Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kumpul Duit Syiling
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Lain-Lain Hobi
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
MrsNor
Terimakasih semua yg mengalu-alukan sy join club ni
terasa malu ak nak join u all yg dah banyak koleksi dan tahu serba serbi mengenai duit

sy ni baru nak berjinak jinak


sy ada juga koleksi duit2 zaman dulu ...yg bentuk 4 segi ler bulat ada lubang kat tengah ler ...
nanti sy letak gambar

Saja nak tahu ...ada dah ke thread koleksi barangan antik?
Tentu ramai dr anda yg dok kumpul duit2 lama ni peminat brg antik juga kan?
Apa kata buka satu thread pasal koleksi barangan antik
MalaYneuMaya
assalamualaikum...

QUOTE(MrsNor @ Nov 25 2008, 06:54 PM) *
Terimakasih semua yg mengalu-alukan sy join club ni
terasa malu ak nak join u all yg dah banyak koleksi dan tahu serba serbi mengenai duit

sy ni baru nak berjinak jinak


sy ada juga koleksi duit2 zaman dulu ...yg bentuk 4 segi ler bulat ada lubang kat tengah ler ...
nanti sy letak gambar

Saja nak tahu ...ada dah ke thread koleksi barangan antik?
Tentu ramai dr anda yg dok kumpul duit2 lama ni peminat brg antik juga kan?
Apa kata buka satu thread pasal koleksi barangan antik


club? takde kelab pon..saja kongsi2 aje nih..hehe..btw slamat dtg.. smile.gif

kalu barang antik aku cuma ada seterika tembaga tu aje..yg guna arang tu..hehe
tukulsabit
Salam buat alfad dr tukulsabit...mcm-mcm awak kumpul..tahniah...kpd sume tukulsabit agak sibuk kebelakangan ni jadi x dpt masuk forum..blog pun x sempat update lagi.. ni dr tukulsabit utk sume



http://www.youtube.com/user/desamakmur

http://www.flickr.com/photos/redkingdom/
wantrader82
Salam semua.....

Best jugak hoby kumpul duit syilling ni.....tapi saya lebih rajin kumpul duit kertas.sekarang ni kumpul duit RM2 yang kertas tu dah susah nak dapat....duit 1 sen ada banyak kat rumah..ader saper2 nak?satu tabung penuh....tin milo yang paling besar tu saiznyer...
MalaYneuMaya
assalamualaikum...

wah byknya 1 sen..jual kat aku..hanta pakai pos laju buleh ke? hehe

masa abg aku kemas2 laci dia, jumpa ni duit pisang dah buruk...(abang aku pon dah lupa dia ada simpan nih hehe)


MrsNor
Ini lagi duit duit lama ... macam2 jenis dan saiz


MalaYneuMaya
assalamualaikum...

wah MrsNor byk syiling obersi tuh..

duit kertas yg aku baru jumpa:

RM50 Dato' Ali Abul Hasan, jumpa lagi sekeping..hehe


RM50 Dato' Ahmad Don sign tepi

rusar
Assalamualaikum...

Ada sesiapa yang boleh bagi tau dimana nak jual duit syiling lama... Biras saya nak jual syiling lama bertarikh 1727. Syiling tu diperbuat daripada perak dan dipercayai berasal dari sepanyol.. harap boleh bantu saya...

terima kasih
MalaYneuMaya
assalamualaikum...

pehh 1700 punya duit..lama betul..

hmm mana org2 kampung ni..lama tak nampak..

RM 10 Dato' Ali Abul Hasan, takde benang sukuriti..
fisabilillah
salam sejahtera kepada semua, sekadar nak tanya.....agak2nya berapa harga untuk duit syiling zaman sultan mahmud sekitar tahun 1400 masehi yang diperbuat dari emas????
Simistri
Jumpa kat laman web BNM, mungkin boleh membantu

http://www.bnm.gov.my/documents/garispanduan_wang_cacat.pdf
Simistri
Salam, baru miliki koleksi ini ...medal sempena Sukan Komanwel 1998



nak tengok rupa bentuk medallion nie ...lawati flickr aku

http://www.flickr.com/photos/syiling_peringatan_malaysia/
Simistri
Salam,


dari laman web BNM,

Pengeluaran Duit Syiling Peringatan Sempena Sambutan Ulang Tahun Ke-50 Bank Negara Malaysia


Bank Negara Malaysia ingin mengumumkan pengeluaran tiga jenis duit syiling peringatan sebagai merakamkan 50 tahun sumbangan Bank Negara Malaysia dalam pembangunan institusi kewangan dan menggalakkan kestabilan monetari dan kewangan. Duit syiling peringatan ini dilancarkan hari ini oleh YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.


nak tengok cemana rupanya, klik kat flickr aku,

http://www.flickr.com/photos/syiling_peringatan_malaysia/
Simistri
Salam, info yang aku terima


QUOTE
Supply and Delivery of Coin Cards for Commemorative Coins

Bank Negara Malaysia invites qualified and experienced suppliers/vendors who fulfill the requirements listed below to submit quotations for the supply and delivery of coin cards for commemorative coins.

