiliki pelbagai jenis produk memberi ruang pilih yang lebih luas kepada setiap ahli. Ahli2 bebas memilih produk2 yang pelbagai itu mengikut kemampuan dan keperluan diri masing2.

C. Kekuatan Plan Ganjaran


1. Satu2nya MLM Hybrid Malaysia yang 100% global yang memperkenalkan konsep Satu Dunia Satu Plan. GE adalah perintis MLM Malaysia yang mengamalkan konsep begini.
2. Plan GE sangat memudahkan serta tidak membebankan kerana dengan hanya sekali bayar ( buat pesanan mana2 pakej produk ), seseorang ahli itu boleh lakukan perniagaan selama2nya dimana2 saja pasaran dunia ini. Ahli2 tidak dibebankan dengan " maitenance " bulanan malah berhak mendapat bonus berterusan tanpa perlu mengeluarkan duit tambahan lain lagi. Dengan modal serendah USD60 ( RM216 ) sekali bayar..anda dah boleh lakukan perniagaan ini.
3. Konsep Hybrid dalam plan ganjaran ( gabungan Binari + UniLevel ) membolehkan semua ahli berpeluang menikmati pelbagai bonus samada realtime, mingguan atau bulanan dan ia termampu oleh kebanyakan orang.
4. Konsep 1 Dunia 1 Plan sangat mudah dilaksanakan dipasaran global kerana ianya tidak mengelirukan malah setiap ahli hanya perlu bercerita tentang satu plan saja walau dinegara mana pun promosi dilakukan.
5. Plan ganjaran Hybrid ini juga membuka peluang yang luas untuk setiap ahli mendapat spillover / limpahan downline global dari ahli2 terdahulu setidak2nya disatu kaki jaringan. Ini membolehkan ahli2 fokus kepada satu kaki jaringan saja malah melalui plan sebegini, dengan satu kaki jaringan dikiri dan kanan, anda sudah mula menjana pendapatan. Dengan pasaran GE yang 100% global, anda berpeluang besar mendapat jaringan seluruh dunia.

D. Kekuatan Sistem & Cara Kerja

1. GE adalah perintis MLM Hybrid Interactive Ecommerce Marketing. Ianya bermaksud GE adalah MLM Hybrid pertama MAlaysia yang menggunakan kemudahan website berciri 100% e-dagang ( ecommerce ) yang dilengkapi dengan kemudahan gateway iaitu pembayaran dan pembelian produk2 boleh dilakukan secara online menggunakan kad kredit / debit. Ini penting kerana GE adalah 100% global dan majoriti penduduk2 di negara2 maju seperti Amerika, Kanada dan negara2 Eropah lain sangat familiar dengan penggunaan kad kredit/debit. Adanya kemudahan sebegini akan meningkatkan kadar penyertaan diseluruh dunia. Plan Hybrid yang diperkenalkan GE tidak akan membuat pemotongan bulanan ( maintenance / auto ship maintenance ) dari kredit kad sebagaimana kebanyakan program2 ecommerce luar negara kerana sistem diguna pakai adalah auto maintenence dari bonus yang diperolehi. Ini pasti menjadi tarikan khususnya kepada pemegang2 kredit kad seluruh dunia kerana pemotongan cuma dibuat sekali sewaktu awal penyertaan saja. Maka tiada resiko kredit kad ditolak setiap bulan.
2. Website rasmi syarikat ( www.gew2u.biz ) juga akan dilengkapi dengan penerangan dalam pelbagai bahasa utama dunia seperti English, Mandarin, Bahasa Malaysia dan lain2 lagi setelah siap 100% ( kini 75% siap ). Dengan pelbagaian bahasa akan membolehkan lebih ramai masyarakat dunia dipelbagai negara mendapat mesej dan memahami peluang hebat yang disediakan GE. Ini sebenarnya meningkatkan lagi potensi penyertaaan prospek2 yang berbillion bilangannya diseluruh dunia.
3. Setiap ahli GE juga akan mendapat website ( link/url ) peribadi atas nama masing2 yang dihubungkan terus dengan website rasmi syarikat ( kebanyakan MLM di Malaysia tidak menyediakan kemudahan begini ). Ini bermakna ahli2 GE tidak perlu lagi mengeluarkan duit tambahan untuk membuat website sendiri kerana apa yang disediakan ini ( setelah 100% siap ) telah cukup canggih. Ahli2 GE tidak perlu lagi untuk mengetahui pelbagai bahasa dunia lain untuk lakukan promosi ke pasaran global kerana semuanya telah disediakan oleh pihak syarikat.
4. Cuma dengan satu link saja ( www.namaanda.gew2u.biz ) anda bebas promosikan perniagaan ini kemana2 saja dan dari mana juga. 1 Link Promote 1 Dunia.
5. Sistem penghantaran produk GE juga sangat sistematik kerana GE telah sedia mempunyai pejabat2 di lebih 60 negara. Pejabat2 ini akan menjadi pusat2 edaran produk2 yang dipesan oleh ahli diseluruh dunia. Disamping itu sistem stokis & estokis juga diwujudkan agar perniagaan ini juga boleh dijalankan secara offline khususnya buat mereka yang tidak mahir internet.

