Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tanda Awal Pregnancy
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2
zan
sebagai seorang yang pernah mengalami situasi single parent, aku pun boleh dikira ibu jugak kan??

kann??

so, aku nak tanya sket...harap geng2 ibu yang lain dapat membantu.

dalam experience yg lepas (2 anak lelaki), aku perasan antara tanda2 awal pregnancy ialah isteri mengadu puting payu daranya sakit. walaupun tidak diusik, apatah lagi diusik. betul ke?

sebab semasa period tak sakit kan?

apakah tanda awal pregnancy yg lain? moody? sebab bab2 mual loya dan muntah tidak akan datang sebelum puting sakit. inilah apa yang aku perhatikan. jika salah, harap betulkan.

PERINGATAN : AHLI KELAB BOYER DILARANG KERAS SAMA SEKALI MERESPON TOPIK INI.
t-ReX
kalau period tak datang2
itu tanda pregnant.

but ada kes yg pregnant, tp still period
zan
my 2nd wife, dia komplen pagi tadi puting sakit. padahal takde sesaper yang ngusik, kucing jiran sebelah jauh sekali...

kalau nak ikutkan period dia dah sudah awal ramadan. maknanya 1st week syawal dia akan period balik. meaning this is the last week sebelum period.

so, what do u think? is she pregant? i dah kahwin dia 27 bulan. atau hanya tanda2 period yang biasa?
ibu_muda
kalau nak cepat tahu mengandung atau tidak.... buat pregnantcy test kat klinik ataupun beli kat farmasi.... tak perlu tunggu tanda-tanda.... biggrin.gif

macam saya dulu, tak ada tanda2 lain kecuali sebulan x datang period....begitu lah cerita nya....
zan
QUOTE(ibu_muda @ Oct 8 2007, 10:06 AM) *
kalau nak cepat tahu mengandung atau tidak.... buat pregnantcy test kat klinik ataupun beli kat farmasi.... tak perlu tunggu tanda-tanda.... biggrin.gif

macam saya dulu, tak ada tanda2 lain kecuali sebulan x datang period....begitu lah cerita nya....

ok, ingatan yg baik.

cuma, best juga kalau dapat rasa secara instict sebelum disahkan secara klinikal. harap2 saya dapat baby girl pasal 2 org sebelum ni boys. sudah 8 dan 6 thn.
ibu_muda
tanda2 tu kalau awal2 susah nak nampak...maybe dalam 4 minggu pertama dia jadi moody kot....cepat letih ker...kuat makan ker... lain orang lain tandanya...

saya doa kan en zan dapat baby girl....

doa kan saya dapat baby boy ok
zan
QUOTE(ibu_muda @ Oct 8 2007, 10:13 AM) *
tanda2 tu kalau awal2 susah nak nampak...maybe dalam 4 minggu pertama dia jadi moody kot....cepat letih ker...kuat makan ker... lain orang lain tandanya...

saya doa kan en zan dapat baby girl....

doa kan saya dapat baby boy ok

ur experience camner ekk? ada tanda begitu ke?
coz my ex-wife dulu itulah komplennya. masa yg 1st tak pasan, masuk 2nd baby dapat rasa macam itu tandanya. now ni, kenalah bersedia sket.

erm kalau boleh sebelum dia konpem pregnant, kita dah tahu dulu. barulah ayah mithali namanya... kih kih kih..

ibu muda ni dah ada baby ke belum? 1st one ke ni? ok, saya doa ibu muda dapat baby boy. thee hee hee...
chomby sayang
chomby kalau tanda loya meloya tu mmg tak boleh pakai...
sebab tiap-tiap pagi loya.... rasa nak muntah pun ada.... tp tak jugak pregnant....
period on time je....

nasihat doktor yg chomby terima, kalau dah lepas 2 minggu dari tarikh period sepatutnya dtg, tp tak period... buat pregnancy test....
ada possibility utk pregnant... so... zan, buat pregnancy test....

