Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ketiak Selalu Berpeluh
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
hiv_boyz
apasal ketiak aku suka peluh ar...slalu kalo pkai bju,msti kat ketiak nampak basah..pakai p la bju pepun,msti basah...dah brmacam aku guna deodorant,sembur la..roll la..stick la...smua xbrkesan...rexona la..nivea la..apa la...smua xbrkesan...sape2 ada solution x.......nak kata aku ada penyakit jns suka bpeluh,xjgak....kat tempat lain xjd pun..cuma kat ketiak ja...
meGATron77
bro try perspirex roll-on harga mahal ckit dlm RM50 sebotol boley tahan 2-3 bln drinks.gif
1kamar
gi farmasi cari Dr.Mist. mmg ok sgt2...
hiv_boyz
yg perspirex 2 aku taw...mahal.....xmampu la broo...huhuhuhu yg dr.mist 2 mahal x...kat watson ada jual jgak kan....rexona yg mana ar yg kuat...bleh tahan peluh...aku dah pkai warna biru ngan coklat...tp tetap peluh gak....
Pakcik_Kordi
ko kene operate kat ketiak ko
ramaramacantik
cuber guna cara tradisional...
ini member rma2 bagitau...
dia ambik petua dari bidan kampung..
tapi rma2 luper ler nama benda tu...
selalu org dalam pantang bersalin guna..
benda tu yg mcam sabut kelapa tu (try tanya mak2 mesti tau nama benda tu)...
campur benda tu dalam air n campur limau nipis...
mandi dngan air tu n guna benda tu untuk gosok ketiak stiap hari...
bleh kurangkan pepeluhan kat ktiak n bau peluh..
JeD[i]-BoNGsU
nama dia tawas..
JeD[i]-BoNGsU
nama dia tawas..
meGATron77
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Mar 3 2008, 02:00 PM) *
ko kene operate kat ketiak ko


operate ketiak atau dgn nama lain ETS indah khabar dr rupa. byk keburukan dr kebaikan huhu...baca nih http://www.truthaboutets.com/Pages/ETSheadlines.html. anyway klu pakai perspirex sekali sapu leh tahan 4-7 hari bergantung pd keaktifan kelejar peluh ko. pas2 mandi cam besa x yah sapu lg huhu...
masMerah
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Mar 3 2008, 07:00 PM) *

nama dia tawas..


jenama komersial = Crystal Ball == fantastic
hiv_boyz
mana nak cari tawas 2...bende apa pun aku xtaw...huhuhuhuhuhuhu ada jual kat mana ar...
ramaramacantik
QUOTE(hiv_boyz @ Mar 4 2008, 01:57 AM) *
mana nak cari tawas 2...bende apa pun aku xtaw...huhuhuhuhuhuhu ada jual kat mana ar...

ari tu member rma2 p beli kat kedai ubat cina..
try arr cari...murah jer..
hiv_boyz
mmg brkesan ka mnatang 2....sapa2 ada penah cuba x
ramaramacantik
QUOTE(hiv_boyz @ Mar 4 2008, 02:15 PM) *
mmg brkesan ka mnatang 2....sapa2 ada penah cuba x

mmber rma2 penah cuba...bidan bg petua kat dia...
dia ni kuat peluh...kat baju dier kuning2 jer bhagian ketiak tu...
tp lepas jer amalkan benda tu okay jer...
tp kena amalkan ler...jangan buat sekali sekala suka jer..
kacangputih
mbr aku kata makin lebat bulu ketiak makin kuat peluh..

erkk ye ke..??? adekah fakta dia itu auta..??
JeD[i]-BoNGsU
QUOTE(kacangputih @ Mar 4 2008, 06:17 PM) *
mbr aku kata makin lebat bulu ketiak makin kuat peluh..

erkk ye ke..??? adekah fakta dia itu auta..??


apa kata ko cuba buat eksperimen..
pastu share ngn ktorang k?
kacangputih
so far,
tiak aku bersih suci dan murni so x muleh wat eksperimen.. sleep.gif
VARGTYRADAM666
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Mar 3 2008, 09:00 AM) *
ko kene operate kat ketiak ko



CEHH LUH...

