Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Melebatkan Rambut
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
nutlus
ada tak petua utk melebatkan rambut. Dahlah rambut i jarang2 baby hair lps tu dah start nak ilang skit2. Tolonglah i tak nak botak pada usia yg sangat muda nie confused.gif
Naga gilerrr
pakaila minyak rambut zam-zam
VARGTYRADAM666
KERNEL KATA...PAKAI SANTAN KELAPA.... LUMUR.......LUMUR...... biggrin.gif wink.gif

COBA DOLU......
syima
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.
sygmirza
ambik daun bunga raya ramas2 dlm air,biar semalaman (urg dulu2 selalu diembunkan,skrg ni masih ada embun ker?)..lendir tu sapu n usap2kan rambut,selain melebatkan rambut,i juga utk menghitamkan rambut dan menghilangkan sakit kepala dan menurunkan panas badan.....
kenekkenek
sape pernah try minyak zaiton? ok ke pakai minyak ni untuk melebatkan rambut yek?
Miya_narien
erm..rambut lebat dah makin nipis..
takut je...
hafinda
gi wat treatment kat yun nam hair

sure ok
kodok
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 02:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.


konfom lebat ke pakai himalaya ni syima??aku pun tgh usha nak beli tonik lebat rambut ni wink.gif
revolt
QUOTE(kodok @ Feb 12 2007, 10:44 AM) *
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 02:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.


konfom lebat ke pakai himalaya ni syima??aku pun tgh usha nak beli tonik lebat rambut ni wink.gif


himalaya? aku takut rambut x lebat tapi kepala plak yg semakin 'tinggi'... smile.gif
VARGTYRADAM666
QUOTE(hafinda @ Feb 12 2007, 04:55 AM) *
gi wat treatment kat yun nam hair

sure ok



MACAM BIASA GUA TENGOK IKLAN DIA DALAM PAPER NI......... pardon.gif
syima
aa..
dulu rambut gua nipis ler .. dah ler nipis.. pendek lak tu..
pastu gua pakai shampoo brand himalaya.. pastu jadi lebat giler .. n cepat panjang.

pakai sebulan jer dah nampak kesan..

mak gua pun kena scalp dermatitis..pastu botak 2-3 bulan.. pastu pakai himalaya jer rambut dia dah tumbuh balik.. lebat lak tu.
syima
QUOTE(revolt @ Feb 13 2007, 02:38 PM) *
QUOTE(kodok @ Feb 12 2007, 10:44 AM) *
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 02:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.


konfom lebat ke pakai himalaya ni syima??aku pun tgh usha nak beli tonik lebat rambut ni wink.gif


himalaya? aku takut rambut x lebat tapi kepala plak yg semakin 'tinggi'... smile.gif



cepat panjang, lebat..

aaa.. try dulu lah..

lain orang lain kesan.

so dah cuba ker?
mama_elin
QUOTE(syima @ Feb 20 2007, 06:35 PM) *
QUOTE(revolt @ Feb 13 2007, 02:38 PM) *
QUOTE(kodok @ Feb 12 2007, 10:44 AM) *
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 02:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.


konfom lebat ke pakai himalaya ni syima??aku pun tgh usha nak beli tonik lebat rambut ni wink.gif


himalaya? aku takut rambut x lebat tapi kepala plak yg semakin 'tinggi'... smile.gif



cepat panjang, lebat..

aaa.. try dulu lah..

lain orang lain kesan.

so dah cuba ker?

syima..nak tanya sikit..kalo terkena part2 lain dia x lebat gak ker..mama ni pun tengah cari sebenarnya..atas kepala ada botak sikitla sebab saliva baby habis..asal rambut mama lepas je mulalah dia tarik2..then zrappp saliva dia sekali ada..mmg cepat luruh..
so far pakai hair tonic..dari saloon la..tu pakai lepas syammpoo even pakai gak yg barunyer keluaran ni..aper entah nama dia dah lupa..nak gak cuba hak cozway tu..keluaran terbaru dah disahkan rambut cepat tumbuh..himalaya ni dari dulu kan nama ni..tapi x pernah mencuba

ada tadi yg tanya pasal minyak zaitun..mama pakai tapi tang hujung rambut jer nak kasi lembut/kering sangat dah dulu kaki kalerkan rambut..

kelapa pernah buat..siap buat semalaman, pakai shower cap lagi sebelum tido dah lumurkan habis satu kepala..esok bangun terus la basuh/syampoo..tapi bau dia ufff mmg susah nak hilanghkan sikit..dah semalaman biarkan..
tapi bagus..mama jadi jakun sebab dah lama x nampak ubi rambut..sekali lepas pakai santan/kelapa ni..ubi dah start ada..minyak zaitun lagila..suka..
kodok
QUOTE(syima @ Feb 20 2007, 06:35 PM) *
QUOTE(revolt @ Feb 13 2007, 02:38 PM) *
QUOTE(kodok @ Feb 12 2007, 10:44 AM) *
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 02:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.


