Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Artistry
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2, 3, 4
dideal
QUOTE(rani @ May 7 2005, 04:17 PM)


Skrub Pelicin 125ml

Skrub Pelicin ARTISTRY 125ml
Skrub Pelicin adalah rumusan baru untuk mengelupas kulit dengan lembut. Harumannya yang menyegarkan membuka deria anda untuk rawatan.
Gel berbusa biru jernih dengan dua memanik pengelupasan dan haruman tangerin-beri yang menyegarkan

Ciri-ciri dan Faedah

Gel pengelupas berbusa yang lembut
Memperbaiki tekstur kulit dan melembutkan garis-garis halus dengan ketara: menjadikan kulit sihat berseri dan rasa lembut.


Mengandungi memanik Jojoba berhidrogen
Mempercepatkan proses pengelupasan kulit semula jadi secara lembut; apabila memanik cair ia membantu melarutkan sebum.


Mengandungi Ginseng yang diluluskan Nutrilite
Astringen yang dikenali.


Mengandungi Chamomile yang diluluskan Nutrilite
Dikenali kerana cirinya yang melegakan kulit.


Mengandungi haruman Tangerin-Beri
Menjadikan kulit berbau segar dan bersih.


Diuji secara dermatologi dan untuk alahan
Sesuai untuk semua jenis kulit.

Petua Pemakaian Produk
- Urut lembut pada muka yang basah
- Bilas dengan air
- Diikuti dengan masker, penyegar dan pelembap
Penggunaan yang disyorkan: Guna dua kali seminggu. Untuk kulit yang sangat berminyak, guna ia sebagai ganti pembersih anda setiap 2 hingga 3 hari.


memang best sgt guna scrub ni dan minyak di muka pun makin berkurangan.

kalau sape2 yg rajin tu, blh gak buat skrub muka dgn serbuk gula putih.
dan pastikan muka dicuci bersih, kang semut hurung tak dapek nak nolong.

scrub pelicin ni memang best and harum jer... walaupun dia ada haruman tapi still sesuai ngan kulit yg mudah alah...

tapi diingatkan bagi kulit berminyak gantikan pencuci ngan scrub ni utk 2-3 kali seminggu jer.. jgn pakai kerap sgt atau ganti scrub ni as cleaser takut ia akan merengsakan kulit anda... scrub ni bertindak sebagai bahan pengelupasan sel-sel mati yg bertindak secara lembut so memang advice pakai 2-3 kali seminggu jer
dewiku
u mmg dealer barang amway ker? i nak cari sabun untuk kulit..sbb i ada baby yg bermasalah ngan kulit..ruam kulit..so i dengar sabun dia sesuai utk masalah kulit..u tau tak pasal sabun tu? atau kat mana i bleh beli barangan amway ni?
dideal
QUOTE(dewiku @ May 9 2005, 10:11 AM)
u mmg dealer barang amway ker? i nak cari sabun untuk kulit..sbb i ada baby yg bermasalah ngan kulit..ruam kulit..so i dengar sabun dia sesuai utk masalah kulit..u tau tak pasal sabun tu? atau kat mana i bleh beli barangan amway ni?

saya memang dealer amway so boleh dapatkan dr saya juger.. amway takde pakai sistem stokist atau kedai so kalau nak beli brg amway bg yg bukan ahli boleh beli dr dealer2 amway saja

kalau sabun utk baby yg ada maslah kulit tu nama dia SUDZY BATH - ada rangkaian shampooo dan bath
memang sabun ni sesuai utk baby yg ada maslah ezcema atau alah kulit... kawan saya di opis ni pun memang gunakan sabun ni utk anak dia - doktor yg suggest sebab SUDZY BATH NI DIA BUKAN BERASASKAN SABUN ..

kalau berminat inform dideal yer
dideal


SUDZY BATH

Untuk memenuhi keperluan produk mandian untuk kanak-kanak yang lembut lagi berkesan, Gel Mandian Sudzy yang baru telah dirumus supaya sangat lembut dan masih memberi pembersihan yang terperinci dan perapian kulit semula jadi untuk kanak-kanak. Kanak-kanak pasti akan menyukai bau haruman buahnya sambil anda diberi jaminan bahawa campuran agen pembersihan yang tersangat ringan akan menanggalkan kotoran dengan lembut daripada kulit yang sensitif, menjadikannya bersih dan rapi.

