Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hilangkan Parut
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2
aWeKPeNaNG80
asalamualaikom......

kami nak minta petua hilangkan parut di kaki nih....
dulu kaki kami kena ruam2....so...kami x tahan gatal sangat, so kami garu la...
alih2....jadi bertompok2 merah...terus jadik paruttt.......
sampai skang ni kaki kami dah buruk......

uwwwaa......tolongla....
kawan kami ada cakap, sapu je ubat kurap...
hilang semua parut...

selain petua nih....x dek ka cara lain nak hilangkan parut di kaki aa......
banyak betul2 patches kaler hitam.......


unsure.gif huh.gif unsure.gif
loNeLytoOnEs
cuba sapu vitamin e. krim ataupun minyak dia. dulu kite salu beli vit. e yg softgel tu.dlm dia ada minyak.cucuk ngn jarum bg blobang sket.then picit kasi kluar minyak dia.sapu la. n mkn skali.kena rajin la. salu kite mkn yg 400i.u punye

self testimoni wink.gif :
dulu masa skolah kite kena chicken pox.masa awl form 5.ada la parut kt muka 2-3 biji.pastu dh dekat nk abis form 5 dah ada kwn suggestkan pakai cream vit e ni.nama dia apa lupa.tp bekas dia bulat kaler coklat.salu la pakai.lama2 parut jd makin kecik.parut chick.pox kan mcm blubang sket.skg ada lg tp x nmpk sgt la.

ok sekian saje
akak^cine
blink.gif
dideal
amalkan supllemen lesithin e (LE) dan bio C plus
aliyna
Parut?

Luaran, sapu vitamin E, sental ngan limau nipis...

dalaman.. makan le supplement...
macam2 ada...

sekarang liyna makan nuage

Klik sini untuk tawaran terbaru kami!
Hana_Amirra
hana tahu..
ade 1 produk yg sangat sangat bagus..
produk tu bernama La Mear... (err..dah lupa ejaannye)..product dr US.. angkasawan pakai product nie..hana baca kat majalah mana tah..pastu..ade seseorg.. establishkan product nie tuk org awam pulak guna..

product nie kat kat midvalley dan one utama..

tapi rega..mmg mahal..dlm bekas kecil ..berharga..rm360..

hana tak penah pakai.. hana tahu bagus pun..dr article˛ majalah omputih.. hana dah lupa la..sbb dah lama baca.. masa tu product tu belum masuk pasaran msia lagi..
Honey^Dew
QUOTE(loNeLytoOnEs @ Aug 13 2005, 04:35 AM)
cuba sapu vitamin e. krim ataupun minyak dia. dulu kite salu beli vit. e yg softgel tu.dlm dia ada minyak.cucuk ngn jarum bg blobang sket.then picit kasi kluar minyak dia.sapu la. n mkn skali.kena rajin la. salu kite mkn yg 400i.u punye

self testimoni wink.gif :
dulu masa skolah kite kena chicken pox.masa awl form 5.ada la parut kt muka 2-3 biji.pastu dh dekat nk abis form 5 dah ada kwn suggestkan pakai cream vit e ni.nama dia apa lupa.tp bekas dia bulat kaler coklat.salu la pakai.lama2 parut jd makin kecik.parut chick.pox kan mcm blubang sket.skg ada lg tp x nmpk sgt la.

ok sekian saje

bekas bulat coklat yg mcm lonely ckp tu namanya Organic Aid. mmg marvelous product tu, sepupu honey melecur muka tersimbah minyak panas pakai benda tu terus hilang parut, tgk muka die mmg x sangka dulu sampai jd wanita bertudung hitam kejap la sbb kena minyak tu biggrin.gif langsung xde kesan parut. honey pun rajin gak pakai bila ade parut2 kecil bekas gigitan nyamuk atau pimple. price die pun munasabah, try la wink.gif
mizzdodolz
QUOTE(Honey^Dew @ Aug 19 2005, 03:53 PM)
QUOTE(loNeLytoOnEs @ Aug 13 2005, 04:35 AM)
cuba sapu vitamin e. krim ataupun minyak dia. dulu kite salu beli vit. e yg softgel tu.dlm dia ada minyak.cucuk ngn jarum bg blobang sket.then picit kasi kluar minyak dia.sapu la. n mkn skali.kena rajin la. salu kite mkn yg 400i.u punye

self testimoni  wink.gif :
dulu masa skolah kite kena chicken pox.masa awl form 5.ada la parut kt muka 2-3 biji.pastu dh dekat nk abis form 5 dah ada kwn suggestkan pakai cream vit e ni.nama dia apa lupa.tp bekas dia bulat kaler coklat.salu la pakai.lama2 parut jd makin kecik.parut chick.pox kan mcm blubang sket.skg ada lg tp x nmpk sgt la.

