Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Produk Kecantikan Tia Amelia
Mesra.net Forum > Business & Economies > Iklan Perniagaan (Tangible) > Kecantikan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
mizz_enaz
hai..kawan2..saya orang baru disini..

saya nak share dengan kawan2 pasal produk kecantikan Tia Amelia..
ada sesaper forumer kat sini yang pakai produk ni..marilah kita sama2 kasi testimonial..

Act..saya baru jer try pakai TA ni..masuk hari ni dah 9 hari pakai..
Alhamdulillah..jerawat makin hilang..kulit cerah sikit..tak sabar nak tunggu 2 minggu..sebab saya baca kat kotak TA tu dier tulis..2 minggu kita akan dapat tengok keberkesanan TA ni..

So..pada saper2 yang pakai TA ni..jom la kita share testimonial..smile.gif
pelita
Tia Amelia? huh.gif erm.. x pernah dengar pun... ker aku yg ketinggalan?
dia bg putih ker?
mizz_enaz
QUOTE(pelita @ Nov 2 2007, 12:22 PM) *
Tia Amelia? huh.gif erm.. x pernah dengar pun... ker aku yg ketinggalan?
dia bg putih ker?


Tia Amelia ni set untuk muka yang berjerawat dan berjeragat...muka saya banyak jerawat yang jenis besar dab bengkak..especially kat bawah dagu n dahi..kulit saya ni jenis berminyak..alhamdulillah..lepas pakai Tia Amelia ni muka dah ok..masuk hari ni dah 10 hari guna...yang paling best krim kunyit dia..mmg berkesan untuk kecut dan hilangkan jerawat..pada saper2 yang banyak jeragat..dier ader set jeragat dier pulak..tapi saya beli set biasa ajer...

Tia Amelia ni pack dier kaler purple..ader 5 barang..
mizz_enaz
QUOTE(pelita @ Nov 2 2007, 12:22 PM) *
Tia Amelia? huh.gif erm.. x pernah dengar pun... ker aku yg ketinggalan?
dia bg putih ker?


opss..sorry..lupa nak jawab soalan..Tia Amelia ni mmg untuk mencerahkan kulit..tapi pakai TA ni muka tak mengelupas..
babyalone
dah cukup 2 minggu nanti bgtau kesannya k... kot2 la nak cuba.
mizz_enaz
QUOTE(babyalone @ Nov 4 2007, 12:21 PM) *
dah cukup 2 minggu nanti bgtau kesannya k... kot2 la nak cuba.


hai babyalone...alhamdulillah esok cukup 2 minggu saya guna TA..tapi hari ni pon saya mmg dah puas hati dengan hasilnya..takder lah nak kata muka licin berseri mcm kulit telur tu..tapi jerawat tu mmg dah takder..cuma tinggal parut skit2 ajer..tapi lepas pakai sunblock TA n bedak compact..parut tu kuranglah sikit nampaknyer...nak tengok lepas sebulan pakai TA mcm mana pulak hasilnya..

mintak2 ni ajer lah produk yg sesuai dengan saya..dah tak larat nak tukar2 produk lagi...
pelita
eemm.. macam menarik..
tapi, Pel x ada masalah kulit. cuma, kulit nih senang terbakar.. slalu nampak hitam jer.. bila malam pakai mask, sok pagi cerah balik. petang nyer, hitam lagih. tension jer.. jerawat / jeragat, x der plak. tumbuh kecik sgt jerawat. x prasan pun. buleh ke pakai Tia Amelia nih,mizz_enaz...

tapi, kalu putih melepak, x nak ler.. cukup sekadar x sunburn..

mizz... leh show gambar sebelum dan sekarang? wink.gif
mizz_enaz
QUOTE(pelita @ Nov 5 2007, 09:06 AM) *
eemm.. macam menarik..
tapi, Pel x ada masalah kulit. cuma, kulit nih senang terbakar.. slalu nampak hitam jer.. bila malam pakai mask, sok pagi cerah balik. petang nyer, hitam lagih. tension jer.. jerawat / jeragat, x der plak. tumbuh kecik sgt jerawat. x prasan pun. buleh ke pakai Tia Amelia nih,mizz_enaz...

tapi, kalu putih melepak, x nak ler.. cukup sekadar x sunburn..

mizz... leh show gambar sebelum dan sekarang? wink.gif


hai pelita..morning..kat opis ker..? apa yang saya tau..set Tia Amelia ni untuk muka yang berjerawat dan berjeragat serta dapat mencerahkan kulit tanpa pengelupasan...muka saya ni nak kata ader jerawat penuh satu muka tu tak ler..tapi jerawat suka naik part bawah dagu n kat dahi ( nak dekat dengan anak rambut) n saya pon ada masalah kulit muka jadi gelap sebab sunburn..

