Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kelab Basikal
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kelab Kenderaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
J o e
QUOTE(Osheen2x @ Dec 23 2006, 03:19 PM)
best la kelab nih..
tgk tajuk tadi mcm.....tak best....ingat wat lawak tadi blum.gif

JOM KITA RACE NAIK BESKAL
JoYaHsPoRt
QUOTE(J o e @ Jan 9 2007, 09:41 AM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 4 2007, 11:17 AM)
QUOTE(J o e @ Dec 30 2006, 12:42 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Dec 29 2006, 03:32 PM)
as'kum..

buat kengkawans di topik kelab beskal..

yah mgkin pas2 ni akan jarang b'posting..start next year klau ada nmpk tu..ada la..klau x nmpk2 juga berkurun2 lamanye tuu..b'mkna x de mknanya..dah xde la tu kat mesra. yah kasi inform awal2..nnti x sempt kasitau kengkwns/yg mengenali/yg baru kenali yah t'tanya2. yah mengucapkan ribuan terima kasih yg x t'hingga dan meminta maaf atas segala salah & silap yah selama tumpang b'posting di topik kelab beskal ini t'utama kpd tuan p'buka topik kelab beskal encik Joe yg baik dan peramah orgnye, abg MTB dan semua rakan2 yg lain..kira kosong2 la yerr..

yah m'ucapkan slmt tahun baru 2007. semoga segala hajat, azam dan cita2 dpt direalisasikan mjd suatu realiti yg abadi..selamat maju jaya..  biggrin.gif  wink.gif

NAK GI MANA NI...NAK JELAJAH MALAYSIA NAIK BESKAL KER

bz maa..ada masa kasi try la cilok sini masuk.. biggrin.gif

fuhh..2 hari je lg..p'lumbaan beskal le tour the jelajah malaysia.. rolleyes.gif

NAK MASUK TAPI TAK DE SPONSOR LA....KO TAK TERINGIN NAK MASUK KER

sama le klau ada yg sponsored dan berikan latihan pro-isentif nak gak.. biggrin.gif tongue.gif
JoYaHsPoRt
BASIKAL

Basikal ialah sejenis kenderaan berkuasa manusia yang mempunyai dua roda yang dipasang ke rangka. Diperkenalkan buat pertama kali di Eropah pada abad ke-19, basikal telah berkembang dengan begitu pantas menjadi reka bentuk biasa pada hari ini. Berjumlah melebihi 1,000,000,000 [1] di seluruh dunia pada hari ini, basikal memberikan satu cara pengangkutan yang utama di banyak kawasan serta sebagai bentuk pengangkutan rekreasi yang popular di kawasan yang lain.

Basikal ialah salah satu daripada rekaan manusia yang ketara. Bentuk dan tatarajah asas bagi rangka, roda, pengayuh, tempat duduk, dan hendal tidak banyak bertukar sejak model pemacu rantai pertama diperkembangkan di sekitar 1885 [2], walaupun banyak perbaikan perincian yang penting telah dibuat, khususnya kebelakangan ini, dengan menggunakan bahan-bahan moden dan reka bentuk terbantu komputer (CAD).

Basikal telah memberikan kesan yang penting terhadap sejarah dalam alam budaya dan perindustrian. Pada tahun-tahun yang awal, pembinaan basikal mempergunakan teknologi yang sedia ada; pada masa kebelakangan ini, teknologi basikal sebaliknya telah menyumbang kepada bidang-bidang yang lebih baru.

Kegunaan

Aspek basikal yang luar biasa ialah penerimagunaan yang meluas dalam banyak bidang kegiatan manusia yang berlainan, umpamanya sebagai:

mainan kanak-kanak
rekreasi dan kesihatan dewasa
pengangkutan harian
sukan lumba basikal
pelancongan basikal
bahan asas untuk gimnasium statik atau versi perkakas kesihatan rumah.

