Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Elken
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
kasih2u
jom share pengalaman anda sape yg penah ambik produk ni cam spirulina, ld venus and lain2...saya baru nk cuba produk ni..ramai yg kata bagus produk ni..betul?
qiqi26
tak pernah cuba..
ada kawan pakai produk ni..
dia kata bagus..cuma mahal skit la..
rinie
saya dah cuba spirulina....memang bagus.....takder rasa penat n mengantuk...malah nak membuang pun senang.....
mmm.....memang ler mahal tapi cam berbaloi jer...
produk lain cam ld venus nih lum try agii coz masih agii menyusu badan....
mmm....sesaper yang berminat nak try leh gak contact saya / sms saya.....012-5146595
ataupun boleh gak pm saya...
cam cam produk kesihatan yang anda boleh cuba...
rinie
ini antara kebaikkan elken spirulina yang saya paste dari website..

MENYINGKAP RAHSIA ELKEN SPIRULINA

DR CLEMENT tlh mengkaji thp kesihtn penduduk di GANIMOU, AFRIKA..ternyata mereka lebih sihat dan aktif berbanding penduduk yg bertamadun yg lain. Di dlm tasik di kwsn mereka tinggal terdapat sejenis rumpai laut..yg dikenali sbg alga biru hijau ataupun dikenali sbg spirulina di zaman ini.

Beliau membawa pulang sampel spirulina dan mengkaji khasiat yg terdapat di dlm rumpai laut tersebut ke Perancis, hasil kajian mendapati bhw spirulina mmg kaya dgn khasiat dan kualitinya terbaik sbg makanan seimbang abad ini.

Beliau bersama Dr. Watanabe membaktikan seluruh hayat di dalam bidang penyelidikan spirulina. Kemudia, Prof. Keiun Kodo merupakan org pertama membina kolam pemeliharaan spirulina yg bermutu tinggi dan tulen pd thn 1976 di Taiwan. Beliau mempunyai pengalaman hampir lebih 30 thn di dlm bidang penyelidikan spirulina. beliau juga merupakan Ketua Makmal Penyelidikan biologi, Spirulina Nippon, Jepun. Dan beliau digelar sebagai Bapa Elken Spirulina.

JAMINAN KUALITI

1. Pengiktirafan Cemerlang drpd Persatuan Makanan Jepun sbg Produk Berkualiti Tinggi.

2. Anugerah Emas Taiwan pd thn 1998.

3. Makanan Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

4. kelulusan drpd Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (DCA) di bwh Kementerian Kesihatan Malaysia.

5. Makanan terbaik oleh - WHO, Persatuan Makanan dan Pertanian Bangsa-Bangsa Bersatu.

dan banyak lagi pengiktirafan lain.

LOKASI PERTAMA PEMELIHARAAN SPIRULINA

Tainan (Taiwan Selatan) mempunyai persekitaran yg sesuai untuk pemeliharaan Spirulina yg berkualiti tinggi :

1. Suhu sesuai antara 30'C - 35'C

2. Air diperolehi drpd tasik garam beralkali semula jadi

3. Jumlah hujan yg mencukupi

4. Terletak di kwsn pertanian, bukan kwsn perindustrian (trf pencemaran rendah)

SPIRULINA - sayur yg wujud sejak 3.5 Billion tahun, jangka hayat kekal abadi

Kronologi Spirulina

1927 - pakar alga Jerman, Dr. Darwin merupakan org pertama menemui alga berbentuk pilin/lingkaran dan menamakannya spirulina

1962 - Dr. Clement dr Perancis menemui kewujudan Spirulina di Tasik Chads Afrika

1973 - Penemuan Spirulina diumumkan secara rasmi di Persidangan Protein Mikroorganisma Antarabangsa

1974 - Persidangan Organisasi Makanan dan Pertanian (FAO) iktirafkan sbg Makanan Terbaik Untuk Masa Depan.