Tapi Alhamdulillah..dah 13 hari pakai TA..muka dah jadi OK..tapi takder lah OK 100%...masih dalam proses pemulihan..muka saya pon dah cerah sikit...tapi takder lah putih melepak..sebab sayer ni pon kulit hitam manis ajer.. smile.gif
mizz_enaz
QUOTE(pelita @ Nov 5 2007, 09:06 AM) *
mizz... leh show gambar sebelum dan sekarang? wink.gif


pelita..saya ada pic..tapi pic saya tu tak nampak masalah kulit saya..sebab mcm saya bgtau sebelum ni jerawat saya selalu tumbuh bawah dagu n kat dahi...so..kalau dalam pic pakai tudung..mana nak nampak area dahi n bawah dagu..huhuhu..

erk..and one more thing..saya suka tangkap pic jauh skit..takut nampak jerawat.. tounge.gif
AnamanJa
Tia Amelia..

hurm ade la budak umah pakai tapi parut dier gitu gak. Dulu Manja pun nak try gak tapi takut sebab kulit Manja nih sensitif. Manja berkulit cerah, kalo panas sket memang nampak giler. Pastu kulit Manja nih ade jerawat gak especially period. TApi ada kawan Manja dier india, pakai produk nih..ok ngan muka dier. Manja cume pecaye O'lynn je sebab mmg ok tapi harga dier mahal sket.

Tapi Tia Amelia nih pun ok gak. Dier sebenarnya ikut kulit individu tuh la...
mizz_enaz
QUOTE(AnamanJa @ Nov 5 2007, 11:33 AM) *
Manja cume pecaye O'lynn je sebab mmg ok tapi harga dier mahal sket.
Tapi Tia Amelia nih pun ok gak. Dier sebenarnya ikut kulit individu tuh la...


hai manja...pakai O'lynn ker..? yang mana satu..dulu saya pernah pakai jugak..mmg ok..jerawat hilang jugak..tapi saya tak tahan muka saya berminyak sangat...tapi tul kata manja tu..ikut pada keserasian kulit kita jugak... smile.gif
mmeza
nak kena try ni....
mizz enaz...brp u beli satu set tu? kat mana ada jual...
sbb tak mengelupas ni yg nak try ni.
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 5 2007, 12:55 PM) *
nak kena try ni....
mizz enaz...brp u beli satu set tu? kat mana ada jual...
sbb tak mengelupas ni yg nak try ni.


hai mmeza...set Tia Amelia ni satu set rm95..ada 5 barang..satu krim pemutih, satu krim kunyit, krim sunblock and 2 ketul sabun...pakai nipis2 ajer...tahan sebulan lebih...saya beli kat depan rumah ajer(sungai besi)..ader kedai jual barang2 kecantikan..semua produk ader..natasha..NV..

Asalnyer sayer nak gi tengok produk mustika ratu untuk rambut gugur..pastu tengok ader sorang customer tu beli Tia Amelia..so..saya pon tanyalah tauke kedai tu..produk baru ker..? last2 baru dia explain...lepas explain..saya pon berminat..terus beli..so..tak jadi la nak beli shampoo mustika ratu tu.. blum.gif
AnamanJa
a'ah..yang tuh saye bersetuju.. o'lynn nih mmg berminyak..berkilat muke. kekekeke.. tapi harge pun mahal gak. susah tul la nak cari o'lynn.

ye ker berkesan kat awak nih? saya takut gak sebab muke budak umah saye tuh gitu aje. heran gak saye. nih yang nak wat saye beli nih.. erk..tunjuk la muke sebelum , sedang,n selepas.. nak tgk.
pelita
rm95? eemm.. leh tahan...
mizz... yang gambar tuh, gambar mizz ker?

bermakeup?
so, kalu pakai produk nih, leh pakei makeup jugak la yer...

sebab mcm yang Pel tahu, produk NV, pakai day creame dia, dah x leh pakai bedak pulak. nanti naik jeragat...
mizz_enaz
QUOTE(pelita @ Nov 5 2007, 06:00 PM) *
rm95? eemm.. leh tahan...
mizz... yang gambar tuh, gambar mizz ker?

bermakeup?
so, kalu pakai produk nih, leh pakei makeup jugak la yer...

sebab mcm yang Pel tahu, produk NV, pakai day creame dia, dah x leh pakai bedak pulak. nanti naik jeragat...


