Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Period Tak Lawas
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Cayang17
Period sy kuar tak mcm slalu lah. Sikit sgt. Slalunye 1st day mmg heavy & kuar yg ketul▓ tu..but bulan nih lain pulak..buat sy risau sgt...

adakah sbb cara pemakanan tu yg buatkan jd mcm nih??

mcm mane nak kuarkan period tu kuar mcm slalu?nak minum ape? mkn ape?
kak zee
QUOTE(Cayang17 @ Jan 21 2008, 11:55 AM) *
Period sy kuar tak mcm slalu lah. Sikit sgt. Slalunye 1st day mmg heavy & kuar yg ketul▓ tu..but bulan nih lain pulak..buat sy risau sgt...

adakah sbb cara pemakanan tu yg buatkan jd mcm nih??

mcm mane nak kuarkan period tu kuar mcm slalu?nak minum ape? mkn ape?


Haid yang tidak menentu berpunca dari sistem hormon dalam badan yang tidak seimbang.Gejala ini berpunca kerana banyak faktor.....stress,pemakanan,dll.
Ubat yang akak syorkan ini herba sahaja.Tidak merbahaya lansung...anak dara buleh makan untuk lancarkan haid.Insyallah
HERBA SARI RAPAT
KHASIAT :
1. Mengecutkan dan merapatkan saluran peranakan.
2. Menghilangkan bau2 yang tidak diingini pada vagina.
4. Menyembuhkan keputihan.
5. Melancarkan perjalanan haid
6. Merapatkan vagina
7. Menambahkan nafsu syahwat
8. "Grip' yg luar biasa
9. Mengeluarkan angin dalam badan

KANDUNGAN:

1. Akar Kacip Fatimah
2. Bunga Serap
3. Akar Sentap
4. Manjakani
5.Rempah Ratus

CARA PENGAMBILAN:
2 Biji Pagi & Malam

Tidak mengandungi bahan kimia
walis
QUOTE(Cayang17 @ Jan 21 2008, 11:55 AM) *
Period sy kuar tak mcm slalu lah. Sikit sgt. Slalunye 1st day mmg heavy & kuar yg ketul▓ tu..but bulan nih lain pulak..buat sy risau sgt...

adakah sbb cara pemakanan tu yg buatkan jd mcm nih??

mcm mane nak kuarkan period tu kuar mcm slalu?nak minum ape? mkn ape?



byk sebab...better jumpa specialist...
hani2103
QUOTE(Cayang17 @ Jan 21 2008, 11:55 AM) *
Period sy kuar tak mcm slalu lah. Sikit sgt. Slalunye 1st day mmg heavy & kuar yg ketul▓ tu..but bulan nih lain pulak..buat sy risau sgt...

adakah sbb cara pemakanan tu yg buatkan jd mcm nih??

mcm mane nak kuarkan period tu kuar mcm slalu?nak minum ape? mkn ape?



cayang 17 dah kawin ke belum??? kalau dah kawin ada ambil sebarang pil perancang ke???? sebab kadang2 ianya akan mempengaruhi kitaran period kita.
banyak penyebab...cari punca...baru tau apa jalan penyelesaiannya.
tkus_tgolek
untuk semua kaum hawa dinasihatkan supaya amalkan mkn Evening Primrose Oil..x semestinya bila ada masalah baru nk mkn EPO ni..amalkan InsyaAllah x akan ada masalah sampai bila2..kalu yg ada masalah, blh cuba mkn rasbery blh dpt kat farmasi..Brand dia Bio-life
Cayang17
QUOTE(hani2103 @ Jan 23 2008, 05:28 PM) *
QUOTE(Cayang17 @ Jan 21 2008, 11:55 AM) *
Period sy kuar tak mcm slalu lah. Sikit sgt. Slalunye 1st day mmg heavy & kuar yg ketul▓ tu..but bulan nih lain pulak..buat sy risau sgt...

adakah sbb cara pemakanan tu yg buatkan jd mcm nih??

mcm mane nak kuarkan period tu kuar mcm slalu?nak minum ape? mkn ape?



cayang 17 dah kawin ke belum??? kalau dah kawin ada ambil sebarang pil perancang ke???? sebab kadang2 ianya akan mempengaruhi kitaran period kita.
banyak penyebab...cari punca...baru tau apa jalan penyelesaiannya.



blum kawin lagik..maybe sbb sy tukar cara pemakanan..sy kurangkan mkn nasi..tp x mungkin kot sbb tu
aimans
haid tak menentu nie mungkin disebabkan salah satu faktor tekanan yg dihadapi. Jika sentiasa tertekan, haid akan jadi tak menentu.
cheetan78
sama laa mcm cheetan
shb
sis,
sometimes diet,stress pun ada mainkan peranan..
tapi better consult dgn doc atau sesaper yg bertauliah....
azrin..
QUOTE(kak zee @ Jan 23 2008, 12:03 AM) *
QUOTE(Cayang17 @ Jan 21 2008, 11:55 AM) *
Period sy kuar tak mcm slalu lah. Sikit sgt. Slalunye 1st day mmg heavy & kuar yg ketul▓ tu..but bulan nih lain pulak..buat sy risau sgt...

adakah sbb cara pemakanan tu yg buatkan jd mcm nih??

mcm mane nak kuarkan period tu kuar mcm slalu?nak minum ape? mkn ape?