GE akan menggunakan kemudahan website ecommerce canggih dalam projek " relaunching " Gano Eworldwide ini. Tidak dinafikan banyak program2 lain khususnya dari luar negara yang lebih canggih teknologi internet dan website mereka malah banyak program2 yang plan ganjaran mereka berasaskan konsep " powerline " yang memberi limpahan downline kesatu kaki. Tetapi suatu yang menyebabkan program2 sebegini menjadi kurang menarik ialah kerana " bebanan maintenance bulanan " yang terlalu tinggi khususnya buat penduduk2 di negara membangun dan dunia ketiga. Selain itu konsep " auto ship maintenance " ang diamalkan oleh kebanyakan program sebegini banyak telah menyebabkan duit akaun kad kredit ahli2 berkenaan menjadi susut dan tidak setimpal dengan bonus yang diperolehi. Disinilah letaknya kelebihan ketara GE berbanding program2 sedemikian. Sebaik website GE 100% siap dan dilancarkan sepenuhnya kelak, GE bakal memberi saingan yang kuat kepada pesaing2 dan akan mendapat keutamaan dihati para pencari peluang seluruh dunia kerana keunikan serta kelebihan yang ada pada syarikat ini. Dengan GE..prospek adalah berbillion dan pasaran tanpa sempadan. Kekuatan2 ini jarang dimiliki mana2 MLM lain secara bandingan. Mahukan satu platform yang mampu terus bertahan dan tidak sekadar " buih coke ", inilah tempatnya !!!

Jangan berlengah lagi. Jika anda mahukan support dan bantuan secukupnya untuk saya promosikan biz hebat ini bagi pihak anda ke seluruh dunia, pastikan anda join saya DISINI secepat mungkin !!!



wings
selamat sejahtera,sebelum lebih jauh lagi perbincangan ini izinkan saya menumpang dilaman ini kalau ada kesilapan leh tolong tunjuk ajar maklumlah org baru disini,bukannya apa hanya sekadar ingin berkongsi peluang.
wings
ASIA CERAMIC MARKETING SDN. BHD (780794-T)
Asia Ceramic Marketing menjalankan perniagaan berkonsepkan trading.
Menganjurkan Loyalty Programme (program kesetiaan pelanggan).iaitu Ceramic Business Club.
Program memberikan keistimewaan kepada ahli-ahlinya.
Membantu syarikat mengembangkan perniagaan mereka.
Mengikat pelanggan untuk setia dengan syarikat.
Memberi keistimewaan kepada ahlinya dengan program sell back option.
CBC adalah sebuah perniagaan e-commerce dimiliki oleh Asia Ceramic Marketing.
Mempunyai sijil SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia)under trading licence.
CBC ialah satu program keahlian Privilege.

CERAMIC BUSINESS CLUB
Ceramic Business Club (CBC) adalah berkonsepkan Loyalty Programme contoh Loyalty Program lain yang popular adalah seperti Bonuslink, Mesra Petronas, dan Jusco Card .

Syarikat yang beribu pejabat di Ampang ini menjalankan perniagaan trading barangan berasaskan seramik di bawah jenama 'Asia Ceramic Marketing'. Paling istimewanya, syarikat ini memperkenalkan Plan Sell Back Policy yang unik dan menguntungkan ahlinya! Bisnes yang sah, halal, dan selamat!

Pendaftaran sebagai ahli hanyalah RM155.00 sahaja seumur hidup. Keistimewaan sebagai ahli adalah anda akan mendapat Khairat Kematian(CCP), PA Ansurans(RM15,000.00), menyertai Program Komuniti menyumbang sekolah2(CCP), dan yang paling istimewa adalah anda layak untuk menyertai sell back system yang diperkenalkan oleh syarikat..hanya untuk ahli sahaja.


KEAHLIAN CBC

Yuran keahlian sebanyak RM155 sahaja seumur hidup.

KESIMPULANNYA
Setelah anda mendaftar sebagai Distributor CBC dengan keahlian RM155 seumur hidup, anda berhak (pilihan) untuk membuat pembelian (anda sebagai pelanggan) produk dan barangan ceramic daripada Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (Pembekal) dengan membeli mana-mana Produk Ceramic yang telah dipakejkan .
Dengan pembelian produk-produk tersebut, hak pemilikan produk ceramic tadi telah bertukar iaitu dari pembekal (Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd) kepada anda (Pelanggan yang membeli secara Online). Untuk mendapatkan keuntungan, anda sebagai PEMILIK haruslah menjualkan produk tersebut kepada pelanggan (rakan sekerja, keluarga dll) dengan harga yang lebih tinggi daripada nilai belian tadi. Anda juga boleh menyimpan produk tersebut sebagai koleksi di rumah atau di pejabat, dan pembelian tadi dianggap sebagai "perbelanjaan" anda.
Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd juga boleh bertindak menjadi PELANGGAN anda setelah hak pemilikan ke atas produk ceramic tadi telah bertukar. ACM bersedia untuk membeli produk tersebut pada kadar harga tertentu sekiranya anda bersetuju dengan polisi Sell Back Option yang telah mereka tetapkan.
CBC/ACM menjadi pelanggan anda dan membeli produk ceramic kepunyaan anda tadi pada harga yang CBC tentukan; dan
CBC/ACM membuat pembayaran pembelian tadi kepada anda secara Installment Payment (Bayaran Ansuran) melalui pemberian beberapa keping cek atau pembayaran secara EV System (Auto Payment ke e-Wallet Distributor).

