Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nak kurus cepat
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
sifoo_terer
ni petua yg paling best sekali pasai nak kurus cepat...............
senang je, TIDO selalu dan bila bangun tu nengok tibi... tu je petua untuk ari ni...... :ghostface:
NOKIA3350
bagusnye petua sifoo....sape rasa dia "BIJAK"..ikutla petua sifoo..
barbiturat_mania
kuakuakuakuakua....eheh biggrin.gif  :D  :D  :D
BabyCute
smile.gif Kalau Nak Kurus Cepat Senang Je...Puasa Ataupun Jgn Makan Mlm Ataupun Makan Pil Kuruskan Badan..Cuba Lah Pasti Kurus Cepat Punya. smile.gif
paksumat
Kalau nak kurus cepat khususnya bagi orang prempuan
yang sudah bersuami,mudah saje suruh saja suaminya kawin
satu lagi.Tak percaya cuba try terutama bagi suami yang mempunyai isteri gemuk.Jangan marah bagi sesiapa yang terkena.
pengat
cewah paksumat....dari pengalaman ke ..? cayalah...he...he... biggrin.gif
~bEeBuZz~
mad.gif
ruby
:upside: eeeeiiii bagus yerk petua korang tue sapa yang ikut esok bangung gerenti badan mcm cicak tak pon lidi...ahhahahah :laugh:  :laugh:  :blues:
MinNieMyRa
hmm..petua nak kurus?...makan apa ek...makan hati berulam jantung....sure cepat kurus punyer...ahakkss...
barbiturat_mania
biggrin.gif
huder
QUOTE(paksumat @ Sep. 04 2002,4:21)
Kalau nak kurus cepat khususnya bagi orang prempuan
yang sudah bersuami,mudah saje suruh saja suaminya kawin
satu lagi.Tak percaya cuba try terutama bagi suami yang mempunyai isteri gemuk.Jangan marah bagi sesiapa yang terkena.

dasyat betoi petua nih...

saper yg sanggup buat??

ekeke..  :D   ???
DivaRose81
ahaks.... biggrin.gif
nenekebayan
makin susah hati..makin kuat makan....camner lak tu??...tak kurus2 ler jadinyer.... :laugh:
DivaRose81
minumlah teh ORANG KAMPUNG! tapi kena ulang alik toilet la.. ahaks......
lyssz
kekekekkeke.. aper laaa... bg laa petau betol2
tempegoreng
ada org kata, jgn makan makanan berat selepas pukul 6 ptg.Kalo nak makan gaks lepas tu, makan la roti kosong. LAgi satu, lepas makan tu, jgn lak terus tido. At least kasik aa sejam 2 ke, kasik makanan tu proses dulu.lastly, lepas makan jgn terus gi mandi, nanti perut buncit.bagi la rehat 15 minit dulu le.
anjascopio
QUOTE(paksumat @ Sep. 04 2002,4:21)
Kalau nak kurus cepat khususnya bagi orang prempuan
yang sudah bersuami,mudah saje suruh saja suaminya kawin
satu lagi.Tak percaya cuba try terutama bagi suami yang mempunyai isteri gemuk.Jangan marah bagi sesiapa yang terkena.

ooooo.....cam tu ke...kalau orang lelaki nak kurus lak cam ne pak sumat oi...... senang nya dia cakap.........tak pikir ke .......pak cik oiiii
anjascopio
:laugh: kalau boleh jangan makan sebelah malam selepas pukul 8.00..amalkan lah makan jamu kalau boleh......
anjascopio
:laugh: kalau boleh jangan makan sebelah malam selepas pukul 8.00..amalkan lah makan jamu kalau boleh......
inadyana
senang jer kalau korang nak tahu. makan ubat kurus sendayu tinggi. ini ubat herba tau ,takder laa berulang alik ke tandas. sebulan aku makan ubat nih dah turun hampir 10kg. sebab aku nih berat angin ngan air jer, sebab tu la cepat turun. lepas tukan lambat sikit la berat nak turun lagi sebab berat lemak/daging tu susah sikit.  :)
ATOK_MUDIN
QUOTE(paksumat @ Sep. 04 2002,4:21)
Kalau nak kurus cepat khususnya bagi orang prempuan
yang sudah bersuami,mudah saje suruh saja suaminya kawin
satu lagi.Tak percaya cuba try terutama bagi suami yang mempunyai isteri gemuk.Jangan marah bagi sesiapa yang terkena.