chomby tak suka guna instinct neh....
asik tak kene jek.... tgk-tgk period... dry.gif
ibu_muda
saya dulu... dalam sebulan lebih kurang baru ada tanda... muntah tapi sekali jer....kira macam x ada apa2 sakit or demam time tu....masalah tapi tiba2 je muntah

sebelum muntah tu....ada lah juga moody dan kuat makan...terutamanya tengahari.....pening2 tu x ada pula.....muntah pun sekali tu jer....
ibu_muda
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
chomby kalau tanda loya meloya tu mmg tak boleh pakai...
sebab tiap-tiap pagi loya.... rasa nak muntah pun ada.... tp tak jugak pregnant....
period on time je....

nasihat doktor yg chomby terima, kalau dah lepas 2 minggu dari tarikh period sepatutnya dtg, tp tak period... buat pregnancy test....
ada possibility utk pregnant... so... zan, buat pregnancy test....

chomby tak suka guna instinct neh....
asik tak kene jek.... tgk-tgk period... dry.gif



lom ada rezeki tu chombi..... kami doakan combi x period nanti.... dan chombi leh la rasa pening2 lalat n muntah tu...hehehe
chomby sayang
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 09:50 AM) *
PERINGATAN : AHLI KELAB BOYER DILARANG KERAS SAMA SEKALI MERESPON TOPIK INI.



zan,
bukan ke ko salah sorang ahlinya selain PCK dan kernal??? biggrin.gif
t-ReX
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
nasihat doktor yg chomby terima, kalau dah lepas 2 minggu dari tarikh period sepatutnya dtg, tp tak period... buat pregnancy test....
ada possibility utk pregnant... so... zan, buat pregnancy test....


mmg kena tggu lepas 2 minggu ker?
kalau seminggu, pastu buat test and positif camne?
chomby sayang
QUOTE(ibu_muda @ Oct 8 2007, 10:28 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
chomby kalau tanda loya meloya tu mmg tak boleh pakai...
sebab tiap-tiap pagi loya.... rasa nak muntah pun ada.... tp tak jugak pregnant....
period on time je....

nasihat doktor yg chomby terima, kalau dah lepas 2 minggu dari tarikh period sepatutnya dtg, tp tak period... buat pregnancy test....
ada possibility utk pregnant... so... zan, buat pregnancy test....

chomby tak suka guna instinct neh....
asik tak kene jek.... tgk-tgk period... dry.gif



lom ada rezeki tu chombi..... kami doakan combi x period nanti.... dan chombi leh la rasa pening2 lalat n muntah tu...hehehe



ala.... takmo la rasa camtu...
sekarang pun dah setengah seksa loya pagi-pagi..... silap haribulan muntah balik ape yang makan masa sahur.....

tima kasih doakan chomby......
mmg nak sangatttttttttt anak.... biggrin.gif
chomby sayang
QUOTE(t-ReX @ Oct 8 2007, 10:30 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
nasihat doktor yg chomby terima, kalau dah lepas 2 minggu dari tarikh period sepatutnya dtg, tp tak period... buat pregnancy test....
ada possibility utk pregnant... so... zan, buat pregnancy test....


mmg kena tggu lepas 2 minggu ker?
kalau seminggu, pastu buat test and positif camne?



tu yang doktor cakap laa.... tp aku takdelah tunggu sampai 2 minggu...
kalau period dah lewat 3 hari aku dah check dah.... tppppp... period aku tak penah la lewat... sentiasa ontime...
ibu_muda
InsyaAllah.........tadi baru baca satu buku untuk ibu mengandung....
dalam tu katanya kalau nak anak lelaki lepas bersama suami, tidup mengiring ke belah kanan...kalau nak anak perempuan tidur mengiring ke belah kiri.... kalau en zan nak anak perempuan, wife kene makan benda yang masam2 ... contoh nenas (jangan sampai mudarat kan diri pulak makan nenas muda ok...)
dodiana
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 09:50 AM) *
sebagai seorang yang pernah mengalami situasi single parent, aku pun boleh dikira ibu jugak kan??

kann??

so, aku nak tanya sket...harap geng2 ibu yang lain dapat membantu.

dalam experience yg lepas (2 anak lelaki), aku perasan antara tanda2 awal pregnancy ialah isteri mengadu puting payu daranya sakit. walaupun tidak diusik, apatah lagi diusik. betul ke?

sebab semasa period tak sakit kan?

apakah tanda awal pregnancy yg lain? moody? sebab bab2 mual loya dan muntah tidak akan datang sebelum puting sakit. inilah apa yang aku perhatikan. jika salah, harap betulkan.