ok sekian saje

bekas bulat coklat yg mcm lonely ckp tu namanya Organic Aid. mmg marvelous product tu, sepupu honey melecur muka tersimbah minyak panas pakai benda tu terus hilang parut, tgk muka die mmg x sangka dulu sampai jd wanita bertudung hitam kejap la sbb kena minyak tu biggrin.gif langsung xde kesan parut. honey pun rajin gak pakai bila ade parut2 kecil bekas gigitan nyamuk atau pimple. price die pun munasabah, try la wink.gif

lamer tak nk ilang parut tu? blink.gif
Honey^Dew
QUOTE(mizzdodolz @ Aug 19 2005, 06:51 PM)
QUOTE(Honey^Dew @ Aug 19 2005, 03:53 PM)
QUOTE(loNeLytoOnEs @ Aug 13 2005, 04:35 AM)
cuba sapu vitamin e. krim ataupun minyak dia. dulu kite salu beli vit. e yg softgel tu.dlm dia ada minyak.cucuk ngn jarum bg blobang sket.then picit kasi kluar minyak dia.sapu la. n mkn skali.kena rajin la. salu kite mkn yg 400i.u punye

self testimoni   wink.gif :
dulu masa skolah kite kena chicken pox.masa awl form 5.ada la parut kt muka 2-3 biji.pastu dh dekat nk abis form 5 dah ada kwn suggestkan pakai cream vit e ni.nama dia apa lupa.tp bekas dia bulat kaler coklat.salu la pakai.lama2 parut jd makin kecik.parut chick.pox kan mcm blubang sket.skg ada lg tp x nmpk sgt la.

ok sekian saje

bekas bulat coklat yg mcm lonely ckp tu namanya Organic Aid. mmg marvelous product tu, sepupu honey melecur muka tersimbah minyak panas pakai benda tu terus hilang parut, tgk muka die mmg x sangka dulu sampai jd wanita bertudung hitam kejap la sbb kena minyak tu biggrin.gif langsung xde kesan parut. honey pun rajin gak pakai bila ade parut2 kecil bekas gigitan nyamuk atau pimple. price die pun munasabah, try la wink.gif

lamer tak nk ilang parut tu? blink.gif

bergantung pd keadaan parut gak, klu rajin amalkan insyaAllah berkesan, murah je pun mizz, klu bekas kecik dlm rm9.90 je, tu pun thn lama sbb kita sapu sket je cream tu sbb die jenis creamy sket, try la cari kat farmasi bdekatan wink.gif
mizzdodolz
kalo yg organic aid tu tau la..nk kena rajin sapu la ek? thx ye honey 4 da info... wink.gif
changjin
hehhehehe... dulu changjin pun ada parut gaks...chicken pox
tapi ada guna product cocoabutter... tak igtla brand apa...
mmg puas hati.... takde kesan dah skang nih...

rasanya kat farmasi byk kot.... murah lak tuh....
VARGTYRADAM666
NANTI...BILA DAH HILANG PARUTAN NUH...JANGAN NAK PAKAI MINI SKIRT PLAKS...TAYANG BETIS..PEHA...APA SEMUA NUH...BUATNYA..KENA KUDIS BUTA PLAKS...HAH... rolleyes.gif
mizzdodolz
QUOTE(changjin @ Aug 22 2005, 04:00 PM)
hehhehehe... dulu changjin pun ada parut gaks...chicken pox
tapi ada guna product cocoabutter... tak igtla brand apa...
mmg puas hati.... takde kesan dah skang nih...

rasanya kat farmasi byk kot.... murah lak tuh....

