Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Maksud Logo Umno
Mesra.net Forum > Politics > Politik Nasional
Pages: 1, 2
pencari langit


apakah maksud logo umno ni....
trangkan sdikit..
wahai forumis2 skelian....
bgilaa pendapat korang....
pencari langit
o.k biar aku bagi pendapat aku ....

lihat pada bahagian atas logo..
nampak mcm kepala ular sedang fight pun ada.... hehehe...

sebab "ular" tu bahagian atas logo
tu maknanya adalah pemimpin2 umno...
tengah fight berebut jawatan... tertinggi....

ada plak keris kat bahagian tengah logo..
maksud keris tanpa sarung tu maksudnya selalu cari pasal...
cari gaduh la... slalu buat kes... betulkan....

pastu benda yg melilit kat keris tu aku pun tak tahu
benda apa.. kain plikat kot....
maksud dia sebuah pertubuhan
pemutar belit alam...hahaha...

background gradient merah tu plak maksudnya UMNo diambang kemusnahan..
hahahaha.... tengah terbakar tu...

pastu slogan dia HIDUP MELAYU DEMI ISLAM..
bila ek umno ada slogan mcm tu....
heran bin pelik...
oo... lupa maklum laa kat2 pilihanraya....
slogan umno pun bleh tukaq ya...
isk isk isk ....
Son Goku
pehhh lawa siot logo umno yg baru nih...
bersinar-sinar berkedip kedip aku nengok logonya...
tapi nak buat camner kalau dah taik...
lawa camner pun tetap busuk...
kodok
huahuahua..lawak biggrin.gif tongue.gif
060903
indah....
tapi indah kabar dari rupa,
cakap tak serupa bikin,

kalau suruh budak tadika lukis susah bagi mereka utk lukis... tapi kalau suh dia lukis bendera pas ker.. bendera Keadilan ke.. senang jer...

nak ajar buat bendera PAS

murid2 lukis kotak 4 segi tepat.... kemudian amik duit lima posing buat bulatan di dalam nye... senang tak?


TQ.. blum.gif
is150
itulah hakikatnya... dah logopun pembelit... pemimpinnya??? tak perlulah dipanjangkan kat sini... blum.gif
Son Goku
demi melayu demi islam...melayu jugak yg di sebut dulu kemudian baru islam...keh keh keh dah nampak tak ikhlasnya dah nak perjuangkan islam..
eh eh sejak bila umno perjuang kan islam nih... unsure.gif
joaquinshah
ph34r.gif
Badang
QUOTE(060903 @ Mar 4 2004, 07:10 AM)
nak ajar buat bendera PAS

murid2 lukis kotak 4 segi tepat.... kemudian amik duit lima posing buat bulatan di dalam nye... senang tak?

rolleyes.gif kwang 5x....
AnakBangsa
Mcm macm ko orang ek bagi maksud logo UMNO sekarng turn aku lak bagi maksud Barisan Alternatif...

Satu hari seorang tua mimpi kebulan,

pegi ke bulan naik roket,

kemudian roket tu merempuh bulan,

bulen terbelah dua,

kemudia aku jatu ke bumi,

jatuh kat atas tanduk kerbau.

Itu makna tersirat barisan alternatif...
PartiBadut
Macam logo Parti aku jer... Parti Badut, dulu kini dan selamanya... ;O)



Undilah Parti Badut, demi ketuanan Badut dulu kini dan selamanya. Kami harapan bangsa, agama dan negara... hidup badut. ;O)
SeLiPaR^AdiDaS
QUOTE(PartiBadut @ Mar 4 2004, 09:43 PM)
Macam logo Parti aku jer... Parti Badut, dulu kini dan selamanya... ;O)



Undilah Parti Badut, demi ketuanan Badut dulu kini dan selamanya. Kami harapan bangsa, agama dan negara... hidup badut. ;O)

parti baru ka nih??? blink.gif

borang tarak ka? blink.gif laugh.gif
mRnice
QUOTE(AnakBangsa @ Mar 4 2004, 08:50 PM)
Mcm macm ko orang ek bagi maksud logo UMNO sekarng turn aku lak bagi maksud Barisan Alternatif...

