Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fesyen Kebaya
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2
riesa
Mehh arr kita citer pasal Kebaya fesyen yang korang minat kat sini. Letak gambar sekali tau!!
selambergirl
lama dah x pakai baju kebaya, rindu lak... berat badan b'tambah ckit, byk yg x muat.. laugh.gif saya lebih suka baju kebaya pendek, ni tgh servey baju kebaya nyonya lak..

ni antara koleksi gambor baju kebaya:



Ewan_sn
selalunya ed akan tengok lama sikit pompuan yg pakai kebaya..suka tgk.. wink.gif
Khayty
paling cantik bila dpakai oleh mereka yang perutnya kempis....
Ewan_sn
QUOTE(khaytykhir @ Dec 3 2006, 01:03 PM)
paling cantik bila dpakai oleh mereka yang perutnya kempis....

aah...lupa nak sebut td.. biggrin.gif laugh.gif
Farrah^,^malatop
QUOTE(khaytykhir @ Dec 3 2006, 01:03 PM)
paling cantik bila dpakai oleh mereka yang perutnya kempis....

sad.gif hanya tinggal kenangan....banyak koleksi kebaya yg dah x muat. aku ni kire antu gak kat kebaya nih.kuang kuang kuang
Khayty
kebaya ni menampakkan kewanitaan seseorang....

untuk lebih memberi kesan,gunakan kain chiffon,atau geogette.,atau satin,atau silk...
atau apa sahaja jenis kain yang lembut....
apabila dipakai,ia akan elok terletak dibadan....
tergambar kesan lembut
Farrah^,^malatop
QUOTE(khaytykhir @ Dec 3 2006, 02:22 PM)
kebaya ni menampakkan kewanitaan seseorang....

untuk lebih memberi kesan,gunakan kain chiffon,atau geogette.,atau satin,atau silk...
atau apa sahaja jenis kain yang lembut....
apabila dipakai,ia akan elok terletak dibadan....
tergambar kesan lembut

saya wlaupun seorang perempuan suka tengok pompuan lain pkai kebaya..seksi bangat. smile.gif
Khayty
memanglah seksi....
kebaya ikut bentuk badan....
berjalan pun kena teratur dengan kasut bertumit...
pabila memakainya...
terserlah dada yang mengkal
pingggang yang ramping
perut yang kempis
punggung yang lebar
biggrin.gif blum.gif
Farrah^,^malatop
saya paling suka kebaya sutera/satin warna yg lembut-lembut jerk.
Khayty
kemudian dikenakan dengan kasut bertumit tinggi dan bertali halus....
zara1201
QUOTE(khaytykhir @ Dec 3 2006, 02:55 PM)
memanglah seksi....
kebaya ikut bentuk badan....
berjalan pun kena teratur dengan kasut bertumit...
pabila memakainya...
terserlah dada yang mengkal
pingggang yang ramping
perut yang kempis
punggung yang lebar
biggrin.gif blum.gif

huh.gif kiranya mcm menampakkan bentuk badan gak pakai kebaya ni kan.. unsure.gif
Khayty
QUOTE(zara1201 @ Dec 3 2006, 10:44 PM)
QUOTE(khaytykhir @ Dec 3 2006, 02:55 PM)
memanglah seksi....
kebaya ikut bentuk badan....
berjalan pun kena teratur dengan kasut bertumit...
pabila memakainya...
terserlah dada yang mengkal
pingggang yang ramping
perut yang kempis
punggung yang lebar
biggrin.gif  tongue.gif

huh.gif kiranya mcm menampakkan bentuk badan gak pakai kebaya ni kan.. unsure.gif

but.....
still nampak sweet dan sopan....
Lieza
letakla berbagai koleksi kebaya...
lily_putih
QUOTE(Edirossa @ Dec 3 2006, 12:59 PM)
selalunya ed akan tengok lama sikit pompuan yg pakai kebaya..suka tgk.. wink.gif

tak baik tgk lama2...

nnt juling jik mata... tongue.gif
zara1201
tak penah pakai kebaya..kebarung penah la..raya mmg wat baju kurung jer...tu pon pakai 5,6 kali jer dlm setahun.. wink.gif
ayasofya
just ada 4 kebaya je
entahla
xreti nak pakai kebaya kot
rasa bangat2 jekk
Khayty
kebaya yg ada dalam simpanan saya sekarang ada 3....semua jenis sulam,but sulam simple....