PERINGATAN : AHLI KELAB BOYER DILARANG KERAS SAMA SEKALI MERESPON TOPIK INI.

mmm.... experience bulan ini dan bulan2 yang lain ini telah mengesahkan bahawa
nipple sakit tidak buleh dipakai sangat sebagai
symptom pregnant... you could be or you couldn't be pregnant...
fail lagi bulan ni... down.gif
ibu_muda
kadang2 puting sakit tu salah satu tanda nak datang bulan....

macam saya dulu lah.... memang tak ada langsung masa awal2 mengandung tu rasa sakit kat puting.....

kalau nak period yer ada memang sakit....
CuTiEy_SuKi^_^
suki takder lak tanda2 peknen...juz peyet lewat 5 hari..mmg hati ckp pregnan nih...
masa tu pi tgk wayang ngan akak citer longkhong...then abis citer tu kuar darah sket2...
masa tu frust gak ler...esoknya darah dah kering...suki tawakal ler pi beli pregnancy test..
then ada line 2...utk mengesahkan pi check kat klinik..mmg betul peknen.. yahoo.gif .pastu takder
lak morning sickness...seminggu jerkla...takleh makan n bau nasik..ikan n benda2 camtu...selama
seminggu gak suki hanya makan western food jerk...chewaahhh...sib baik seminggu jerk...ahahahah...
dodiana
second pregnancy dulu memang sakit....
so i use to take that as an early symptom..
tapi skang tidak lagi...
huhuhu... better tunggu due date period and then cuba
test ngan stick la..
t-ReX
amboih suki...
sib baik seminggu
kalau sebulan nak kena makan western jer...kopak laa hehehe
CuTiEy_SuKi^_^
tu ler pasai t-rex...kalo 9 bulan cenggitu mau kurus kering hubby suki...ahahahha....
zan
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:29 AM) *
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 09:50 AM) *
PERINGATAN : AHLI KELAB BOYER DILARANG KERAS SAMA SEKALI MERESPON TOPIK INI.



zan,
bukan ke ko salah sorang ahlinya selain PCK dan kernal??? biggrin.gif

erk, bukan. salah. aku ahli kelab kambing.
mas_putih
waktu blom kawin dulu klu dtg period x pernah sakit mana2..cuma terasa cm nk deman je..badan panas sejuk..
tp x demam pun..
tp lps kawin ni tiap kali datang period mesti breast sakit..lbh2 lg tang..niple tu..
mula2 dulu mmg berangan le ingat dk pegnent..kebetulan period lewat 2 @ 3 ari..hubby pun dh berangan..hehe
tp tgok2 dtg period..frust gak ler..skang ni mmg x penah taruh harapan dh klu period lewat skit2 tuu..takut frust lg..
zan
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:29 AM) *
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 09:50 AM) *
PERINGATAN : AHLI KELAB BOYER DILARANG KERAS SAMA SEKALI MERESPON TOPIK INI.



zan,
bukan ke ko salah sorang ahlinya selain PCK dan kernal??? biggrin.gif

erk, bukan. salah. aku ahli kelab kambing.
zan
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
so... zan, buat pregnancy test....


owh, aku yg kena wat test? ok, nanti aku buat pregnancy test. nak cucuk katne yea? pusat leh ke?
zan
QUOTE(ibu_muda @ Oct 8 2007, 10:35 AM) *
InsyaAllah.........tadi baru baca satu buku untuk ibu mengandung....
dalam tu katanya kalau nak anak lelaki lepas bersama suami, tidup mengiring ke belah kanan...kalau nak anak perempuan tidur mengiring ke belah kiri.... kalau en zan nak anak perempuan, wife kene makan benda yang masam2 ... contoh nenas (jangan sampai mudarat kan diri pulak makan nenas muda ok...)

