Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nota Jahitan Langsir / Kit Sulaman Riben / Kit Decoupage
Mesra.net Forum > Business & Economies > Iklan Perniagaan (Tangible)
dyna
Nota Jahitan Langsir terkandung ;

Nota Jahitan Panduan Asas Langsir~ Terkandung 3 paten asas. Kenali jenis-jenis pita langsir, cangkuk langsir, teknik ikatan langsir, formula asas langsir dan dapatkan juga pelan ikat langsir.





Nota Jahitan Langsir Aneka Pleated ~ Terkandung 16 paten langsir. Nota lengkap bergambar dan formula.





Nota Jahitan Langsir Aneka Scallop ~ Terkandung 8 paten langsir. Nota lengkap bergambar, formula dan pelan langsir diberikan.




Nota Jahitan Langsir Aneka Tabs ~ Terkandung 8 paten langsir. Nota lengkap bergambar, formula dan pelan langsir diberikan.



Nota Jahitan Langsir Aneka Blind ~ Terkandung 6 paten langsir. Nota lengkap bergambar, formula dan pelan langsir diberikan.




Terdapat 41 paten langsir yang terkandung didalam satu buku Nota Jahitan Langsir dan pelan langsir.


Harga satu set lengkap Nota Jahitan Langsir = RM180.00


Mungkin ada yang kata...mahalnyerrrr.... ...anda berhak berkata sebab anda pembeli. Dalam masa yang sama, saya juga berhak berkata. Itulah nilai hasil usaha kompilasi saya.

Saya hendak mendidik pembeli hargai sesuatu yang mahal. Jika saya jual murah, maka akan ramai yang mampu milik dan akan mudah nota saya di fotokopi oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Jika anda beli mahal, anda akan merasa sayang dan senantiasa elok menjaga dalam peti simpanan anda.

Apa pun jua...yang pasti...tiada paksaan dalam membeli. Anda sebagai pengguna, ada hak untuk tidak membeli.
dyna
Nota Jahitan Langsir Aneka Tabs ~ Terkandung 8 paten langsir. Nota lengkap bergambar, formula dan pelan langsir diberikan.




Nota Jahitan Langsir Aneka Blind ~ Terkandung 6 paten langsir. Nota lengkap bergambar, formula dan pelan langsir diberikan.


dyna
TERBARU !!

KIT SULAMAN RIBEN



Terkandung ;

Tapestry Needle Saiz 20 dan 16
Ram (Pemidang kain saiz medium)
10 ribbon storage
Gunting
Erasable Marker Pen
Benang Sulam DMC
Kain & Butang untuk buat Hand Bag
Nota Lengkap 24 paten sulaman riben


Harga;

RM75.00 (Semenanjung)

RM80.00 (Sabah/Sarawak)

Kos termasuk pos laju.
dyna
Ini pula beberapa mukasurat Buku Sulaman Riben, Penulis Pn Ann... good.gif








Insya-Allah mudah difahami..sebab saya TIDAK banyak TEKS...lebih kepada foto dan beberapa sample Jahitan Sulaman Riben... ada lebih dari 5 free design paten sulaman riben untuk U all praktikkan...
dyna
yahoo.gif UNTUK TEMPAHAN HUBUNGI

Email: dnavechee_jelita@yahoo.com

HP : 013-5566302

Info lanjut : http://www.freewebs.com/dnavecheebeauty/ good.gif
dyna

ASSALAMUALAIKUM....

ATAS PERMINTAAN SAYA TOLONG DAPATKAN BUKU SULAMAN DAN KAITAN .. ANDA HANYA PERLU BAYAR KOS POS + HARGA BUKU SAHAJA.. TERHAD 5 BUAH SETIAP JUDUL BUKU.. TEMPAHAN DAN BAYARAN BERMULA DARI SELASA (10.07.07) HINGGA JUMAAT (13.07.07) KALAU ADA SESIAPA BERMINAT INFORM SAYA SEGERA.. clapping.gif
dyna