Mengapa Gel Mandian Sudzy disyorkan untuk kanak-kanak?Apa yang menjadikan ia begitu berbeza? Mengandungi gel Aloe Vera yang tulen: Aloe vera telah diguna zaman berzaman kerana kuasa penyembuhnya, ciri-ciri kelembutan yang menenangkan dan antiradang. Daripada mengguna pelembap tiruan, Gel Mandian Sudzy yang sangat lembut membelai kulit halus dengan ciri-ciri gel Aloe Vera tulen yang melega, antibakteria dan sangat melembap.Tidak seperti banyak produk yang hanya menampilkan Gel Aloe Vera tulen daripada seluruh daun yang lebih kuat daripada gel yang diekstrak hanya daripada hujung daun.


Tidak mengandungi sabun dan pH seimbang: umumnya produk yang berasaskan sabun adalah bersifat alkali dan tahap pH yang tinggi ini boleh menyebabkan keketatan kulit yang tidak selesa. Bagi kanak-kanak, pH yang sangat tinggi ini mungkin menyebabkan calaran dan seterusnya radang.


Tidak perlu bimbang lagi! Gel Mandian Sudzy tidak mengandungi sabun! Ejen campuran pembersihan yang lembut akan membersih dengan lembut kulit yang halus tanpa menyebabkan kekeringan, keketatan atau radang. Banyak produk sabun mandi atau produk berasaskan sabun mungkin mempunyai pH 9 atau lebih. Ini boleh membawa kepada kekeringan dan keketatan kulit, terutamnya untuk kanak-kanak atau orang yang berkulit sensitif. Gel Mandian Sudzy mempunyai pH dengan julat dari 5 hingga 7, untuk melengkapi tahap pH semula jadi kulit kita.


Tambahan pula, Gel Mandian Sudzy juga disyorkan gel mandian harian untuk individu yang berkulit sensitif atau pelbagai gangguan kulit. Rumusan yang sangat lembut ini membersih dengan lembut tanpa merengsa kulit sensitif manakala Gel Aloe Vera menenang dan melegakan kulit yang terengsa.

HARGA 250ML RM15.40


SUDZY SHAMPOO



Tiada simpulan yang menyukarkan dengan Syampu Sudzy berserta perapi pelerai kusut tambahan! Syampu Sudzy dirumus khas untuk kanak-kanak dengan agen perapi yang menjadikan rambut anda lembut, licin dan tidak kusut. Rumusannya yang ringan dan lembut berkesan menanggalkan kotoran yang terkumpul dan menjadikan rambut kelihatan lebat dan beralun.


Campuran herba eksklusif kami mengandungi botani berikut:

Chamomile dikenali kerana kesannya yang melega dan melembutkan rambut.
Kalendula yang diekstrak daripada bunga Marigold mempunyai kesan yang melegakan pada kulit kepala dan kesan mengilatkan pada rambut.
Biji karot menambahkan keanjalan dan kilatan pada rambut.
Elder flower untuk melega dan melembutkan rambut.
Mir bertindak sebagai pelembut.

Lindungi kilatan dan kelembutan semula jadi rambut anak anda dengan Syampu Sudzy. Kanak-kanak pasti suka mencuci rambut mereka dengannya setiap hari. Tidak mengandungi sabun, tidak memedihkan mata dan rumusan pH yang seimbang. Juga bagus untuk mereka yang sukakan syampu yang lembut dan untuk kegunaan harian.
dideal
satu lagi bila kulit naik merah2, boleh sapukan ALLANO LOTION - LOTION BERASAKAN BUIH



Losyen badan berasas buih yang unik.
Mudah disapu.
Tidak comot atau berminyak.
Mengandungi Alantoin dan Lanolin - untuk melega dan melembap kulit yang paling kering sekalipun.


dideal pun pakai allano lotion bila naik bintik merah2 - dideal alah makanan laut tapi tetap nak makan udang gak sebab sedap sgt rolleyes.gif so bila dah makan tu siapla mesti naik merah2 kat tangan dan peha.. so sapu allano ni.. lotion ni berasakan buih so menjimatkan dan lama la nak abis..
dewiku
tp yg dewi dengar tu mandian sabun buku..bukan gel tu..sama ker ek?atau skang amway keluarkan product berasaskan gel? ada tak mandian sabun buku tu?
dideal
ada satu sabun buku ni nama dia Sabun Antibakteria 3 Dalam 1 BODY SERIES (150g) -pek baru ni