SISTEM URUSAN
Dengan kemudahan internet syarikat menjalankan perniagaan secara online
Pendaftaran ahli
Akaun ahli
Urusan jual beli dsbnya

Kepada yang berminat bolehlah fikir-fikirkan.klik kat siggy!!!!

ilhammuslimah
QUOTE(nimilah @ May 11 2009, 03:17 PM) *
assalamualaikum semu kawan2

1. saya ingin bertanya. bagaimana kita hendak mengetahui perniagaan secara online menipu atau tidak.
2. business online yang bagaimana yang terbaik.(kejujuran anda diperlukan sertakan bukti-bukti bahawa tuan-tuan/puan-puan telah berjaya.
3. kalau boleh boleh modal janganlah besar sangat.

Salam..berminat untuk berniaga kecil kecilan..modal sedikit?kami sedang mencai pengedar T SHIRT MUSLIMAH.Untuk keterangan lanjut sila layari http://ilham-muslimah.blogspot.com
Atau hantar pertanyaan ke ilhammuslimah@yahoo.com
royd44
Assalamualaikum Saudara/Saudari yang saya hormati,

Mungkin dah banyak kali anda melihat perkara begini, tapi kenapa tak pernah baca. Mungkin Tuhan belum gerakkan hati kita untuk melihat peluang tersebut selama ini. Tapi bacalah seterusnya kali ini dan beri peluang pada diri kita sendiri untuk berubah ke arah kehidupan hari esok yang lebih baik dari hari ini. Jika kita sudah selesa dengan kehidupan kita sekarang, maafkan saya kerana mengganggu emosi saudara/saudari. Saya cuma ingin menyampaikan dan berkongsi peluang ini dengan semua untuk berjaya dengan syarikat e-commerce no. 1 di Malaysia, berlesen dengan KPDNHEP, halal, telah diberikan banyak anugerah di Malaysia dan peringkat Asia Pacific serta terbukti kecekapan pengurusannya.

Satu gelombang besar kebangkitan Usahawan E-Dagang di bawah N.D. Lala Network akan melanda seluruh negara bermula dari Melaka bulan ini. Program Usahawan E-Dagang bersama N.D. Lala Network ini yang akan dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka Dato' Seri Hj Mohd Ali Rustam di MITC Ayer Keroh pada 12 Julai ini dengan kehadiran kira-kira 2000 bakal rakan niaga N.D. Lala Network dari Melaka. Selepas ini program tersebut akan diteruskan keseluruh negara dengan kerjasama dari Kerajaan-Kerajaan Negeri lain yang terbabit.

Mahu bersama menyertai gelombang yang akan melahirkan ramai bakal jutawan ini? Saya telah diarahkan oleh N.D. Lala (Millionaire Executive Club) sendiri untuk memilih leader berkaliber dari Negeri Melaka untuk mengetuai kumpulan ini. Sertailah taklimat PERCUMA yang akan dibuat oleh saudara N.D. Lala sendiri pada hari Jumaat dan Sabtu (19/06/2009 dan 20/06/2009).

Tempat adalah terhad, rebutlah peluang keemasan ini untuk mengorak langkah jutawan!! Hubungi saya di alamat emel royd44@gmail.com atau sms ke 0199783488 dan berikan nama, no. k/p, alamat dan no. untuk dihubungi untuk menjadi orang yang terawal mendaftar dan mendapat pengesahan pendaftaran dan ditemukan dengan insan hebat ini.

Minat nak buat duit tiap-tiap hari? Mahu bina kehidupan baru bebas dari hutang? Ingin hidup tanpa masalah kewangan?

Apakah alasan anda lagi sekarang?

”saya tak tahu guna komputer dan internet” biar buta it, jangan buta hati

”saya tak ada ramai kawan dan kenalan” biar miskin kawan, jangan miskin fikiran

”saya tak pandai berkomunikasi” biar kelu lidah, jangan kelu minda

”saya tak ada masa” orang yang nak berjaya tak akan memberikan alasan, orang yang asyik memberi alasan tidak akan berjaya

Adakah anda akan memberi alasan lagi apabila Surirumah, Pekerja Kilang, Ahli Perniagaan, Peneroka berjaya jadi JUTAWAN dalam tempoh kurang 2 Tahun serta Buruh Kasar, Pelajar, Pesara, Kerani malah sesiapa saja kini boleh menjana pendapatan lebih RM20,000 sebulan.

Semua orang dilahirkan hebat, carilah kekuatan diri dan anda mampu untuk menyerlahkan kehebatan anda

Binalah kejayaan bersama kami di N.D. Lala Network
ERA GLOBALISASI JARINGAN E-DAGANG TERKINI


Terima Kasih, Wassalam

http://www.rahizan.ui2u.com





akuno1
Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Ketahui 5 Langkah Jana Pendapatan Sambil menggunakan H/Phone Anda tidak kira samada anda menggunakan Prepaid ataupun Postpaid !!

>> Bonus Besar
>> Tanpa menjual!
>> Tanpa perlu jumpa sesiapa!
>> Modal Rm40 sekali sahaja, tak perlu maintain(automantain)
>> Bonus mingguan terus ke akaun anda selepas hari khamis setiap minggu!

clapping.gifDaftar PERCUMA sekarang!! di http://www.otelopro.com/?id=0123428981


Blog : http://my-marketing2u.blogspot.com
Emel : mymarketing2u.gmail.com
Personal Profile : http://www.blogger.com/profile/02490178893351482742

“BERSAMA BINA UKHWAH & EKONOMI UMMAH”
azlynet
Terdapat banyak peluang untuk menjana pendapatan di internet contohnya seperti program "affiliate" clickbank dll.
Terpulanglah pada kita samada berminat atau tidak. Sekiranya kita serious dengan perniagaan internet, tidak mustahil ia akan membuahkan hasil yang lumayan. rolleyes.gif


Naza DNAR
Jemputan Hormat Kepada Semua Rakan-Rakan..