konfom lebat ke pakai himalaya ni syima??aku pun tgh usha nak beli tonik lebat rambut ni wink.gif


himalaya? aku takut rambut x lebat tapi kepala plak yg semakin 'tinggi'... smile.gif



cepat panjang, lebat..

aaa.. try dulu lah..

lain orang lain kesan.

so dah cuba ker?


la syampu ke..mati2 aku igt hair tonic..patut la salesgirl tu ckp hair tonic himalaya xde..lom try lg tp nak try pasni drinks.gif
nurizul
QUOTE(syima @ Feb 20 2007, 06:34 PM) *
aa..
dulu rambut gua nipis ler .. dah ler nipis.. pendek lak tu..
pastu gua pakai shampoo brand himalaya.. pastu jadi lebat giler .. n cepat panjang.

pakai sebulan jer dah nampak kesan..

mak gua pun kena scalp dermatitis..pastu botak 2-3 bulan.. pastu pakai himalaya jer rambut dia dah tumbuh balik.. lebat lak tu.



nak tanya...shampoo himalaya nie kan aku dah tengok...ada byk purpose...
ada yg utk kelumumur...normal...yg mana yg ok ekk....
keybored
xtau la kalo membantu ke idak kan...aku pakai daun lidah buaya...amik lendir dia letak kat kepala...2 mase aku bdk2 la..mmg rambut aku lebat pon rolleyes.gif
whiteangel
rambut aku pun nipissss..
senipis bak suteraa.. huhuhu
Khayty
perap ngn santan kelapa,pastu bilas...

dah bilas guna minyak rambut zam-zam
kero
QUOTE(sygmirza @ Feb 4 2007, 12:49 AM) *
ambik daun bunga raya ramas2 dlm air,biar semalaman (urg dulu2 selalu diembunkan,skrg ni masih ada embun ker?)..lendir tu sapu n usap2kan rambut,selain melebatkan rambut,i juga utk menghitamkan rambut dan menghilangkan sakit kepala dan menurunkan panas badan.....


dah penah cuba..ok gak..rambut yang gugur pun jd ok bile pakai lendir daun ni..try la..best,rasa sejuk je kepala.. rolleyes.gif
VARGTYRADAM666
AMACAM RAMBUT DAH MULA SUBUR DAH???



ADA LAGIK PETUA DARI PENGHASILAN BIOLOGI KEMANUSIAAN..... TANAK BERITAHU.... HAHAHA

fara_jangnara
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 10:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.




bTuL KAte sYIMA..bRAnd HIMAlaYA MMg baGUS la..
Now,RmbT FAra lEbaT N Dh x GugUR...
syima
QUOTE(fara_jangnara @ Apr 15 2007, 10:40 PM) *
QUOTE(syima @ Jan 29 2007, 10:20 AM) *
er..

aku ni kalu aku nak rambut aku panjang n lebat cepat aku pakai shampoo dari brand himalaya. bleh beli kat watson / guardian..

kalu nak lebatkan lagi pakai tonic himalaya tu lah.




bTuL KAte sYIMA..bRAnd HIMAlaYA MMg baGUS la..
Now,RmbT FAra lEbaT N Dh x GugUR...



thanks.

skrg ni i dah tak pakai himalaya, sebab rambut terlampau lebat n cepat panjang. habis curl i.. so rambut dalam proses gugur..tapi tak gugur banyak macam dulu...skrg ni lebat tol.. nak kerat pun ada.. isk isk .kkekek
lyn76

patut suggest produk ni kat samy vellu.. smile.gif
syima
QUOTE(lyn76 @ Apr 16 2007, 11:04 PM) *
patut suggest produk ni kat samy vellu.. smile.gif


velu tak leh dah, hormon tak ade.
lyn76
QUOTE(syima @ Apr 16 2007, 11:07 PM) *
QUOTE(lyn76 @ Apr 16 2007, 11:04 PM) *
patut suggest produk ni kat samy vellu.. smile.gif


velu tak leh dah, hormon tak ade.


laugh.gif
alveolus
shampoo himalaya yea..
tak sangke lak cepat die nyer effect..
leh la cube..
saje je nak tebalkan rambut ni..
badakwarnabiru
QUOTE(syima @ Feb 20 2007, 06:34 PM) *
aa..
dulu rambut gua nipis ler .. dah ler nipis.. pendek lak tu..
pastu gua pakai shampoo brand himalaya.. pastu jadi lebat giler .. n cepat panjang.