PLANTAREN yang merupakan agen pembersih berkualiti tinggi untuk membersih lembut tanpa menyebabkan kekeringan.
TRIKLOKARBAN, untuk membantu bertindak terhadap kuman.
MINYAK BADAM iaitu pelembap kulit semula jadi untuk membantu menjadikan kulit anda lembut dan kenyal.
HARUMAN PENYAHBAU yang membantu meminimumkan bau peluh.
dan DASAR PENJIMAT SABUN yang unik di mana anda boleh lekatkan baki sabun. Tiada pembaziran!


yg ni ke dewi rolleyes.gif
rani
dewiku, baby tu umur brape? biasanya bagi baby yg ada masalah kulit
ni kitaorg kasi Sudzy Bath je. yg ni mmg sesuai utk kulit yg alah dgn sabun,
yg slalu gatal2, eczema dan sbgnya.

dideal, sabun buku tu sesuai ke utk baby? akak pun tak sure sgt la. sabun tu
baru lagi kan?
far^away
hye,sy beminat gak dgn produk amway ni,sbb kulit sy jenis yg berminyak..sblm ni sy gune produk nivea visages tp tak jd gak.sy pakai nivea yg oilcontrol lg,kulit masih berminyak..rase tak tahan gak nak tggu ptg..sbbnye x sampai 4 jam dah berminyak.sy form 5,satu lg ..sy kurg tahu sket camne cara yg betol utk cuci muka.. time bile,pg kul baper..& ptg plak kul baper??so ade sape2 yg bole terangkn cara yg betol membersihkan muka??..

sy beminat dgn produk ni,camne nak beli?
dideal
QUOTE(far^away @ May 18 2005, 01:19 AM)
hye,sy beminat gak dgn produk amway ni,sbb kulit sy jenis yg berminyak..sblm ni sy gune produk nivea visages tp tak jd gak.sy pakai nivea yg oilcontrol lg,kulit masih berminyak..rase tak tahan gak nak tggu ptg..sbbnye x sampai 4 jam dah berminyak.sy form 5,satu lg ..sy kurg tahu sket camne cara yg betol utk cuci muka.. time bile,pg kul baper..& ptg plak kul baper??so ade sape2 yg bole terangkn cara yg betol membersihkan muka??..

sy beminat dgn produk ni,camne nak beli?

saya dah Pm far away dah... kalau minat inform yer.. biggrin.gif
Honey^Dew
suka lipstick artistry, kaler die sweet je wink.gif
rani
far^away, dari pengalaman i yg mempunyai kulit muka berminyak ... i tak
ragu2 nak suggest kawan2 seangkatan mencuba Clarifying Set. u blh tgk
perubahan pada kulit u dlm masa tak sampai 1 bln. minyak makin kurang
dan pores pun turut mengecil. itu pengalaman i sepanjang menggunakan
set ni. memang puashati.

harganya tak sampai RM200, blh tahan dkt 4 bln. RM50 sebulan takde la
mahal sgt kalau nak dibandingkan dgn skincare yg lain...apatah lagi Artistry
ada jaminan pemulangan wang kalau sesuatu produk tu tak sesuai.
dideal
kalau ada yg berminat nak dapatkan artistry, please free to Pm me yer... sudi membantu, maway ni takde sistem stokist memang kena beli melalui dealer jer laaa
dewiku
QUOTE(rani @ May 17 2005, 11:48 PM)
dewiku, baby tu umur brape? biasanya bagi baby yg ada masalah kulit
ni kitaorg kasi Sudzy Bath je. yg ni mmg sesuai utk kulit yg alah dgn sabun,
yg slalu gatal2, eczema dan sbgnya.

dideal, sabun buku tu sesuai ke utk baby? akak pun tak sure sgt la. sabun tu
baru lagi kan?