Hai pelita..morning..a'ah..yang pic tu..pic saya le..tu pic masa tunang..acct..saya ni bukan jenis pakai mekap sangat kalau gi keje..just pakai bedak compact..pastu sapu lip gloss skit ajer...

Pakai TA ni boleh pakai mekap after kita sapu sunblock/foundation dier...kira mcm alas bedak la.. smile.gif
mizz_enaz
QUOTE(AnamanJa @ Nov 5 2007, 02:49 PM) *
ye ker berkesan kat awak nih? saya takut gak sebab muke budak umah saye tuh gitu aje.


Sebenarnyer bergantung pada kulit kiter jugak..Alhamdulillah saya pakai TA ok ajer...setakat ni takder aper2 masalah ler.. smile.gif
mizz_enaz
QUOTE(AnamanJa @ Nov 5 2007, 02:49 PM) *
nih yang nak wat saye beli nih.. erk..tunjuk la muke sebelum , sedang,n selepas.. nak tgk.


anamanja...saya dah cuba cari pic yang b4 saya guna TA..saya dah cut part dagu tu...dah siap zoom in..tapi tak tau lah nampak jerawat ke tak..sebab jerawat saya jenis yang bengkak..bukan jerawat nasi..

Pic sebelum guna Tia Amelia



ni pic selepas guna Tia Amelia...semalam saya ambik pic ni...



blum.gif
mmeza
mizz enaz pakai set tu kulit jadi bertambah cantik tak?

maksudnya kalau xmake up pun kulit tetap nampak cantik?
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 11:16 AM) *
mizz enaz pakai set tu kulit jadi bertambah cantik tak?

maksudnya kalau xmake up pun kulit tetap nampak cantik?


hai mmeza..alhamdulillah..lepas pakai TA..jerawat kat dagu tu dah baik n kulit jadi cerah sikit...

bagi saya..kalau tak pakai mekap..kulit lagi nampak cantik sebab nampak bersih n neutral.. biggrin.gif
mmeza
QUOTE(mizz_enaz @ Nov 6 2007, 11:32 AM) *
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 11:16 AM) *
mizz enaz pakai set tu kulit jadi bertambah cantik tak?

maksudnya kalau xmake up pun kulit tetap nampak cantik?


hai mmeza..alhamdulillah..lepas pakai TA..jerawat kat dagu tu dah baik n kulit jadi cerah sikit...

bagi saya..kalau tak pakai mekap..kulit lagi nampak cantik sebab nampak bersih n neutral.. biggrin.gif


saya pon ada masalah cam awk gak..jerawat merah2 tu suka tumbuh kat dagu...
kekwn ckp sbb sy suka letak tangan kat dagu....tp jerawat nasi pon ada gak kat dagu..jerawat yg ni leh ilang tak?
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 11:56 AM) *
saya pon ada masalah cam awk gak..jerawat merah2 tu suka tumbuh kat dagu...
kekwn ckp sbb sy suka letak tangan kat dagu....tp jerawat nasi pon ada gak kat dagu..jerawat yg ni leh ilang tak?


InsyaAllah boleh hilang...awak kulit cerah ke..?
mmeza
QUOTE(mizz_enaz @ Nov 6 2007, 12:06 PM) *
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 11:56 AM) *
saya pon ada masalah cam awk gak..jerawat merah2 tu suka tumbuh kat dagu...
kekwn ckp sbb sy suka letak tangan kat dagu....tp jerawat nasi pon ada gak kat dagu..jerawat yg ni leh ilang tak?


InsyaAllah boleh hilang...awak kulit cerah ke..?


ye la wak..mana awk tau ni?
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 12:33 PM) *
ye la wak..mana awk tau ni?


hihihihi..saya teka ajer maa... biggrin.gif mmeza..awak selalu tukar2 produk ke..cam mana...
AnamanJa
erm..petg nih nak g alamanda.. nak g beli.
mmeza
QUOTE(mizz_enaz @ Nov 6 2007, 04:28 PM) *
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 12:33 PM) *
ye la wak..mana awk tau ni?


hihihihi..saya teka ajer maa... biggrin.gif mmeza..awak selalu tukar2 produk ke..cam mana...


