Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jenama Kosmetik
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
Pages: 1, 2
Awang76
Salam Semua..

lama betul aku dah tak jenguk kat forum sini..aku tengok macam suram jer..
ok lah...ape2 hal aku nak mintak tolong korang...pasal aku ni lelaki...jadi aku bukan tahu sangat pasal2 kosmetik ni...jadi kalau boleh kaum2 hawa/ibu kat sini dapat membantu...tapi kalau kaum adam nak pun dialu2 kan...

camni ceritanya..aku and my wife sekarang ni dalam proses menyiapkan web biz online..so some of the product yang aku nak jual adalah cosmetic..jadi aku tengah survey mana produk yang mendapat sambutan kat pasaran..

jadi harap korang dapat senaraikan..dan doa2 kan aku berjaya...

bantuan anda amat aku hargai...

TQ

Dengan bantuan kawan...list yang aku dapat :-

1- Stila stuff
2- Avon
3- De Fazly International
4- Bobbi brown
5- m.a.c
6- Estee lauder
7- Red earth
8- Elianto
9- Loreal
10- Silky girl
11- Maybe Line
12- Kryolan
13- Fasio
14- Cosway
15- Pixy
16- Felisa
17- Mustika ratu
18- Safi
19- Clinique
20- Shu uemura
21- Revlon
22- Body shop
maero attack
kosmetik yg aku suka dan pakai

bobbi brown
m.a.c
estee lauder
red earth
elianto
loreal
silky girl
maybelline
kryolan

yg dpt sambutan aku rasa m.a.c, kryolan, bobbi brown sbb ramai mekap artis ataupun mak andam pakai jenama nie!
diorang pasti tercari2 kaunter kosmetik yg murah dan bagus. jgn jual imi dah la ye!

klu untuk org yg nak mekap biasa2 elianto pun best!

p/s nanti jgn lupa bg diskaun! clapping.gif
mama_elin
avon..

hahahahahhaa
kak ziana
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:00 AM) *
Salam Semua..

lama betul aku dah tak jenguk kat forum sini..aku tengok macam suram jer..
ok lah...ape2 hal aku nak mintak tolong korang...pasal aku ni lelaki...jadi aku bukan tahu sangat pasal2 kosmetik ni...jadi kalau boleh kaum2 hawa/ibu kat sini dapat membantu...tapi kalau kaum adam nak pun dialu2 kan...

camni ceritanya..aku and my wife sekarang ni dalam proses menyiapkan web biz online..so some of the product yang aku nak jual adalah cosmetic..jadi aku tengah survey mana produk yang mendapat sambutan kat pasaran..

jadi harap korang dapat senaraikan..dan doa2 kan aku berjaya...

bantuan anda amat aku hargai...

TQ


nak product tempatan ke antarabangsa?
Awang76
QUOTE(maero attack @ May 22 2007, 10:26 AM) *
kosmetik yg aku suka dan pakai

bobbi brown
m.a.c
estee lauder
red earth
elianto
loreal
silky girl
maybelline
kryolan

yg dpt sambutan aku rasa m.a.c, kryolan, bobbi brown sbb ramai mekap artis ataupun mak andam pakai jenama nie!
diorang pasti tercari2 kaunter kosmetik yg murah dan bagus. jgn jual imi dah la ye!

klu untuk org yg nak mekap biasa2 elianto pun best!

p/s nanti jgn lupa bg diskaun! clapping.gif


banyaknye jenama kosmetik yang ko pakai..buta betul la aku pasal kosmetik ni...banyak2 yang ko sebut tu..hanya 3 jenama je yang aku tahu...ape2 hal terima kasih yang teramat sangat ko pasal listkan jenama kosmetik tu..thank lot..

p/s: pasal diskaun..dont worry...wait n see.. drinks.gif
ChicCikin
aku pakai yg murah˛ je..

maybelline
silky girl
loreal
fasio
cosway
pixy
avon
Awang76
QUOTE(mama_elin @ May 22 2007, 10:31 AM) *
avon..

hahahahahhaa


thank Mama..
mama pakai Avon ke..
syima
yang mana yang tahan lama, bagus, berkualiti, adalah bagus.
Awang76
QUOTE(kak ziana @ May 22 2007, 10:32 AM) *
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:00 AM) *
Salam Semua..

lama betul aku dah tak jenguk kat forum sini..aku tengok macam suram jer..
ok lah...ape2 hal aku nak mintak tolong korang...pasal aku ni lelaki...jadi aku bukan tahu sangat pasal2 kosmetik ni...jadi kalau boleh kaum2 hawa/ibu kat sini dapat membantu...tapi kalau kaum adam nak pun dialu2 kan...

camni ceritanya..aku and my wife sekarang ni dalam proses menyiapkan web biz online..so some of the product yang aku nak jual adalah cosmetic..jadi aku tengah survey mana produk yang mendapat sambutan kat pasaran..

jadi harap korang dapat senaraikan..dan doa2 kan aku berjaya...

bantuan anda amat aku hargai...