Layari blog dan web perniagaan Alternatif..

Blog : http://naza.dnargroup.com
Web : http://ecofirst.dnargroup.com/naza

Terima kasih
~ Naza DNAR
farmu
asal rajin & bijak memilih
di mana ada usaha disitu ada jalan drinks.gif
azlynet
ramai org mendpt income yg lumayan dgn mengeksploitasi kelebihan WWW (World Wide Web) love.gif
jutawanqlate
QUOTE(azlynet @ Jun 20 2009, 03:14 PM) *
ramai org mendpt income yg lumayan dgn mengeksploitasi kelebihan WWW (World Wide Web) love.gif



betul..betul...betul.....inilah internet....
Semut Api82
internet ..dunia tanpa batasan..segalanya memudahkan kita
pokoksena85
bisness mmg boleh buat org kaya tp kena pandai pilih bisness mcmana..
nk jual barang pun boleh jer..
bergantung pd kreativiti masing2
kausarkreatif
QUOTE(ahfizfazi @ Apr 13 2008, 02:42 PM) *
betul ke orang yang keje dengan intenet ni boleh dapat jadi kaya? macam e-prepaid, e-dagang, forex la.. semua yang macam ads yang slalu pop-up kat internet skarang ni.. aku tak sure la.. bukan apa, kerja skarang ni mana cukup utk blanja. simpanan pun lambat. bila baca ads kat internet ataupun flyers yang bersepah kat luar nun rasa nak tahu jugak pasal bidang membina kerjaya melaui internet ni.. minat tu dah mula berputik la org cakap. tapi still ragu2 lagi.. betul ke semua tu haa?? ada sapa2 yang dah menceburi bidang ni pastu jadi senang tak? takpun yang pernah gagal.. bagi la idea dan pendapat kat saya


apa-apapun persoalannya berbalik kepada demand & supply.
dulu-dulu masa tak ramai bisnes internet, jual barang macam goreng pisang panas. (supply kurang, demand banyak)
bila dah ramai buat benda yang sama, org dah banyak pilihan (demand sikit, supply banyak)
nak bersaing kena tahu nak tackle customer.. itu yang halus dan penuh seni sekarang nie....
kalau sekadar bacaan nak tau tentang cara buat duit di internet dan cara memasarkan barang online banyak boleh dapat kat internet, search aje google.

p/s: sekarang ni tengah rancak niaga brg china. kalau dah ramai sangat pun sama juga masalahnya.
sekadar bagi idea je...
jutawanqlate
kalau ada rezeki buat ape bisnes sekali pun...boleh kaya gak...tp skang trend bisnes online...baik ceburi sekarang...nnt 10 tahun lg bayangkan pengguna internet kat malaysia ni mcm mane...jual nasi lemak pon kot tenet..padahal kedai sebelah umah je,,...haha
azlynet
Bisnes melalui internet mmg menakjubkan dan amatlh rugi bg mereka yg takut dan tdk berminat mencubanya... wink.gif
jutawanqlate
QUOTE(azlynet @ Jun 22 2009, 12:00 AM) *
Bisnes melalui internet mmg menakjubkan dan amatlh rugi bg mereka yg takut dan tdk berminat mencubanya... wink.gif



betul..betul...betul....pakcik2 kt kampung pun da start buat biz internet...
GoSky
Hehehehehhe

Betul, betul n betul internet bizz boleh dapat duit banyak........senang jer jawapanya "org yg ada duit byk mana ada yang mengaku dia ada duit banyak".... yahoo.gif yahoo.gif
nemesis-5425
Surirumah jana RM35,000 dari rumah?

Apa Khabar?

Mungkin anda tidak percaya, begitu juga dengan saya pada
mulanya. Mana mungkin surirumah boleh buat duit sebanyak
itu dengan internet? Tapi...

Selepas beliau tunjukkan sendiri bukti akaun bank, saya
sendiri terpegun bagaimana seorang surirumah mampu
menjana RM35,000 dari rumah hanya dengan menggunakan
sistem yang sungguh luar biasa ini.

Apa?? Rupanya ramai lagi yang buat duit...

Hisham (RM50,250 +)..cikgu!
Akmar (RM39,000 +)..surirumah!
Syed (RM18,000+).. pensyarah!
Ramzi (RM5000+)..JKR!
Kamil (RM5800+)..pencen!
Purnama (RM8000+)..surirumah!
Zahid (RM8000+).. pensyarah!
Adizakry (RM4000+)..budak pejabat!
Fazlisyam (RM8000+)..pelajar!
Shamsul (RM4000+)..koje gomen!
Faiz (RM10,000+).. student kat Ireland!
Syahmi (RM4000+)..budak cyber!
Syahrul (RM4000+)..budak kilang!
Safian (RM2000+)..usahawan!

Anda boleh lihat keajaiban sistem PERCUMA disini:


--> DI SINI



Bukan itu sahaja, anda tentu akan terperanjat apabila melihat
bukti Mr. X menjana RM220,028.26 pada bulan April 2008 sambil
melepak di Starbucks dengan menggunakan sistem yang sama!

Kita jumpa disana nanti!