brand palmer kalo x silap dodol la...bau dia pergh...sedap tul...rasa cam nk msk mulut bkn nk sapu..heheh
biggrin.gif
soixante neuf
QUOTE(Hana_Amirra @ Aug 19 2005, 09:52 AM)
hana tahu..
ade 1 produk yg sangat sangat bagus..
produk tu bernama La Mear... (err..dah lupa ejaannye)..product dr US.. angkasawan pakai product nie..hana baca kat majalah mana tah..pastu..ade seseorg.. establishkan product nie tuk org awam pulak guna..

product nie kat kat midvalley dan one utama..

tapi rega..mmg mahal..dlm bekas kecil ..berharga..rm360..

hana tak penah pakai.. hana tahu bagus pun..dr article˛ majalah omputih.. hana dah lupa la..sbb dah lama baca.. masa tu product tu belum masuk pasaran msia lagi..

creme de la mer lah kak oii.. kat klcc-isetan ada..

mahal memang mahal.. berkesan ke tidak, wallahualam.. aku x pakai lagi coz muka aku orait lagik.. hehhehe
su'
cosmoderm.....
iznanaziz
QUOTE(loNeLytoOnEs @ Aug 13 2005, 04:35 AM)
cuba sapu vitamin e. krim ataupun minyak dia. dulu kite salu beli vit. e yg softgel tu.dlm dia ada minyak.cucuk ngn jarum bg blobang sket.then picit kasi kluar minyak dia.sapu la. n mkn skali.kena rajin la. salu kite mkn yg 400i.u punye

self testimoni wink.gif :
dulu masa skolah kite kena chicken pox.masa awl form 5.ada la parut kt muka 2-3 biji.pastu dh dekat nk abis form 5 dah ada kwn suggestkan pakai cream vit e ni.nama dia apa lupa.tp bekas dia bulat kaler coklat.salu la pakai.lama2 parut jd makin kecik.parut chick.pox kan mcm blubang sket.skg ada lg tp x nmpk sgt la.

ok sekian saje

cuba le ko carikan apa nama cream tu.
anak akak ni ha..pantang gigit nyamuk, kalau digaru, mula le jadi kudis.
ni dah mcm tangan dan kaki berlubang2. teruk sgt rupanya.
iznanaziz
QUOTE(Honey^Dew @ Aug 19 2005, 03:53 PM)
QUOTE(loNeLytoOnEs @ Aug 13 2005, 04:35 AM)
cuba sapu vitamin e. krim ataupun minyak dia. dulu kite salu beli vit. e yg softgel tu.dlm dia ada minyak.cucuk ngn jarum bg blobang sket.then picit kasi kluar minyak dia.sapu la. n mkn skali.kena rajin la. salu kite mkn yg 400i.u punye

self testimoni  wink.gif :
dulu masa skolah kite kena chicken pox.masa awl form 5.ada la parut kt muka 2-3 biji.pastu dh dekat nk abis form 5 dah ada kwn suggestkan pakai cream vit e ni.nama dia apa lupa.tp bekas dia bulat kaler coklat.salu la pakai.lama2 parut jd makin kecik.parut chick.pox kan mcm blubang sket.skg ada lg tp x nmpk sgt la.

ok sekian saje

bekas bulat coklat yg mcm lonely ckp tu namanya Organic Aid. mmg marvelous product tu, sepupu honey melecur muka tersimbah minyak panas pakai benda tu terus hilang parut, tgk muka die mmg x sangka dulu sampai jd wanita bertudung hitam kejap la sbb kena minyak tu biggrin.gif langsung xde kesan parut. honey pun rajin gak pakai bila ade parut2 kecil bekas gigitan nyamuk atau pimple. price die pun munasabah, try la wink.gif

kat farmasi ada jual tak? brapa harganya?
iznanaziz
kalau ada parut kesan kemalangan yang dah lama, parut tu timbul, boleh guna organic aid tak?
akak^cine
laugh.gif laugh.gif
aWeKPeNaNG80
hurm.....
lani tgh dok sapu Vitamin E Organic Aid.....
bekas warna coklat...beli kat Guardian Pharmacy...
harga pun murah, yg kecik RM11.90 saja...