pakai sebulan jer dah nampak kesan..

mak gua pun kena scalp dermatitis..pastu botak 2-3 bulan.. pastu pakai himalaya jer rambut dia dah tumbuh balik.. lebat lak tu.


aku nak try laaa
jenedenjedan
shampoo jer ke?
minyak revitalizing dia ok tak?
Lang_MeRah
menarik jugak syampoo himalaya nih... boley try'laa nanti manalaa tau sebab rambut lang tak berapa nak ader skang nih..
entahlaa mana dia pergi...? musykil! musykil!
hiv_boyz
dia ada byk jenis kan..yg mana 1 ar...normal ka...dry ka....kelemumur ka...yg mana 1 yg lebatkan rambut...smua ok ke
escadagurl21
beli yang shampoo with conditioner yang damage punyaa.... bukan yg normal hair...
aku pakai himalaya normal hair rmbut jadi keras....
hiv_boyz
amacam??sapa2 dah guna shampoo ni cita skt pngalaman..dah byk ka rmbt naik..huhuhuhuhuhu
Pakcik_Kordi
http://www.wanitamelayu.com/forum/viewtopi...1&start=150

ada akak tu ada produk nih
VARGTYRADAM666
KORDI KALAU TERAPI KAT HOSPITAL ELEKTRONIK TU.SAH RAMBUT KENA AMIK SIKIT.

KO ADA LAGI KE RAMBUT WOIH?
Pakcik_Kordi
ada.... amikskit je.
forever
QUOTE(escadagurl21 @ Feb 27 2008, 08:25 AM) *
beli yang shampoo with conditioner yang damage punyaa.... bukan yg normal hair...
aku pakai himalaya normal hair rmbut jadi keras....


nak kena shampoo ari2 ker??? klu pki conditioner ari2 ok x????
lelaki kuat
masalah sex suami isteri sering terjadi apabila sang suami sering tewas awal diranjang..
perkara ini turut diburukan lagi dengan sang isteri sering kali terpaksa berlakon seolah2 sudah mengalami klimaks...
perkara ini sering menjejaskan rumah tangga suami isteri dan lebih teruk lagi ada yang bercerai...
pelabagai masalah lelaki seperti saiz, ketegangan, batin dan juga tidak tahan lama dapat diselesaiakan.. adiospower.blogspot.com
dannyacdc
QUOTE(nutlus @ Jan 28 2007, 04:50 PM) *
ada tak petua utk melebatkan rambut. Dahlah rambut i jarang2 baby hair lps tu dah start nak ilang skit2. Tolonglah i tak nak botak pada usia yg sangat muda nie confused.gif


nak try produk bioasli tak? kita ada jual tonik rambut minyak kelapa dara(vco).. pakar mengakui vco ni sangat bagu utk kulit.. mcm kulit kepala.. dapat merawat kulit kepala agar akar rambut kuat. selain tu ada gak syampu untuk kebersihan rambut dan kepala anda.. tengok2 dulu klik sini
MrD
QUOTE(kenekkenek @ Feb 9 2007, 07:56 PM) *
sape pernah try minyak zaiton? ok ke pakai minyak ni untuk melebatkan rambut yek?


lbat ke x x tau r. tp MrD mmg pakai myk zaiton. utk basement sblom sapu gel or hair cream. lau lebey2 tu, sapu je kt siku.
gerenti keja nanti xde kulit kering. rmbutpn x gugur.
MrD
QUOTE(forever @ Sep 2 2010, 11:22 PM) *
QUOTE(escadagurl21 @ Feb 27 2008, 08:25 AM) *
beli yang shampoo with conditioner yang damage punyaa.... bukan yg normal hair...
aku pakai himalaya normal hair rmbut jadi keras....


nak kena shampoo ari2 ker??? klu pki conditioner ari2 ok x????


shampoo beter ari2... MrD pakai shapoo clear 4 men je, so far xde dah rambut gugur. lau pompuan nih, maybe kena pakai conditioner kot.
MrD
QUOTE(nutlus @ Jan 28 2007, 04:50 PM) *
ada tak petua utk melebatkan rambut. Dahlah rambut i jarang2 baby hair lps tu dah start nak ilang skit2. Tolonglah i tak nak botak pada usia yg sangat muda nie confused.gif


MrD bru ingt.
cuba nih:
shampoo ngan sabun mandi ketul biase, cam may ke, popinjay ke...
pastu amik 2 sudu besar cuka campo ngn air. utk bilasan terakhir, pakai campuran nih.
rambut akan lembut n licin balik. buat selama sebulan, tgok perbezaannya...
saintis jepun try pd tikus, 2 minggu je, bulu lbat dari tikus yg pakai shampoo...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.