TQ



nak product tempatan ke antarabangsa?

for starting saya nak mulakan dengan product tempatan..pasal senang nak dapatkan stock..pastu selit2 nge product antarabangsa...ada any cadangan ke kak ziana..

kak ziana
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:40 AM) *
QUOTE(kak ziana @ May 22 2007, 10:32 AM) *
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:00 AM) *
Salam Semua..

lama betul aku dah tak jenguk kat forum sini..aku tengok macam suram jer..
ok lah...ape2 hal aku nak mintak tolong korang...pasal aku ni lelaki...jadi aku bukan tahu sangat pasal2 kosmetik ni...jadi kalau boleh kaum2 hawa/ibu kat sini dapat membantu...tapi kalau kaum adam nak pun dialu2 kan...

camni ceritanya..aku and my wife sekarang ni dalam proses menyiapkan web biz online..so some of the product yang aku nak jual adalah cosmetic..jadi aku tengah survey mana produk yang mendapat sambutan kat pasaran..

jadi harap korang dapat senaraikan..dan doa2 kan aku berjaya...

bantuan anda amat aku hargai...

TQ



nak product tempatan ke antarabangsa?

for starting saya nak mulakan dengan product tempatan..pasal senang nak dapatkan stock..pastu selit2 nge product antarabangsa...ada any cadangan ke kak ziana..


product De Fazly International..
biggrin.gif
mama_elin
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:36 AM) *
QUOTE(mama_elin @ May 22 2007, 10:31 AM) *
avon..

hahahahahhaa


thank Mama..
mama pakai Avon ke..

ha'ah..dulu campur2 ngan maybelline..tapi la ni dah avon jer..dah sekarang pakai basic make up jer..

avon golongan sederhana banyak pakai..kira yg mana x mampu la nak pakai brg mahal2..avon still reasonable..
u nak bukak biar semau golongan/standard leh beli..baru fair kpd semua.
Awang76
QUOTE(syima @ May 22 2007, 10:38 AM) *
yang mana yang tahan lama, bagus, berkualiti, adalah bagus.

mintak list la syima..aku ni lelaki..mana aku tau... biggrin.gif
mama_elin
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:43 AM) *
QUOTE(syima @ May 22 2007, 10:38 AM) *
yang mana yang tahan lama, bagus, berkualiti, adalah bagus.

mintak list la syima..aku ni lelaki..mana aku tau... biggrin.gif

ehehehehheeheheheehehhehe
kak ziana
akak nk bg cadangan jela..
elok kalau awang fokus pada produk
1. tempatan
2. usahawan wanita/lelaki
3. halal, suci, selamat..

sbb akak rasa produk2 yg halal ni skrg ramai yg nak cari..
sbg cth:ubat gigi mukmin..tapi ni bkn produk kecantikanla..akak bg cth je..
.:|eLLe|:.
try this website

ok jugak.. pricing quite ok..
esp for Stila stuff.. kalau tak silap, free delivery..
ntahlaa.. see for yourself n good luck..
has_fiza
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 10:47 AM) *
try this website

ok jugak.. pricing quite ok..
esp for Stila stuff.. kalau tak silap, free delivery..
ntahlaa.. see for yourself n good luck..


penah pakai stila's eye shadow
berdebu sikit...so brush kena basahkan
a bit leceh...tapi hasilnya cantik
natural colour...padan la ngan harga pun blum.gif
Awang76
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 10:47 AM) *
try this website

ok jugak.. pricing quite ok..
esp for Stila stuff.. kalau tak silap, free delivery..
ntahlaa.. see for yourself n good luck..

thank for information..
.:|eLLe|:.
QUOTE(has_fiza @ May 22 2007, 10:52 AM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 10:47 AM) *
try this website

ok jugak.. pricing quite ok..
esp for Stila stuff.. kalau tak silap, free delivery..
ntahlaa.. see for yourself n good luck..