baby umur setahun..pernah dengar org cerita ttg sabun amway elok utk kulit baby yg bermasalah..tp bukan yg berasakan gel..katanya sabun buku..entahla..dewi tak berapa tau sgt barangan dia..dan nak cari dealer barangan amway pun payah..
dideal
QUOTE(dewiku @ May 19 2005, 12:37 PM)
QUOTE(rani @ May 17 2005, 11:48 PM)
dewiku, baby tu umur brape? biasanya bagi baby yg ada masalah kulit
ni kitaorg kasi Sudzy Bath je. yg ni mmg sesuai utk kulit yg alah dgn sabun,
yg slalu gatal2, eczema dan sbgnya.

dideal, sabun buku tu sesuai ke utk baby? akak pun tak sure sgt la. sabun tu
baru lagi kan?

baby umur setahun..pernah dengar org cerita ttg sabun amway elok utk kulit baby yg bermasalah..tp bukan yg berasakan gel..katanya sabun buku..entahla..dewi tak berapa tau sgt barangan dia..dan nak cari dealer barangan amway pun payah..

dewi memang kalau baby umur setahun ada ekzema disarankan pakai sudzy gel tu, yg bab sabun tu nanti dideal tanya hq amway boleh ker tak anak u pakai..

dealer amway ramai kat sini, nak beli ngan i pun boleh, cuma satu jer amway takde sistem stokist atau kedai means kalau ada sape2 nak brg amway kena beli thru dealer... dan kami pun kena order dr website atau pergi terus ke warehouse..
dideal
terposting 2 kali pulak rolleyes.gif
rani
QUOTE(dewiku @ May 19 2005, 12:37 PM)
QUOTE(rani @ May 17 2005, 11:48 PM)
dewiku, baby tu umur brape? biasanya bagi baby yg ada masalah kulit
ni kitaorg kasi Sudzy Bath je. yg ni mmg sesuai utk kulit yg alah dgn sabun,
yg slalu gatal2, eczema dan sbgnya.

dideal, sabun buku tu sesuai ke utk baby? akak pun tak sure sgt la. sabun tu
baru lagi kan?

baby umur setahun..pernah dengar org cerita ttg sabun amway elok utk kulit baby yg bermasalah..tp bukan yg berasakan gel..katanya sabun buku..entahla..dewi tak berapa tau sgt barangan dia..dan nak cari dealer barangan amway pun payah..

dewiku, kalau nak oder brg amway dgn kitaorg pun boleh. takde masalah.
kita antar dgn poslaju. pm i atau dideal tu.

dideal, biasanya baby yg umur setahun ke bawah mmg tak digalakkan guna
sabun2 jenis berbuku ni. tapi baby dewi dah setahun...cuba confirm dgn hq
dulu ye. kang tak pasal2 masalah lain pulak timbul. gel sudzy tu mmg boleh
guna utk baby sejak lahir.
rani
QUOTE(Honey^Dew @ May 18 2005, 09:21 AM)
suka lipstick artistry, kaler die sweet je wink.gif

Honey^Dew suka kaler apa? i aritu beli Almond Pink. nampak kaler natural
sgt. mcm tak sapu lipstick. pasni nak beli yg terang sikit.



teringin gak nak try yg jenis moist ni. tapi tak suka bibir nampak berkilat.
nak kepam dgn tisu, rugi la pulak lipstik tu. blum.gif
Ida_KL
QUOTE(dideal @ May 9 2005, 10:30 AM)
satu lagi bila kulit naik merah2, boleh sapukan ALLANO LOTION - LOTION BERASAKAN BUIH



Losyen badan berasas buih yang unik.
Mudah disapu.
Tidak comot atau berminyak.
Mengandungi Alantoin dan Lanolin - untuk melega dan melembap kulit yang paling kering sekalipun.


dideal pun pakai allano lotion bila naik bintik merah2 - dideal alah makanan laut tapi tetap nak makan udang gak sebab sedap sgt rolleyes.gif so bila dah makan tu siapla mesti naik merah2 kat tangan dan peha.. so sapu allano ni.. lotion ni berasakan buih so menjimatkan dan lama la nak abis..

produk nie memang sentiasa ade kat umah ida....
Ida_KL
QUOTE(dewiku @ May 9 2005, 04:49 PM)
tp yg dewi dengar tu mandian sabun buku..bukan gel tu..sama ker ek?atau skang amway keluarkan product berasaskan gel? ada tak mandian sabun buku tu?

sabun madu ke yg ko maksudkan?
dideal
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 08:34 AM)
QUOTE(dewiku @ May 9 2005, 04:49 PM)
tp yg dewi dengar tu mandian sabun buku..bukan gel tu..sama ker ek?atau skang amway keluarkan product berasaskan gel? ada tak mandian sabun buku tu?