Ikhlas,

Zulfikri bin Ahmad smile.gif

p/s: sila la jenguk website saye 2, n subscibe la kalo berminat, free je subscribe smile.gif
isham
pd sy rezeki 2 x dtg bergolek...kalau dh join sesatu bisness 2 fokus dan usahalah....
@ tanya dkt otai2 IM belajar dr mereka...sure dapat jana pendapatan pertama nanti...
smile.gif
ilhammuslimah
Salam semua

Ingin menjana pendapatan melalui intenet? Tak perlu modal...untung atas angin.Jadi lah "dropshipping agen" ilhammuslimah.
Kami adalah pembekal dan pemborong t shirt muslimah..untuk keterangan lanjut sila layari http://ilham-muslimah.blogspot.com atau email pertanyaan ke ilhammuslimah@yahoo.com
pokoksena85
Saya cuma nk kongsi artikel ni utk renungan anda semua
Kalo dah Makcik yg tak tau nk buat 'copy' & 'paste' dlm emel..lepas tu dia ni plak tak tau ape tu google, yahoo dsb.. hanya ikut sistem yg ditunjukkan dlm Vemma dan kini mampu menikmati income minima sekitar RM5000 SEMINGGU!


Cuba anda baca artikel ni dan lihat sendiri bonus yg beliau nikmati selepas memilih utk upgred..RM90Ribu!!! kini, income makcik ni tak putus sekitar RM5000 seminggu... walaupun BUTA IT, tak tau copy & paste dan juga tak pandai nk buat website atau apa2 yg berkaitan internet...namun beliau akhirnya membuktikan semua itu bukan penghalang utk berjaya dlm Vemma.

Vemma ni bukan susah sangat pun..kami ade TEKNIK RAHSIA..nk tau?
JOIN DULU BARU TAU..

DAFTAR PERCUMA
http://www.mazlina.kelabjutawan.com
kamikase
nothing is impossible bro...brader ni earn $2000 everyday by doing affiliate marketing business... dia buat join venture then dia promo lebih 50 produk digital dan real di internet menggunakan google adwords.

tgk video nih rolleyes.gif >>>> http://www.youtube.com/watch?v=UFfgY5n0o6Q
born
Boleh..
kalau nk berniaga kat ebay dan portal lelong..
tengok kat siggy sy ni....
fauziibrahim
perniagaan internet ada yang betul ada yg menipu

paling penting kena buat kajian lebih sikit la kalau nak berniaga ni..

rajin-rajin baca blog ( make sure yang dah boleh dipercayai dah lama dan stabil)

Forum-forum...

jangan kedekut beli ebook yang bagus... tapi hati2 jangan beli ebook yang sampah

pastu kalau dah cukup ilmu tak guna kalau tak cuba practik kan

aku setakat ni part time blogger

cuma sejak baru-baru ni agak excited nak berniaga kat ebay.. ebay boleh dipercayai so tak takut sgt..

tapi kena ada ilmu..

setakat ni dah beli ebook dari sifulan.. excited nak cube ni ahahha

doakan aku berjaya..

so leh la aku ajar korang pulak


friends.gif good.gif
Azfardaniel
QUOTE(ahfizfazi @ Apr 13 2008, 02:42 PM) *
betul ke orang yang keje dengan intenet ni boleh dapat jadi kaya? macam e-prepaid, e-dagang, forex la.. semua yang macam ads yang slalu pop-up kat internet skarang ni.. aku tak sure la.. bukan apa, kerja skarang ni mana cukup utk blanja. simpanan pun lambat. bila baca ads kat internet ataupun flyers yang bersepah kat luar nun rasa nak tahu jugak pasal bidang membina kerjaya melaui internet ni.. minat tu dah mula berputik la org cakap. tapi still ragu2 lagi.. betul ke semua tu haa?? ada sapa2 yang dah menceburi bidang ni pastu jadi senang tak? takpun yang pernah gagal.. bagi la idea dan pendapat kat saya



Salam...soalan anda bagus..

Sbenarnya yang saya ingin katekan anda perlu kaji sendiri latar belakang bisnes tersebut..telefon salesman die and tanya die psal bisnes die.minta maaf saya katakan tapi kebanyakan mlm di internet tidak mudah dipercayai.Ini kerana banyk mlm di internet (atau di luar) akan tutup servernya di mana rmai downline yang akan rugi....ape-ape pun,rezeki ini datang daripada Tuhan dengan usaha kita sendiri....saya kesian kat makcik2 yang tidak tau ape-ape psal mlm,nenek tu diberi kata manis akan kaya,kereta mewah(siapa xnak) akhir skali menyebabkan kerugian beribu-ribu ringgit..siapa yang mau tlong makcik2 tu?

Lebih baik kita menjalankan bisnes dengan jujur,halal can cara yang baik...

sekian
fcs
Cuba forex dulu..ramai yg dh berjatya buat duit melalui forex ni..aku rekemenkan semua beli roborex ni

Beli roborex kat sini..jamin puas hati la[color="#0000FF"][/color]
clapping.gif
fcs
QUOTE(fauziibrahim @ Aug 3 2009, 08:07 PM) *
perniagaan internet ada yang betul ada yg menipu

paling penting kena buat kajian lebih sikit la kalau nak berniaga ni..

rajin-rajin baca blog ( make sure yang dah boleh dipercayai dah lama dan stabil)

Forum-forum...

jangan kedekut beli ebook yang bagus... tapi hati2 jangan beli ebook yang sampah

pastu kalau dah cukup ilmu tak guna kalau tak cuba practik kan

aku setakat ni part time blogger

cuma sejak baru-baru ni agak excited nak berniaga kat ebay.. ebay boleh dipercayai so tak takut sgt..

tapi kena ada ilmu..

setakat ni dah beli ebook dari sifulan.. excited nak cube ni ahahha

doakan aku berjaya..