Mandatory Requirements
Only companies meeting the following requirements will be considered:

Malaysian registered company with at least 51% Malaysian ownership.
Experience in supplying coin or related product cards.

Quotation Document
Quotation document can be obtained from Jabatan Pengurusan dan Operasi Matawang, Tingkat Mezzanine, Blok D, Bank Negara Malaysia, Kuala Lumpur during office hours between 9.00 am and 5.00 pm, from Tuesday, 3 February 2009 until Friday, 6 February 2009. Please bring along the following documents when collecting the quotation document:

A copy of company profile (including latest audited account).
Proof of experience in supplying of coin or related product cases.
A copy of 2005, 2006 and 2007 Audited Financial Statement.
The Quotation Document shall be duly completed, signed and enclosed in a sealed envelope, clearly marked "The Supply and Delivery of Commemorative Coin Cards" on the top left hand corner. This document shall be posted or hand delivered for purpose of depositing into Tender Box 'A' at the above-mentioned address not later than Tuesday, 10 February 2009 on or before 12.00 noon.
Bank Negara Malaysia shall not be responsible for any loss of quotation documents or delayed quotation submission. Proof of posting shall not be accepted as evidence for the submission of quotation. Bank Negara Malaysia is also not bound to accept the lowest or any quotation nor will it be responsible for whatever cost incurred in relation to the submission of this quotation




Maknanya, akan ada lagi terbitan duit syiling pengeluaran untuk tahun nie.....bagi pengumpul duit syiling, boleh mula mengumpul wang sejak sekarang kerana ramai yang dah mula berminat dengan hobi nie sehingga bila ada jualan, duit syiling yang dijual tu SOLD OUT dalam masa sehari sajer!

zarimi
QUOTE(zuhairy @ Aug 4 2007, 08:42 PM) *
Abang Kudin,
cuba cari duit syiling 10sen keluaran 1971. Kalau ikut persatuan numismatik, nilainya sekarang dalam rm200 lebih sekeping. sebab syiling tu, dikeluarkan dalam 40 ribu keping jer masa tahun 1971 berbanding pada tahun2 lain yang banyak.


duit syiling 10 sen tahun 1971 ada tapi harganya rm6000.00. minta maaf harga adalah muktamad. kalau nak boleh call saya, 0124969174.
MalaYneuMaya
assalamualaikum...

lama tak pos...hehe

yg ni aku baru dpt dari mak aku..mak aku lagi awal collect duit rupanya ahahaha
memandangkan duit tu bertaun2 terlipat dlm purse, so byk kesan2 lipat le..hehe

5 Riyal



10 Riyal



* aku tak tau la ni duit lama ke atau still guna kat arab saudi..

lagi..

singgit2 Dato' Jaffar Hussein




MalaYneuMaya
assalamualaikum...

rm 20 Dato' Jaffar Hussein



rm 50 Dato' Ahmad Mohd Don



lagi selai..


MalaYneuMaya
assalamualaikum...

RM 100 Dato' Jaffar Hussein



* prefix ZG ni replacement note ke atau bukan?
Abgkudin
QUOTE(Simistri @ Feb 4 2009, 02:03 PM) *
Salam, baru miliki koleksi ini ...medal sempena Sukan Komanwel 1998



nak tengok rupa bentuk medallion nie ...lawati flickr aku

http://www.flickr.com/photos/syiling_peringatan_malaysia/


wahhh cantik 8x...
Abgkudin
meriah forum sekarang ni..hihihi
lama tak load , agakkk busy cikit..

wahh
cik mala leh dapat "loader of the years"..hehehe update selalu..

en milo,semistri ape cite baru?

pada forumer baru, welcome welcome...!!!

Abgk
good.gif
Simistri
QUOTE(Abgkudin @ Mar 16 2009, 11:08 AM) *
en milo,semistri ape cite baru?

