Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Purata Gaji Sebagai Pelukis Pelan Awam Dan Akitek
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Tentang Kerjaya
maser
Daripada servey yang saya lakukan rate gaji untuk

pelukis pelan kejuruteaan awam
ialah


baru abih belajar th pengalaman -rm1300-rm1500
2 th ke 5 th-rm1500-rm2500
5 th ke atas rm2500-rm4000

kalau kerja ngan kontraktor atau secara kontrak rm3000-rm4500

itu mengikut kepakaran masing dlm kejuruteraan awam antara skop keja yang dibuat ialah
-pelan struktur
-pelan infra (rnd)
-sanitary
-plumbing
-steel structure
-bridge
-macam-macam lagi lah

jika banyak pemgentahuan lagi tinggi gaji...jika anda bleh buat semua macam dia atas tu....memang tinggi gajinye


pelukis pelan arkitek



selalunya untuk pelukis pelan akitek ni gajinya lebih kurang atau tinggi skit je ngan pelukis pelan jurutera...tapi yang bestnya pelukis pelan akitek ni kalau buat freelance atau part time...hasilnya lumayan gak...bleh buat sendiri..tak payah keja ngan company..cuma kalau perlukan tandatangan perlu jumpa ngan akitek bertauliah atau pelukis pelan berdaftar (selalunya pelan banglo bagi pelukis pelan berdaftar chop) ...apa apa pun saya respect kat pelukis pelan arkitek....susah buat plan ni..wooooo

itu baru pelukis pelan...kalau anda seorang jurutera atau arkitek..........emmm usah cakap le gaji nya....r.e engineer pun dah rm10-25 ribu sebulan kat penang...kalau bukak company...jutawan leeee....dalam bidang ni yang bagusnya perkerjaan boleh didapati dimana mana bandar di malaysia ni...setiap bandar mesti ada consultant engineer dan akitek...campaklah kat mana pun mesti boleh dapat...

engineer/arkitek-degree
pembantu teknik/pembantu akitek-diploma
pelukis pelan akitek/jurutera-sijil atau diploma

p/s:takde keja yang senang dapat duit...lagi tinggi kebolehan lagi tinggi gaji

jika anda perlukan info lagi sila layari

http://infomaser.com

segala pertanyaan yang lebih detail boleh dikemukakan melalui laman web tersebut..

-Maser-
addmaser@gmail.com
http://infomaser.com
Dasuky
boleh tak tawarkan saya bekerja pelukis pelan secara tart time. saya sekarang bekerja dengan syarikat Perunding (C&S). sekiranya encik memerlukan pekerja part time mcm saya ni bolehla call saya 0173829874 or emel Dasuky_88@yahoo.com
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.