Satu hari seorang tua mimpi kebulan,

pegi ke bulan naik roket,

kemudian roket tu merempuh bulan,

bulen terbelah dua,

kemudia aku jatu ke bumi,

jatuh kat atas tanduk kerbau.

Itu makna tersirat barisan alternatif...

ko dah lupa ker,roket dah x der kat ba.....
kuang kuang kuang.........
penyangak
QUOTE(pencari langit @ Mar 4 2004, 11:10 AM)

abihhh...kalo tak sokong Ummm NO...kira mati lar kaum melayu??...dan kalo kaum melayu mati....islam pun turut mati juga ???? blink.gif blink.gif blink.gif
AnakBangsa
Apa yang aku nak sampaikan...

Barisan pembangkang kelam kabut.....
bersatu bila nak pilihan raya....
nak tegakkan keadialn konon...
bila habis pilihan raya semua tak nak dalam barisan...
semua keluar barisan
Badang
QUOTE(AnakBangsa @ Mar 4 2004, 12:50 PM)
Mcm macm ko orang ek bagi maksud logo UMNO sekarng turn aku lak bagi maksud Barisan Alternatif...

Satu hari seorang tua mimpi kebulan,

pegi ke bulan naik roket,

kemudian roket tu merempuh bulan,

bulen terbelah dua,

kemudia aku jatu ke bumi,

jatuh kat atas tanduk kerbau.

Itu makna tersirat barisan alternatif...

rolleyes.gif Teringat penjelasan Hadi Awang pasal BA.

Semasa berlaku percakaran antara PAS dan DAP pasal isu negara Islam, bila ditanya wartawan, kenapa terdapat perseilish didalam BA.

Hadi jawab, "kami ni macam ANJING yang kadang-kadang bergaduh sesama sendiri. Tetapi bila menghadapi musuh yg sama, kami akan bersatu kembali".

Maksud hadi lebih kurang macam ni...

Walau pun mereka berselisih pendapat tentang isu negara islam, tetapi bila berhadapan dengan BN dalam pilihanraya mereka akan bersatu kembali.

Jadi kesimpulannya, mengambil penjelasan Hadi Awang, BA bererti Barisan Anjing

Yang ni keluar dari mulut Hadi Awang...
mRnice
QUOTE(AnakBangsa @ Mar 6 2004, 11:23 AM)
Apa yang aku nak sampaikan...

Barisan pembangkang kelam kabut.....
bersatu bila nak pilihan raya....
nak tegakkan keadialn konon...
bila habis pilihan raya semua tak nak dalam barisan...
semua keluar barisan

dakwaan yg x berasas.......
angry.gif
takkata
QUOTE(SeLiPaR^AdiDaS @ Mar 4 2004, 10:25 PM)
QUOTE(PartiBadut @ Mar 4 2004, 09:43 PM)
Macam logo Parti aku jer... Parti Badut, dulu kini dan selamanya... ;O)



Undilah Parti Badut, demi ketuanan Badut dulu kini dan selamanya. Kami harapan bangsa, agama dan negara... hidup badut. ;O)

parti baru ka nih??? blink.gif

borang tarak ka? blink.gif lol.gif

biggrin.gif Aku nak join gak parti ko ni! Pak Lah ke Dolah yang jadi presiden!
SeLiPaR^AdiDaS
QUOTE(takkata @ Mar 6 2004, 05:51 PM)
QUOTE(SeLiPaR^AdiDaS @ Mar 4 2004, 10:25 PM)
QUOTE(PartiBadut @ Mar 4 2004, 09:43 PM)
Macam logo Parti aku jer... Parti Badut, dulu kini dan selamanya... ;O)