Abgk
good.gif



Cerita terbaru, sekarang nie ada sesetengah spesies mamalia yang bernama manusia yang tak tahu menghormati orang lain.

Ceritanya, oleh kerana aku nie "baik sesangat", maka adalah yang COPY & PASTE gambar duit aku lalu dibubuhnya ke dalam blog mereka siap dengan ulasan aku sekali dia copy & paste. Tak cukup dengan itu, seolah-olah dia yang empunya syiling berkenaan. AKu bukan jenis nak berkira sesangat, tetapi sekurang-kurangnya nyatakanlah sumber.

Yerlah, asalnya terjebak dalam hobi nie sekadar suka-suka ajer, ntah cemana leh "jatuh hati" plak dengan hobi nie maka aku teruskan, skrng nie tengah dalam proses snap semula gambar koleksi aku, lepastu bubuh watermark, lepastu baru nak upload, mau makan masa nak siapkan nie hehehehe
MalaYneuMaya
assalamualaikum...

QUOTE(Abgkudin @ Mar 16 2009, 11:08 AM) *
wahh
cik mala leh dapat "loader of the years"..hehehe update selalu..


selagi ada bahan aku pos la... biggrin.gif
globests
saye ade banyak duit syiling lama hendak jual..tetapi tidak tahu dimana nak jual?
ini sebahagian daripada koleksi saya..
1) Queen Victoria- Straits Settlements 1884 (one cent)
2) The Queen Elizabeth the Second- Malaya and British Borneo (one cent) from year 1956-1961
3) George VI King Emperor - Commissioners of Currency Malaya (one cent) form year 1939-1945
4) George V King and Emperor of India- Straits Settlements (one cent) form year 1919-1926
5) 20 tahun merdeka- tuanku abdul rahman (rm1)- 1977
6) 25 tahun merdeka- tunku abdul rahman putra(rm1)- 1982
7) 30 tahun merdeka-bank negara malaysia (rm1)- 1987
dirol.gif 100 tahun getah asli 1977 (rm1)
9) ulang tahun ke-25 KWSP 1976 (rm1)
10) ninth southeast asia games 1977 (rm1)
11) tunku abdul rahman putra al-haj- bapa malaysia 1971 (rm5)
ada tak sesiapa yang berminat?
pinky_girlz
hye semua...
sy mencari duit syiling 20sen tahun 1983..
sesapa yg ada tolong contact email add sy aida_girlz2005@yahoo.com..
sy berharap sgt utk mendapatkan syiling ini dgn secepat mungkin..
masakbujang
QUOTE(Abgkudin @ Aug 4 2007, 03:02 AM) *
hai
dok baca artikel member2 kumpul duit 1 sen, memang menarik hobi tu..

tapi kudin lain pulak, suka kumpul duit syling, "Mengikut Tahun" dari 1sen hingga ke 50sen.. love.gif

Tapi buat masa nie masih melum berjaya lagi nak buat Full collections.
ade Tahuns yang tak dapat lagi..

Maybe kalau sape kat sini ade bleh kita share atau exchange..

Ok llaa cukut buat mase nieee..to be continue... dirol.gif

c u all later good.gif

Abgk

AbgK Koleksi , http://www.slide.com/r/JlPJWf-O7T8xT3vx4yp...U?view=original Enjoyyyy..

Ehsan Milosecawan , Blog pasal duit/wang lama dan baru http://my-koleksi.blogspot.com
Ehsan Simistri, http://www.flickr.com/photos/syiling_peringatan_malaysia/
Ehsan tukulsabit, http://www.flickr.com/photos/redkingdom/
Ehsan tukulsabit, http://www.youtube.com/watch?v=rF5W6M8--0U
Ehsan MalaYneuMaya, http://www.picable.com/photographers/MaiSecawan.68615

**sekira berminat untuk melihat "My Coin Collection LIST" mailkan kepada AbgK di : izuma78@yahoo.com.my


ni duit syiling yang aku ada dalam simpanan...