penah pakai stila's eye shadow
berdebu sikit...so brush kena basahkan
a bit leceh...tapi hasilnya cantik
natural colour...padan la ngan harga pun blum.gif


Stila tak kesampaian lagi nak beli..
dok convert regenye ngan kasut.. ngan henbeg.. biggrin.gif
.:|eLLe|:.
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:53 AM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 10:47 AM) *
try this website

ok jugak.. pricing quite ok..
esp for Stila stuff.. kalau tak silap, free delivery..
ntahlaa.. see for yourself n good luck..

thank for information..


no problem..
has_fiza
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 11:05 AM) *
Stila tak kesampaian lagi nak beli..
dok convert regenye ngan kasut.. ngan henbeg.. biggrin.gif


agreed...rasanya for cosmetic doesn't have to be expensive pun
especially kalau jarang pakai (like me)
Awang76
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 11:07 AM) *
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 10:53 AM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 10:47 AM) *
try this website

ok jugak.. pricing quite ok..
esp for Stila stuff.. kalau tak silap, free delivery..
ntahlaa.. see for yourself n good luck..

thank for information..


no problem..


ko tak nak bagi list jenama produk tempatan ke elle..
aku baru peringkat permulaan nih..
maero attack
aku gi kerja bukan pakai yg mahal2 pun...

cuma klu gi mengandam atau gi jln2 baru pakai yg mahal hehehe!
Awang76
aku dah updated kan list yang korang senaraikan kat sini..kat page 1 thread nih...thank semua...
kalau ade penambahan di alu2 kan..kalau boleh product local...thank again..
CuTiEy_SuKi^_^
elianto tu ok ker?...
Sengih
Senarai jenama kosmetik di atas menunjukkan bahawa ramai wanita di seluruh dunia berminat dengan kecantikan dan mereka sanggup berlapar kerana ingin cantik.. dan sanggup juga menghabiskan sebahagian wang gaji mereka semata mata nak menyapu gincu dan bermekap tebal

Sengih : Satu punca peningkatan kes kanser... KOSMETIK...
revolt
QUOTE(Sengih @ May 22 2007, 02:59 PM) *
Senarai jenama kosmetik di atas menunjukkan bahawa ramai wanita di seluruh dunia berminat dengan kecantikan dan mereka sanggup berlapar kerana ingin cantik.. dan sanggup juga menghabiskan sebahagian wang gaji mereka semata mata nak menyapu gincu dan bermekap tebal

Sengih : Satu punca peningkatan kes kanser... KOSMETIK...


ade dorang kacau gaji anda ke?
Sengih
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 03:00 PM) *
QUOTE(Sengih @ May 22 2007, 02:59 PM) *
Senarai jenama kosmetik di atas menunjukkan bahawa ramai wanita di seluruh dunia berminat dengan kecantikan dan mereka sanggup berlapar kerana ingin cantik.. dan sanggup juga menghabiskan sebahagian wang gaji mereka semata mata nak menyapu gincu dan bermekap tebal

Sengih : Satu punca peningkatan kes kanser... KOSMETIK...


ade dorang kacau gaji anda ke?


Diaorang tak kacau gaji ana.. tapi diaorang kacau kerja kerja doktor yang terpaksa merawat masalah kanser yang di alami akibat FANATIKNYA mereka menggunakan kosmetik yang biasanya ada chemical base... Sedangkan doktor doktor perlu merawat pelbagai masalah penyakit yang lebih kritikal lagi...

Sengih : Diaorang nak beli kosmetik... diaorang guna duit sendiri lah... Ini dengan hubby @ boipren pun minta bajet beli kosmetik..
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(Sengih @ May 22 2007, 03:05 PM) *
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 03:00 PM) *
QUOTE(Sengih @ May 22 2007, 02:59 PM) *
Senarai jenama kosmetik di atas menunjukkan bahawa ramai wanita di seluruh dunia berminat dengan kecantikan dan mereka sanggup berlapar kerana ingin cantik.. dan sanggup juga menghabiskan sebahagian wang gaji mereka semata mata nak menyapu gincu dan bermekap tebal

Sengih : Satu punca peningkatan kes kanser... KOSMETIK...


ade dorang kacau gaji anda ke?


