Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Perlis
Mesra.net Forum > Discovery Travels & Tour > Dalam Negeri
Ewan_sn
Index Articles :
Sila KLIK pada tajuk untuk membaca

A ) Tempat-Tempat Menari Untuk Dilawati
1.
2.
3.


B ) Tempat-Tempat Makan Yang Sedap
1.
2.
3.


C ) Tempat-Tempat Penginapan Yang Best
1.
2.
3.
MaS_BoNgSu
Gua Kelam
Padang Besaq
hjhliza
padang besar pun sama banyak barang siam sawadikap
hastapronto
QUOTE(hjhliza @ Dec 27 2006, 09:58 PM)
padang besar pun sama banyak barang siam sawadikap


best shopping sini..

dulu pegi.. beli toto, 3.
sampai penuh keter..
baju murah.. boleh kata semua harga berpatutan le..

sempat gak pekena tomyam kat situ...
mmg kick!! berpeluh˛ makan.. fuhhh..
pingugal82
A ) Tempat-Tempat Menari Untuk Dilawati
1. Gua Kelam Kaki Bukit
2. Padang Besar
3. Kuala Perlis kot...??


laugh.gif
natasya
tempat makan best kat kuala perlis... Ikan Bakar le... kat tepi laut.. makanan lautnya segar2.. harga pun murah
haslinda
tmpt makan best..try p Kedai Tok Mek... wink.gif
MinNieMyRa
QUOTE(natasya @ Jan 19 2007, 05:15 PM) *
tempat makan best kat kuala perlis... Ikan Bakar le... kat tepi laut.. makanan lautnya segar2.. harga pun murah

yup...suke mkn makan ikan bakar kat sini beshh....
kak ziana
satu2nye negeri yg belum penah sampai di Malaysia ni..
tgkla..satu ari nanti biler free nk jalan2 pi perlis.. rolleyes.gif
Dream_Lover
QUOTE(Edirossa @ Dec 27 2006, 02:12 AM) *
<span style='font-size:14pt;line-height:100%'><span style='color:red'>Index Articles : </span></span>
<span style='color:green'>Sila KLIK pada tajuk untuk membaca</span>

<span style='color:purple'>A ) Tempat-Tempat Menari Untuk Dilawati
1.
2.
3.


B ) Tempat-Tempat Makan Yang Sedap
1.
2.
3.


C ) Tempat-Tempat Penginapan Yang Best
1.
2.
3.</span>


banyak tpt2 menarik kat perlis ni....wlwpun kecik tp perlis best hehehe.....
antara tpt menarik untuk dilawati ialah....padang besar....boleh shopping mende2 murah kat sini....
pastu boleh melawat batu pahat.....kat sini ade air terjun...boleh mandi manda...pastu ade taman burung ngan taman ular....
selain tu boleh g gua kelam....boleh menghayati keindahan stalagmite n stalagtite kat dalam gua tu....
mmg cantik....

tpt2 makan yg sedap plak ialah....ikan bakar kat kuala perlis...yg best ialah kat restoran nelayan....kalau org luar datang mesti dorang nak g medan ikan bakar kan...
but yg paling sedap sbnrnya ialah kat restoran nelayan...dekat ngan jeti lama....
selain tu kalau nak makan makanan traditional melayu ialah kat mata ayer iaitu restoran pokok sawa...kat sini boleh dikatakan semua makanan traditional melayu disediakan kat sini....contohnya pekasam ikan air tawar....ulam ulaman...masak lemak...ikan keli bakar....jeruk maman pun ada....smp kan chinese pun suke makan kat sini....
apa yg menariknya....kalu makan kat sini...pelayan akan datang bawak talam n hidangkan makanan yg kite pilih tu...macam kat tpt kenduri plak....lunch time mmg ramai org...kalau tgk dari luar penuh kereta...macam nak g tpt kenduri plak....
Selain tu restoran Cindai yg dekat ngan balai bomba pun tak kurang jugak hebatnya...sume jenis makanan ade termasuk western food....

antara tpt2 penginapan kat perlis yg ada ialah....hotel Putra Palace.....yg terletak dkt ngan TNB kat perlis....
hotel putra brasmana dekat kuala perlis.....
and kat perlis pun ade banyak homestay yg murah....


cik siti
dream lover....awak tau byk tentang perlis yer
awak orang perlis ker?
awak tau tak tasik melati
mak cakap ada sedara kat sana
siti teringin ke sana...camana?
brapa jauh dengan kangar?
farhana24
QUOTE(cik siti @ Jun 17 2007, 07:12 PM) *
dream lover....awak tau byk tentang perlis yer
awak orang perlis ker?
awak tau tak tasik melati
mak cakap ada sedara kat sana
siti teringin ke sana...camana?
brapa jauh dengan kangar?




kiter orang perlis.....best la memang best.bulan 8 nie ana balik perlis...jom la join skali ble g shopping rmai2.
yang paling best nak shopping kat pdg besaq ngan wang kelian.memang murah giler.
actually smua bender kat perlis nie mrah maa dri negeri2 lain
YaaWauSin
Salam... mana lagi orang perlis ni? unsure.gif
semalam tgk tv1 rancangan panorama, krew tv1 menginap di hotel Brasmana, pastu dibawa melawat ke gua kelam II, kebun anggur dan kebun mangga harumanis sambil membeli buah2 tersebut utk di bawa balik sbg ole2... best woo...
best lagi kalo dapat alami.... emm... drinks.gif
paez_san
aku bkan org perlis tp dok kedah 3thun dah katam perlis dah..hehehe

tempat best:
gua kelam , padang besar (shoping), wang kelian(shoping) , ladang tebu (kl menjerit) , kuala perlis (makn seafood). mkn cendol snglang perlis,
sungai batu pahat: taman burun, taman reptilia, air terjun sungai bati paht, ladang anggur n pelam harum amnis (tip top rase die).
papamija
klu p pdg besar cuba try pulut ayam..best siot..
hastapronto
QUOTE(papamija @ Oct 13 2009, 12:25 PM) *
klu p pdg besar cuba try pulut ayam..best siot..

kedai pulut ayam ni kat mana?
pdg besar kan byk sgt kedai.. dah 2 kali p, x abis ronda pun pdg besar tuh... huhuhu..
papamija
yg kt ats bukit,sblh tmpt parking(yg sblh gerai2 baju mcm khemah tu)..kedai 2 tulis menu spesial pulut ayam..(2thn lps la,skang aku pn xtau)
hastapronto
QUOTE(papamija @ Oct 13 2009, 01:07 PM) *
yg kt ats bukit,sblh tmpt parking(yg sblh gerai2 baju mcm khemah tu)..kedai 2 tulis menu spesial pulut ayam..(2thn lps la,skang aku pn xtau)

oo.. atas bukit tu mmg hasta x sempat p pun..
next time kalau tersampai pdg besar lagi.. boleh lah try..

dulu˛ masa 1st time p pdg besar (beberapa thn lepas), pekena tomyam dia... fuhhh, terangkat!! pure habiss.. biggrin.gif
2nd time p, x makan pun... sakan menghabiskan duit.. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.