Selain daripada rekreasi dan pengangkutan, basikal telah disesuaikan untuk digunakan dalam banyak pekerjaan, termasuk tentera, polis tempatan, perkhidmatan kiriman cepat dan sukan. Tema yang berulang-ulang dalam menunggang basikal ialah perasaan cemas antara penunggang basikal dan pemandu kereta, dengan setiap kumpulan menuntut bahagian yang adil untuk jalan raya dunia.
JoYaHsPoRt
Pegi sekolah naik basikal
Budak sekolah pegi ke sabah
Pegi ke sabah naik basikal?
Adakah munasabah? laugh.gif tongue.gif
AbuHurairah
pergi ke kedai membeli jubah,
jubah dibeli di kedai wak hartono,
memang munasabah kalau nak bawa basikal ke sabah,
caranya, bawa je basikal tu naik mas cargo... biggrin.gif
J o e
ALAMAK PANTUN LA PLAK confused.gif
J o e
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 9 2007, 06:54 PM)
QUOTE(J o e @ Jan 9 2007, 09:41 AM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 4 2007, 11:17 AM)
QUOTE(J o e @ Dec 30 2006, 12:42 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Dec 29 2006, 03:32 PM)
as'kum..

buat kengkawans di topik kelab beskal..

yah mgkin pas2 ni akan jarang b'posting..start next year klau ada nmpk tu..ada la..klau x nmpk2 juga berkurun2 lamanye tuu..b'mkna x de mknanya..dah xde la tu kat mesra. yah kasi inform awal2..nnti x sempt kasitau kengkwns/yg mengenali/yg baru kenali yah t'tanya2. yah mengucapkan ribuan terima kasih yg x t'hingga dan meminta maaf atas segala salah & silap yah selama tumpang b'posting di topik kelab beskal ini t'utama kpd tuan p'buka topik kelab beskal encik Joe yg baik dan peramah orgnye, abg MTB dan semua rakan2 yg lain..kira kosong2 la yerr..

yah m'ucapkan slmt tahun baru 2007. semoga segala hajat, azam dan cita2 dpt direalisasikan mjd suatu realiti yg abadi..selamat maju jaya..  biggrin.gif  wink.gif

NAK GI MANA NI...NAK JELAJAH MALAYSIA NAIK BESKAL KER

bz maa..ada masa kasi try la cilok sini masuk.. biggrin.gif

fuhh..2 hari je lg..p'lumbaan beskal le tour the jelajah malaysia.. rolleyes.gif

NAK MASUK TAPI TAK DE SPONSOR LA....KO TAK TERINGIN NAK MASUK KER

sama le klau ada yg sponsored dan berikan latihan pro-isentif nak gak.. biggrin.gif blum.gif

JELAJAH MALAYSIA ADA IKUT JOHOR TAK unsure.gif
JoYaHsPoRt
jubah abu hurairah berwarna saga
kopiahnya sedondon di pakai semasa menjaja
a'ahh iye x iye juga..selain mas cargo klau dgn kapal atau feri pon boleyy juga..
tp bukan ke ada teknologi yg lebih cggih lg..buka lipat beskal terus masuk dlm beg sahaja.. biggrin.gif blum.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(J o e @ Jan 10 2007, 01:41 PM)
ALAMAK PANTUN LA PLAK confused.gif

pantun beskal.. laugh.gif blum.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(J o e @ Jan 10 2007, 01:45 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 9 2007, 06:54 PM)
QUOTE(J o e @ Jan 9 2007, 09:41 AM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 4 2007, 11:17 AM)
QUOTE(J o e @ Dec 30 2006, 12:42 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Dec 29 2006, 03:32 PM)
as'kum..

buat kengkawans di topik kelab beskal..

yah mgkin pas2 ni akan jarang b'posting..start next year klau ada nmpk tu..ada la..klau x nmpk2 juga berkurun2 lamanye tuu..b'mkna x de mknanya..dah xde la tu kat mesra. yah kasi inform awal2..nnti x sempt kasitau kengkwns/yg mengenali/yg baru kenali yah t'tanya2. yah mengucapkan ribuan terima kasih yg x t'hingga dan meminta maaf atas segala salah & silap yah selama tumpang b'posting di topik kelab beskal ini t'utama kpd tuan p'buka topik kelab beskal encik Joe yg baik dan peramah orgnye, abg MTB dan semua rakan2 yg lain..kira kosong2 la yerr..

yah m'ucapkan slmt tahun baru 2007. semoga segala hajat, azam dan cita2 dpt direalisasikan mjd suatu realiti yg abadi..selamat maju jaya..  biggrin.gif  wink.gif