sabun madu ke yg ko maksudkan?

sabun madu??

yg ni ke dewi



Produk klasik AMWAY! Alami ketulenan sabun jernih yang dibuat daripada hadiah alam semula jadi, MADU.
Mengapa Madu?
Ia adalah humektan semula jadi.
Ciri-ciri antibakteria semula jadi.
Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.
Mengandungi antioksidan dan asid amino.
Walaupun Sabun Kecantikan G&H dibuat terutamanya untuk pembersihan muka, ia juga adalah sabun mandi yang bagus. Digabungkan dengan Gliserin (satu lagi humektan yang berkuasa), bayangkan apa yang boleh dilakukan oleh kedua-dua produk klasik Amway ini untuk kulit anda!
Ida_KL
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 09:07 AM)
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 08:34 AM)
QUOTE(dewiku @ May 9 2005, 04:49 PM)
tp yg dewi dengar tu mandian sabun buku..bukan gel tu..sama ker ek?atau skang amway keluarkan product berasaskan gel? ada tak mandian sabun buku tu?

sabun madu ke yg ko maksudkan?

sabun madu??

yg ni ke dewi



Produk klasik AMWAY! Alami ketulenan sabun jernih yang dibuat daripada hadiah alam semula jadi, MADU.
Mengapa Madu?
Ia adalah humektan semula jadi.
Ciri-ciri antibakteria semula jadi.
Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.
Mengandungi antioksidan dan asid amino.
Walaupun Sabun Kecantikan G&H dibuat terutamanya untuk pembersihan muka, ia juga adalah sabun mandi yang bagus. Digabungkan dengan Gliserin (satu lagi humektan yang berkuasa), bayangkan apa yang boleh dilakukan oleh kedua-dua produk klasik Amway ini untuk kulit anda!

ida suke pakai sabun nie... sebab tue ida suke pakai produk AMWAY dari dulu lagi....
Honey^Dew
QUOTE(rani @ May 20 2005, 08:18 AM)
QUOTE(Honey^Dew @ May 18 2005, 09:21 AM)
suka lipstick artistry, kaler die sweet je  wink.gif

Honey^Dew suka kaler apa? i aritu beli Almond Pink. nampak kaler natural
sgt. mcm tak sapu lipstick. pasni nak beli yg terang sikit.



teringin gak nak try yg jenis moist ni. tapi tak suka bibir nampak berkilat.
nak kepam dgn tisu, rugi la pulak lipstik tu. blum.gif

x ingat ler plak, tp ade bunyi rose ape ntah biggrin.gif
dideal
HONEY, ADA BYK LAGI KOLEKSI WARNA LIPSTICK NI




Fuchsia
804700



Cherries Jubille
821400



CANTIK-CANTIK SEMUANYA

Pewarna Bibir Berpelembap ARTISTRY dirumus dengan sistem lembapan berkrim, ringan dua cara yang memenuhkan bibir untuk menjadikannya kelihatan penuh dan mengurangkan penampilan garis-garis halus.
Pelindung warna menyimpan warna untuk penampilan yang tahan lama, seolah-olah baru sahaja diguna.
Dirumus dengan SPF 15 dan Vitamin A serta E untuk melindung dan melembapkan bibir daripada kering.
dideal

######llic Wine
824500


Rose Glisten
789700


Na´ve
041100



NI ADA LAGI
dideal


Matador
040100



Coastal
041300


Damson Ice
821100
dideal


Matisse
041200

dideal suka yg ni lah...
Honey^Dew
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 09:39 AM)
HONEY, ADA BYK LAGI KOLEKSI WARNA LIPSTICK NI




Fuchsia
804700



Cherries Jubille
821400



CANTIK-CANTIK SEMUANYA

Pewarna Bibir Berpelembap ARTISTRY dirumus dengan sistem lembapan berkrim, ringan dua cara yang memenuhkan bibir untuk menjadikannya kelihatan penuh dan mengurangkan penampilan garis-garis halus.
Pelindung warna menyimpan warna untuk penampilan yang tahan lama, seolah-olah baru sahaja diguna.
Dirumus dengan SPF 15 dan Vitamin A serta E untuk melindung dan melembapkan bibir daripada kering.