ok, tips untuk suami takde ke? suami tidur telentang ke, meniarap ke....
zan
QUOTE(mas_putih @ Oct 8 2007, 11:39 AM) *
waktu blom kawin dulu klu dtg period x pernah sakit mana2..cuma terasa cm nk deman je..badan panas sejuk..
tp x demam pun..
tp lps kawin ni tiap kali datang period mesti breast sakit..lbh2 lg tang..niple tu..
mula2 dulu mmg berangan le ingat dk pegnent..kebetulan period lewat 2 @ 3 ari..hubby pun dh berangan..hehe
tp tgok2 dtg period..frust gak ler..skang ni mmg x penah taruh harapan dh klu period lewat skit2 tuu..takut frust lg..

ok, dari pendapat mas_putih dan dodiana, aku buat kesimpulan bahawa teori nipple sakit tidak boleh diguna pakai sbg petanda awal mengandung.

thanx to all sbb beri tips, al maklum. aku punya puting tak penah sakit. kecuali kena cubit ajerr..
chomby sayang
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 11:48 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
so... zan, buat pregnancy test....


owh, aku yg kena wat test? ok, nanti aku buat pregnancy test. nak cucuk katne yea? pusat leh ke?



ade jugak yang nak kene pelangkung ni karang......

zan, wife ko le wat pregnancy test... ko buat takde pekdahnyer.... kompom negative.... biggrin.gif
t-ReX
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 11:48 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
so... zan, buat pregnancy test....


owh, aku yg kena wat test? ok, nanti aku buat pregnancy test. nak cucuk katne yea? pusat leh ke?


apa kejadahnya ko yg buat test tu
sampai kiamat pun result negatif...koh koh koh

wife ko laa yg kena buat
who_am_i
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 11:48 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
so... zan, buat pregnancy test....


owh, aku yg kena wat test? ok, nanti aku buat pregnancy test. nak cucuk katne yea? pusat leh ke?


heheheh...tergelak aku...
ape kata ko aje yg pegnant zan...
mana tau leh dpt baby girl yg comei....

zan ...aku ade 1 cara...
tp mmg sakit ar....
kesianlak nnt kat wife ngko
dia kene tahanlah..
aku penah wat...
press nipple wife ngko..
lau ade kuar air yg jernih dari puting dia tu...
mmg dia ngandung..
zan
QUOTE(t-ReX @ Oct 8 2007, 11:52 AM) *
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 11:48 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
so... zan, buat pregnancy test....


owh, aku yg kena wat test? ok, nanti aku buat pregnancy test. nak cucuk katne yea? pusat leh ke?


apa kejadahnya ko yg buat test tu
sampai kiamat pun result negatif...koh koh koh

wife ko laa yg kena buat

oh ye ke? aku salah baca ke atau ayat salah tulis?? jgn pelangkung aku wokeyy..aduh! weii apa ni??

aduhh!!.. saper pelangkung dari belakang ni??
zan
QUOTE(who_am_i @ Oct 8 2007, 11:53 AM) *
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 11:48 AM) *
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
so... zan, buat pregnancy test....


owh, aku yg kena wat test? ok, nanti aku buat pregnancy test. nak cucuk katne yea? pusat leh ke?


heheheh...tergelak aku...
ape kata ko aje yg pegnant zan...
mana tau leh dpt baby girl yg comei....

zan ...aku ade 1 cara...
tp mmg sakit ar....
kesianlak nnt kat wife ngko
dia kene tahanlah..
aku penah wat...
press nipple wife ngko..
lau ade kuar air yg jernih dari puting dia tu...
mmg dia ngandung..