1981 - Spirulina diiktirafkan oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA) di Amerika Syarikat sbg suplemen nutrien unggul

1983 - memenangi anugerah "Makanan Semula Jadi Terbaik" di Ekspo Makanan Antarabangsa di Jerman Barat

ANTARA 35 JENIS SPIRULINA YG BOLEH DIMAKAN

Elken Spirulina (Platensis) pilihan yg terbaik dlm senarai yg dicadangkan kerana mempunyai dimensi yg lebih besar, keupayaan bereplikasi yg lebih kuat dan nilai protein yg tinggi.

Membran sel Elken Spirulina terdiri drpd kolagen yg membolehkan mudah dihadam dan diserap.

BADAN MANUSIA TERDIRI DRPD LEBIH 60 TRILLION SEL

Sel2 darah merah mengalami proses ######bolisme setiap 120 hari secara semulajadi. Badan yg sihat adalah terbentuk drpd sel2 sihat yg dpt meningkatkan sistem imun bdn dan menjauhkan diri drpd penyakit.

Demi mengekalkan kesihatan sel ini, 3 elemen penting:

1. airyg berkualiti

2. khasiat yg seimbang

3. oksigen yg mencukupi

FAKTA: lebih 20 ribu doktor mengesyorkan ELKEN SPIRULINA

1. 100% beralkali = bdn yg sihat beralkali lemah pH 7.3 - 7.4

2. 4 pigmen semulajadi = a. Klorofil

b. beta karotena

c. Xantofil

d. fikosianin

3. 5 Jenis khasiat utama = Vitamin, beta karotena, B1, B2, B6, B12, E, Niasin, Inositol, Asid Pantotenik, Asid Folik, K, H dll.

= Mineral, Kalsium, Kalium, Natrium, Magnesium, Fosforus, Besi, Kuprum, Mangan, Kobalt, Zink, Iodin, Selenium dll.

= Protein Asid Amino 60-70%

= Lemak 3-9%

= karbohidrat

KHASIAT SEIMBANG ELKEN SPIRULINA ADALAH AMAT SESUAI UNTUK ANDA KERANA MENGANDUNGI:

1. protein yg amat kaya:

- memulihkan tenaga

- menambah tisu otot

- menjaga kesihatan bdn menyeluruh

2. vitamin dan mineral lengkap

- mengatasi penyakit jantung dan diabetes

- mempertingkatkan daya ingatan

- mencegah anemia

3. beta karotena yg tertinggi di dunia

- memulihkan sel rosak

- cegah penuaan dgn antioksidan yg berkesan

4. 100% beralkali

- legakan sakit akibat atritis kronik

- tingkatkan penghadaman

5. faedah kesihatan menyeluruh

- mencerdaskan otak

- memperkuatkan tubuh

NILAI ZAT PEMAKANAN ELKEN SPIRULINA

1. nilai zat 14 kali > susu lembu

2. protein 2 kali > kacang soya

3. protein 6 kali > telur

4. protein 3.5 kali > daging lembu

5. zat besi dan folik yg paling kaya:

- 68 kali > bayam

- 29 kali > kacang soya

6. nilai zat pemakanan yg cukup sempurna hingga diguna sbg makanan angkasawan.

RAJA SOD

fungsi SOD (super oxide dismutase)

1. tingkatkan sistem imun bdn

2. lambatkan proses penuaan

3. mengembalikan keremajaan

4. berfungsi sbg agen anti pengoksidaan

4 PIGMEN SEMULAJADI ELKEN SPIRULINA

MAKANAN TERBAIK UNTUK PENCEGAHAN KANSER

1. klorofil - darah hijau

2. beta karotena - kepekatan 40-60 kali > sayur bayam dan 25 kali lebih drpd lobak

1 biji spirulina = 1 kg sayur kubis

1 biji spirulina = 18 biji epal

3. fikosianin - menghalang pertumbuhan sel kanser

4. xantofil - anti kanser

jadi, tunggu apa lagi.. selamatkan nyawa anda drpd sebarang penyakit moden mahupun ringan... kesihatan

nak dapatkan dengan harga dealer ..??? boleh pm saya...
rinie
win tea

Win Tea ialah pemenang hadiah formulasi herba perubatan China yang dimajukan oleh pakar-pakar di Pusat Perubatan Cina di Negara China. Antara ramuannya termasuk herba-herba khas yang dipilih berdasarkan khasiat kesihatannya yang pelbagai. Meminum Win Tea membawa kesan detoksifikasi dan pencergasan kepada tubuh kita.