Haid yang tidak menentu berpunca dari sistem hormon dalam badan yang tidak seimbang.Gejala ini berpunca kerana banyak faktor.....stress,pemakanan,dll.
Ubat yang akak syorkan ini herba sahaja.Tidak merbahaya lansung...anak dara buleh makan untuk lancarkan haid.Insyallah
HERBA SARI RAPAT
KHASIAT :
1. Mengecutkan dan merapatkan saluran peranakan.
2. Menghilangkan bau2 yang tidak diingini pada vagina.
4. Menyembuhkan keputihan.
5. Melancarkan perjalanan haid
6. Merapatkan vagina
7. Menambahkan nafsu syahwat
8. "Grip' yg luar biasa
9. Mengeluarkan angin dalam badan

KANDUNGAN:

1. Akar Kacip Fatimah
2. Bunga Serap
3. Akar Sentap
4. Manjakani
5.Rempah Ratus

CARA PENGAMBILAN:
2 Biji Pagi & Malam

Tidak mengandungi bahan kimia


mne nk dpt herba sari rapat nie??
Semut Api82
Lihat testimonial pengguna yg telah sembuh..memang mujarab..

http://extreme9918.blogspot.com

drinks.gif
ayume
sy penah mengalami problem ni dulu tp skrg dh ok..sy gune pad herbal..mmg berkesan! now dh jd pengguna tetap..
Aziemnz
Bole try ambil BIDADARI.....sangat sesuai utk masalah dalaman wanita seperti keputihan, period tak betul, bila sistem peranakan kita dah pulih, silap2 leh dapat anak BIDADARI....sebab BIADADARI ~SETIAP MALAM ADALAH MALAM PERTAMA~ Bole baca kat thread Azie ye.....

http://www.mesra.net/forum/index.php?showt...87761&st=20
mas_putih
minum air/jus kunyit dpt melawaskan haid
caranya tumbuk @ kisar kunyit idup, kemudian tapis amik air/jusnya
sgt mujarab
yaznewish
QUOTE(mas_putih @ Apr 3 2009, 09:12 AM) *
minum air/jus kunyit dpt melawaskan haid
caranya tumbuk @ kisar kunyit idup, kemudian tapis amik air/jusnya
sgt mujarab


sekarang dah ader produk berasakan kunyit, cekur & asam jawa serta bahan2 herba yang lain...saya amalkan ni lepas pantang anak kedua..alhamdullilah period datang tiap bulan walaupun still breast feed anak...lagi pun ader member amik produk nih period die lancar lepas tu....klau tak 6 bulan sekali baru datang...just nak kongsi info...
warga emas
Sekarang pemakanan yang diamalkan macam mana ?

Nak tahu juga sebab period tak normal selalunya memang hormon kita tak seimbang dalam badan.
hatihancur
pernah kah u all try product Nona ROguy? utk mengimbangi hormone, dan urutannya. Saya juga mengalami kes hormone yg dahysat samapi 2 bulan haidh berterusan dan clots byk.
myra_ixorra
Salam...

Before ni myra ade problem period tidak stabil. Darah yang keluar terlalu sedikit. Memang tak perlu pakai tuala wanita. Period ni penting coz kalau problem macam ni terjadi kat kite, kita berisiko untuk dapat kanser rahim. Alhamdulillah lepas guna set premium beautiful, period myra dah stabil. Darah sebelum ini yang seolah2 tersimpan telah keluarů set PREMIUM BEAUTIFUL ni mengstabilkan hormon dan rahim wanita. cousin myra yg senggugut teruk pun dah ok sekarang. before ni mmg mc sokmo kalau senggugut.

untuk info layari : beautifulsuhana.blogspot.com
neti
agree with others...better jumpa gynae...pakar sakit puan...have a thorough check up...to play safe...u better invest in insurance plan yg cover for ladies problem....in case kena masuk hospital boleh la demand sikit...

cuba amik EVENING PRIMROSE OIL ....insya-allah senggugut pon boleh kurangkan...EPO bole di anggap sebagai vitamin yg wajib utk wanita...

kalo doc suggest hormon pil...kalo bole avoid it...coz u r still young to take that...byk produk dipasaran yang mungkin baik for others but maybe not for u....

side effect tak nampak skang....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.