so leh la aku ajar korang pulak


friends.gif good.gif


mmg pun ada aku pun dh kena byk kali..aduh..tp alhamdullialh selepas di pertemukan dgn roborex ni..aku berjaya bt duit
tgk roborex kat sini
fcs
QUOTE(born @ Jul 24 2009, 08:09 PM) *
Boleh..
kalau nk berniaga kat ebay dan portal lelong..
tengok kat siggy sy ni....


ni mesti otai ebay dan lelong ni
krgroup
QUOTE(ahfizfazi @ Apr 13 2008, 02:42 PM) *
betul ke orang yang keje dengan intenet ni boleh dapat jadi kaya? macam e-prepaid, e-dagang, forex la.. semua yang macam ads yang slalu pop-up kat internet skarang ni.. aku tak sure la.. bukan apa, kerja skarang ni mana cukup utk blanja. simpanan pun lambat. bila baca ads kat internet ataupun flyers yang bersepah kat luar nun rasa nak tahu jugak pasal bidang membina kerjaya melaui internet ni.. minat tu dah mula berputik la org cakap. tapi still ragu2 lagi.. betul ke semua tu haa?? ada sapa2 yang dah menceburi bidang ni pastu jadi senang tak? takpun yang pernah gagal.. bagi la idea dan pendapat kat saya



QUOTE(Idham-xpression @ Apr 13 2008, 11:25 PM) *
QUOTE(honeynuyun @ Apr 13 2008, 08:45 PM) *
kena study dulu camne org boleh berjaya rolleyes.gif


kalo ada cara nak study sapa bleh tolong
aku tahu kalo nak berjaya tak bleh jadi "peminta sedekah'
mesti sanggup melabur..untuk ilmu



QUOTE(Razif1224 @ Jun 18 2008, 10:45 PM) *
QUOTE(zool ligakampung @ Jun 16 2008, 11:13 PM) *
Boleh berjaya kalau kena tempatnya..
Yang penting usaha ..
Perniagaan internet lebih kurang je dengan perniagaan offline..


kalau betul2 punya Internet Marketer, wat ebook, pastu sell produk melalui itnet, dll.. leh tgk kat Wangcyber..

yang lain tue company MLM kebanyakan...




perniagaan internet semakin mendapat perhatian sekarang tetapi sebelum menceburinya elok ketahui latar belakangnya..basic sekali kena pilih jenis perniagaan yg hendak dilakukan..ebay,affiliate,ebook dan sebagainya..pilih mana yang sesuai dengan diri..kemudian baru pergi kepada langkah seterusnya.
saya cadangkan rujuk blog-blog perniagaan internet seperti smartzul,ammar dan banyak lagi blog IM tempatan..ini dapt membantu sbelum memulakan perniagaan internet..selamt berjya
usahawanndlala


N.D. LALA NETWORK diadakan adalah semata-mata bertujuan untuk berkongsi maklumat dan mencari rakan niaga, terutama perniagaan berteraskan e-commerce dan membentuk satu kumpulan peniaga yang saling bantu membantu untuk kejayaan bersama. N.D. LALA NETWORK membolehkan ekses transaksi perniagaan antara saya selaku “Leader” dalam E-Dagang Network dan mereka yang berminat dengan kerjaya ini dilakukan secara online. Seterusnya boleh membentuk satu jaringan atau Network yang besar merentasi sempadan negara.

Perniagaan yang dijalankan adalah berkonsepkan “e-commerce” yang digabungkan dengan jaringan pasaran atau “network”. Kaedah pemasaran dengan penggunaan “Information Communication Technology (ICT)” boleh menggerakkan sesuatu perniagaan dengan pantas keseluruh dunia. Perniagaan ini adalah perniagaan yang sah dan telah mendapat lesen atau kelulusan dari Kerajaan Malaysia..

Kerja kuat sahaja tidak menjanjikan apa-apa pulangan atau imbuhan. Kerja kuat dan dibantu dengan kaedah perlaksanaan kerja yang bijak dapat menghasilkan pulangan yang sangat lumayan.

* Ini Bukan Program Pelaburan Internet

* Ini Adalah Perniagaan

* Perniagaan Ini Milik AndaAnda Tentukan Pendapatan Anda…Bukan Orang Lain..

PASARAN GLOBAL

Internet tidak pernah tidur dan dalam e-commerce tiada sempadan dalam mencipta jaringan perniagaan, seperti saya (Azlan) dalam topik sebelum ini “info: Brunei, Networking & Aku” telah menceritakan bagaimana perniagaan saya ini telah menembusi negara jiran Brunei. Dalam masa sebulan saya mampu membina seramai lebih kurang 40 Rakan Niaga setakat ini di Brunei!!

InsyaALLAH saya dalam perancangan untuk meluaskan perniagaan ini di Indonesia (amiinn). Tetapi Malaysia masih tidak dilupakan.

BERMINAT?