Diaorang tak kacau gaji ana.. tapi diaorang kacau kerja kerja doktor yang terpaksa merawat masalah kanser yang di alami akibat FANATIKNYA mereka menggunakan kosmetik yang biasanya ada chemical base... Sedangkan doktor doktor perlu merawat pelbagai masalah penyakit yang lebih kritikal lagi...

Sengih : Diaorang nak beli kosmetik... diaorang guna duit sendiri lah... Ini dengan hubby @ boipren pun minta bajet beli kosmetik..



encik sengih..kalau pakai jenama cap ayam yg tatau kandungannya mmg lew...lagi satu ditegaskan kalau kitorg mintak duit hubby utk beli mekap..baju..etc itu dah menjadi tanggungjawab hubby...takkan ngan isteri pun nak berkira...suki tak pernah dgr lagi org tak makan sebab beli mekap...ada ker?...tepuk dada tanya money ler... confused.gif
revolt
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ May 22 2007, 03:21 PM) *
encik sengih..kalau pakai jenama cap ayam yg tatau kandungannya mmg lew...lagi satu ditegaskan kalau kitorg mintak duit hubby utk beli mekap..baju..etc itu dah menjadi tanggungjawab hubby...takkan ngan isteri pun nak berkira...suki tak pernah dgr lagi org tak makan sebab beli mekap...ada ker?...tepuk dada tanya money ler... confused.gif


huhu.. mane la si sengih nih?
mulut krem sbb bnyk sengih ke?
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 03:30 PM) *
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ May 22 2007, 03:21 PM) *
encik sengih..kalau pakai jenama cap ayam yg tatau kandungannya mmg lew...lagi satu ditegaskan kalau kitorg mintak duit hubby utk beli mekap..baju..etc itu dah menjadi tanggungjawab hubby...takkan ngan isteri pun nak berkira...suki tak pernah dgr lagi org tak makan sebab beli mekap...ada ker?...tepuk dada tanya money ler... confused.gif


huhu.. mane la si sengih nih?
mulut krem sbb bnyk sengih ke?



rolleyes.gif
.:|eLLe|:.
QUOTE(Awang76 @ May 22 2007, 11:12 AM) *
ko tak nak bagi list jenama produk tempatan ke elle..
aku baru peringkat permulaan nih..


alamak produk tempatan ke?
hmm.. tak tahu laa..
Felisa Kosmetik ada kan?
rasanya Mustika Ratu pun ada mekap sendiri
brand2 mcm Safi tu ada jugak compact powder, nampak ada jual kat mydin...
.:|eLLe|:.
betul, mekap ada yg menyebabkan kanser.. tapi merokok pun sebabkan kanser kan? siap boleh sebab orang lain sekali dapat kanser lagi.. tapi masih ramai yg merokok kan?

tapi dengan mekap, kita boleh pilih.. pilih mekap yang diperbuat daripada bahan2 yg human-friendly, yg tak diuji pada haiwan, yg selamat dipakai...

please, janganlah cakap pasal benda2 yg menyebabkan kanser... cerek yg masak air tu pun boleh sebab kan kanser... duduk bawah tiang letrik besar2 tu pun boleh dapat kanser... sayur2 yg dok beli kat pasar tu, ntah apa2 pesticide dan baja yang dok pakai, pun boleh sebabkan kanser lah...
CuTiEy_SuKi^_^
agree with Elle... clapping.gif
revolt
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ May 22 2007, 03:56 PM) *
agree with Elle... clapping.gif


good.gif
syima
semua orang ada sel yang boleh buat cancer..
sama ada boleh activate atau tak

asal la ada orang cetek pemikiran..
ingat bagus sangat kot.
aku rasa selama ni cosmetic la melindungi aku dari penyakit2 cancer kulit , atau bahang cahaya matahari, struktur sel kulit..
tak belajar agaknya..

alah.. dia tu tahu apa.. tahu nak provok jer.. macam dia belajar sangat pasal kosmetology ni.. tak paham ler..
agaknya dia tu kena tinggal minah pakai mekap tebal yang pakai buruk2 kot..
syima
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 22 2007, 03:49 PM) *
betul, mekap ada yg menyebabkan kanser.. tapi merokok pun sebabkan kanser kan? siap boleh sebab orang lain sekali dapat kanser lagi.. tapi masih ramai yg merokok kan?

tapi dengan mekap, kita boleh pilih.. pilih mekap yang diperbuat daripada bahan2 yg human-friendly, yg tak diuji pada haiwan, yg selamat dipakai...