Undilah Parti Badut, demi ketuanan Badut dulu kini dan selamanya. Kami harapan bangsa, agama dan negara... hidup badut. ;O)

parti baru ka nih??? blink.gif

borang tarak ka? blink.gif lol.gif

biggrin.gif Aku nak join gak parti ko ni! Pak Lah ke Dolah yang jadi presiden!

try ko mintak borang kat badang lol.gif
warisan
wahai pembangkang yang bangang..da tak der isu lain ker..? nampak sangat da ketandusan isu...sampai kan logo umno pun nak dijadikan bahan propaganda depa...
carmeil2905
Marilah mari.... Pegi mengundi.. Tunaikan Tanggungjawab kita semua...
Marilah mandi sebelum pergi... jangan lupa gosok gigi sekali...
Marilah mari pergi mengundi.... kita bersama mengundi Abdullah Ahmad Badawi! IDUP UMNO!!! IDUP UMNO!! keskheskkhes
BOBoy
rolleyes.gif
apala pekdah saling memperseda logo yang dah diterima/dikenali ramai ni.
dah takde keje ke? mengutuk tu memang amalan pembangkang.
Tengku_Raq
pembangkang ni semuanya jahil tentang tulisan jawi....mereka mengaku pejuang Islam tapi mempersendakan tulisan Jawi...inilah contoh anak anak kelahiran Ibubapa yang Kahwin lari....mak bapak mereka tak pernah bernikah dengan Tok Khadi kerajaan PAStinya....maklumlah kahwin kat sempadan agaknya...so mereka ni cuma berkawan dengan badut badut dan badut dengan bandut kan tak jauh bezanya..?
warisan
QUOTE(BOBoy @ Mar 8 2004, 11:57 AM)
rolleyes.gif
apala pekdah saling memperseda logo yang dah diterima/dikenali ramai ni.
dah takde keje ke? mengutuk tu memang amalan pembangkang.

dah nama pembangkang...tapi bangang...
PartiBadut
Pejuang tulisan Jawi dah mai dahhh... Jangan ler buat lawak lagu tuh Prince_Raq oiii... nak menitis air mata aku tergelak nih.

Basmallah kat dalam surat rasmi pun kita nak hapuskan, ni pulak nak perjuangkan tulisan Jawi balik... Betul2 lawak ler nih. Better kita tanya balik Khir Johari masa dia jadik menteri Pendidikan dalam tahun 60'an dulu tu... antara RUMI ngan JAWI mana yang dia lebih prefer... ramai jugak yang nak tahu nih sebab ramai jugak bebudak "hasil" dasar pendidikan Negara yang dia duk gubal dulu tuh.

Badut dulu kini dan selamanya... ;O)
Vickie
QUOTE(Tengku_Raq @ Mar 8 2004, 12:16 PM)
pembangkang ni semuanya jahil tentang tulisan jawi....mereka mengaku pejuang Islam tapi mempersendakan tulisan Jawi...inilah contoh anak anak kelahiran Ibubapa yang Kahwin lari....mak bapak mereka tak pernah bernikah dengan Tok Khadi kerajaan PAStinya....maklumlah kahwin kat sempadan agaknya...so mereka ni cuma berkawan dengan badut badut dan badut dengan bandut kan tak jauh bezanya..?

salam...

kahwin tu sah kan?

kalau perempuan simpanan keliling pinggang camne pulak?

takpun dengan adik ipar...

halal ke?
misz'yellow'8
QUOTE(pencari langit @ Mar 4 2004, 11:26 AM)
o.k biar aku bagi pendapat aku ....

lihat pada bahagian atas logo..
nampak mcm kepala ular sedang fight pun ada.... hehehe...

sebab "ular" tu bahagian atas logo
tu maknanya adalah pemimpin2 umno...
tengah fight berebut jawatan... tertinggi....

ada plak keris kat bahagian tengah logo..
maksud keris tanpa sarung tu maksudnya selalu cari pasal...
cari gaduh la... slalu buat kes... betulkan....