adehhhh...apsalxleh gambo plak ...........
http://4.bp.blogspot.com/_vzLs1oqvv6Y/SCw0...h/r+ringgit.JPG
ban
salam n sejahtera...
saya baru kat forum ni....
juz nak tanya kat kat kawan2 dalam ni jika ada sape yang berminat duit lama...
dari zaman british sampai lepas merdeka... termasuk edisi khas....
banyak sangat...
n kalo blh dapatkan info kat mana nak jual duit ni...
Simistri
QUOTE(globests @ Mar 18 2009, 06:25 PM) *
saye ade banyak duit syiling lama hendak jual..tetapi tidak tahu dimana nak jual?
ini sebahagian daripada koleksi saya..
1) Queen Victoria- Straits Settlements 1884 (one cent)
2) The Queen Elizabeth the Second- Malaya and British Borneo (one cent) from year 1956-1961
3) George VI King Emperor - Commissioners of Currency Malaya (one cent) form year 1939-1945
4) George V King and Emperor of India- Straits Settlements (one cent) form year 1919-1926
5) 20 tahun merdeka- tuanku abdul rahman (rm1)- 1977
6) 25 tahun merdeka- tunku abdul rahman putra(rm1)- 1982
7) 30 tahun merdeka-bank negara malaysia (rm1)- 1987
dirol.gif 100 tahun getah asli 1977 (rm1)
9) ulang tahun ke-25 KWSP 1976 (rm1)
10) ninth southeast asia games 1977 (rm1)
11) tunku abdul rahman putra al-haj- bapa malaysia 1971 (rm5)
ada tak sesiapa yang berminat?



salam, kalau nko dari bandar besar seperti KL, JB, Penang, boleh ke kedai dealer, tapi tak tahulah mereka nak beli atau tak kerana koleksi yang nko ada tu "biasa-biasa ajer" (sorry, jgn terasa hati), ambil contoh list dari no.5 sampai 11, setiap satu darinya dikeluarkan dalam kuantiti ada yang sampai SATU JUTA, jadik, memang harga dipasaran pun tak berapa value, lainlah kalau nko ada yang jenis tempaan peruf (proof coin). Dan kalaulah pekedai nak beli pun, mereka akan nilaikan dulu kualiti syiling tersebut - AU, UNC, BU, CU VF, EF
Simistri
QUOTE(pinky_girlz @ Mar 21 2009, 08:51 AM) *
hye semua...
sy mencari duit syiling 20sen tahun 1983..
sesapa yg ada tolong contact email add sy aida_girlz2005@yahoo.com..
sy berharap sgt utk mendapatkan syiling ini dgn secepat mungkin..


hai balik, syiling 20 sen tahun 1982 memang tak dikeluarkan
Simistri
QUOTE(ban @ Mar 28 2009, 12:49 PM) *
salam n sejahtera...
saya baru kat forum ni....
juz nak tanya kat kat kawan2 dalam ni jika ada sape yang berminat duit lama...
dari zaman british sampai lepas merdeka... termasuk edisi khas....
banyak sangat...
n kalo blh dapatkan info kat mana nak jual duit ni...


salam jugak...
layari web/url persatuan numismatik malaysia atau malaysia numismatic society www.money.org.my kat situ cari ada senarai kedai-kedai yang jula/beli duit, boleh berurusan dengan mereka.

ataupun, cuba senaraikan apa koleksi yang nko nak jual tu, manerlah tahu kot-kot ada geng dalam nie yang nak beli drinks.gif
Simistri
Sempena F1 2009, nie ajer kenangan yang ada selain menyaksikan konsert Deep Purple 10 thn dulu yahoo.gif clapping.gif

http://www.flickr.com/photos/syiling_perin...sia/3408009913/

http://www.flickr.com/photos/syiling_perin...sia/3408009905/
sepatuputih
salam sume pada otai2 syiling biggrin.gif

sy pun pengumpul syiling ngan duit kertas
tp xde la kumpul ikut tahun cam otai2 yg ade nih..simpan kat tabung je..da 6 thn simpan..hehehe
duit kertas lak simpan yg baru2 je sebab syg nak guna..bau bank lg...ada ke patut smile.gif
sy cuma ada skeping duit syiling $1 thn 1986..tu pun ummi sy bg simpan... pardon.gif



mamysarah
hobi ku lak bukan suka kumpul duit syiling.........tapi suka sangat
kumpul duit rm1......pantang ada duit rm1 ku simpan dalam kotak....... wacko.gif
kalo dalam dompet hubby n dompet ku mmg tak jumpa duit rm1......
pa tu bila sampai hujung bulan duit tu jugak la ku guna tuk beli barang2....bila duit dah abis yahoo.gif
ALfAD
QUOTE(milosecawan @ Nov 25 2008, 12:41 PM) *
QUOTE(ALfAD @ Nov 23 2008, 06:45 PM) *
Assalamsssssssss.....