please, janganlah cakap pasal benda2 yg menyebabkan kanser... cerek yg masak air tu pun boleh sebab kan kanser... duduk bawah tiang letrik besar2 tu pun boleh dapat kanser... sayur2 yg dok beli kat pasar tu, ntah apa2 pesticide dan baja yang dok pakai, pun boleh sebabkan kanser lah...


moh nak add

megi, botol mineral, makanan, tv, radio, pewarna makanan, transfat,

cetek la pemikiran orang tu ..elle..

ahhaha.. kesiankan..?
revolt
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:07 PM) *
semua orang ada sel yang boleh buat cancer..
sama ada boleh activate atau tak

asal la ada orang cetek pemikiran..
ingat bagus sangat kot.
aku rasa selama ni cosmetic la melindungi aku dari penyakit2 cancer kulit , atau bahang cahaya matahari, struktur sel kulit..
tak belajar agaknya..

alah.. dia tu tahu apa.. tahu nak provok jer.. macam dia belajar sangat pasal kosmetology ni.. tak paham ler..
agaknya dia tu kena tinggal minah pakai mekap tebal yang pakai buruk2 kot..


dia pakai mekap pasar malam kot... biggrin.gif

//org tu terlampau pandai la.. bukan cetek pemikiran..
syima
QUOTE(Sengih @ May 22 2007, 03:05 PM) *
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 03:00 PM) *
QUOTE(Sengih @ May 22 2007, 02:59 PM) *
Senarai jenama kosmetik di atas menunjukkan bahawa ramai wanita di seluruh dunia berminat dengan kecantikan dan mereka sanggup berlapar kerana ingin cantik.. dan sanggup juga menghabiskan sebahagian wang gaji mereka semata mata nak menyapu gincu dan bermekap tebal

Sengih : Satu punca peningkatan kes kanser... KOSMETIK...


ade dorang kacau gaji anda ke?


Diaorang tak kacau gaji ana.. tapi diaorang kacau kerja kerja doktor yang terpaksa merawat masalah kanser yang di alami akibat FANATIKNYA mereka menggunakan kosmetik yang biasanya ada chemical base... Sedangkan doktor doktor perlu merawat pelbagai masalah penyakit yang lebih kritikal lagi...

Sengih : Diaorang nak beli kosmetik... diaorang guna duit sendiri lah... Ini dengan hubby @ boipren pun minta bajet beli kosmetik..



boypren i mmg belikan i kosmetik..best ler..

dia selalu pakai sun tan lotion ngan bedak two way cake tu.
tangan dia pun pakai lotion
kening dia pun sikat n pakai mascara kaler jernih utk kening
pastu ketiaknya tak masam..pakai deodoran..dia lulur ketiak etc..
lip balm..
perfume..
fuh...
syima
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 04:10 PM) *
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:07 PM) *
semua orang ada sel yang boleh buat cancer..
sama ada boleh activate atau tak

asal la ada orang cetek pemikiran..
ingat bagus sangat kot.
aku rasa selama ni cosmetic la melindungi aku dari penyakit2 cancer kulit , atau bahang cahaya matahari, struktur sel kulit..
tak belajar agaknya..

alah.. dia tu tahu apa.. tahu nak provok jer.. macam dia belajar sangat pasal kosmetology ni.. tak paham ler..
agaknya dia tu kena tinggal minah pakai mekap tebal yang pakai buruk2 kot..


dia pakai mekap pasar malam kot... biggrin.gif

//org tu terlampau pandai la.. bukan cetek pemikiran..


agreed
revolt
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:12 PM) *
boypren i mmg belikan i kosmetik..best ler..

dia selalu pakai sun tan lotion ngan bedak two way cake tu.
tangan dia pun pakai lotion
kening dia pun sikat n pakai mascara kaler jernih utk kening
pastu ketiaknya tak masam..pakai deodoran..dia lulur ketiak etc..
lip balm..
perfume..
fuh...


mcm same je dgn ape yg i pakai.. dry.gif
syima
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 04:13 PM) *
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:12 PM) *
boypren i mmg belikan i kosmetik..best ler..

dia selalu pakai sun tan lotion ngan bedak two way cake tu.
tangan dia pun pakai lotion
kening dia pun sikat n pakai mascara kaler jernih utk kening
pastu ketiaknya tak masam..pakai deodoran..dia lulur ketiak etc..
lip balm..
perfume..
fuh...