Judul : Sulaman Benang & Manik Labuci good.gif
Harga : RM60.00
Pengarang : Rosita Jaafar
Penerbit : Utusan Publications & Distributions
Mukasurat : 302 halaman


Buku ini mengandungi 300 jenis jahitan sulaman benang, manik serta labuci. Memuatkan panduan dari peringkat asas jahitan sulaman hingga ke kompleks. Memaparkan kreativiti idea yang unik, menarik, klasik, moden serta kontemporari.
Cara sulaman daripada lakaran bunga-bungaan, dedaunan dan corak grafik tradisi hingga ke peringkat mencantumkan rekaan sulaman, khusus untuk menghasilkan keunikan.

Setiap contoh sulaman dapat memberi idea sebelum mereka pakaian, alas meja, sarung kusyen, alas pinggan, set alas katil atau hiasan.

Gambar dan ilustrasi yang jelas membantu anda memahami dengan mudah.



Kandungan


Pengenalan

Warna Fabrik

Jahitan Sulaman

Sulaman Tangan
Tip Sulaman Tangan
Contoh

Jahitan Sulaman
Algerian
Jahitan ke Belakang
Jahitan Banksia Rose
Jahitan Bulion
Bulion Ros
Lubang Butang
Lubang Butang Tertutup
Lubang Butang-Variasi
Lubang Butang Bergelung
Lubang Butang Roda
Berantai
Rantai Berasingan
Rantai Terbuka
Rantaian Berisi
Jahitan Coral
Couched Trellis
Rosette
Rantai Berpintal
Cement Berpintal
Couching
Couching-Bokhara
Couching Loket
Pangkah
Dua Silang Pangkah
Darning
Eyelets-Berlian
Eyelets-Cara Bebas
Eyelets-Kipas
Eyelets-Segi Empat
Feather
Feather-Rapat
Feather-Sepasang
Paku Pakis
Paku Pakis-Variasi
Tulang Ikan
Terbang
Ikatan Empat Berkaki
Ikatan French
Dua Ikatan French
Ikatan Berisi French
Ikatan French-Variasi
Jenis Jahitan Tepi
Dua Kelim
Kelim Berenda
Kelim Bertangga
Kelim Zigzag
Kelim
Herringbone
Herringbone Tertutup
Threaded Herringbone
Lazy Daisy
Lazy Daisy - Sepasang
Lazy Daisy - Variasi
Daun
Daun Ekor Kipas
Daun Berbintang
Garisan - Bargello
Garisan - Byzantine
Garisan - Kusyen
Garisan - Milanese
Garisan - Motif
Garisan
Hungarian Point Pattern
Panjang & Pendek
Panjang & Pendek
Membentuk & Bertona
Macreme
Norwich
Cretan Terbuka
Garisan Luar
Kumpulan Rantaian
Timbul
Cawan Bertimbulan
Kumpulan Tangkaian
Timbul
Tenunan Timbul Picots
Random
Jahitan Rhodes
Roumaniam
Roumaniam Couching
Selari
Dua Selari
Renda Dalaman Selari
Cemeti Selari
Satin
Smocking
Smocking - Kabel
Smocking - Tangkaian & Contoh
Smocking - Berbentuk Berlian
Smocking - Sarang Lebah
Smocking - Ruang Sarang Lebuh
Smocking - Berombak & Berlapis
Stem
Lurus
Surface Darning
Trailing
Tramming
Wheatear
Tenunan Sarang Lebah
Tenunan Berputar
Tenunan Berputar - Variasi
Zigzag

Contoh Rekaan Sulaman Benang
Huruf-huruf Abjad
Corak dan Sempadan
Jahitan Lehir
Mata Lalat
Tulang Belut