Just joined this forum...
Ngupernyer ramai gak yg hardcore kumpul duit syiling yer... Siap ade checklist lagi...
Dulu kawe pon ade buat checklist duit syiling yg ad dlm collection, tp ntah maner plak pegi checklist tuh...
La ni sumer duit syiling kawe simpan dlm album syiling, begitu juga dgn duit kertas...

Hobby kawe ni mcm2... kumpul duit syiling/kertas antara one of my hobbies...
Kumpul setem, keychain @ magnetic keychain, antik/classic items, fotography, lanskap, dlllllll...

So nice to meet you all Bros... rolleyes.gif

Salamssssssssss...


Salam dan selamat datang diucapkan kepada ALfAD, wah...wah...wah, banyak betul benda yang ALfAD kumpul sebagai koleksi. saya tertarik nak tengok koleksi syiling dan wang kertas saudara ALfAD, boleh tak share di forum ini....aku rasa kawan2 lain pun nak tengok sama. Kalau aku, aku lebih berminat kepada matawang malaysia/malaya/tanah melayu....matawang luar negara pun ada juga tp kumpul suka2 saja. Kalau tak keberatan diharap ALfAD dapat share disini koleksi syiling dan wang kertas yang ada untuk tatapan bersama bagi memeriahkan lagi topic Kumpul Duit Syiling yang di buka oleh Abg K.

Latest update, aku baru tambah sekeping lagi syiling 20 sen tahun 1994 sebagai koleksi. ni aku letak gambar untuk tatapan bersama;


Duit syiling 20 sen tahun 1994


Sharing is Caring

milo



Hehehe dah lamer bebenor x join...
La ni kumpul duit siling pon terus masuk tabung...
Ade 3-4 tabung belum sorting lagi....
Yg dalam album siling pon masih x terusik...
Ntah bilerrr la nak sorting agaknyer...
Anyway this hobbi tetap kuteruskan...
masakbujang
aku pon suka menabung duit syiling ...
nuc
salam bro.....


saya ingin bertanya berapa harga yang boleh di jual bagi duit syiling 50 sen, tahun 1968
duit ini tepi die terbelah.. sapa yang ber minat boleh pm saya....

nuc
GoSky
QUOTE(nuc @ Jul 11 2009, 11:30 PM) *
salam bro.....


saya ingin bertanya berapa harga yang boleh di jual bagi duit syiling 50 sen, tahun 1968
duit ini tepi die terbelah.. sapa yang ber minat boleh pm saya....

nuc



Hahahhahha.....aku lak nak tukar siling kepada note, 10 sen, 20 sen & 50 sen. Setiap 1 pack bernilai RM100-00. Tukar dengan note RM104-00....wakakakkaka..
isham
salam ..pelik tol hobi... friends.gif
GoSky
QUOTE(isham @ Jul 12 2009, 01:24 AM) *
salam ..pelik tol hobi... friends.gif


hehehehhe.....hobi yang tak membazir dan merugikan bang malah untung lagi.....lain ler BNM dah mansuhkan penggunaan coin.....hehehheh
captbokkhari
brother,

boleh bagitau berapa nilai RM10 siri 8 FIRST PREFIX?

saya ada 4 X RM10 ditandatangani oleh Gabenor ke 5, Tan sri Dato Ahmad bin Mohd Dom

dan berapa nilai RM10 siri 9 ditandatangani oleh Tan Sri Zeti Aziz EP3333333.
GoSky
QUOTE(captbokkhari @ Jul 19 2009, 12:42 AM) *
brother,

boleh bagitau berapa nilai RM10 siri 8 FIRST PREFIX?

saya ada 4 X RM10 ditandatangani oleh Gabenor ke 5, Tan sri Dato Ahmad bin Mohd Dom

dan berapa nilai RM10 siri 9 ditandatangani oleh Tan Sri Zeti Aziz EP3333333.


Hehehhehhe kalau org tu kaya dan percaya kepada bomoh, mungkin dia sanggup beli "juta" kot

Org normal dan tak percaya pada bomoh nilainya tetap sama hehehhehhehh
captbokkhari
brother,

Untuk maklumat baru.. nilai yang dibuat bidaan semasa Numismatik Associationst membuat auction nilai RM10 siri 8 First Prefix UNC dalam RM 500.
nisyah
saya pun ada duit syiling
koleksi yg lama pun ada
duit sliying gambar tun razak n kelilingnya ada bendera setiap negeri cantik syiling tu...
hjsabri
QUOTE(Abgkudin @ Aug 4 2007, 03:02 AM) *
hai
dok baca artikel member2 kumpul duit 1 sen, memang menarik hobi tu..

tapi kudin lain pulak, suka kumpul duit syling, "Mengikut Tahun" dari 1sen hingga ke 50sen.. love.gif

Tapi buat masa nie masih melum berjaya lagi nak buat Full collections.
ade Tahuns yang tak dapat lagi..