SEMBANG... HEOMOPATHY LAH.... ELEKTRONIK MEDICATION LAH....

APERR MAIN BEDAH-BEDAH LAKK......

JANGAN JADI KEBANYAKAN FORUMNIS.... TYPE PANJANG LEBAR.....ATAU TYPE LAIN.... TAPI TAKDOOO PUNNNN..... TAK SAMOOO PUNNN......
iriy_cute
Alhamdulillah aku kalau berpeluh semua anggota sekali
Bersyukur aje la.. Kekadang ada orang yg berpeluh2 kat tangan dia
Nak salam dgn orang pun segan
hiv_boyz
hehehehe...aku la xmpai skang ni xsetel2 jgak msalah peluh ni...skang guna dr.mist...ok gak pkai ni..xmelekit...murah pun murah...tp tetap peluh jgak...nak pkai perspirex mcm xbrbaloi plak...mahal...
pingugal82
pakai yg jnama simple..rm9.90 sebotol..ade kat farmasi..
syima
ask your doctor about BOTOX injection biggrin.gif
an aquantaince of mine pernah cucuk botox utk peluh .. melampau giler peluh dia..
dia kuar rumah saja, lepas make up, kuar saja dari pintu tuh, terus kuar peluh macam u curah air dari botol mineral water..
pernah ada orang tanya dia.. tengah menyusu ke.. lagi tiut.. huh
mahal gak la. tapi tahan setahun-dua.. bukan suntik bagi cantik tapi suntik utk kesihatan

tak tahu ler orang boleh ikut ke tak

atau pakai anti perspire jer.
i ada 2 anti perspirant .. satu utk kaki, satu utk ketiak..
pastu beli anti perspirant spray.. spray 2 kali kat badan.. jauh2.. mmg mujarab..
brand apa tah.. beli kat watson.. botol kecil.. baby bell kot.......... kawan kolej i pernah pakei dulu..

hiv_boyz
yg simple 2 mmg berkesan ka...ada sapa2 penah try...emm botox mahal....
k_roll
ketiak berpeluh kena aaa..pkai baju yg x nampak sgt peluh tu..
EidaBird
aku pun ada masalah tu tapi tengok cuaca,aktiviti,baju yg aku pakai n deodorant pe yg aku pakai.

nk tanya la Dr.mist tu mmg ok ke? masalah aku x la teruk sangat tapi segan la kan kalu pakai cantik2 tapi ketiak basah dry.gif
AkuSemput2
aku ada masalah gak dulu bila pkai satu baju pegnan tu, nampak ketiak basah tp takla sampai mcm lutfia dlm konsert af tu... hua..hua...
tp bukan busuk tau... wangi giler lg... (tak pernah tak wangi.. good.gif ) bila fikir yg baju lain ok jer... jenis kain tu ler...
penyelesaiannya jgn pkai baju yg jenis kain cam gitu... skarang takde masalah lg.... so bila beli baju test dulu sejam dua....hua... hua....
hiv_boyz
ok la jgak dr.mist ni...try ar....tp leceh sikit...kena keringkan ketiak btl2 dulu...bru bleh sembur...pas2 kena ratakan lagi kat ketiak....nak pakai kat kaki pun bleh....
iLa_damia
QUOTE(ramaramacantik @ Mar 3 2008, 02:07 PM) *
cuber guna cara tradisional...
ini member rma2 bagitau...
dia ambik petua dari bidan kampung..
tapi rma2 luper ler nama benda tu...
selalu org dalam pantang bersalin guna..
benda tu yg mcam sabut kelapa tu (try tanya mak2 mesti tau nama benda tu)...
campur benda tu dalam air n campur limau nipis...
mandi dngan air tu n guna benda tu untuk gosok ketiak stiap hari...
bleh kurangkan pepeluhan kat ktiak n bau peluh..

kalo cam sabut kelapa nama dia gurih ke guring hentah..pnh tgk mak madi ngan benda alah tu masa bersalin kat adi berbelas taun lepas..heheh..lupa la name dia yg betul cam salah je nama tu..
Friso
Specialnya Bau Ketiak Lelaki.. Benarkah?