Taburan Pelbagai Manik dan Labuci
Jahitan Manik
Labuci & Manik Asas
Bunga Bersesungut Indah
Bunga Bersesungut Indah
Jambangan Manik
Manik Bercabang
Manik Penuh Rapat
Jejari Lipan
Deretan Kepingan Labuci
Mutiara Berantai
Manik Ceri
Manik Susunan Beriring
Daun Selinder/Bulat
Bunga Dahlia
Labuci Bertindih (Asas)
Manik Timbul
Teratai Segar
Bunga Lalang
Manik Bebas Bahagian Dalam
Labuci Berlapis
Manik Berbaris
Bunga Melur
Manik Bebas Bahagian Luar
Bunga Ekor Merak
Ros Mekar
Bunga Berputik
Manik Tali Air
Daun Separuh Penuh
Bulatan Berlabuci
Manik Bersayap
Manik Bintang
Tapak Sulaiman
Manik Stem
Daun Lintang
Manik Tiga Serangkai

Corak Rekaan Sulaman Manik
Labuci
Dua Gabungan
Manik Tampalan
Drakula
Berkumpulan
Flora & Fauna
Grafik
Unik
Garisan Leher Baju Kurung
Garisan Leher Baju Kebaya
Garisan Hujung Baju Kebaya
Rekaan Bebas
Konsep Laces
Konsep Fabrik
Konsep Songket

Biodata


KOS POS : RM 8.00 (BUKU NI TEBAL JADI MAHAL LA SIKIT KOS POS) yahoo.gif
dyna




Variasi: Sulaman Klasik good.gif

Author: Mariam Abu Bakar

Binding: Softcover, 288 pages

Publisher: Alaf 21 Sdn Bhd

Price: RM30.00



Synopsis

Sulaman merupakan salah satu bentuk seni kerajinan tangan yang tertua dan telah wujud sekitar 2000 tahun yang silam. Di seluruh pelosok dunia, ia berkembang menjadi karya seni yang bernilai tinggi. Malah kemahiran ini mempunyai kelompok peminat yang tersendiri dan sentiasa membesar dari sehari ke sehari.

Pelbagai buku berkaitan sulaman dihasilkan di peringkat antarabangsa. Namun, ia boleh dikira dalam terbitan Bahasa Melayu. Oleh itu Alaf 21 mengambil langkah menerbitkan Buku Variasi Sulaman Klasik karya Mariam Abu Bakar untuk kemudahan masyarakat tempatan. Buku ini dimuatkan dengan lebih 240 jenis jahit sulaman tangan dan lebih daripada mega_shok.gif jenis jahit sulaman mesin. Ia juga menampilkan 20 projek contoh. Bagi membantu mereka yang baru mempelajari kraf ini, penulis telah berusaha menyusun tahap kemahiran dari yang termudah hingga yang paling kompleks.

Buku ini dihasilkan dengan harapan seni sulaman klasik ini tidak akan lupus. Keaslian dan seni halus hasil kerja ini tidak boleh diperolehi oleh mesin jahit berkomputer. Selain daripada memberi ilmu, kemahiran ini diharap terus berkembang dan diwarisi dari generasi ke generasi. Ini kerana sulaman telah menjadi refleksi dari pemikiran, ide-idea dan kebudayaan sesuatu bangsa.


KOS POS : RM 6.00 yahoo.gif
dyna




Judul : Kait Jarum Satu good.gif
Harga : RM25.00
Pengarang : Zainon Mohd Nor Al-Yunani
Penerbit : Utusan Publications & Distributions
Mukasurat : 96 halaman

Kait Jarum Satu ialah buku panduan mudah untuk belajar mengait. Panduan lengkap disediakan untuk membuat sesuatu kaitan seperti alas meja, alas dulang, alas gelas, topi, ketayap dan pelbagai lagi hasil kaitan. Pada peringkat permulaan panduan asas mengait disediakan.

Buku ini amat sesuai untuk mereka yang berminat belajar mengait. la juga sesuai untuk penggunaan di sekolah-sekolah bagi menanam minat genarasi muda terhadap hasil kerja tangan ini. Panduan lengkap dan mudah membantu anda belajar dengan cepat.