skang ni x nampak hasil dia lagi...sebab baru pakai lam 3 minggu..
tapi mak kata nampak mcm warna parut dah lighten sket la...
tapi nampak lagi bekas nya...

tah la...sales gal tu cakap...paling minimum pun leh nampak hasil dlm 2 bulan...
rasanya mmg makan masa la nak ilangkan parut nih kan...

other than this...
tau x mcm mana lagi...
i mean...any scrub ka...apa ka...
nak kasi ilang cepat2 sket !!!!
QUEEN_ROSE
rolleyes.gif
kenmore
clapping.gif


nak tanya selama ni I cari
apa nama jenama untk ORGANIC ACID
yang Marvelous tu?
nak cuba
baru terkena minyak juga nih
nafisa81
parut kat perut masa ngandung ari tu...baru je nak ilang...tup tup...dah positive utk lagi sorang...gunala losyen mustajab pati halia..berkesan menghilang strech mark lepas bersalin..huhu
yasmeen94

kak, nk tnye skit.. sye br je bce topik ni smlm.. n lps sye taw psl organic aid ni sye trus g frmasi pstu bli bnde tu.. die bkas bulat wrne coklat yg tlis vitamin e moisturizing(ntah cmne eja dier) cream kn? die bleh spu kt stu bdn ke kt mke jer? biggrin.gif
PuteriKayangan
QUOTE(aWeKPeNaNG80 @ Jan 18 2006, 11:54 PM) *
<span style='color:red'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>hurm.....
lani tgh dok sapu Vitamin E Organic Aid.....
<span style='color:orange'>bekas warna coklat</span>...beli kat Guardian Pharmacy...
harga pun murah, yg kecik RM11.90 saja...

skang ni x nampak hasil dia lagi...sebab baru pakai lam 3 minggu..
tapi mak kata nampak mcm warna parut dah lighten sket la...
tapi nampak lagi bekas nya...

tah la...sales gal tu cakap...paling minimum pun leh nampak hasil dlm 2 bulan...
rasanya mmg makan masa la nak ilangkan parut nih kan...

other than this...
tau x mcm mana lagi...
i mean...any scrub ka...apa ka...
nak kasi ilang cepat2 sket !!!!
</span></span>




Mary kay Satin Hand @ Satin Smoothie Pampering set . dlm 1 set tu ada brg ni. 1)extra Night emolient(mengisi kelembapan dan melembutkan texture kulit), 2)Satin smoothie Scrub(menanggalkan sel2 mati dan dan menghaluskan kulit serta baik utk megurangkan kesan parut), 3) satin smoothie Cream( memelihara, memulihkan sel2 kulit sambil memberi penghidratan penuh).

Namanya mmg "satin hands", tp boleh juga digunakan utk kaki dan badan. scrubnya sgt berkesan utk memudarkan parut dan kesan2 hitam di lutut, siku dan buku lali serta melembutkan dan menghaluskan kulit.

1 set Rm155. penghataran percuma


Satin Hands @ smoothie Pampering Set




-._.-yatie@superlovers-._.
QUOTE(yasmeen94 @ Mar 22 2009, 09:56 PM) *
kak, nk tnye skit.. sye br je bce topik ni smlm.. n lps sye taw psl organic aid ni sye trus g frmasi pstu bli bnde tu.. die bkas bulat wrne coklat yg tlis vitamin e moisturizing(ntah cmne eja dier) cream kn? die bleh spu kt stu bdn ke kt mke jer? biggrin.gif