Kebaikan:
- Membersihkan usus
- Memperkuatkan dan mengekalkan kesihatan
- Membantu melangsingkan badan kerana ia membantu membakar lemak yang berlebihan
- Menyeimbangkan dan mengekalkan paras kolestrol sihat

Kelebihan:
Diperbuat daripada 4 jenis herba yang bermutu tinggi: Gaerin Nelumbo Nucifera, Acanthopanax Gracilitylus, Cassia Augustfolia, dan Diospyros Kaki.
Kaedah pemprosesan berteknologi tinggi yang mengekalkan nutrient serta menyerlahkan keharumannya

berminat untuk menurunkan berat badan....boleh minum win tea nih kerana ianya berkesan dalam penurunan berat badan dan pembuangan toksin

p/s berminat nak jadii ahli boleh contact saya....012-5146595 rinie
rinie
susah membuang /sembelit ??

boleh minum fujita lactose -s
Fujita Lactose-S ialah minuman kesihatan yang unik dan diformulasikan untuk membersihkan usus. Ia melegakan ketidakselesaan kerana terlebih makan atau tabiat makan yang buruk kerana ia membersihkan saluran penghadaman secara berkesan. Oleh itu ia amat berkesan untuk merawat sembelit, menyingkirkan toksin badan serta sisa berbahaya yang lain dalam sistem penghadaman, khususnya usus besar. Ia dihasilkan sepenuhnya daripada ramuan semulajadi. Oleh itu, ia amat selamat dan sesuai untuk semua peringkat umur.

Kebaikan:

Mendetoksifikasikan sistem dengan menyingkirkan sisa-sisa daripada sistem kita.
Meningkatkan kesihatan perut usus.
Sesuai sebagai pemudah pelangsingan badan.
Mencegah nafas berbau.
Mengurangkan masalah kulit
Merangsang saraf usus.

Kelebihan:

Mengandungi serat dietary dan ramuan penggalak kesihatan yang lain untuk mempercepat pembuangan toksin, bacteria patogenik dan sisa lain dalam usus manusia.

Memudahkan penyerapan nutrisi memandangkan dinding usus sudah dibersihkan.

Setiap 40g mengandungi 1 billion Bakteria Bifidus, iaitu 1.5 kali lebih berkesan daripada asid laktik yang lain.

Bakteria Asid menghasilkan asid laktik

Cadangan penggunaan:

Ambil 1 bungkus setiap kali untuk 3 hingga 6 hari berturut-turut dan 1 bungkus setiap minggu selepas itu. Campurkan dengan segelas air sejuk, susu segar atau jus buah-buahan. Elakkan daripada makanan keras sekurang-kurangnya 4 jam sebelum dan selepas minum Fujita Lactose-S. Senaman bahagian abdomen dapat membantu pergerakan peristaltic dalam usus.
rinie
Foundation Lingerie
Keanggunan merupakan keistimewaan dan kemewahan milik setiap wanita. Bagaimanapun, tubuh wanita mengalami pelbagai peringkat perubahan seperti akil baligh, bersalin, diet, dan dengan pastinya proses penuaan semula jadi yang menyebabkan lemak badan terkumpul dan melandut.

Namun mencapai potongan badan idaman tidak semestinya menjadi khayalan semata-mata. Pakaian Dalam Pembentuk Badan Corpsderve Elken direka khas untuk mengatasi kesan penuaan dan kelandutan.

Apakah keistimewaan Pakaian Dalam Pembentuk Badan Corpsdereve Elken?