light green-kain plain,ada sikit sulam,kainnya ala-ala macam cotton,kain jenis apa tah...
pink--sama
brown---dari kain lace,ala-ala kebaya,sebab tiada belah dihadapan,tapi zip di belakang

ketiga kebaya itu saya kenakan dengan kain plain berwarna hitam jenis ikan duyung,sempit diatas dan kembang dihujung kaki

saya suka mengenakannya dengan kasut bertali halus
dan handbag kecil

rasanya saya ada gambar baju tu...

nak kena alteration kebaya pink dan hijau...sebab beli readymade kan...
Khayty
QUOTE(ayasofya @ Dec 4 2006, 10:08 PM)
just ada 4 kebaya je
entahla
xreti nak pakai kebaya kot
rasa bangat2 jekk

saya pun tak reti pakai kebaya...
but,saya belajar...
why?
kerana luaran saya agak serius....
so,utk seimbangkan penampilan kenalah pakai baju yg feminin dan warna lembut
dah lah nampak serius dan kasar,bila pakai jeans dan kemeja atau tshirt..lagik kasar..

saya selalu perhatikan golongan auwww...
mereka bukan perempuan ori..
tapi kenapa mereka boleh kelihatan lembut?
mereka ubah penampilan,pakai baju yg feminin,colour feminin
kasut feminin
mekap...

kalau perempuan tak ori buat macam tu,boleh memberi pengaruh kepada mereka sehingga nampak macam ala-ala perempuan
so...saya yg dah sedia perempuan,walau tampak kasar dan serius
tentu boleh kelihatan lebih baik dari auwww tu kan?
hanya ubah jenis pakaian,sedikit mekap...hehehe blum.gif
kanee
haku tak leh arr pakai kebaya....sebab bentuk badan macam buah lai sad.gif
Hana_Amirra
hana suka tgk kebaya tapi diri sendiri tak elok pakai kebaya..nampak kementot..
nnt hana tempek gambar hana pakai kebaya ekk...
Ayg Sweetie
Baju kebaya pernah buat 2 psg aje. Kaler maroon & kaler itam + kuning... Itupun adik dah bodek sbb dia bkenan. So, kasi aje la....

Actually, ramai org ckp Ayg ni lbh manis klu bbaju kurung. So... skrg byk koleksi baju kurung aje...
kanee
baju kebaya nieh sesuai untuk org yg langsing ajer
lily_putih
ade la 4 helai bj kebaya...
jarang pakai sbb rasa mcm org tgk je...

kebaya pendek ade 2, kebaya labuh pun 2...
selalu lily pakai kebaya labuh tu...
tapi ade tailor kata lily tak sesuai pki kebaya labuh sbb nmpk lg rendah... smile.gif

yg pendek2 tu..pakai bila dgn family jek...
Farrah^,^malatop
kat tempat keja kita ada sorang minah nie suker pakai kebaya, dr yg semoden-moden kebaya hinggalah ke ala-ala saloma punye stlye. unik dan menarik. hemm yang penting pemakai nya pun cantek.... biggrin.gif
Ayg Sweetie
QUOTE(kanee @ Dec 5 2006, 12:44 PM)
baju kebaya nieh sesuai untuk org yg langsing ajer

Dulu langsing la. Tapi org ckp lagi manis pki baju kurung. Maklum la mcm cina msk islam depa ckp. Lps bsalin aje badan start naik....
Hana_Amirra
alamak..utk org gemuk tak sesuai lak ekk..
tanak tempek gambar ke..
jum lah tempek gambar..baju kebaya masing2..
Khayty
a`ah...jap lagik aku tempek gambar org gemuk pakai kebaya tongue.gif
Khayty
shaiza_2210
QUOTE(khaytykhir @ Dec 5 2006, 03:24 PM)
a`ah...jap lagik aku tempek gambar org gemuk pakai kebaya tongue.gif

mane gemuk.....mcm nih la malatop.......ade cutting..hehehe
Khayty
QUOTE(shaiza_2210 @ Dec 5 2006, 03:54 PM)
QUOTE(khaytykhir @ Dec 5 2006, 03:24 PM)
a`ah...jap lagik aku tempek gambar org gemuk pakai kebaya blum.gif

mane gemuk.....mcm nih la malatop.......ade cutting..hehehe

mana ada maaa...aku dah 74KG.... laugh.gif

sebenarnya belajar2 pakai kebaya nie...biar rasa lebih feminin

sebab saya biasa pakai jeans ....