uish...honey x pakai terang2 sgt camni sbb honey kulit cerah, bila skali pakai dr jauh dh nampak mulut dulu laugh.gif br teringat nama lipstik yg slalu pakai tu, namanya rose glisten, sweet sgt wink.gif
Ida_KL
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 09:42 AM)

######llic Wine
824500


Rose Glisten
789700


Na´ve
041100



NI ADA LAGI

ida suke warna yg nampak neutral....
dideal
Dalam artistry kan ada 3 jenis rangkaian pewarna bibir berlembap

a) warna lembut - yg dideal paste kolor tu
cool.gif warna neutral - ada 2 kolor, Livid brown and Scared





c) warna terang - ada 8 jenis kolor....
rani
ida, cuba Almond Pink. mmg cantik kaler dia. sesuai utk org berkulit cerah.
nampak lembut gitu.

dideal, akak nak tgk la lipstik u. kalau kaler tu terang sikit, nak gak beli kaler
tu. duk pakai Loreal ni dah dkt 2 thn tak abis2 lagi. jemu la pulak asik pakai
kaler tuuu je. almond pink aritu dah sedekah kat cousin. senyum lebar la
dia. baru pakai tak sampai 1/2cm.
Ida_KL
yg jenis kabut ade tak?
Ida_KL
QUOTE(rani @ May 20 2005, 11:04 AM)
ida, cuba Almond Pink. mmg cantik kaler dia. sesuai utk org berkulit cerah.
nampak lembut gitu.

dideal, akak nak tgk la lipstik u. kalau kaler tu terang sikit, nak gak beli kaler
tu. duk pakai Loreal ni dah dkt 2 thn tak abis2 lagi. jemu la pulak asik pakai
kaler tuuu je. almond pink aritu dah sedekah kat cousin. senyum lebar la
dia. baru pakai tak sampai 1/2cm.

almond pink warnanya camner? kebanyakan lipstik semuanya berkrimlah... ida tak suke nak sapu byk2 kali nie
dideal
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembab biggrin.gif
Ida_KL
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:11 AM)
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembab biggrin.gif

ida suke beli lipstik yg jenis kabut...senang skit... kalu nak bercium pun tak ade bekas laugh.gif
dideal
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 11:12 AM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:11 AM)
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembab  biggrin.gif

ida suke beli lipstik yg jenis kabut...senang skit... kalu nak bercium pun tak ade bekas laugh.gif

ala ida, pakai creamy ler baru best...nampak bibir tu lebih seksi-meksi dan menggiurkann... kalau kabut.. nanti nampak garang lak.. biggrin.gif
rani
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 11:12 AM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:11 AM)
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembab  biggrin.gif

ida suke beli lipstik yg jenis kabut...senang skit... kalu nak bercium pun tak ade bekas laugh.gif

auwww tak kuasa i. biggrin.gif biggrin.gif
Ida_KL
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:18 AM)
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 11:12 AM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:11 AM)
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembabá biggrin.gif

ida suke beli lipstik yg jenis kabut...senang skit... kalu nak bercium pun tak ade bekas laugh.gif

ala ida, pakai creamy ler baru best...nampak bibir tu lebih seksi-meksi dan menggiurkann... kalau kabut.. nanti nampak garang lak.. biggrin.gif

tue org lain jgn nak samakan ngan ida lak.... ida suke yg kabut gak..... bila pakai kat bibir rasa ringan aje seolah2 mcm tak pakai lisptik... alah ramai yg suke ida pakai lipstik yg mcm tue
Ida_KL
QUOTE(rani @ May 20 2005, 11:20 AM)
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 11:12 AM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:11 AM)
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembabá biggrin.gif

ida suke beli lipstik yg jenis kabut...senang skit... kalu nak bercium pun tak ade bekas laugh.gif

auwww tak kuasa i. biggrin.gif biggrin.gif

ida suke pakai lipstik jenis mcm tu laugh.gif tak meninggalkan kesan laugh.gif
dewiku
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 09:07 AM)
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 08:34 AM)
QUOTE(dewiku @ May 9 2005, 04:49 PM)
tp yg dewi dengar tu mandian sabun buku..bukan gel tu..sama ker ek?atau skang amway keluarkan product berasaskan gel? ada tak mandian sabun buku tu?