yeke? rasanya takde lak kuar apa2 selepas sahur tadi. lagi pun, its too early la. baru 2 minggu after last period.
mas_putih
zan jgn kecik ati lak..
ramai yg x bg ko wt pregnancy test tu bkn apa...risau kut2 result ko POSITIVE...haru biru lak kang
..!!! rofl.gif
CuTiEy_SuKi^_^
aperlak zan...okeyler tu...suki dulu 5 hari lewat peyet trus check....2 garis gak..ahahahha..leh ler tu..beli pregnancy test....
t-ReX
kalau dah 2 minggu lewat tu
gi laa check cecepat.
insya allah ada laa tuh
zan
QUOTE(mas_putih @ Oct 8 2007, 11:59 AM) *
zan jgn kecik ati lak..
ramai yg x bg ko wt pregnancy test tu bkn apa...risau kut2 result ko POSITIVE...haru biru lak kang
..!!! rofl.gif

kalau aku test positive, rasanya semua doktor di HKL bulih pengsan.
zan
QUOTE(t-ReX @ Oct 8 2007, 12:02 PM) *
kalau dah 2 minggu lewat tu
gi laa check cecepat.
insya allah ada laa tuh

bkn 2 minggu lewat. lum lewat lagi. the coming period dijadualkan tiba pada awal syawal iaitu dalam masa 5-6 hari lagi.
mama_elin
zan..

lain bini lain ragamnyer yerk...kekekekekeke
zan
QUOTE(mama_elin @ Oct 8 2007, 12:43 PM) *
zan..

lain bini lain ragamnyer yerk...kekekekekeke

iyer lah, mama. tidak mudah namun kita cekalkan jua.

ni lum masuk isteri 3 atau 4. lum campur karenah gelpren lagi. aduh, susah jadi lelaki kacak nih!!
chomby sayang
QUOTE(zan @ Oct 8 2007, 04:01 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Oct 8 2007, 12:43 PM) *
zan..

lain bini lain ragamnyer yerk...kekekekekeke

iyer lah, mama. tidak mudah namun kita cekalkan jua.

ni lum masuk isteri 3 atau 4. lum campur karenah gelpren lagi. aduh, susah jadi lelaki kacak nih!!



sape-sape yang nak mengisi kekosongan 3 dan 4 en.zan, chomby ada mengedarkan borang dengan percuma.
kelulusan bergantung kepada keizinan oleh puan zan.

sekian,
saya yang menurut perintah...


biggrin.gif


p/s: zan, jgn marah oooo.... nnt kene jual biggrin.gif
aWeKz^MaNj@
QUOTE(chomby sayang @ Oct 8 2007, 10:26 AM) *
chomby kalau tanda loya meloya tu mmg tak boleh pakai...
sebab tiap-tiap pagi loya.... rasa nak muntah pun ada.... tp tak jugak pregnant....
period on time je....

nasihat doktor yg chomby terima, kalau dah lepas 2 minggu dari tarikh period sepatutnya dtg, tp tak period... buat pregnancy test....
ada possibility utk pregnant... so... zan, buat pregnancy test....

chomby tak suka guna instinct neh....
asik tak kene jek.... tgk-tgk period... dry.gif


huhu teringat las month lepas 2 minggu lebih period.. yan jadi kuat makan.. lepas 2 jam nak makan nak makan.. padahal perot dah penuh.. dan yan kerap sangat sakit perot.. tak taula sebab kekenyangan kot.. kira seminggu jugakla yan berkeadaan camtu..

penah sekali terbau stokin suami.. terus rase nak muntah.. tp masih boleh tahan.. padahal sebelum ni tak penah.. then mase baru nak tido ntah kenapa betul2 termuntah air.. pelik jugakla padahal masih awalkan? then 2-3 ari pastu hubby mengadu selera makan dia plak tk menentu.. so dengan konfiden dia ingat yan period.. yan ckap takmo konfiden sgt nanti frust..

kebetulan plak period lewat tapi 2-3 ari jela.. then satu ari tu.. balik keje bas tu macam terhentak2.. so perot yan sakit yg amat sangat.. kalau sakit senggugut tu masih leh tahan.. ni macam dah takleh tahan sangat.. sampai umah hubby kata muka yan serabut.. terus capai nasi makan.. baru ok..

tup2 esoknye kuar darah skit.. yan dah mula risau.. tapi petang.. yan tengok kering.. so yan semayang je cam bese.. yan anggap salah tengok kot.. esoknye same gak.. pagi ada setitik camtu petang kering.. lebih kurang 3 ari jugakla jadi camtu.. pelik gak.. preknen ke tak ni? then masuk ari ke4 baru period normal 5-6 ari.. tapi kalini tak senggugut plak macam bulan2 sebelum ni.. frust jangan cakap ah.. terus marah hubby.. tula orang dah kata jangan mengharap/konfiden sgt.. las2 dua2 frust.. hehehe..