NAK GI MANA NI...NAK JELAJAH MALAYSIA NAIK BESKAL KER

bz maa..ada masa kasi try la cilok sini masuk.. biggrin.gif

fuhh..2 hari je lg..p'lumbaan beskal le tour the jelajah malaysia.. rolleyes.gif

NAK MASUK TAPI TAK DE SPONSOR LA....KO TAK TERINGIN NAK MASUK KER

sama le klau ada yg sponsored dan berikan latihan pro-isentif nak gak.. biggrin.gif tongue.gif

JELAJAH MALAYSIA ADA IKUT JOHOR TAK unsure.gif

da nama maskot dia pon jelajah malaysia..ada laa.. tongue.gif
AbuHurairah
wub.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 10 2007, 11:20 PM)
wub.gif

tounge.gif
JoYaHsPoRt


PROJEK PELAJAR DIPLOMA MEKATRONIK BASIKAL ELEKTRIK
JoYaHsPoRt




JoYaHsPoRt


JoYaHsPoRt
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 10 2007, 11:20 PM)
wub.gif

abu hurairah mane gambo beskal hang kasi la tepek sini mau tengok.. biggrin.gif
JoYaHsPoRt
amacam bebudaks studnt mekatronik..fuhh..bangga bebs!!..malaysia boleh!!.. rolleyes.gif
AbuHurairah
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 12 2007, 12:09 PM)
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 10 2007, 11:20 PM)
wub.gif

abu hurairah mane gambo beskal hang kasi la tepek sini mau tengok.. biggrin.gif

kan sy dah bagitau, tak reti nk copy and paste... (buat masa ni) laugh.gif
J o e
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 10 2007, 02:05 PM)
JELAJAH MALAYSIA ADA IKUT JOHOR TAK unsure.gif

da nama maskot dia pon jelajah malaysia..ada laa.. blum.gif

JELAJAH MALAYSIA DAH ABIS...TAK LALU PUN JOHOR...MUNGKIN SEBAB BANJIR KOT biggrin.gif
J o e
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 12 2007, 11:02 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 12 2007, 12:09 PM)
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 10 2007, 11:20 PM)
wub.gif

abu hurairah mane gambo beskal hang kasi la tepek sini mau tengok.. biggrin.gif

kan sy dah bagitau, tak reti nk copy and paste... (buat masa ni) laugh.gif

BESKAL KO JENAMA APA
AbuHurairah
yg sebenarnye..
sy takde beskal... motosikal ada la... wub.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 12 2007, 11:02 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 12 2007, 12:09 PM)
QUOTE(AbuHurairah @ Jan 10 2007, 11:20 PM)
wub.gif

abu hurairah mane gambo beskal hang kasi la tepek sini mau tengok.. biggrin.gif

kan sy dah bagitau, tak reti nk copy and paste... (buat masa ni) lol.gif

kasi blaja aarr.. blum.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(J o e @ Jan 13 2007, 01:37 PM)
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 10 2007, 02:05 PM)
JELAJAH MALAYSIA ADA IKUT JOHOR TAK unsure.gif

da nama maskot dia pon jelajah malaysia..ada laa.. tongue.gif

JELAJAH MALAYSIA DAH ABIS...TAK LALU PUN JOHOR...MUNGKIN SEBAB BANJIR KOT biggrin.gif

taUU x pe.. tongue.gif
JoYaHsPoRt
joe kasi la tepek gambo beskal hang sini..ensem ke x lg? biggrin.gif blum.gif
buzen5
boleh tak budak umur 22 tahun naik basikal BMX???? dry.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(buzen5 @ Jan 16 2007, 07:37 AM)
boleh tak budak umur 22 tahun naik basikal BMX???? dry.gif

boleh jugeee... kalo nak kasi modifait ini mcm lg (1000x) lg laa..poonn booleeeyyy... laugh.gif


buzen5
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 17 2007, 06:45 PM)
QUOTE(buzen5 @ Jan 16 2007, 07:37 AM)
boleh tak budak umur 22 tahun naik basikal BMX???? dry.gif

boleh jugeee... kalo nak kasi modifait ini mcm lg (1000x) lg laa..poonn booleeeyyy... laugh.gif



kadang2 tak sedar rupanya dah tua pun aku ni ohmy.gif
J o e
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 15 2007, 08:05 AM) *
joe kasi la tepek gambo beskal hang sini..ensem ke x lg? biggrin.gif blum.gif