pastu benda yg melilit kat keris tu aku pun tak tahu
benda apa.. kain plikat kot....
maksud dia sebuah pertubuhan
pemutar belit alam...hahaha...

background gradient merah tu plak maksudnya UMNo diambang kemusnahan..
hahahaha.... tengah terbakar tu...

pastu slogan dia HIDUP MELAYU DEMI ISLAM..
bila ek umno ada slogan mcm tu....
heran bin pelik...
oo... lupa maklum laa kat2 pilihanraya....
slogan umno pun bleh tukaq ya...
isk isk isk ....

... biggrin.gif aku sokong aksss!!
boya_ijau
QUOTE(SeLiPaR^AdiDaS @ Mar 6 2004, 06:08 PM)
QUOTE(takkata @ Mar 6 2004, 05:51 PM)
QUOTE(SeLiPaR^AdiDaS @ Mar 4 2004, 10:25 PM)
QUOTE(PartiBadut @ Mar 4 2004, 09:43 PM)
Macam logo Parti aku jer... Parti Badut, dulu kini dan selamanya... ;O)



Undilah Parti Badut, demi ketuanan Badut dulu kini dan selamanya. Kami harapan bangsa, agama dan negara... hidup badut. ;O)

parti baru ka nih??? blink.gif

borang tarak ka? blink.gif laugh.gif

biggrin.gif Aku nak join gak parti ko ni! Pak Lah ke Dolah yang jadi presiden!

try ko mintak borang kat badang laugh.gif

NAMPAK NYA..

PIHAK PENYOKONG PRO PEMBANGKANG....KANG KANG..

SEMAKIN KEKURANGAN MODAL...

KES KES KES.....

BAIK PI SOALT AJAT TUH.....TAKPUN.,..SUH ARUN DIN AJAK BAPAK JIN, KAK IPAR JIN DAN SYAITAN2 TUH.,..PI ATTACK PILIHAN RAYOS... biggrin.gif biggrin.gif
PartiBadut
A'ah kan pembangkang nih memang takda modal ler... kita kat Pertubuhan Kebangsaan Badut Bersatu memang banyak modal, berkat dari dana yang bermacam sumber... Halal, memang ler halal, gunakan tanpa was2. Nak tahu dana apa... nama dier "Dana Wang Anda". Hehehhehe, sapa nak project boleh ler contribute dalam dana nih.

Kalau nak tahu kat bilik gerakan kami ni ada beribu T'shirt dan Bendera warna biru sumbangan ikhlas dari Taukeh Ayam kat Puchong... Ermmm hari2 pakai T'shirt baru... wink.gif
pencari langit
QUOTE(BOBoy @ Mar 8 2004, 11:57 AM)
rolleyes.gif
apala pekdah saling memperseda logo yang dah diterima/dikenali ramai ni.
dah takde keje ke? mengutuk tu memang amalan pembangkang.

...identiti melambangkang peribadi...
logo umno telah menceritakan segalanya....
tak payah nak kaji2 lagi.. memang umno mcm tu...
itulaa peribadi UMno.. hahahaahaa
duchess_of_nowhere
kagum dengan kebolehan pencarilangit mentafsir logo.... heheh biggrin.gif
anilina2
dah xde idea....so pencari langit t'cari2 di langit then tjumpa la idea nak kutuk logo UMNO la plak....ketandusan idea la tu
laugh.gif
kodok
QUOTE(anilina2 @ Mar 8 2004, 08:04 AM)
dah xde idea....so pencari langit t'cari2 di langit then tjumpa la idea nak kutuk logo UMNO la plak....ketandusan idea la tu
laugh.gif

kalo ketandusan idea dia x leh tafsir makna disebalik logo tuh biggrin.gif
SweetBunny
QUOTE(anilina2 @ Mar 8 2004, 08:04 AM)
dah xde idea....so pencari langit t'cari2 di langit then tjumpa la idea nak kutuk logo UMNO la plak....ketandusan idea la tu
laugh.gif

apa lak ketandusan idea....bagus aper idea pencari langit tu...
pencari langit
QUOTE(anilina2 @ Mar 8 2004, 04:04 PM)
dah xde idea....so pencari langit t'cari2 di langit then tjumpa la idea nak kutuk logo UMNO la plak....ketandusan idea la tu
lol.gif

sbnar nya niat aku adalah nak tgk sejauh mana keumnoan korang... hehehe..