bulan ni cam tak tertunggu sangat sebab bulan posakan.. tapi dalam ati cam mengharap jugak.. hahaha..
mas_putih
huish...saspennya bc citer yan...ingt dh pegnen..br nak ucap tahniah..
tp..bila dh habis baca..emm..mas tumpang frust..
sabar ek..InsyaALLAH..nti ader lah rezeki kiter..
supirsonik_zoom
kiter dah 2 x kali ngandung.. peyot cam bese... tu yg x tua kdg2..ngandung ke tak..
yg pastinya kalu ngandung peyet mesti lama... kdg2 sampai belas2 ari
biler tanyer doc.. mmg ader sesetgh ibu...early pregnancy...period + bleeding..
Dinda2734
ckp tanda2 awal peknen ni ..
dinda dah rasa lain macam lah

hari tu teringin nak makan lontong ngan nasi impit
sampai teringat2 .. pastu hasben tlg masakkan

smalam g pasar bila lalu tmpt ikan dinda rasa mcm loya nak muntah
sepanjang dlm pasar dok tutup hidung ajer

pastu pagi tadi masa mandi lps gosok gg .. dinda muntah
abih sahur punya semua kuar balik ..

apsal hah??
hasben kata angin kot .. sbb dinda baru kena gastrik
aWeKz^MaNj@
QUOTE(mas_putih @ Oct 10 2007, 03:35 PM) *
huish...saspennya bc citer yan...ingt dh pegnen..br nak ucap tahniah..
tp..bila dh habis baca..emm..mas tumpang frust..
sabar ek..InsyaALLAH..nti ader lah rezeki kiter..


hehehe..
takpela.. lagipun yan baru je kawin.. cume hubby je yg tak sabar2.. aritu tak jadi peknen.. dia kata dia frust sebab bini member satu tempat keje ngan dia preknen anak ke3.. dia jeles.. dia ingat maybe saing.. hehehe.. apela mentang2 kawan baik.. binipun kena peknen sesaing plak..
NaTasHa_aRieNa
hmmm...semua tak sabar nak pregnant ek.....

takper..teruskan usaha
aWeKz^MaNj@
kawan yan ada cakap.. tapi dia lum kawinpun cuma dari pengalaman dan pengamatan dia sebab adik beradik dia ramai pempuan dah kawin n kawan2 dia sebelum ni.. katanya tanda2 awal peknen.. salah satunye sakit perot.. tapi tak taula sakit perot lagu mana...
Adinda
breast tenderness tak semestinya you're pregnant..
mcm Adinda every month breasts mesti tender tanda impending period.
rasa dalam 1-2 weeks gitu..
memang tak selesa la kalau di&^%^$* (maaf posa ehh)

tapi kalau isteri zan sebelum ni tak pernah rasa camtu, kemungkinan besar la..tambah2 lagi kalau periodnya lewat
kalau dia pernah rasa breast tenderness prior to her menstruation, dan kali ni rasa lebih dari yg sebelum-sebelumnya.. ha...mungkin juga..
juga boleh dilihat melalui perubahan struktur p*****g payudara itu..

apa2pun lebih baik buat ujianlah zan, utk kepastian.. tenang dan senang hati nanti..
semoga saudara zan dan isteri diberi berita gembira pada bulan mulia ini! Amiiiin... biggrin.gif



p/s: perhatian, di sini kita membincangkan secara serius..
mana-mana pihak yg tidak berkaitan yg berniat utk memesongkan topik ini pada masa akan datang, Adinda mengajak moderator2 lain utk sama2
pancung kepalanya! ha ha..
aWeKz^MaNj@
tanda2 awal ngandung.. bole jadi... cepat ngantuk/ letih..
einamie
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Oct 19 2007, 08:35 AM) *
tanda2 awal ngandung.. bole jadi... cepat ngantuk/ letih..


hmmmm.... yeker.. hmmmm..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.