BESKAL AKU TIP TOP CONDITION LAGI...CUMA DAH LAMA SNGAT TAK BAWAK BESKAL...BULAN DEPAN NAK START BALIK NAIK BESKAL TIAP2 PETANG... yahoo.gif
J o e
QUOTE(buzen5 @ Jan 16 2007, 07:37 AM) *
boleh tak budak umur 22 tahun naik basikal BMX???? dry.gif


BOLEH...TAK DE MASALAH... blues.gif
JoYaHsPoRt
as'kum..

lame x ke sini..windus lakkss... rolleyes.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(buzen5 @ Jan 19 2007, 10:54 AM) *
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 17 2007, 06:45 PM)
QUOTE(buzen5 @ Jan 16 2007, 07:37 AM)
boleh tak budak umur 22 tahun naik basikal BMX???? dry.gif

boleh jugeee... kalo nak kasi modifait ini mcm lg (1000x) lg laa..poonn booleeeyyy... laugh.gif



kadang2 tak sedar rupanya dah tua pun aku ni ohmy.gif




berbasikal x kira tua/muda..janji minat dan b'sukan adalah baik utk kesihatan.. smile.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(J o e @ Feb 21 2007, 10:40 AM) *
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 15 2007, 08:05 AM) *
joe kasi la tepek gambo beskal hang sini..ensem ke x lg? biggrin.gif blum.gif


BESKAL AKU TIP TOP CONDITION LAGI...CUMA DAH LAMA SNGAT TAK BAWAK BESKAL...BULAN DEPAN NAK START BALIK NAIK BESKAL TIAP2 PETANG... yahoo.gif




b'beskal pon ada cuti2 malaysia gak ke.. biggrin.gif

joe kasi la tampal gambo beskal hang kat sini..mau tgk laa..
JoYaHsPoRt


BMX and Mountain Bike World Champion Mike King takes over directon of USA Cycling's BMX progams with an eye on the 2008 Games in Beijing
JoYaHsPoRt
JoYaHsPoRt
JoYaHsPoRt
BMX

BMX (Bicycle Moto-cross(X)) is a form of cycling on specially designed bicycles which usually have 20-inch wheels (sometimes referred to as iron horses or steel ponies). The sport includes races on sandy and hilly tracks—BMX racing—as well as the performances of tricks on flat ground, wooden ramps, trails (jumps made of dirt) or obstacles found on the streets—BMX freestyle. Recently, the sport's international governing body—Union Cycliste Internationale (UCI)—began sponsoring the UCI BMX World Championships.





JoYaHsPoRt

JoYaHsPoRt
http://www.cbc.ca/kids/games/bmx
JoYaHsPoRt


While studying bike fit on hundreds of female cyclists, we learned that women exert approximately 25% more force on their lower backs than men when in the same riding position. This is due to the design of the female pelvic structure. Most women are uncomfortable while riding because they are too stretched out on the bike often leading to shoulder pain, lower back pain, and numb fingers.

WSD Difference

WSD bikes create a more natural riding position for women by balancing their weight more evenly between the hips and the hands. This is accomplished by bringing the handlebars closer to the seat/saddle. Ultimately this creates a slightly less aggressive riding position for comfort without sacrificing the power efficiency.

Additionally, achieving the right balance between the hands and hips gives female cyclists more control when cornering and handling.

JoYaHsPoRt


News, product picks and special features for women riders.



News & Tips

Trek Women’s Specific Design Highlights For 2006

For 2006 Trek is offering its biggest selection of WSD bikes and accessories. From high performance road bikes to entry level mountain bikes, fitness bikes and triathlete bikes, Trek has every category covered for women cyclists. Here are just a few highlights:

WOMEN’S SPECIFIC BIKES

The Problem: It hurts to ride!
Women often feel uncomfortable because they're too stretched out on their bikes and put too much pressure on their hands. This leads to shoulder pain, lower back pain, and numb fingers.

Solution: A bike designed specifically to fit a woman.
Trek offers four different types of WSD bikes – road, hybrid, mountain and triathlon – that are designed to fit women better. Trek WSD bikes create a more natural – and more comfortable -- position for women by balancing the rider’s weight more evenly between the hips and the hands. This is done by building a bike frame that is designed around a woman’s body.