Saya membuka peluang kepada anda yang sangat hebat diluar sana untuk kita sama² mendengar peluang.. Anda yang tentukan hala tuju hidup anda.. Saya cuma perantara..Hubungi saya di +6017-6043405 Email : usahawanndlala@gmail.com

atau boleh berjumpa saya di Center Ndlala di Setapak :

31-1 Jalan 2A/6,
Taman Setapak Indah,
Danau Kota, Kuala Lumpur
(Berhampiran dengan UptOwn Danau Kota)
Mohd Affendy
salam.

bole dpt serba sikit info tak?

adakah ianya menggunakan sepenuhnya e-commerce. internet network marketing ni satu yg menarik.


tq
krgroup
[quote name='usahawanndlala' date='Sep 9 2009, 11:28 AM' post='5067305']


N.D. LALA NETWORK diadakan adalah semata-mata bertujuan untuk berkongsi maklumat dan mencari rakan niaga, terutama perniagaan berteraskan e-commerce dan membentuk satu kumpulan peniaga yang saling bantu membantu untuk kejayaan bersama. N.D. LALA NETWORK membolehkan ekses transaksi perniagaan antara saya selaku “Leader” dalam E-Dagang Network dan mereka yang berminat dengan kerjaya ini dilakukan secara online. Seterusnya boleh membentuk satu jaringan atau Network yang besar merentasi sempadan negara.

Perniagaan yang dijalankan adalah berkonsepkan “e-commerce” yang digabungkan dengan jaringan pasaran atau “network”. Kaedah pemasaran dengan penggunaan “Information Communication Technology (ICT)” boleh menggerakkan sesuatu perniagaan dengan pantas keseluruh dunia. Perniagaan ini adalah perniagaan yang sah dan telah mendapat lesen atau kelulusan dari Kerajaan Malaysia..

Kerja kuat sahaja tidak menjanjikan apa-apa pulangan atau imbuhan. Kerja kuat dan dibantu dengan kaedah perlaksanaan kerja yang bijak dapat menghasilkan pulangan yang sangat lumayan.

* Ini Bukan Program Pelaburan Internet

* Ini Adalah Perniagaan

* Perniagaan Ini Milik AndaAnda Tentukan Pendapatan Anda…Bukan Orang Lain..

PASARAN GLOBAL

Internet tidak pernah tidur dan dalam e-commerce tiada sempadan dalam mencipta jaringan perniagaan, seperti saya (Azlan) dalam topik sebelum ini “info: Brunei, Networking & Aku” telah menceritakan bagaimana perniagaan saya ini telah menembusi negara jiran Brunei. Dalam masa sebulan saya mampu membina seramai lebih kurang 40 Rakan Niaga setakat ini di Brunei!!

InsyaALLAH saya dalam perancangan untuk meluaskan perniagaan ini di Indonesia (amiinn). Tetapi Malaysia masih tidak dilupakan.

BERMINAT?

Saya membuka peluang kepada anda yang sangat hebat diluar sana untuk kita sama² mendengar peluang.. Anda yang tentukan hala tuju hidup anda.. Saya cuma perantara..Hubungi saya di +6017-6043405 Email : usahawanndlala@gmail.com

atau boleh berjumpa saya di Center Ndlala di Setapak :

31-1 Jalan 2A/6,
Taman Setapak Indah,
Danau Kota, Kuala Lumpur
(Berhampiran dengan UptOwn Danau Kota)


ini perniagaan mlm kan?
Im CO
Assalamualaikum,
friends.gif Memang susah nak percaya ...sb...bnda2 tu dlm bntuk maya....so..kita kena dapat kan contect testimoni2 yg dah cuba ..especialy business drp link ko tu..so ,time tu baru ko bleh dengar suara perut diorang..yang tak puas hati ke..susah...ke....tak menjadi ke..kena tipu..ke....so ...moral the story...dpatkan maklumat2 penting tntng kewujudan business tu...sama da didftarkan ke pjabat pndaftaran syarikat..dll...

so, berbalik kpd link tu...insyallh..ok...business tu...aku dapt banyak tips2 untuk majukan dlm business..tak kena bayar pon...fee je dia hantar e-mail...so..bace je la...tambah ilmu la katakan....belambak2 email tips2 bagus di kasi 'dier' owner tu la...Nizam...

just...daftar percuma je...aku pon dah diberi KLIP2 VIDEO pasal affilat la ..adsense...pay per klik la....
hahah..ak tak bayar pon,,,,tah dier kasi....amek je la......

link dier cam ni kan.....

http://www.ecommercemastery.com/provider8/idevaffiliate.php?id=7052
em...try la....skali je daftar percuma je....
mane tahu ader rezeki cam mmeber aku kat facebok..joint bendaalh ni la...mak aih...banyak betul duit dier dapat....rezeki la katakan......
amiron
aku ni sorg newbie,dh mcm2 bz internet aku ceburi tp semua nye hampeh,duit pun dh hampir 10k rugi.skrg aku nak belajar bz clickbank lak,ada x otai clikcbank yg boleh ajar aku.duit gj pun skrg x cukup mkn dgn kenaikkan hrg brg skrg.klu ada sape2 nak bantu aku boleh email aku di onwab@yahoo.com. nanti aku call kauorg.
fsyukri
QUOTE(amiron @ Oct 1 2009, 08:33 AM) *
aku ni sorg newbie,dh mcm2 bz internet aku ceburi tp semua nye hampeh,duit pun dh hampir 10k rugi.skrg aku nak belajar bz clickbank lak,ada x otai clikcbank yg boleh ajar aku.duit gj pun skrg x cukup mkn dgn kenaikkan hrg brg skrg.klu ada sape2 nak bantu aku boleh email aku di onwab@yahoo.com. nanti aku call kauorg.