Rekabentuk Yang Berkesan
Kombinasi unik antara kapas berkualiti tinggi dan net berkuasa ganda menawarkan daya kekenyalan yang cemerlang.
Mencegah kelandutan lemak badan dengan meawarkan sokongan sempurna sambil membentuk potongan badan yang diingini.
Komposisi Bahan Yang Cemerlang & Asli
Fabrik polyurethane yang dilindungi dan ditenun dibawah yan kapas bertindak lembut atas
kulit tetapi tahan lasak.
Diperbuat daripada 100% komposis bahan semula jadi, bahan kapas yang ditenun
kemas membolehkan kulit bernafas dan cukup lembut untuk menyerap peluh.
Amat Selesa
Memberi anda rasa sungguh selesa dan seronok sehingga anda ingin memakainya
sepanjang hari


dah try....memang tak rasa cam pakai corset biasa yang menyeksakan.....amat selesa cam pakai baju dalam biasa jer....tapi mahal sesangat.....tengah ngumpul duit nak membelinya....
rinie
takder saper yang penah cuba ker produk nih.....???

jom laa share pengalaman korang...
lisa_marcela
I take 5 tablets of Elken Spirulina every morning...
It is for covering my nutrition...
I'll give thumbs up!


Yeah...a little bit expensive...but worth ur money...yet a natural way...
Been taking for a year...
Ahakss..
rinie
anda mempunyai masalah kekurangan kalsium. ??? bermasalah dalam masalah gusi/gigi berdarah, sakit kaki & lutut dll...

cuba ni....

WIN CALRICH keluaran ELKEN

diperbuat dr kalsium karbonat berion & mempunyai bioketersediaan yg sgt tinggi (97.4%). merupakan pembina tulang penting yg diperlukan org semua org sepanjang hayat.

menggalakkan densiti tulang yg lebih baik
membantu mengekalkan tulang & gigi yg sihat
stabilkan paras pH tubuh utk kesihatan yg optimum

Win Calrich sesuai sebagai suplemen makanan untuk orang dewasa dan wanita hamil.
sygmirza
dah jd member since 2 yrs ago,time preg anak ptama..spirulina mengurangn alahan mengandung dlm bln2 ptama,mberi tenaga,mmudahkan proses klahirn,mpcptn proses penyembuhn slpas bsalin,mjayan proses penyusuan and semua yang baik2 ttg kesihatan..harga mmg mhl ckit tp yep, berbaloi..tp utk kgunan sdiri ok, kalu nak buat pniagan (jualan langsung) mmg berat ckit kalu tak btl2 strike sbb produk mhl n 'must buy' 2 maintain.. TAPI...
sygmirza
skrg ada 1 lg produk tbaru, br sthn d psrn tp tlh byk mmchn rekod produk kshtn tmsk elken spirulina..pernah dgr ttg 'moringa'?
sygmirza
bkn stkt t'amat baik utk kshtn ttp jg mbuka peluang pniagaan yg crh..interested?..do e-mel o pm me..
rinie
up skit...

siri guasa...

Guasa, ialah terapi tradisional Cina yang bertindak selaras dengan prinsip acupressure dan pengurutan jari. Terapi ini menggunakan kuasa sentuhan melalui Papan Guasa di bahagian kulit yang bertindak pada darah, sistem saraf dan limfa untuk melancarkan peredaran darah dan sekaligus memperkuatkan badan. Pelengkap terapi ini ialah Losen Guasa atau Minyak Aro Guasa bagi meningkatkan kesihatan.

sesaper yang rasa lenguh lenguh badan boleh try urut guna guasa board nih..
sapa2 yg pernah kena urut papan guasa ni, mmg best......lps urut, kita leh tgk kesan pd tmpat urut. dari situ kita tahu penyakit seseorang...kalau terseliuh kaki, urut guna papan ni...ada cara dan teknik dan belajar dari buku.......


sesaper berminat untuk join boleh hubungi saya atau boleh dapatkan dengan harga dealer....

id no: 0006-80001118
rinie
Reaksi yang mungkin dialami….(nih saya ambik dalam buku maklumat elken spirulina)
Buku ini berharga rm6 …boleh didapati di mana – mana stokist yang berdekatan

Reaksi yang mungkin - Demam @ demam ringan
Sebab sebab yang mungkin
Spirulina kaya dengan protein dan nutrient –nutrient lain yang dapat meningkatkan ######bolisme badan sehingga membebaskan haba badan, dengan itu meningkatkan suhu badan