Maybe kalau sape kat sini ade bleh kita share atau exchange..

Ok llaa cukut buat mase nieee..to be continue... dirol.gif

c u all later good.gif

Abgk

AbgK Koleksi , http://www.slide.com/r/JlPJWf-O7T8xT3vx4yp...U?view=original Enjoyyyy..

Ehsan Milosecawan , Blog pasal duit/wang lama dan baru http://my-koleksi.blogspot.com
Ehsan Simistri, http://www.flickr.com/photos/syiling_peringatan_malaysia/
Ehsan tukulsabit, http://www.flickr.com/photos/redkingdom/
Ehsan tukulsabit, http://www.youtube.com/watch?v=rF5W6M8--0U
Ehsan MalaYneuMaya, http://www.picable.com/photographers/MaiSecawan.68615

**sekira berminat untuk melihat "My Coin Collection LIST" mailkan kepada AbgK di : izuma78@yahoo.com.my

hjsabri
QUOTE(hjsabri @ Aug 8 2009, 10:49 PM) *
QUOTE(Abgkudin @ Aug 4 2007, 03:02 AM) *
hai
dok baca artikel member2 kumpul duit 1 sen, memang menarik hobi tu..

tapi kudin lain pulak, suka kumpul duit syling, "Mengikut Tahun" dari 1sen hingga ke 50sen.. love.gif

Tapi buat masa nie masih melum berjaya lagi nak buat Full collections.
ade Tahuns yang tak dapat lagi..

Maybe kalau sape kat sini ade bleh kita share atau exchange..

Ok llaa cukut buat mase nieee..to be continue... dirol.gif

c u all later good.gif

Abgk

AbgK Koleksi , http://www.slide.com/r/JlPJWf-O7T8xT3vx4yp...U?view=original Enjoyyyy..

Ehsan Milosecawan , Blog pasal duit/wang lama dan baru http://my-koleksi.blogspot.com
Ehsan Simistri, http://www.flickr.com/photos/syiling_peringatan_malaysia/
Ehsan tukulsabit, http://www.flickr.com/photos/redkingdom/
Ehsan tukulsabit, http://www.youtube.com/watch?v=rF5W6M8--0U
Ehsan MalaYneuMaya, http://www.picable.com/photographers/MaiSecawan.68615

**sekira berminat untuk melihat "My Coin Collection LIST" mailkan kepada AbgK di : izuma78@yahoo.com.my


jambubatu
tak perasan pulak ader topik niiii kat sini.................

aku pun minat gak kumpul2 duit syiling terutamanya duit syiling luar dan lama..................

1. duit paling pelik yang aku ada.................duit tembaga yang tertulis 1000 tahun kelahiran Nabi Nuh.....duit ni aku dapat turun temurun so aku tak tahu laaa duit ni betul atau tidak

2. duit paling eksotik yang aku ader..............duit syiling khas untuk kegunaan public phone kat turki

3. duit paling lama yang aku ade.......duit tahun 1907

4. duit syiling kenangan yang paling mahal aku ade rm 5.00

5. duit syiling yang paling pelik aku perolehi.......duit negara perancis yang aku perolehi drp orang cacat yang datang membeli kat kedai aku

to be............continue
masakbujang
dok cita saja tak guna.....send la gambar skali...boleh gak tengok
papamija
salam...

dulu sy pn pgumpul syiling gak,syiling plg lama sy syiling 1/2cent brtarikh 1846..tp sayang masa pindah umah (masa blajar) ada kwn balas album syiling sy..sedey tul..yg tgl album duit kertas je...2 pn hilang,ada bdk dadah pecah umah ms cuti..skang yg tgl duit singgit lama,10ringgit n duit 5ringgit yg tiang bndera ada salib..2 pn slmt sbb sy simpan dlm album gmbr..
masakbujang
nak tengok syiling malaysia RM5 klik sini--> RM5
duit syiling
masakbujang
QUOTE(jambubatu @ Sep 3 2009, 03:30 PM) *


banyak salah link...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.