pelaburan internet ngan internet biz ni benda yang berbeza...
jgn gopoh sangat...
xkan dengan rm5, dalam masa 5 hari blh jadik rm5juta.
kayrol76
QUOTE(ahfizfazi @ Apr 13 2008, 02:42 PM) *
betul ke orang yang keje dengan intenet ni boleh dapat jadi kaya? macam e-prepaid, e-dagang, forex la.. semua yang macam ads yang slalu pop-up kat internet skarang ni.. aku tak sure la.. bukan apa, kerja skarang ni mana cukup utk blanja. simpanan pun lambat. bila baca ads kat internet ataupun flyers yang bersepah kat luar nun rasa nak tahu jugak pasal bidang membina kerjaya melaui internet ni.. minat tu dah mula berputik la org cakap. tapi still ragu2 lagi.. betul ke semua tu haa?? ada sapa2 yang dah menceburi bidang ni pastu jadi senang tak? takpun yang pernah gagal.. bagi la idea dan pendapat kat saya



Saya bukanlah orang yang HEBAT, bukan orang yang Pandai dan bukanlah orang TERKENAL.. Tapi saya seorang yang BERJAYA dan seorang yang tak banyak ALASAN ketika di beri peluang untuk BERJAYA,

SYARATNYA SANGAT-SANGAT MUDAH.......... nak belajar boleh di bantu !!!

Hari ini tak salah kalau kita beri peluang untuk diri kita. Tuhan tidak akan ubah nasib kita melainkan kita sendiri yang mengubahnya. Rajin dah rajin, penat pun dah penat..., usaha pun dah usaha TAPI sorry to say, apa JAMINAN kerja yang kita buat sekarang ni untuk masa akan datang...??? Saya lihat dan fikir pelik sebab ada orang yang dah kerja 15 tahun, 10 tahun kerja, lima tahun kerja tapi dalam akaun bank, tak ada pun RM10k apatah lagi RM20k jauh sekali.... yang bertambah hanyalah HUTANG...!!! So, apa jaminan kita dengan kerja yang kita buat SEKARANG..??? ADAKAH KITA SELESA DALAM SUSAH..??? SALAH KE KITA BAGI PELUANG KEPADA DIRI KITA UNTUK UBAH CARA HIDUP KITA..?? SALAH KE..???? Bukan untuk sesiapa pun, UNTUK DIRI KITA..!!!

Bagi mereka yang hidup senang, Alhamdulillah, bagi mereka yang KURANG SENANG kalau rasa-rasa nak belajar dan nak di bantu untuk ubah cara hidup kita, bolehla email / telefon saya :- ferry9607@yahoo.com / 012-6624785

Ini untuk mereka yang betul-betul nak ubah cara hidup kepada yang lebih baik!! Tak ada janji manis dan tak ada cakap kosong tapi satu je yang saya JANJI kalau anda buat, PULANGANYA sangat-sangat BERBALOI....... memang HEBAT dan saya sedang merasai KEHEBATANNYA..!!!

Terpulang lah.... so renung-renungkan lah....

"Sesungguhnya Allah S.W.T. tidak akan mengubah nasib seseorang, melainkan mereka sendiri yang mengubah nasib mereka.... InsyaAllah....
kayrol76
QUOTE(amiron @ Oct 1 2009, 08:33 AM) *
aku ni sorg newbie,dh mcm2 bz internet aku ceburi tp semua nye hampeh,duit pun dh hampir 10k rugi.skrg aku nak belajar bz clickbank lak,ada x otai clikcbank yg boleh ajar aku.duit gj pun skrg x cukup mkn dgn kenaikkan hrg brg skrg.klu ada sape2 nak bantu aku boleh email aku di onwab@yahoo.com. nanti aku call kauorg.



Saya bukanlah orang yang HEBAT, bukan orang yang Pandai dan bukanlah orang TERKENAL.. Tapi saya seorang yang BERJAYA dan seorang yang tak banyak ALASAN ketika di beri peluang untuk BERJAYA,

SYARATNYA SANGAT-SANGAT MUDAH.......... nak belajar boleh di bantu !!!

Hari ini tak salah kalau kita beri peluang untuk diri kita. Tuhan tidak akan ubah nasib kita melainkan kita sendiri yang mengubahnya. Rajin dah rajin, penat pun dah penat..., usaha pun dah usaha TAPI sorry to say, apa JAMINAN kerja yang kita buat sekarang ni untuk masa akan datang...??? Saya lihat dan fikir pelik sebab ada orang yang dah kerja 15 tahun, 10 tahun kerja, lima tahun kerja tapi dalam akaun bank, tak ada pun RM10k apatah lagi RM20k jauh sekali.... yang bertambah hanyalah HUTANG...!!! So, apa jaminan kita dengan kerja yang kita buat SEKARANG..??? ADAKAH KITA SELESA DALAM SUSAH..??? SALAH KE KITA BAGI PELUANG KEPADA DIRI KITA UNTUK UBAH CARA HIDUP KITA..?? SALAH KE..???? Bukan untuk sesiapa pun, UNTUK DIRI KITA..!!!

Bagi mereka yang hidup senang, Alhamdulillah, bagi mereka yang KURANG SENANG kalau rasa-rasa nak belajar dan nak di bantu untuk ubah cara hidup kita, bolehla email / telefon saya :- ferry9607@yahoo.com / 012-6624785

Ini untuk mereka yang betul-betul nak ubah cara hidup kepada yang lebih baik!! Tak ada janji manis dan tak ada cakap kosong tapi satu je yang saya JANJI kalau anda buat, PULANGANYA sangat-sangat BERBALOI....... memang HEBAT dan saya sedang merasai KEHEBATANNYA..!!!

Terpulang lah.... so renung-renungkan lah....

"Sesungguhnya Allah S.W.T. tidak akan mengubah nasib seseorang, melainkan mereka sendiri yang mengubah nasib mereka.... InsyaAllah....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.