Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ~hiasan Bilik Tido Baby-baby Mesra~
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2
JuLi3+
suki~bestnyer FIL izin tebuk pintu....sng sket klu emergency anak melalak kan...suki ni mcm juliet la berangan kuat nk hias mcm2

adinda~cantik kan bilik2 tu?

nurulz~ciannyer bapak budak kna tido kat bwh...demi anak punya psl he3

aima~klu umah sndri puas ati sket nk hias...mcm2 leh di renovate kan
CuTiEy_SuKi^_^
juliet ~ fil suki mmg kontraktor civil..tu yg sedap jerk nak itu ini..ahahaha..
Mak Engku
Iqah n Fareez mmg tido dlm bilik sndirik...
fahreen jer masih tido ngan ME...
skang nih bilik derang lom ader katil lg...
cuma ME letak tilam size queen tuh jer..
brg2 derang cam mainan, baju2 sumer dlm bilik tuh..
cdg nyer thn dpn nak decorate...
Fahreen pun rasanyer thn dpn nak suh dia tido bilik tuh...
kakchiq
citer ttg bilik baby ni...mmg boleh jdk giler...bla g
shopping complex msti g kat baby's section ...perrrghhh
...sumanyer cantik2...belek itu belek ini x sedar dh
sejam dua kat ctu

katey irfan dh give away kat sedara last 2 weeks...
gtu gak buaian dia...nk simpan kat cucu pon lambat
lagi biggrin.gif
cendawancun
Cendawan - masa anak masih baby, tak tidur asing. Tidur sekatil ngan cendawan.
Cuma bila dah masuk 3 - 4thn baru asingkan.
Skrg yang 2nd - 3rd tu dah asing satu bilik lah. Hiasan biasa ajelah...
katil double decker 1, katil bujang satu, TV, almari, hiasan rama2 gantung, dinding tu adelah
gambar poh, mickey mouse. Teringin gak buat yg lebih special, tapi ruang tak mengizinkan.
nanti balik cendawan snap lah...esuk tampal.

Ada contoh bilik anak remaja tak?.. Tepekkan.. boleh buat rujukan.
supirsonik_zoom
anak2 mmg tido ngan kiter + hubby..
dedulu adi tido dlm baby coat tuh.. tp die nyusu ngan kiter.. payah ahh.. maklumlah sambe nyusukan dier, kiter sekali yg tertido gak
umah kiter tlampau sempit.. ader 1 bilik.. maklumlah cc kat depan, bilik kat belakang.. tu pon muat2 katil kiter ngan almari make up + katil bb jerk
tunggu ahh nak wat rumah nanti.. mmg berangan nak watkan bilik anak2..
cendawancun
Ini bilik anak cendawan yg umur 3thn & 4 thn. Dulu beli double decker coz nak masuk
kan 3 beradik satu bilik. Tapi bila kakak dah besar, nak bilik sendiri..
Double decker atas tu tempat letak barang & tempat anak cendawan bergayut lah.
1 box besar simpan teddy bear, 2 box mainan masak2. Kalau nak tidurkan budak dua ni,
cendawan baring lah kat pooh tu, sambil tengguk tv. Bila dah tidur baru tutup tv, masuk bilik
sendiri.
angah_nqb
cantik2 contoh bilik tido yg kak juliet tunjuk
teringin nk hias blik anak cmtu
tp skang duk umh mak
so naqib tido ngan angah sekali
lgpun dia kerap bgn mlm
kang takut dia sedar angah tak sedar lak
maklumlah... mama dia nih tido mati...
Mak Engku
QUOTE(cendawancun @ Nov 30 2007, 10:17 AM) *
Ini bilik anak cendawan yg umur 3thn & 4 thn. Dulu beli double decker coz nak masuk
kan 3 beradik satu bilik. Tapi bila kakak dah besar, nak bilik sendiri..
Double decker atas tu tempat letak barang & tempat anak cendawan bergayut lah.
1 box besar simpan teddy bear, 2 box mainan masak2. Kalau nak tidurkan budak dua ni,
cendawan baring lah kat pooh tu, sambil tengguk tv. Bila dah tidur baru tutup tv, masuk bilik
sendiri.