mana gambar shaiza?
lily_putih
QUOTE(khaytykhir @ Dec 5 2006, 03:37 PM)

gemuk ke...mcm ni...

tak gemuk pun...

ok what...baru sesuai pki kebaya... smile.gif
Hana_Amirra
laugh.gif
Hana_Amirra
laugh.gif
.:|eLLe|:.
walauwehhh.. comel cencomel2 upenye hana ni..
alalaa..

kebaya tu berenda2 ke hana..?
Hana_Amirra
tak berenda..tapi.. mcm ada bentuk butterfly..
rasanye ada gambar lengkap nie..hanya baju..
hana nak cari jap dlm photo.

ee..jgn ler komen ..segan lah..nnt geng burkina faso tu muntah..sbb derang selalu jumpa hana..
hana selebet ajek laa..
itu masa wedding..
jadi grooming sket..
tongue.gif
Hana_Amirra
Khayty
mana orgnya..bagi lah gambar full...
tak pun dari tepi tongue.gif
.:|eLLe|:.
alemekk.. fancy nyer..
pakai sekali sekala bolehlaa..
Khayty
cantik per....

tapi,kalau .:|eLLe|:.pakai..kena full lining tak?
.:|eLLe|:.
kena full lining..
tak pun, mungkin pakai pashmina atau selendang yg blh cover yg see thru tu..
Hana_Amirra
gambar full takder..tapi, gambar muka besar ada la..nnt hana tempek jap..khas utk khaty..
tapi, jgn quote tau..

baju tu see thru gila..ekekekkee..
tapi..kita dah pikir.. (of course.. bila kita beli baju mahal , dah pikir bila nak recycle..hana tak kan beli baju then simpan tak boleh recycle..itu buang duit..that is not me laugh.gif )
nak recycle masa bertunang..
nak recycle masa lps majlis akad nikah (pakai baju tu belah petang2..sket.. )
wah..dahsiap pikir tu..wawasan selalu jauh nie..
pengantin lelaki ajek selalu takde..wakakakkakkaka.. laugh.gif
Khayty
ish..mana gambornya lagi Hana?hehehe...

a`ah..betul tu..leh recyle...
jgn lupa...utk dipakai masa pagi raya juga.... tongue.gif
Hana_Amirra
pagi raya tak sesuai..sbb pagi raya nak gi kubur..kena pakai alim2 sket..ekekekekeke
Khayty
laaaa.....comelnya...

gambar baru tu ker?

lawa lahhh....berseri-seri...kalah pengantin...

kalau dah berseri macam tu....tak lama lagi lah aku nak makan nasik minyak...hehehe...

sebab org yg dekat2 nak kawen muka dia seri lain macam...

boleh buat ramai org jatuh hati...

jgn kau tak tau nak pilih mana satu dahhh...

aku bukan tukang tilik..tu lah yg aku peratikan kawan2 aku.....
Hana_Amirra
berseri dari pengantin? biar betul nie..
tapi..dah 2-3 org ckp mcm tue..sbb kat porem cari pun hana tempek gak..kejap..
kecian kat pengantin tau..penat dia upah mekap artis yg mahal..
hana tempek2 sendiri ajek..

~ err.. tak tahu nak pilih yg mana lahh..
tulun tilik leh? ekekekekekeke..
atau pun..kenalkan tuk nujum..
ekekekekekekkee
(err..mcm byk pilihan sgt..pelasan ajekk)
Khayty
ni nak story kat Hana...

ada sorang kawan tu...muka berseri macam Hana lah..

last2 ada sorang ustaz tu pi tanya kat dia...nak buat menantu...dah berkenan sangat...

terpaksa kawan tu cakap"saya mintak maaf ustaz,saya dah bertunang"
ayasofya
pertama kali memakai kebaya emm
perasaan mcm pelik sgt
mcm bapok pun xda xtahu kenapa
hahha
tp skrg pakai dah rasa confident berbanding pertama kali pakai
penerimaan org bila pakai
pernah ada yg kata 'aku suka tgk ko pakai kebaya'
ala ni mesti sbb dah biasa pakai baju kurung
kua kua kua
maklumla wa kecik jekkk
.:|eLLe|:.
kebaya ni kena full set, kalau pakai kan..?
full set maknanya kasut pun kena sesuai..
heels ke, pumps ke.. takkan nak pakai ngan sandal flats pulak..?
tudung lagi.. keronsang lagi..
haihh.. pk2.. lecehh!!~
shaiza_2210


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.