Bau ketiak lelaki mampu menjadi
penawar kepada gejala tekanan yang
dialami oleh wanita? Kenyataan ini
dikeluarkan oleh Bahagian
BiologiManusia di University
Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian
dilakukan di sana membuktikan bahawa
peluh lelaki membantu kaum wanita
menurunkan tekanan dan melancarkan
perjalanan haid.
Menurut laporan Jurnal Biology of
Reproduction America. Sebelum ini,bau
ketiak lelaki yang sengaja " diproses"
daripada lelaki yang tidak memakai
deodoran digunakan sebagai bahan
ujikaji bagi mencari bukti bahawa
hidung wanita boleh "digoda" dengan
bau lawan sejenisnya.Dalam uji kaji
yang dilakukan, wangian semulajadi itu
kemudian di sapukan ke atas bibir
puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun
tanpa memberitahu ia adalah bau
peluh lelaki dan hanya diberitahu
bahawa mereka sedang menguji satu
aroma wangian tersebut.Enam jam
pertama selepas itu, skala mood wanita
yang di sapu wangian yang diperbuat
daripada peluh ketiak lelaki tersebut
diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain
boleh mencerahkan mood, wangian ketiak
lelaki ternyata dapat membuatkan
wanita menjadi kurang tegang....
dipetik dari majalah PA&MA...Feb
2004.

wacko.gif

EidaBird
QUOTE(1kamar @ Mar 2 2008, 10:53 PM) *
gi farmasi cari Dr.Mist. mmg ok sgt2...


skrg tgh try Dr.mist ok cpt kering tapi lain mcm ke pakai spry cm perfume lak
aku beli yg cool mist tapi bau dia aku x suka la nyesal x amik lavender
syima
QUOTE(Friso @ May 23 2008, 04:45 PM) *
Specialnya Bau Ketiak Lelaki.. Benarkah?

Bau ketiak lelaki mampu menjadi
penawar kepada gejala tekanan yang
dialami oleh wanita? Kenyataan ini
dikeluarkan oleh Bahagian
BiologiManusia di University
Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian
dilakukan di sana membuktikan bahawa
peluh lelaki membantu kaum wanita
menurunkan tekanan dan melancarkan
perjalanan haid.
Menurut laporan Jurnal Biology of
Reproduction America. Sebelum ini,bau
ketiak lelaki yang sengaja " diproses"
daripada lelaki yang tidak memakai
deodoran digunakan sebagai bahan
ujikaji bagi mencari bukti bahawa
hidung wanita boleh "digoda" dengan
bau lawan sejenisnya.Dalam uji kaji
yang dilakukan, wangian semulajadi itu
kemudian di sapukan ke atas bibir
puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun
tanpa memberitahu ia adalah bau
peluh lelaki dan hanya diberitahu
bahawa mereka sedang menguji satu
aroma wangian tersebut.Enam jam
pertama selepas itu, skala mood wanita
yang di sapu wangian yang diperbuat
daripada peluh ketiak lelaki tersebut
diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain
boleh mencerahkan mood, wangian ketiak
lelaki ternyata dapat membuatkan
wanita menjadi kurang tegang....
dipetik dari majalah PA&MA...Feb
2004.

wacko.gif



mmg ler bau ketiak tu best ..
tapi kalu ketiak tu bau NORMAL..
kalau bau BUSUK BAKTERIA.. ya rabbi.. mintak simpang la.. kalu depan aku mmg kena maki terus..nak bernafas pun susah..
domesticgoddessnot
ketiak nak berpeluh mcm mana? kije aku duduk je depan komputer... pagi, ptg, siang, mlm. biggrin.gif
kalin
kepit tisu byk2... sleep.gif
VARGTYRADAM666
MENGELUARKAN AROMA KE?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.