ye organic aid tu bekas bulat warna coklat...
mmg bagus laa organic aid nie...dlu akak yatie kaki dia bnyak parut lebih kurang mcm tuan umah laa...naik ruam2..
lepas tu mak beli organic aid kt dia..skrg kaki dia dah xde parut..
hehe xtau lak leh pakai kt muka ke tak...org kt farmasi tu cakap leh pakai kt muka..tp x berani laa nk pakai...
mama sue
gunala bio oil, tak pun minum alpha lipid huhu
Aziemnz
Salam Semua......Azie nak share pengalaman Azie kat sini.....Utk pengetahuan semua Azie pun tergolong dlm kumpulan jenis kulit yg BERMINYAK N BERJERAWAT sejak dari umur 12 tahun lg......Macam biasa la, jerawat pasir, jerawat kecik2 hingga le jerawat batu...semua dah penah rasa SAKITnye bila naik kat muka......Mcm2 produk dah try...dan alhamdullillah Azie berjumpa DGN MIOR n PRODUK GLYCO.....Peringkat awal Azie guna MIOR utk keluarkan whitehead,blackhead n kecilkan open pores...MEMANG KELUAR sampai bole korek ngan jari je...(tp jgn buat tau, kos nanti bakteria merebak ke tempat lain..)..lepas seminggu Azie mula guna produk GLYCO.....utk kawan2 yg ada masalah JERAWAT n KULIT BERMINYAK bole ke THREAD AZIE kat LINK BAWAH NIE YE......bole baca info GLYCO n MIOR kat situ....GlycoSpirulina--> Sangat sesuai utk hilangkan parut.....(Sekadar berkongsi pengalaman sendiri)

http://www.mesra.net/forum/index.php?showt...87761&st=20
daisyaima
salam...

utk penyelesaian maslah kulit bole cuba mior + miracle mask..
ramai yg sgt berpuas hati..cuba la.. x cuba tak tau berksan ke tak kan?
coz setiap org jenis n masalah kulit lain2..

liana106
Saya adalah mini trade eumora dan juga pengguna , jangan tertipu dgn produk tiruan kalau x percaya boleh hubungi saya di phone number seperti di dalam blog saya kita boleh jumpa di eumora conference ahad ni di Wisma MCA Jln Ampang .

http://eumora-liana.blogspot.com

JIKA BERMINAT UNTUK JADI RETAILER, MINI TRADER BOLEH HUBUNGI SAYA SEPERTI YG TERTERA DI DALAM BLOG SAYA .[/b][/size]

SKIN HEALTH
The only skin health facial bar that heals ALL SKIN TYPES.
Just by washing 3 MINUTES will start to make you 3-5 years YOUNGER!

SAVE MONEY!
NO NEED TO SPEND $$ on other skincare
NO NEED Botox, Laser & Collagen injection

Your All In ONE Beauty Treatment!!
*acne * wrinkles * freckles * pimples * allergy * dull skin
* white head*black head *eye bag*big pores*flabby face
*pigmentation*scar*restore white hair to black*effective against skin disease
*whiten your teeth

KESIHATAN KULIT
Satu-satunya facial bar kesihatan kulit yang boleh menyembuhkan SEMUA JENIS MASALAH KULIT.
Hanya dengan membasuh muka selama 3 MINIT anda akan kelihatan 3-5 tahun LEBIH MUDA!

JIMAT WANG!
TIDAK PERLU BERBELANJA $ untuk produk-produk lain.
TIDAK PERLU buat Botox, Rawatan Laser, atau Suntikan Kolagen

SEMUA DALAM SATU RAWATAN KECANTIKAN ANDA
*jerawat*jeragat/pigmentasi*parut jerawat*liang roma besar
*kulit berminya/kering*warna kulit gelap dan tak sekata
*wajah berkedut*kulit kusam*alahan*rawatan uban*bintik putih dan bintik hitam*bengkak bawah mata*memutihkan gigi*kelumumur dan banyak lagi
NoReeZ
HARI2 SAPU CREAM FAIR & LOVELY
HILANG LA PARUT TU...
Semut Api82
pakai bio oil
myra_ixorra
ASSALAMUALAIKUM...
myra_ixorra
ASSALAMUALAIKUM...
luka
QUOTE(-._.-yatie@superlovers-._. @ Mar 26 2009, 12:27 PM) *
QUOTE(yasmeen94 @ Mar 22 2009, 09:56 PM) *
kak, nk tnye skit.. sye br je bce topik ni smlm.. n lps sye taw psl organic aid ni sye trus g frmasi pstu bli bnde tu.. die bkas bulat wrne coklat yg tlis vitamin e moisturizing(ntah cmne eja dier) cream kn? die bleh spu kt stu bdn ke kt mke jer? biggrin.gif

ye organic aid tu bekas bulat warna coklat...
mmg bagus laa organic aid nie...dlu akak yatie kaki dia bnyak parut lebih kurang mcm tuan umah laa...naik ruam2..
lepas tu mak beli organic aid kt dia..skrg kaki dia dah xde parut..
hehe xtau lak leh pakai kt muka ke tak...org kt farmasi tu cakap leh pakai kt muka..tp x berani laa nk pakai...