Reaksi yang mungkin - Demam, terangsang ,bertenaga, terjaga pada waktu malam
Sebab sebab yang mungkin
Membakar lemak berlebihan dalam badan kita lalu bertukar kepada haba adalah keadaan yang normal

Reaksi yang mungkin - Kumuhan hijau kehitam hitaman
Sebab sebab yang mungkin
Spirulina membantu untuk membuangkan sisa yang terkumpul dalam usus. Jika kumuhan masih berwarna hijau setelah suatu jangkamasa tertentu ianya adalah disebabkan oleh pigmen hijau spirulina

Reaksi yang mungkin - Berkentut, sakit dada
Sebab sebab yang mungkin
System penghadaman yang tidak baik,sakit kembung

Reaksi yang mungkin - Rasa lebih sakit pada tempat sakit
Sebab sebab yang mungkin
Ulser gastric,reumatisme,asid urik berlebihan,migraine,neuralgia

Reaksi yang mungkin - Mengantuk,tangan dan kaki berasa letih
Sebab sebab yang mungkin
Keadaan badan yang berasid,fungsi hati tidak baik,terlalu letih atau pengambilan ubat yang berlebihan

Reaksi yang mungkin - Pening,tidak bertenaga, kelaparan
Sebab sebab yang mungkinJika diambil oleh orang yang mempunyai hipoglisemia dan anemia, paras gula darah mungkin turun untuk membakar minyak yang berlebihan
rinie
Reaksi yang mungkin - Meloya,cirit-birit,sembelit,sendawa
Sebab sebab yang mungkinKetidakhadaman,gastroptosis,radang hati,jus gastric berlebihan

Reaksi yang mungkin - Jerawat,gatal gatal,bintik bintik merah, berpeluh dan kencing berbau
Sebab sebab yang mungkin
Gejala detoksifikasi dalam badan,fungsi hati yang lemah dan alergi

Reaksi yang mungkin - Pertambahan berat badan
Sebab sebab yang mungkin
Bagi orang yang kurus, selepas pembakaran lemak, otot akan bertambah, manakala bagi orang yang gemuk, kandungan air dalam tubuh akan bertambah buat sementara waktu, disebabkan oleh fungsi ginjal yang lemah

Reaksi yang mungkin - Demam,sakit kerongkong
Sebab sebab yang mungkin
Seseorang itu kebetulan menghidap penyakit tersebut

Reaksi yang mungkin - Haid yang tidak tetap buat sementara waktu
Sebab sebab yang mungkin
Akibat penyelarasan masalah ketidakseimbangan hormone dalam badan

Reaksi yang mungkin - Hidung berair,asma,batuk,berludah
Sebab sebab yang mungkin
Fungsi fungsi peparu yang lemah

Reaksi yang mungkin - Edema ringan pada muka dan kaki
Sebab sebab yang mungkin
Edema ringan pada muka dan kaki

Reaksi yang mungkin - Pendarahan hidung yang ringan
Sebab sebab yang mungkin
Kekurangan darah(anemia)ialah suatu keadaan yang umum bagi wanita

Reaksi yang mungkin - Pendarahan semasa membuang air besar
Sebab sebab yang mungkin
Keadaan normal bagi penghidap buasir

Reaksi yang mungkin - Tiada reaksi
Sebab sebab yang mungkin
Keadaan badan yang sihat atau sudah sembuh daripada penyakit merupakan sesuatu yang amat menggembirakan

Reaksi yang mungkin dialami di atas mungkin akan berterusan selama 2-3 hari atau lebih lama,bergantung kepada keadaan badan individu..
rinie
up skit....