saya xpenah try set produk lagi.. skrg pon pakai pencuci anew avon je..
dulu nak try gak produk2 kat pasaran tp bila kwn sy kulit diorg mengelupas terus xberani...
takut nanti kulit jd lagi teruk.
Adinda
gambar sebelum dan selepas tu, byk sungguh perubahannya..
gigi awak pun cantik.. happy.gif
mizz_enaz
QUOTE(AnamanJa @ Nov 6 2007, 04:56 PM) *
erm..petg nih nak g alamanda.. nak g beli.


gi alamanda? awak duduk area putrajaya ke...dekat ajer la..saya kat sungai besi ajer.. pardon.gif
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 6 2007, 05:03 PM) *
saya xpenah try set produk lagi.. skrg pon pakai pencuci anew avon je..
dulu nak try gak produk2 kat pasaran tp bila kwn sy kulit diorg mengelupas terus xberani...
takut nanti kulit jd lagi teruk.


sebenarnyer b4 saya try Tia Amelia ni saya pernah try mcm2 produk lain..mcm natasya..cleopatra..BML..semua tu buat kulit saya mengelupas...especially BML..dah ler mahal..pastu pedih pulak tu..nak lawa punya pasal..sanggup tahan..huhuhu..bila sabun rasa pedih..last2 saya berenti guna..pastu pakai pencuci muka biasa ajer..sampai la terbukak hati nak pakai TA ni..

mizz_enaz
QUOTE(Adinda @ Nov 6 2007, 10:52 PM) *
gambar sebelum dan selepas tu, byk sungguh perubahannya..
gigi awak pun cantik.. happy.gif


Tima kasihh..(gigi arnab tu!)
mmeza
QUOTE(mizz_enaz @ Nov 7 2007, 09:02 AM) *
sebenarnyer b4 saya try Tia Amelia ni saya pernah try mcm2 produk lain..mcm natasya..cleopatra..BML..semua tu buat kulit saya mengelupas...especially BML..dah ler mahal..pastu pedih pulak tu..nak lawa punya pasal..sanggup tahan..huhuhu..bila sabun rasa pedih..last2 saya berenti guna..pastu pakai pencuci muka biasa ajer..sampai la terbukak hati nak pakai TA ni..


tp kan enaz.... meza ni dah putih so kalau nak pakai produk ni, nak ambik yg mana eh...sbb dalam set tu kan ada 5item...
member ckp TA ni kasi muka putih...xsesuai ngan meza.... so skrg ni meza dah konfius...

mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 7 2007, 05:06 PM) *
tp kan enaz.... meza ni dah putih so kalau nak pakai produk ni, nak ambik yg mana eh...sbb dalam set tu kan ada 5item...
member ckp TA ni kasi muka putih...xsesuai ngan meza.... so skrg ni meza dah konfius...


Kalau tak silap saya..kakak kedai tu ada bgtau..kalau nak beli barang asing2 pon boleh...takper nanti saya tolong tanya kakak kedai tu..kalau nk hilangkan jerawat..pakai sabun dengan krin kunyit ajer boleh ker..tak payah pakai krim pemutih..
mmeza
terima kasih enaz....

kita nak beli ni..tolong tanya ye...ngan harganya sekali...

pastu kat ne nak beli? kat Carrefour ada ke?
AnamanJa
ehem. . . nih testimonial saya yang baru 4 hari memakainya..

Oleh kerana Manja nih berkulit putih, jadik biler manja memakai krim pemutih ini dapat ku rasa kan kulit ku bertambah putih (glow) dan lebih berseri. Biler manja memakai plak krim kunyit..dengan hanya 2 hari sudah menampakkan kesannya iaitu parut jerawat semakin pudar dan menipis (dier tak la menggelupas).

Tapi ingin ku kabarkan di sini, manja tak pakai sabun dier tuh sebab manja pakai sabun lain. So far takde lak kesannya if pakai sabun lain. So...rasenyer ok la tuh...

Jadi pade sesapa yang bermasalah kulit seperti manja, pakei la TIA AMELIA.. kekekeke
AnamanJa
nak bagitau gak kat sini..erm..sunblock dier tuh ok gak . sebab lepas manje pakai sunblok pastu tempek ngan bedak lain nampak cam lebih cantik muke kiter tuh( maksudnya tak la jadik macam..camne ek nak ckp tapi susunan bedak kat kulit muke tuh jadik rata dan licin)

sunblock dier tak berminyak..

sekian...
pelita
QUOTE(AnamanJa @ Nov 9 2007, 11:47 AM) *
ehem. . . nih testimonial saya yang baru 4 hari memakainya..