EKEKKE...TAK MAKAN PIL KURUS..MAA....EKEKKE..MANTAP SUNGGUH IDEA HANG...
ATOK_MUDIN
lagi satu nak habaq..petua....kalau nak kurus sangat² laa...
makan penampaq..penendang..penerajang....lagi satu makan penumbuk...kalau tak kurus...dok dlm 14 ari (reman)......
gReEn_ApPlE
[QUOTE]ye la ko tu..tu bukan setakat kurus...terus masuk lobang kubuq la jawab nya...kenapa ko amalkan petua ni ker..nak kurus tu biar makn constant la..makan sedikit tapi selalu...pastu..makan banyak buahan...exercise sikit..naik tangga pun dah kira mcm exercise gak...jgn makan berat lepas kul 7.00 mlm..tak elok utk kesihatan... tongue.gif
abg2020
tulung abg...... dah gemuk sesangat nie .... ubat apa yg paling berkesan dan cepat...utk kurus biggrin.gif
JEJARIHALUS
weight gain kan ader.. tak penah cuba ker??
more
oitss..ajaran sesat tuh....weight gain tu kan nak gemuk...aparaaa jejer..caitttt....
JEJARIHALUS
aikkk......silap ler pulok... emmm dah try minum slimming tea orang kampong..??
putrydua
smile.gif hai ...ni nak bagitau petua best punya untuk mereka yang gemuk...ops yang...berbadn size xxxxxL...aper yang nak sakitkan perut kuar masuk toilet.....pertama...susun menu seharian...pagi...minum segelas air milo ker holicks ker...ngan sepotong buah jambu atau betik....
tengah hari pulak...makan buah sahaja dan jangan sesekali minum air yang bergas dan manis..kalau boleh minum air suam jek....tapi bila malam kita bole makan mewah sikit...ikan rebus atau roti tanpa sebarang jem dan butter...tapi dalam kuantiti yang kecil....jangan makan malan selepas pukul 8...ingat...cuba petua ni selama sebulan dan konsisten...insyaAllah...lagi satu...lupakan nasi buat sementara waktu...senaman jangan lupa...itu penting tau...selamat mencuba..salamz...
JEJARIHALUS
buah jer ke?? alaaa aku ni ejnis tak leh kalau tak makan nasik sekali sehari..kalau macam tu malas ler aku nak kurus..
cinderella^_^
minum jerr slimming tea....
pernah gak try....tapi tobatlah....
asyik nak gi toilet jer....
skrang bersyukur dengan ape yang ader ....
tak terlalu gemuk & tak terlalu kurus... :laugh:
ChuBBygirl2
elekkan ambil ubat²an ni coz kalau kita dah stop ambil benda tu ..last² dia akan naik 2kali ganda...percaya lahh coz aku dah pernah ambil mcm² then the last formula yg aku try buat aku makan sehari sekali tu pun dlm pkl 6.30ptg..mula² memang la susah tapi nakkan kurus kena la tahankan walaupun cara diet ni salah...tak sampai sebulan berat bdn aku turun dari 60kg terus ker 54kg skrg ni...then lepas tu ko nak makan aper pun boleh la tapi dlm kuantiti yg sedikit la dan elakkan makan waktu mlm coz kita kurang guna tenaga...kalau dah tak tahan lapar gak ambil jer 2 kepin roti atau agar² jeli tu pun cukup utk mkn mlm....terima kasi trim trim ehekkkk
Miya_narien
kena try nih tips ko chubby sbb cara ko paling senang ..hehehe :wink.gif:
qist
kalau nak makan ubat
try sendayu tinggi.....
kakak aku dulu dah takleh mengandung sebab terlampau gemuk......
beberapa bln selepas amalkan sendayu tinggi....... berat badan dia turun....... pastu boleh mengandung semula....... smile.gif
s2m3r
Ambil dua biji lobak merah dan sebiji timun.Parut dan perah airnya. Parutan itu dicampur sebiji air limau nipis. Bancuh hingga sebati dan minum dua kali sehari. Amalkan setiap hari hingga berat badan anda turun.
honeyydeww
mak saya ada tanya seorang nenek yang body dia maintain lawa dan kemas macam anak dara...katanya dia stop ambil apa2 makanan lepas asar...kalau lapar pun minum susu tanpa lemak tu...then, puasa sunat la isnin ngan khamis...berat turun, pahala pun dapat...insya allah
aina2714
appeton 7 days weight loss program
zaipp
camni lah...aku cadangkan... berpuasa je lah... pahala pon dapat turun badan pon dapat...bestkan!!

tapi bukak posa tu jgn ler sampai buntat perut takleh nak napas...kawal ler selera makan...

makan sebelum lapaq...berhenti sesudah kenyang....okey!
ayubellezza80
QUOTE(JEJARIHALUS @ Mar. 08 2003,5:30)
weight gain kan ader.. tak penah cuba ker??