Hazmarini husin
id no: 0006-80001118


untuk sesaper yang berminat nak mencuba produk elken nih ....boleh dapatkan di stokist stokist yang berdekatan.......nih saya paste alamat stokist elken yang berkaitan...

area kl

18-3,jln14/48A, sentul raya boulevard,jln sentul
39-3, jln metro perdana barat 1, taman usahawan kepong utara.
71-2 jalan 2/27F,seksyen 5, pusat bandar wangsa maju,setapak
n09-1, jln raden anum, seri petaling
56-1, jln 8/38D, plaza sinar,taman sinar
no181-1, jln sarjana,taman connaught,cheras
105-A villa shoplex,pudu impian 3,jln pudu ulu,batu 31/2,cheras
no1,jln AU-1A/4B,tmn keramat permai

area johor

17A,jln ronggeng 11,taman skudai,jb
1-20,jln indah 2/1,tmn indah,jln hj abdullah, muar
20,jln rotan cucur,taman sri jaya, batu pahat
64A, jln kebudayaan18,tmn universiti,skudai,johor
4,jln segamat,tmn soon cheong,labis
23A,jln perdagangan damai,nusa damai,pasir gudang
no 1A,tmn setia,pekan nenas
no 17,tingkat 1,jln anggerik1,tmn kulai utama,kulai johor

area melaka

G/F, MT 1432, jalan besar, masjid tanah,78300 melaka tel :06-3851988
57,jln BBI 1, taman bukit beruang indah,75450 melaka
313,jalan ong kim wee,75300 melaka
coldsquad2
brapa rega utk spirulina tuh n then yg utk tmbh kalsium.
rinie
sesaper yang berminat boleh dapatkan di stokist stokist yang berdekatan dengan anda...@ boleh order ngan saya....ahakss

coldsquad2....

harga spirulina ( dealer price )
rm82- 250 biji
rm145-500 biji

win calrich
rm51-60 biji
rm135-180 biji
rinie
spirulina, suplemen untuk berpuasa - diambil dari majalah elken

Spirulina adalah suplemen yg mengandungi semua nutrien dlm rantai makanan yg berkhasiat utk badan. ia juga merupakan salah satu mknan semula jadi yg kaya dgn mineral, vitamin, asid amino, beta-karotena & klorofil.

"sbg sumber nutrien semasa berpuasa & berdiet, ia amat bagus sekali kerana ia membantu membersihkan saluran usus & juga mengendurkan otot licin dlm usus besar" - Dr. Christoper Hills, Ph.d., D.Sc.


memenuhi semua keperluan puasa anda

kanak-kanak
bg anak2 kecil anda baru sahaja belajar berpuasa, mereka mungkin memerlukan lebih tenaga. Spirulina mempunyai zat besi utk menolong membawa oksigen di dlm darah ke seluruh badan bg mencegah kekurangan stamina. Spirulina juga kaya dgn vitamin & mineral utk menguatkan badan sepanjang bulan puasa.

remaja
remaja yg bersekolah boleh mendpt manfaat Spirulina dgn sepenuhnya, terutamanya jika mereka aktif. ini kerana Spirulina mempunyai pelbagai jenis asid amino, vitamin & mineral utk membantu meningkatkan tahap tenaga & kecerdasan minda setiap masa, terutamanya apabila menjlnkan aktiviti sukan / ketika menhadapi peperiksaan.

buruh
bekerja di bwh matahari terik pd bln ini boleh membuatkan anda lemah & letih. disbbkan anda memerlukan tenaga yg byk utk menjlnkan tugas harian, ambillah Spirulina, yg tinggi kepekatan asid aminonya boleh membantu meningkatkan keberkesanan fungsi otot.

pekerja pejabat
kepekatan asid amino, vitamin & mineral yg tinggi dlm Spirulina membantu sel-sel otak berfungsi dgn lebih baik di samping mengurangkan rasa penat. Spirulina juga kaya dgn fenilalanina, sejenis asid amino yg menghalang otak drpd mengesan kelaparan & sekaligus mengurangkan keinginann utk mkn semasa puasa. disbbkan tekanan bole membawa kpd penghasilan radikal bebas berlebihan yg menybbkan penyakit, antioksidan, terutamanya beta-karotena & super-oxide dismustase (SOD) do dlm Spirulina bole menolong meneutralkan radikal bebas ini.