Oleh kerana Manja nih berkulit putih, jadik biler manja memakai krim pemutih ini dapat ku rasa kan kulit ku bertambah putih (glow) dan lebih berseri. Biler manja memakai plak krim kunyit..dengan hanya 2 hari sudah menampakkan kesannya iaitu parut jerawat semakin pudar dan menipis (dier tak la menggelupas).

Tapi ingin ku kabarkan di sini, manja tak pakai sabun dier tuh sebab manja pakai sabun lain. So far takde lak kesannya if pakai sabun lain. So...rasenyer ok la tuh...

Jadi pade sesapa yang bermasalah kulit seperti manja, pakei la TIA AMELIA.. kekekeke


waah.. cepatnyer, sorang lagi dah cuba. berkesan jugak yer..

hmm.. bile nak dapat gaji nih... tounge.gif

nak try jugak lah.. tp, ari tuh baru jer beli pencuci ngan scrub..yg neutrogena punya
day krim yg nak hbs.. cuba day creame dia lu leh?
tweety girlzs
camm best je... tapi cam tweety ni kulit hitam manis... nanti pakai produk TA muka dah jadi putih... cun lak nanti... tangan lak hitam camna? kan dah tak sekata lak... unsure.gif
mmeza
QUOTE(AnamanJa @ Nov 9 2007, 11:47 AM) *
ehem. . . nih testimonial saya yang baru 4 hari memakainya..

Oleh kerana Manja nih berkulit putih, jadik biler manja memakai krim pemutih ini dapat ku rasa kan kulit ku bertambah putih (glow) dan lebih berseri. Biler manja memakai plak krim kunyit..dengan hanya 2 hari sudah menampakkan kesannya iaitu parut jerawat semakin pudar dan menipis (dier tak la menggelupas).

Tapi ingin ku kabarkan di sini, manja tak pakai sabun dier tuh sebab manja pakai sabun lain. So far takde lak kesannya if pakai sabun lain. So...rasenyer ok la tuh...

Jadi pade sesapa yang bermasalah kulit seperti manja, pakei la TIA AMELIA.. kekekeke


kalau kulit putih pun leh pakai ek???

sbb member ckp tak boleh kang jd merah2......

kalau anamanja xtry ok....kita pun nak try gak la..
tweety girlzs
camm best je... tapi cam tweety ni kulit hitam manis... nanti pakai produk TA muka dah jadi putih... tangan kita lak hitam camna? kan dah tak sekata lak... muka putih. tangan lak itam.. unsure.gif
pelita
QUOTE(tweety girlzs @ Nov 9 2007, 01:52 PM) *
camm best je... tapi cam tweety ni kulit hitam manis... nanti pakai produk TA muka dah jadi putih... tangan kita lak hitam camna? kan dah tak sekata lak... muka putih. tangan lak itam.. unsure.gif


x per.. sapu kat tangan same.. hehe...

tringat kakak Pel... dia buat treatment muka sebelum kenduri. pastuh, gambar tunang, muka jer putih. tgn gelap..
then, sebelum nikah, dia p mandi susu, lulur,..baru gambar nikah nampak ok..

hehe. off topic.. ampun..!!
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 9 2007, 09:15 AM) *
terima kasih enaz....

kita nak beli ni..tolong tanya ye...ngan harganya sekali...

pastu kat ne nak beli? kat Carrefour ada ke?


mmeza..enaz dah pegi kedai tu kemarin..tutup ler..cikgu tu balik kg agaknyer..maklom la..cuti panjang..takper..kalau bukak nanti enaz tolong tanyer kan..

Carrefour? herm..tak sure la ader jual ke tak..cubalah cari..
mizz_enaz
QUOTE(AnamanJa @ Nov 9 2007, 11:47 AM) *
ehem. . . nih testimonial saya yang baru 4 hari memakainya..

Oleh kerana Manja nih berkulit putih, jadik biler manja memakai krim pemutih ini dapat ku rasa kan kulit ku bertambah putih (glow) dan lebih berseri. Biler manja memakai plak krim kunyit..dengan hanya 2 hari sudah menampakkan kesannya iaitu parut jerawat semakin pudar dan menipis (dier tak la menggelupas).

Tapi ingin ku kabarkan di sini, manja tak pakai sabun dier tuh sebab manja pakai sabun lain. So far takde lak kesannya if pakai sabun lain. So...rasenyer ok la tuh...