New 7.6 FX WSD



JoYaHsPoRt


JoYaHsPoRt

JoYaHsPoRt


New carbon monocoque design > Carbon nano technology > Fully integrated headset system > Oversized BB for higher rigidity > Super light weight > Fast and excellent in reaction > Used and tested by professional riders

928 Carbon SL/Record
You’d expect a top-of-the-line bike to take care of the smallest details, but the 928 Carbon SL pushes the concept to unprecedented territory. Its superlight carbon monocoque frame applies nanotechnology to tune the carbon material at micro dimensions, delivering a ride that transcends performance boundaries. You’ll experience race-ready solidity like never before and luxuriate in the 928 Carbon SL’s instant responsiveness and vibration absorption--all at a frame weight of 900 grams. The high-speed connection extends to the carbon fork and integrated headset and to the Campagnolo Record components. The 928 Carbon SL is a masterpiece of technological innovation that could only come from the Bianchi Reparto Corse.



Also available as frameset

DucatiCorse
Hors Categorie (HOC)
928 Carbon SL/Record
928 Carbon SL/Dura Ace
928 Carbon SL/SRAM Force
FG Lite Carbon/Record
Born for Performance (B4P)
Road Steel
Coast to Coast (C2C)
Women's Road
Track
Cross
Mountain
Cross-Terrain





JoYaHsPoRt
TRAIL BIKES or LIGHT-DUTY MOUNTAIN BIKES: Most have 26” wheels, 21 - 24 gears (20” and 24” wheels for kids)

Similar looks and features as mountain bikes, but usually not as light, rugged, nor expensive as real mountain bikes.
(The differences between trail bikes and real mountain bikes are like the differences between Suzuki Sidekick cars and REAL Jeeps! Though styled alike, they’re not equally rugged and tough!)

Fine for trail and road use, won’t take the “abuse” mountain bikes can.

Ideal for “careless” riders, college students, commuters, recreational, family riding.


What Is Frame Size and How Do I Choose It?

“FITTING” YOU CORRECTLY TO A BICYCLE INVOLVES:

COMPARING YOUR HEIGHT, LEG, TORSO, AND ARM LENGTH, WEIGHT, TORSO WIDTH, AND HAND SIZE TO THE BIKE’S TYPE, SIZE, GEOMETRY, HANDLEBAR-STYLE, SEATING POSITION, AND ITS VARIOUS DIMENSIONAL PARTS…TO DETERMINE WHAT’S SAFE AND COMFORTABLE FOR YOU! Phew!!!

NOTE: BIKE SHOP BICYCLE SIZES VARY BOTH IN WHEEL DIAMETER AND IN THE FRAME SIZE (the geometry and dimensions of the painted part of the bicycle).

“TOY STORE” BICYCLES VARY ONLY BY WHEEL DIAMETER, AND ARE NOT MANUFACTURED NOR SOLD IN DIFFERENT FRAME SIZES. (That’s like a shoe company only making size 6 shoes and expecting them to fit everybody’s feet!)

WHAT FOLLOWS ARE GENERAL GUIDELINES REGARDING FIT, SIZING, AND FRAME STYLES. DUE TO THE MANY IMPORTANT, INTER-RELATED SAFETY AND COMFORT FACTORS, IT’S BEST TO RELY ON TRAINED, PROFESSIONAL BIKE SHOP ADVICE FOR YOUR BEST BICYCLE FIT.


REMEMBER: YOU ONLY GET A CHOICE OF BIKE SIZES IN A BIKE SHOP!


FRAME STYLE: MAN’S VS. WOMAN’S

Many think the triangular, traditional, “man’s” bicycle frame style is stronger than a drop-tube, step-through, or lower-crossbar “woman’s” frame. For all practical purposes, it isn’t!

Triangular frames ARE more rigid and flex less than a woman’s frame. An efficient bicycle frame design flexes less, and converts more of the pedaling action into forward motion. (This is why bike racers don’t ride woman’s frame style bikes.)

Buy a woman’s frame style bicycle if that’s what you would be more comfortable on and more likely to ride.

Often, the seat-to-the-handlebars “reach” distance is shorter on a woman’s frame bike to accommodate the shorter torso size of most women.

HOWEVER: Woman’s frame sizes are limited in the number of models they come in, and how long-legged a woman they’ll fit. Some taller women DO NOT FIT even the largest woman’s bicycle frame sizes!

HOWEVER #2 (GOOD NEWS!): Man’s frame sizes are made small enough for almost any leg length person to comfortably straddle the cross bar.