sabun madu ke yg ko maksudkan?

sabun madu??

yg ni ke dewi



Produk klasik AMWAY! Alami ketulenan sabun jernih yang dibuat daripada hadiah alam semula jadi, MADU.
Mengapa Madu?
Ia adalah humektan semula jadi.
Ciri-ciri antibakteria semula jadi.
Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.
Mengandungi antioksidan dan asid amino.
Walaupun Sabun Kecantikan G&H dibuat terutamanya untuk pembersihan muka, ia juga adalah sabun mandi yang bagus. Digabungkan dengan Gliserin (satu lagi humektan yang berkuasa), bayangkan apa yang boleh dilakukan oleh kedua-dua produk klasik Amway ini untuk kulit anda!

dewi tak tau la betul ke sabun ni..tp nak tau lebih pasal sabun ni..boleh ke baby pakai..?
dideal
dideal dah tak boleh pakai jenis kabut, mengelupas bibir, pastu pedih... kena gak pilih yg berpelembab tapi pilih warna suram2... dan bukan terang.. tapi memang leceh pakai yg berpelembap ni, kejap2 kena sapu.. sebab bila minum/makan dia mcm hilang
Honey^Dew
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 11:21 AM)
QUOTE(rani @ May 20 2005, 11:20 AM)
QUOTE(Ida_KL @ May 20 2005, 11:12 AM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 11:11 AM)
alahai ida, kabut takde la, semua creamy and berpelembabá biggrin.gif

ida suke beli lipstik yg jenis kabut...senang skit... kalu nak bercium pun tak ade bekas laugh.gif

auwww tak kuasa i. biggrin.gif biggrin.gif

ida suke pakai lipstik jenis mcm tu laugh.gif tak meninggalkan kesan laugh.gif

ko tenyeh je ngan sirih ida lg best laugh.gif
dideal
Dewi ~ kalau sabun madu tu sebenarnye lebih sesuai disental kat muka, pengganti cleanser tapi kalau nak sapu kat badan pun boleh.. kalau utk baby memang disuggest guna rangkaian SUDZY
Ida_KL
sabun madu tue jenis yg serba guna

hari tue ida ade beli lipstik yg dalam pallet.....
dewiku
berapa harga sabun madu tu?
Ida_KL
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 12:28 PM)
berapa harga sabun madu tu?

kalu tak silap ida dlm RM20 lebih
dideal
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 12:28 PM)
berapa harga sabun madu tu?

Sabun madu tu harga RM28.mega_shok.gif, tapi baby tak leh pakai la sabun tu sebab sabun tu utk diapply utk muka sebenarnyer tongue.gif
dewiku
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 02:04 PM)
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 12:28 PM)
berapa harga sabun madu tu?

Sabun madu tu harga RM28.mega_shok.gif, tapi baby tak leh pakai la sabun tu sebab sabun tu utk diapply utk muka sebenarnyer tongue.gif

sad.gif la ye ke takleh pakai kat baby..nampak gaya kena cari yg sesuai la..
dideal
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 03:20 PM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 02:04 PM)
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 12:28 PM)
berapa harga sabun madu tu?

Sabun madu tu harga RM28.mega_shok.gif, tapi baby tak leh pakai la sabun tu sebab sabun tu utk diapply utk muka sebenarnyer blum.gif

sad.gif la ye ke takleh pakai kat baby..nampak gaya kena cari yg sesuai la..

lorrr... amik jer sudzy bath tu, memang dah sah2 utk baby sebab dia tak berasaskan sabun..
dewiku
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 04:39 PM)
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 03:20 PM)
QUOTE(dideal @ May 20 2005, 02:04 PM)
QUOTE(dewiku @ May 20 2005, 12:28 PM)
berapa harga sabun madu tu?

Sabun madu tu harga RM28.mega_shok.gif, tapi baby tak leh pakai la sabun tu sebab sabun tu utk diapply utk muka sebenarnyer blum.gif

sad.gif la ye ke takleh pakai kat baby..nampak gaya kena cari yg sesuai la..

lorrr... amik jer sudzy bath tu, memang dah sah2 utk baby sebab dia tak berasaskan sabun..

rasa2 cam nak try je sabun jenis ni..mmg dewi dengar sabun ni elok utk kulit..cammana nak beli? penghantaran guna pos laju ker?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.