laa...weight nak tambah berat badanlah...
tempe
QUOTE(abg2020 @ Mar. 05 2003,11:20)
tulung abg...... dah gemuk sesangat nie .... ubat apa yg paling berkesan dan cepat...utk kurus biggrin.gif

ni kurus ke BOROI......
ade ubatnye...tapi depends gak kat kita...
kena usaha....
suzuka
ohmy.gif ok org kata memang lumrah dunia...ade yang dijadikan kecil,besar.kalau yang berbadan besar nak kecil insyaallah boleh tapi dengan cara yang betul.rajin ler bersenam, amal pemakanan yang sihat,minum air suam banyak,makan buah-buahan dan waktu tido tu jgn over sangat.Satu lagi kalau niat kite betul2 nak kurus,kena buat betul2.jgn mudah putus asa...ok
suzuka
ohmy.gif ok org kata memang lumrah dunia...ade yang dijadikan kecil,besar.kalau yang berbadan besar nak kecil insyaallah boleh tapi dengan cara yang betul.rajin ler bersenam, amal pemakanan yang sihat,minum air suam banyak,makan buah-buahan dan waktu tido tu jgn over sangat.Satu lagi kalau niat kite betul2 nak kurus,kena buat betul2.jgn mudah putus asa...ok
aina2714
QUOTE(suzuka @ Apr 17 2003, 08:16 AM)
<font color='#000000'>:O ok org kata memang lumrah dunia...ade yang dijadikan kecil,besar.kalau yang berbadan besar nak kecil insyaallah boleh tapi dengan cara yang betul.rajin ler bersenam, amal pemakanan yang sihat,minum air suam banyak,makan buah-buahan dan waktu tido tu jgn over sangat.Satu lagi kalau niat kite betul2 nak kurus,kena buat betul2.jgn mudah putus asa...ok</font>

lain lak bila aina terbaca dalam satu majalah tu...tidur boleh mengatasi masalah kegemukan sebab dengan tidur kita dapat menghalanng diri daripada makan terlau banyak...mcm tu yer biggrin.gif
JeAn kAzAmA
wink.gif cuba test pil pelangsina 2 bulan insyaalah....turun 5 kilo....tapi tahan la skit dalam seminggu tue....mengadap toilet jer la kerjanyer..... biggrin.gif kalu dah lamer ok la kot....berkorban skit pon tak per...cantik punyer pasal..
syaz_wani
mm..bagi aku plak..
makan amik dlm kuantiti yg skit jerk..
klau tahan...elakkan makan malam..
klau lapar gak..amik lah buah @ biskut/milo jerk..

Pastu..amalkan petua diet air..
maksudnyer..klau bleh makan tu biasakan bilas ngan air masak...
klau makan luar pon biasakan mintak air masak..
dengan cara ni skit > kurang dapat turunkan berat badan.. lol.gif
alynn
aku dulu pun try pelangsina tp yg tak bestnyer after two month dia turun takat tue je sdgkan ideal weight tak tercapai lg..pastu tukar teh org kampung...berkesan tp i takes time for those ygbtak amalkan diet seimbang..depends la pd individu..la ni aku naik balik...sakit la!!! aku amalkan minum air limau nipis tp sbnrnye limau nipis ni bole buat especially perempuan lemah..lemah in term of husband and wife relationship,ni aku baca kat majalah la...org perempuan xelok minum air limau nipis selalu sbb bole turunkan 'keinginan'- buku permata yg hilang. ada lain cara tak?
barbiturat_mania
pegi jumpa doktor..minta surat amik ubat nama DUROMINE...tapi dengan surat doktor je baru boleh dapat ubat ni...dalam seminggu boleh turun 5 kilo...kakak ana pernah amik...tapi kena pengawalan doktor je...ok..
liexza_ayu
Ubat Duramine tak bagus... sorry to say laaaa.. coz bile stop je makan badan kita akan naik 2 kali ganda .. dan ia x berapa sesuai utk perempuan coz ia boleh menyebabkan kita susah dapat anak ...
sapatbangas
wink.gif Rasa-rasa ler nak kurus ni senang je..all depends kat kiter...
kite sendiri kene control apa yg kiter makan.
Kurangkan makanan yang berminyak, kalau suka makan nasik tu
tuko ler kepada brown rise coz beras selalu tu yang menyebabkan
gemok kalau tak pernah excercise...Jangan sesekali mencuba diet yang salah coz akan menyebabkan perut kita mengalami ulser.
kelissa
Diet perlahan-lahan..amalkan setiap hari..dan riadhah selalu. blink.gif
Aniszz
haa..saya rasa la rakyat malaysia sekarang ni kan byk yang gemuk-gemukkan...tapi pelbagai cara yang dilakukan untuk menguruskan badan..emm tapi ada yang tak boleh jugak...camner yer cara yang terbaik untuk menguruskan badan??? biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.