wanita
dgn zat besi yg tinggi bioketersediaannya, Spirulina mempunyai kesan yg baik kpd pesakit anemia & mereka yg terasa amat letih apabila berpuasa. selain itu, mereka yg mementingkan kecantikan akan berasa gembira mengetahui yg kepekatan vitamin, mineral & asid amino yg tinggi dpt membantu mengembalikan keserian, kelembutan & kekenyalan kulit.
Contohnya:
vitamin A & vitamin E - membantu mengekalkan kelembapan kulit
vitamin B2, vitamin E, Asid Nukleik, Super-Oxide Dismustase (SOD) & Asid Gama-Limolenik (GLA) - membantu mengurangkan pembentukan kedutan
vitamin C & zat besi - menggalakkan keserian kulit
vitamin C - mempunyai kesan pemutihan
Kuprum, Sulfur, Lisina & Treonina - membantu dlm pembentukan kolagen utk kulit yg kenyal & tegang

penggemar daging
semasa berbuka puasa, pengambilan daging, nasi, mi, mknan laut & sbgnya akan menaikkan tahap asid dlm badan; ini memaksa hati, ginjal & panreas bekerja dgn lebih keras lg. kandungan tinggi klorofil Spirulina dgn kealkalian 100% dpt meneutralkan keasidan & menghapuskan toksin berlebihan akibat terlebih mkn.

warga tua
dgn peningkatan usia, berpuasa telah menjadi satu kebiasaan, namun adan mungkin tidak memperoleh nutrien penting yg diperlukan disbbkan kesihatan penghadaman yg lemah, penyakit & pengambilan ubat-ubatan. anda boleh mendpt faedah drpd Spirulina kerana ia kaya dgn beta-karotena, vitamin & mineral yg dpt membantu meningkatkan sistem imun anda.

bersahur & berbuka puasa dgn Elken Spirulina - di samping membersihkan kerohanian diri semasa bln puasa ini, anda juga bole membersihkan jasmani anda. ia memberikan anda 46 jenis nutrien perlu bg membantu menguatkan kesihatan dan pemulihan dlman badan.
rinie
pek peningkat keimunan kuasa 3 (dipetik dari majalah club elken)

KOLOSTRUM WIN IG6 + WIN ESTER-C250 + WIN AEROBIC OXYGEN

anak anak sering demam, selsema dan batuk ??
tekak anda sering terasa kering,dan anda mudah dijangkiti sebaik sahaja rakan sekerja menghidapi selsema @ demam ??
warga emas mengalami sakit kepala, batuk kering dan sakit oto ??

semua masalah ini adalah berkait rapat dengan fungsi imun yang lemah

KOLOSTRUM WIN IG6
kolostrum melawan organisma penyebab penyakit seperti bacteria.virus,yis dan parasit tanpa sebarang kesan sampingan.

mengapa anda perlu memilih IG6
- kepekatan imunoglobulin yang tinggi sehingga 30% (kolostrum lembu yang dikumpul dalam tempoh 6 jam pertama selepas kelahiran)
mengandugi lebih daripada 37 faktor imun
-agen pelindung
agen penyebaran
-mengandungi lebih dari 8 faktor pertumbuhan

berminat boleh dapatkan di stokist- stokist berhampiran anda

Hazmarini husin
id no: 0006-80001118
nania88
dgr cte org la tol ke mkn spirulina nie leh lcinkan kulit...
nania88
bkn pe tgk mmbr yg mkn spirulina nie mka lgsg x de jrwt..dulu de...
syima
ha..
ni giat cerita spirulina, mesti semalam pergi meeting elken nih .. topik wong chew wah..
syima
QUOTE(rinie @ Aug 8 2006, 01:09 PM) *
saya dah cuba spirulina....memang bagus.....takder rasa penat n mengantuk...malah nak membuang pun senang.....
mmm.....memang ler mahal tapi cam berbaloi jer...
produk lain cam ld venus nih lum try agii coz masih agii menyusu badan....
mmm....sesaper yang berminat nak try leh gak contact saya / sms saya.....012-5146595
ataupun boleh gak pm saya...
cam cam produk kesihatan yang anda boleh cuba...


pembetulan.. ldvenus boleh amik masa menyusu..
kecuali ld esteem...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.