mcm same je dgn ape yg i pakai.. dry.gif



seb baik u bukan farouk..
revolt
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:14 PM) *
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 04:13 PM) *
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:12 PM) *
boypren i mmg belikan i kosmetik..best ler..

dia selalu pakai sun tan lotion ngan bedak two way cake tu.
tangan dia pun pakai lotion
kening dia pun sikat n pakai mascara kaler jernih utk kening
pastu ketiaknya tak masam..pakai deodoran..dia lulur ketiak etc..
lip balm..
perfume..
fuh...


mcm same je dgn ape yg i pakai.. dry.gif



seb baik u bukan farouk..


seb baik bukan farouk hussein.. biggrin.gif

//ehemm.. excuse me.. my name is, just call me syam... sleep.gif
qiqi26
paling serasi ngan estee lauder..
serasi gak pakai clinique, shu uemura dan estee lauder..
try gak nak pakai lipstick maybeline/loreal/revlon/body shop..semua tak leh...
bibir kene gatal2..
syima
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 04:15 PM) *
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:14 PM) *
QUOTE(revolt @ May 22 2007, 04:13 PM) *
QUOTE(syima @ May 22 2007, 04:12 PM) *
boypren i mmg belikan i kosmetik..best ler..

dia selalu pakai sun tan lotion ngan bedak two way cake tu.
tangan dia pun pakai lotion
kening dia pun sikat n pakai mascara kaler jernih utk kening
pastu ketiaknya tak masam..pakai deodoran..dia lulur ketiak etc..
lip balm..
perfume..
fuh...


mcm same je dgn ape yg i pakai.. dry.gif


sila reply ditopik harian metro hari ini. i dah dok panggei yu dah.


seb baik u bukan farouk..


seb baik bukan farouk hussein.. biggrin.gif

//ehemm.. excuse me.. my name is, just call me syam... sleep.gif

syima
sila reply ditopik harian metro hari ini. i dah dok panggei yu dah.
Sengih
QUOTE
please, janganlah cakap pasal benda2 yg menyebabkan kanser... cerek yg masak air tu pun boleh sebab kan kanser... duduk bawah tiang letrik besar2 tu pun boleh dapat kanser... sayur2 yg dok beli kat pasar tu, ntah apa2 pesticide dan baja yang dok pakai, pun boleh sebabkan kanser lah...


Memang betul kata ente ente semua benda benda macam nih boleh menyebabkan kanser... tapi ada pilihan alternatif utk masalah berkenaan...

Bukan semua make up tak bagus... Ada yang bagus.. tetapi setakat mana ente ente semua mempelajari kandungan yang ada dalam make up tersebut? Sukatan yang di benarkan dan sebagainya...

Ente ente kena tahu... dalam department dermatologi tempat ana bekerja.. ramai yang dapatkan rawatan dermatologist kerana masalah kanser kulit.. dan kajian mendapati... kanser kulit berlaku akibat kesilapan memilih produk kecantikan.macam mana ia boleh berlaku..? Kerana KURANGNYA PEMAHAMAN mereka tentang produk yang mereka beli..

Sengih : Bila orang nasihat.. jangan melenting... fikirkan dulu.. buat analisis...Bila dah kena.. keluar air mata darah pun.. tiada guna...
.:|eLLe|:.
ohho.. nasihat..
meh sini saya pulak nak nasihatkan awak..
lain kali, kalau nak nasihatkan orang, tak payah generalize.. jangan pukul rata..
rata2 orang kat mesra ni, yg berforum, IT savvy, celik Internet...
tahu guna google dan yang paling penting, tahu guna otak...
gadengmoon
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 23 2007, 09:50 AM) *
ohho.. nasihat..
meh sini saya pulak nak nasihatkan awak..
lain kali, kalau nak nasihatkan orang, tak payah generalize.. jangan pukul rata..
rata2 orang kat mesra ni, yg berforum, IT savvy, celik Internet...
tahu guna google dan yang paling penting, tahu guna otak...

garang sehhh... caya la smile.gif
revolt
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 23 2007, 09:50 AM) *
ohho.. nasihat..
meh sini saya pulak nak nasihatkan awak..
lain kali, kalau nak nasihatkan orang, tak payah generalize.. jangan pukul rata..
rata2 orang kat mesra ni, yg berforum, IT savvy, celik Internet...
tahu guna google dan yang paling penting, tahu guna otak...


good.gif clapping.gif
syima
nasib baik ibu belajar chemis.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.