Kandungan

Panduan
Sarung Botol ? Pukat
Sarung Botol ? Jaring
Sarung Botol ? Kulit Kerang
Egg Cosies
Cincin Pengesat Tangan
Cekak Rambut
Bekas Untuk Pen & Pensel
Sarung Gelas
Tepi PengesatTangan Tetamu
Bunga Ros Tudor
AlasTelevisyen
Renda ? Pengesat Tangan Tetamu
Bunga Kipas
Alas Gelas ? Kembang 12 Berpiko
Alas Gelas ? Empat Serangkai
Alas Gelas ? Lapan Penjuru
Alas Meja Hias ? Tiga Serangkai
Alas Bekas Bunga ? Kembang 12
Alas Gelas ? Kembang 12
Alas Gelas ? Bunga Kembang 12
Alas Dulang ? Bunga Melor Susun
Alas Bekas Bunga ? Bunga Lawang
Alas Gelas ? Bunga Kipas Hikmat
Alas Meja Hias ? Bentuk Bintang
Bunga Dahlia
Alas Dulang ? Kembar 3
Kerang Terbuka
Serumpun Nanas
Alas Dulang ? Nanas 4 Serumpun
Bunga Karang
Nanas Lima Penjuru
Bunga Pecah Lapan
DaunTujuh Serangkai
Alas Bekas Bunga ? 4 Persegi
Bunga Kipas Terbuka
Bunga Cempaka
Alas Dulang ? Kerang 4 Penjuru
Daun Lima Serangkai
Bunga Pecah Enam
Bunga Loceng Kuning
Pemegang Periuk Panas
Ketayap Kanak-kanak
Selendang Bulu
Nanas Tiga Serangkai
Bunga Nanas
Topi Kanak-kanak Perempuan

KOS POS : RM 6.00 clapping.gif
dyna
BUKU SULAMAN DAN KAITAN .. ANDA HANYA PERLU BAYAR KOS POS + HARGA BUKU SAHAJA.. TERHAD 5 BUAH SETIAP JUDUL BUKU.. TEMPAHAN DAN BAYARAN BERMULA DARI SELASA (10.07.07) HINGGA JUMAAT (13.07.07) KALAU ADA SESIAPA BERMINAT INFORM SAYA SEGERA..


yahoo.gif TIGA HARI SAHAJA yahoo.gif



nani_nismo
QUOTE(dyna @ Jul 10 2007, 04:22 PM) *
BUKU SULAMAN DAN KAITAN .. ANDA HANYA PERLU BAYAR KOS SAHAJA.. TERHAD 5 BUAH SETIAP JUDUL BUKU.. TEMPAHAN DAN BAYARAN BERMULA DARI SELASA (10.07.07) HINGGA JUMAAT (13.07.07) KALAU ADA SESIAPA BERMINAT INFORM SAYA SEGERA..


yahoo.gif TIGA HARI SAHAJA yahoo.gif





bape jumlah kos tu yek biggrin.gif
dyna


[/quote]

bape jumlah kos tu yek biggrin.gif
[/quote]




harga kos saya dah sertakan sekali setiap page buku ... cool.gif
nani_nismo
askum dyna, kite nak tanya klu kite nak beli buku kait jarum satu n sulaman klasik tu
kan ko anto skali ke so kos pos tu kira 1x je atau setiap buku kena caj x kan x dpt diskaun mber2 kot rolleyes.gif
dyna
nani sorry lah memang tak dak diskaun.. ni pun kiranya tolong belikan aje.. kos pos memang kena satu2 ikut buku.. sebab guna pos ekspress.. buku sulaman tu tebal jadi kena pakai sampul lain tak bleh taruk sekali.. sorrylah.. sebab dyna ni bukan ejen jual buku cuma tolong belikan sambil belikan utk kawan kat sarawak.. tu yang bagi tempoh sampai esok je tu.. senang pos satu kali jea.. wink.gif
dyna
KEPADA SEMUA YG PM SAYA UNTUK TEMPAHAN SILA BUAT BAYARAN ESOK.. SELEPAS NI BELIAN UNTUK BUKU KAITAN DAN SULAMAN AKAN DITUTUP... TERIMA KASIH.. wink.gif
dyna
bagi yang berminat nota langsir dan kit sulaman riben boleh email saya: dnavechee_jelita@yahoo.com wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.