alahai..kecik2 nyer gambo..beso kan sket...hihihi
JuLi3+
Ni ader pic decoration utk bilik tido remaja @ young kids
Juliet tgk pon..rasa teruja nk jd remaja lagi hik3 smile.gif





JuLi3+


JuLi3+



JuLi3+


nurulz
xtahan tgk pic juliet upload ni..
lelawo sume...
JuLi3+
QUOTE(nurulz @ Dec 2 2007, 09:23 AM) *
xtahan tgk pic juliet upload ni..
lelawo sume...


bilik2 tu msg ade theme yg tsendiri...
juliet pon teruja tgk
-m4m4-
biler lah leh ada bilik bb coz skang dok dgn parents .... suami lak kursus kat melaka setahun .... weekend jer balik umah ... mujurlah bilik besar ... sumer sumbat dalam bilik .... sebelum ni mak dah beli satu set baby coat utk bb termasuk satu set rotan utk almari bb, tempat letak barang, tempat letak baby and bakul wat jalan2 ... tp m4m4 tinggalkan kat umah d terengganu .... kebetulan adik lak dah pregnant ... mak ckp wat turun temurun ... so ... skang cadang nak beli sumer yg baru utk bb .... skang ayah dah beli buai motor elektrik utk bb kita ... yg lain2 nak beli ckit ... lagi satu sbb anak nyusu jd tdo dgn kita .... mmg xleh berpisah dgn dia tiap2 malam ... dialah teman tdo tiap2 malam ... suami ler sian .. bila bb tdo ... makan space byk atas katil heheheheh
aima hanna
baby aima lak asik nak tido bwh ketiak mommy dia je..huhu
cendawancun
bilik remaja tu nice. Tapi ambil ruang agak besar. Cendawan problem ngan bilik anak
remaja cendawan. Yang kecik tu tak pe, kita yang kemas, yang anak dara tu... selalu
sakit mata.
Tapi trend kita org melayu, baby selalu tidur sama parent. Bila dah abv 3 yrs baru ada
bilik sendiri. Cendawan pun, anak masa baby, memang cendawan suka dia tidur sebelah
cendawan. Dah 3yrs baru pindahkan bilik sendiri... masa ni lah nak hias bilik dia.
Ikut kemampuan.
JuLi3+
QUOTE(cendawancun @ Dec 4 2007, 05:23 PM) *
bilik remaja tu nice. Tapi ambil ruang agak besar. Cendawan problem ngan bilik anak
remaja cendawan. Yang kecik tu tak pe, kita yang kemas, yang anak dara tu... selalu
sakit mata.
Tapi trend kita org melayu, baby selalu tidur sama parent. Bila dah abv 3 yrs baru ada
bilik sendiri. Cendawan pun, anak masa baby, memang cendawan suka dia tidur sebelah
cendawan. Dah 3yrs baru pindahkan bilik sendiri... masa ni lah nak hias bilik dia.
Ikut kemampuan.


klu bilik budak2 ni jap jer bkemas
pastu bsepah smula
bilik adik juliet besar
tp lg besar lg byk sepahnyer
dh mcm hutan rimba
poster sana poster sini
serabut kepala otak klu tgk bilik dia time juliet blk kampung
cendawancun
QUOTE(JuLi3+ @ Dec 4 2007, 05:40 PM) *
[quote name='cendawancun' post='4307397' date='Dec 4 2007, 05:23 PM'

klu bilik budak2 ni jap jer bkemas
pastu bsepah smula
bilik adik juliet besar
tp lg besar lg byk sepahnyer
dh mcm hutan rimba
poster sana poster sini
serabut kepala otak klu tgk bilik dia time juliet blk kampung


Bilik budak bsepah coz brg mainan. Masuk balik dlm box dia siap kemas balik.
Kita nak susun ikut mata kita memandang. Baju tak byk sangkut. Gambar pun yang sedap mata melihat. Bilik remaja, anak cendawan ni, ikut kata hati dia. Benda yg tak pekdah
pun nak simpan. Sekali bising, sekali kemas. Lemas.
Juli3+ pls lah tepek lagi gambar bilik remaja ruang yang kecik. (bilik ke3). Boleh lah
nak buat rujukan. Bilik kategory sederhana. Tak mewah.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.