oooh organic aid tu..betul˛ berkesan yek yatie?
aku ingt nak try lah
ngengdalah kulit aku ni kena memacam lak..iskk
cik ain
bio oil ok gak wink.gif
mummyzahin
QUOTE(luka @ Jul 17 2009, 11:36 AM) *
QUOTE(-._.-yatie@superlovers-._. @ Mar 26 2009, 12:27 PM) *
QUOTE(yasmeen94 @ Mar 22 2009, 09:56 PM) *
kak, nk tnye skit.. sye br je bce topik ni smlm.. n lps sye taw psl organic aid ni sye trus g frmasi pstu bli bnde tu.. die bkas bulat wrne coklat yg tlis vitamin e moisturizing(ntah cmne eja dier) cream kn? die bleh spu kt stu bdn ke kt mke jer? biggrin.gif

ye organic aid tu bekas bulat warna coklat...
mmg bagus laa organic aid nie...dlu akak yatie kaki dia bnyak parut lebih kurang mcm tuan umah laa...naik ruam2..
lepas tu mak beli organic aid kt dia..skrg kaki dia dah xde parut..
hehe xtau lak leh pakai kt muka ke tak...org kt farmasi tu cakap leh pakai kt muka..tp x berani laa nk pakai...


oooh organic aid tu..betul˛ berkesan yek yatie?
aku ingt nak try lah
ngengdalah kulit aku ni kena memacam lak..iskk



salam..just nak kongsi..untuk almost all masalah kulit..sy guna minyak dabus..minyak dabus ni multi function..i use minyak dabus ni for my baby..coz gt what we call 'ibu sawan' di kepala..sian die asyik garu sampai kdg2 kuar air bisa..i found minyak dabus ni dgn dr.maria..i tried this minyak dabus and alhamdulillah dgn izin ALLAH..hilang..n parut pun xde..then sy bg pd ank saudara sy yg dpt gatal2 kat bdn die (maklum la budak2) mcm ala2 nk naik kurap..lepas letak minyak dabus ni 2-3 hari dah nampak kering and mcm nak ok..after a while,terus hilang tanpa parut pun...

boleh masuk blog saya untuk tahu lg byk fungsi minyak dabus ni..especially on how dabus can prevent us dari gejala H1N1 yg menakutkan ni..huhuhuh..

sy bukan simply promote if i dont experience it myself.. my fren's mother in law,ada cancer and jalani rawata kimoterapi..tht treatment cause her kulit kering yg teramat, and rambut pun luruh..but after a few times mandi kan dgn minyak dabus..alhamdulillah,dgn izin ALLAH,kulit die dah semakin ok....x sekering sebelum itu...insya ALLAH..

mummyzahin.blogspot.com
mhia
Untuk mengetahui cara2 mencatikkan kulit, sila ke

www.vitaminipoh.blogspot.com
mhia
Untuk mengetahui cara2 mencatikkan kulit, sila ke

www.vitaminipoh.blogspot.com
syima
no sepam
iznanaziz
QUOTE(aWeKPeNaNG80 @ Aug 13 2005, 01:13 AM) *
<span style='color:red'>asalamualaikom......

kami nak minta petua hilangkan parut di kaki nih....
dulu kaki kami kena ruam2....so...kami x tahan gatal sangat, so kami garu la...
alih2....jadi bertompok2 merah...terus jadik paruttt.......
sampai skang ni kaki kami dah buruk......

uwwwaa......tolongla....
kawan kami ada cakap, sapu je ubat kurap...
hilang semua parut...

selain petua nih....x dek ka cara lain nak hilangkan parut di kaki aa......
banyak betul2 patches kaler hitam.......
</span>

unsure.gif huh.gif unsure.gif

pg tadi dgr kt radio, ada satu produk baru, boleh didapati di farmasi, problemnya dah lupa lak nama ubat tu...
kamasutrabm
QUOTE(iznanaziz @ Sep 3 2009, 02:14 PM) *
QUOTE(aWeKPeNaNG80 @ Aug 13 2005, 01:13 AM) *
<span style='color:red'>asalamualaikom......