Jadi pade sesapa yang bermasalah kulit seperti manja, pakei la TIA AMELIA.. kekekeke


Hai..amacam manja..? best kan krim kunyit dier..pakai nipis2 ajer.. smile.gif

nanti lepas seminggu update lagi..okies..
mizz_enaz
QUOTE(AnamanJa @ Nov 9 2007, 11:57 AM) *
nak bagitau gak kat sini..erm..sunblock dier tuh ok gak . sebab lepas manje pakai sunblok pastu tempek ngan bedak lain nampak cam lebih cantik muke kiter tuh( maksudnya tak la jadik macam..camne ek nak ckp tapi susunan bedak kat kulit muke tuh jadik rata dan licin)

sunblock dier tak berminyak..

sekian...


yup..sunblock dier tak berminyak..bila pakai rasa gebu ajer..manja beli satu set TA ke..beli krim dier ajer..?
mizz_enaz
QUOTE(tweety girlzs @ Nov 9 2007, 01:52 PM) *
camm best je... tapi cam tweety ni kulit hitam manis... nanti pakai produk TA muka dah jadi putih... tangan kita lak hitam camna? kan dah tak sekata lak... muka putih. tangan lak itam.. unsure.gif


tweety..enaz pon kulit hitam manis jugak..sejak pakai TA ni..mmg muka cerah sikit..tapi takder lah nampak jauh beza sangat dengan tangan...

satu lagi tips..kalau nak tangan putih sama..mandi susu..beli susu full cream fernleaf atau nespray..bancuh dengan air panas..kasi pekat2..pastu lumur kat tangan/satu badan..sampai kering..masa lumur tu make sure badan kering..tunggu sampai susu tu kering..n terus mandi..InsyaAllah kalau rajin buat menjadi punya..uikss..ni dah topic lain dah ni..sorry... tounge.gif

mmeza
QUOTE(mizz_enaz @ Nov 9 2007, 05:03 PM) *
QUOTE(mmeza @ Nov 9 2007, 09:15 AM) *
terima kasih enaz....

kita nak beli ni..tolong tanya ye...ngan harganya sekali...

pastu kat ne nak beli? kat Carrefour ada ke?


mmeza..enaz dah pegi kedai tu kemarin..tutup ler..cikgu tu balik kg agaknyer..maklom la..cuti panjang..takper..kalau bukak nanti enaz tolong tanyer kan..

Carrefour? herm..tak sure la ader jual ke tak..cubalah cari..



ooo anyway thanks enaz.
adeq_tupai
~ok ker poduk nih??
~klu nk ilangkan jerawat ngan prut itam jrawat leh x?
pkai sabun ngan krim kunyit tuh jek leh?
xpon kne pkai stu set ker? smile.gif
babyalone
kulit muka saya jenis berminyak... kalau pakai TA sesuai ke?
mizz_enaz
QUOTE(adeq_tupai @ Nov 9 2007, 09:29 PM) *
~ok ker poduk nih??
~klu nk ilangkan jerawat ngan prut itam jrawat leh x?
pkai sabun ngan krim kunyit tuh jek leh?
xpon kne pkai stu set ker? smile.gif


Produk ni mmg untuk kulit yang bermasalah jerawat n jeragat..
kalau awak just nak pakai sabun n krim kunyit sajer..saya tak sure la kulit boleh baik ke tak..
better try satu set la.. smile.gif
mizz_enaz
QUOTE(babyalone @ Nov 10 2007, 01:03 AM) *
kulit muka saya jenis berminyak... kalau pakai TA sesuai ke?


TA mmg sesuai untuk kulit berminyak..saya ni pon kulit berminyak jugak.. smile.gif
mizz_enaz
QUOTE(mmeza @ Nov 9 2007, 09:15 AM) *
terima kasih enaz....

kita nak beli ni..tolong tanya ye...ngan harganya sekali...


hai..mmeza..enaz dah tanya tauke kedai tu..dia kata..kalau nak kulit lawa n first time nak pakai TA..better pakai satu set..kebanyakkan dari customer dier yang beli barang asing2 tu semuanyer dah lama pakai produk TA..kulit muka diorang dah ok..so..diorang just pakai krim pemutih dengan sabun ajer..krim kunyit tu diorang dah tak pakai sebab muka dah takder jerawat..ada yang pakai krim kunyit dengan sabun ajer..

harga untuk satu barang rm27 - rm30..depends pada krim aper le...tapi bagi enaz..enaz lebih suka beli satu set..jimat sikit...dari beli asing2.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.