Bike shops have lots of ways to adjust and alter bikes for tall women who only fit a man’s frame, but are uncomfortable with the longer “reach” to the handlebars.




JoYaHsPoRt
JoYaHsPoRt
Electric Bike



Model No.: TDN23-7Z
Product Origin: China
Brand Name: Rununion Motivity

Detailed Product Description
Specifications:
1) Rated load: 75kg
2) Max. speed: 24km/h
3) Motor: geared brushless motor
4) Wheel diameter: 20" or 16''
5) Weight: 22.3kg
6) Full charge endurance: over 26km
7) Battery: 24V / 10Ah (lithium battery)
dirol.gif Power: 180W
9) Input voltage of charger: 110 - 240V
10) Aluminum alloy frame



Model No.: TDF30Z
Product Origin: China

Detailed Product Description
Specifications:
1) Motor: geared brushless motor
2) Wheel diameter: 26"
3) Weight: 26kg
4) Rated load: 100kg
5) Max. speed: 24km/h
6) Full charge endurance: over 40km
7) Battery: 36V x 10Ah (lithium battery)
dirol.gif Power: 250W
9) Charger input voltage: 110V - 240V
10) Recharging time: 6 - 8h
11) With internal 3 speeds



Model No.: TDN23-4Z
Product Origin: China
Brand Name: Rununion Motivity

Detailed Product Description
Specifications:
1) Motor: brush or brushless motor
2) Wheel diameter: 20"
3) Weight: 37kg
4) Rated load: 100kg
5) Max. speed: 24km/h
6) Full charge endurance: over 40km
7) Battery: 3 x 12V/12Ah (La)
dirol.gif Power: 200W/250W
9) Input voltage of charger: 110V-240V
10) Pedal assist (manpower vs motor power: 1:2 or 1:1)



J o e
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Feb 22 2007, 11:13 AM) *
QUOTE(J o e @ Feb 21 2007, 10:40 AM) *
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 15 2007, 08:05 AM) *
joe kasi la tepek gambo beskal hang sini..ensem ke x lg? biggrin.gif blum.gif


BESKAL AKU TIP TOP CONDITION LAGI...CUMA DAH LAMA SNGAT TAK BAWAK BESKAL...BULAN DEPAN NAK START BALIK NAIK BESKAL TIAP2 PETANG... yahoo.gif




b'beskal pon ada cuti2 malaysia gak ke.. biggrin.gif

joe kasi la tampal gambo beskal hang kat sini..mau tgk laa..



CAM MANA MAU TAMPAL...CAMERA TAK DE... unsure.gif
J o e
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Feb 22 2007, 11:13 AM) *
QUOTE(J o e @ Feb 21 2007, 10:40 AM) *
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 15 2007, 08:05 AM) *
joe kasi la tepek gambo beskal hang sini..ensem ke x lg? biggrin.gif blum.gif


BESKAL AKU TIP TOP CONDITION LAGI...CUMA DAH LAMA SNGAT TAK BAWAK BESKAL...BULAN DEPAN NAK START BALIK NAIK BESKAL TIAP2 PETANG... yahoo.gif




b'beskal pon ada cuti2 malaysia gak ke.. biggrin.gif

joe kasi la tampal gambo beskal hang kat sini..mau tgk laa..


KO DAH BELI BESKAL BLOM ?
JoYaHsPoRt
http://www.maggi.com.my/salutesContest/main.htm


iklan maa.. rolleyes.gif
JoYaHsPoRt
QUOTE(J o e @ Feb 27 2007, 08:11 AM) *
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Feb 22 2007, 11:13 AM) *
QUOTE(J o e @ Feb 21 2007, 10:40 AM) *
QUOTE(JoYaHsPoRt @ Jan 15 2007, 08:05 AM) *
joe kasi la tepek gambo beskal hang sini..ensem ke x lg? biggrin.gif blum.gif


BESKAL AKU TIP TOP CONDITION LAGI...CUMA DAH LAMA SNGAT TAK BAWAK BESKAL...BULAN DEPAN NAK START BALIK NAIK BESKAL TIAP2 PETANG... yahoo.gif




b'beskal pon ada cuti2 malaysia gak ke.. biggrin.gif

joe kasi la tampal gambo beskal hang kat sini..mau tgk laa..



CAM MANA MAU TAMPAL...CAMERA TAK DE... unsure.gif



leerrrr.. rolleyes.gif



kasi pinjam maa.. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.