kami nak minta petua hilangkan parut di kaki nih....
dulu kaki kami kena ruam2....so...kami x tahan gatal sangat, so kami garu la...
alih2....jadi bertompok2 merah...terus jadik paruttt.......
sampai skang ni kaki kami dah buruk......

uwwwaa......tolongla....
kawan kami ada cakap, sapu je ubat kurap...
hilang semua parut...

selain petua nih....x dek ka cara lain nak hilangkan parut di kaki aa......
banyak betul2 patches kaler hitam.......
</span>

unsure.gif huh.gif unsure.gif

pg tadi dgr kt radio, ada satu produk baru, boleh didapati di farmasi, problemnya dah lupa lak nama ubat tu...


masalah nie mmg problem.. erk
hitomi07
QUOTE(syima @ Sep 3 2009, 03:19 AM) *
no sepam


setuju..ban je user cmtu kak!
myra_ixorra


Salam...

Before ni kakak myra ada masalah kudis2 gatal di kaki.. Memang banyak parut...
Alhamdulillah lepas makan 2 kotak DR-II produk Herbaprima, parut dah semakin pudar. Dia skrg ni tengah nak ambil kotak yang seterusnya.

Info pasal DR-II :

Jus DR-II adalah merupakan satu evolusi baru dalam dunia penjagaan kulit dan kesihatan masa kini. Satu lagi sensasi dunia kesihatan dan kecantikan yang diimpikan oleh wanita dan lelaki.

Dr rozmey sekali lagi tampil dengan formula ajaib lagi hebat , amat berkesan , selamat dan murah.

Hanya bahan aktif dan asli seperti astaxanthin, hydrosalate marine colagen,acerola extract powder. Diformulasi dengan bijak dan terbaik. Ia diadun dalam bentuk “powder” dengan mengunakan teknologi nano.

DR-II dengan bahan aktif sebanyak 12 gm yang larut didalam mulut meresap ke dalam badan melalui kapilari bawah lidah tanpa perlu melalui “ 1st pass effect “ oleh ######bolisma hati. Anda pasti mengalami sensasi dunia kejelitaan dr-ii. Anda akan tampil dengan kulit cerah dan lembut dengan penuh bergaya, mampu mempesona sesiapa yang melihatnya.

Jus DR-II adalah 50 x lebih baik dan kuasa dari injeksi vitamin C + kolagen. Dalam masa 2 minggu anda sudah menikmati keajaiban nya !!!!!!!


Bahan-bahan:
1. Astaxanthin

Ianya tulen bermutu tinggi dari mikro-alga haematococcus pluvialis hidup bebas dikedalaman 5000 kaki di bawah laut persisiran pantai pulau hawai .


Ianya adalah dari kumpulan Carotenoids:

Merupakan anti-oksida yang paling super hebat bertindak aktif dikesemua sel-sel badan
Ia menjadikan pigment kulit berwarna cerah
Melindungi kulit dari sinar UV dengan memperhebatkan perlindungan semulajadi kulit
Mampu memperkuatkan tindakan anti-oksida yang lain dan memanjangkan fungsi dan umur sel-sel tersebut
Mampu melembab, melembut dan menyegarkan kulit
Menghilangkan kedut, parut dan perubahan ketuaan
Merawat eczema dan dermatitis. Aktiviti anti-fungalnya dapat merawat berbagai penyakit kulit yang disebabkan fungus


Astaxanthin:

500 x kuasa dari vitamin e dan c
10 x kuasa dari beta-carotene
10 x kuasa dari lutein
Paling mudah diserap kedalam badan berbanding anti-oksida lain
Membaiki dan memelihara dna selyang rosak
Mengurangkan keradangan
Meningkatkan sistem pertahanan imuniti badan
Menghasilkan sel-sel hepar yang baru
Menghalang pembentukan arterosklerosis arteri
Menguat dan melindungi setiap sel-sel badan
Menguatkan aksi anti-oksida yang lain
Semulajadi dan selamat

2. Hydrolysed marine collagen

Kaya dengan amino asid
l-glycine, l-proline dan l-hydroxyproline
Memelihara sel-sel kulit yang sihat, kedut-kedut dan lain-lain tanda perubahan penuaan kulit.
Menjadikan kulit lembut, basah, elastik , licin , kelihatan segar dan muda. Kolagen membantu melambatkan proses penuaan


3. L-lysine

Adalah amino asid yang tidak dihasilkan oleh badan dan amat diperlukan untuk proses membaiki dan pembiakan sel-sel badan dan untuk membentuk antibodi, enzim dan hormon
ia amat diperlukan untuk memelihara otot-otot dan tisu-tisu badan
Ia juga digunakan untuk merawat keletihan, hepatitis dan hiv


4. Acerola extract powder

Membekalkan vitamin-C
Semulajadi, terbaik dan bermutu tinggi
Merupakan anti-oksida yang kaya dengan mineral, zat besi, phosphorus, calcium dan anti- fungal aktiviti
Menahan pertumbuhan sel-sel yang tidak normal dan ketuaan.


Cara pengambilan

1. Campurkan sebuk 1 sachet DR-II kedalam 300ml air .
2. Goncang sehingga sebati dalam bekas bertudung

3. DR-II sedia untuk diminum.
Disarankan mengambil sebelum tidur.

Aturan pengambilan

Ambil 1 sachet DR-II sekali sehari


Untuk info lebih lanjut , sila layari http://theamazingjdm5.blogspot.com

Wallahualam... smile.gif

gpown
QUOTE(yasmeen94 @ Mar 22 2009, 09:56 PM) *
kak, nk tnye skit.. sye br je bce topik ni smlm.. n lps sye taw psl organic aid ni sye trus g frmasi pstu bli bnde tu.. die bkas bulat wrne coklat yg tlis vitamin e moisturizing(ntah cmne eja dier) cream kn? die bleh spu kt stu bdn ke kt mke jer? biggrin.gif

dia mmg bekas bulat je ke. tade dlm kotak ke.. ape ke..
kalo blh ltk kn gmbr dia skali. bru sng nk bli smile.gif
nk jgk test sbb da mcm2 da gne nk ilangkn parut sad.gif
mamameow
minum mireica je...sumer parut pun hilang dalam masa sebulan biggrin.gif
ζō®đ ©qřǽe™
ingatkan petua ilangkan perut tadi....
rofl.gif
anita
ni pengalaman saya dulu...kaki saya mmg berparut-parut sebab kena kudis. Ada sepupu gitau guna kulit kayu manis. Caranya asah kulit kayu manis dan semasa asah tuu titiskan air sedikit kemudian sapu pada kaki yg kaki yg berparut. Buat tiap2 malam sebelum tidur ...InsyaAllah mmg berkesan malah kulit kaki pun halus dan bersih....
shaba73
Salam...

Cuba guna produk bio oil..banyak kat farmasi..elok sebab parut boleh hilang..sapu setiap hari sebelum tidur atau lepas mandi. Insyaallah berkesan..
mamameow
QUOTE(shaba73 @ Mar 28 2010, 03:54 AM) *
Salam...

Cuba guna produk bio oil..banyak kat farmasi..elok sebab parut boleh hilang..sapu setiap hari sebelum tidur atau lepas mandi. Insyaallah berkesan..


yang ni betui ! bio-oil mmg mujarab untuk hilangkan parut. anak mama masa kecik dapat kudis kat kaki. bila dah remaja dia rasa malu dah ada sebab nak bergaya nanti nampak parut. mama ckp dia banyak 'bintang-bintang di kaki'. so, mama belikan bio-oil. Dah habis 2 botol dia guna tiap2 malam urut kaki dia. baru baru ni bwk dia gi sesi fotografi, durg suruh pakai skirt mama cemas jugakla sebab anak2 mama tak pernah pakai skirt pendek. mama suruh dia pakai legging so, tak nampak la seksi sgt. masa tu baru mama perasan parut di kaki dia dah hilang. bio-oil memang berkesan. tapi kene guna setiap hari la. bau dia pun mcm aromatherapy.....sebotol dalam RM30+ je.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.