korang ckp sokong umno... pilih umno..suka umno...
tp korang kenal ke sapa umno....


masa aku trangkan logo umno....
takder sapa2 pun dari umno.. untuk membangkang....
hanya ckp takda idea lain..... selain nak mengutuk...
hehehe.....

ini ke penyokong umno...
hanya laungkan "hidup melayu"
padahal makna logo umno sendiri pun tak tahu....
yg tau duit saja...
hahaha...

takde kualiti laa korang ni....
pejuang melayu konon...
geli aku dengar....
blahlaa....!!!!
Nuai
QUOTE(pencari langit @ Mar 9 2004, 09:52 AM)
QUOTE(anilina2 @ Mar 8 2004, 04:04 PM)
dah xde idea....so pencari langit t'cari2 di langit then tjumpa la idea nak kutuk logo UMNO la plak....ketandusan idea la tu
laugh.gif

sbnar nya niat aku adalah nak tgk sejauh mana keumnoan korang... hehehe..

korang ckp sokong umno... pilih umno..suka umno...
tp korang kenal ke sapa umno....


masa aku trangkan logo umno....
takder sapa2 pun dari umno.. untuk membangkang....
hanya ckp takda idea lain..... selain nak mengutuk...
hehehe.....

ini ke penyokong umno...
hanya laungkan "hidup melayu"
padahal makna logo umno sendiri pun tak tahu....
yg tau duit saja...
hahaha...

takde kualiti laa korang ni....
pejuang melayu konon...
geli aku dengar....
blahlaa....!!!!

Hahah. mungkin kalau ko lahir 50 tahun yang lepas baru la ko tau apa erti sebuah negara yang tidak merdeka.. aku bukan sokong sapa2 la.. tapi bukankah UMNO yang merdekakan negara kita? korang xnak teruskan perjuangan ni ke? nanti berbalah nak mintak bantuan orang luar semata2 nak rebut kuasa.. last2 due2 xdapat. dapat kat orang putih.. kwang-kwang-kwang..
pencari langit
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 10:01 AM)
Hahah. mungkin kalau ko lahir 50 tahun yang lepas baru la ko tau apa erti sebuah negara yang tidak merdeka.. aku bukan sokong sapa2 la.. tapi bukankah UMNO yang merdekakan negara kita? korang xnak teruskan perjuangan ni ke? nanti berbalah nak mintak bantuan orang luar semata2 nak rebut kuasa.. last2 due2 xdapat. dapat kat orang putih.. kwang-kwang-kwang..

kalu aku lahir... 100 tahun yg lalu...
aku takkan bagi malysia merdeka bersama2 bangsa lain...
aku akan halau diorang balik....
buatpa nak kongsi tanah melayu ngan diorang..
aku bunuh smua komunis..
tiada pengampunan..
buat pa nak ampun diorang bunuh melayu kita...

tp itulaa..
aku berjuang lepas merdeka....
aku lahir lepas sejarah merdeka..
apakan daya...
hehehe
Nuai
QUOTE(pencari langit @ Mar 9 2004, 10:17 AM)
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 10:01 AM)

Hahah. mungkin kalau ko lahir 50 tahun yang lepas baru la ko tau apa erti sebuah negara yang tidak merdeka.. aku bukan sokong sapa2 la.. tapi bukankah UMNO yang merdekakan negara kita? korang xnak teruskan perjuangan ni ke? nanti berbalah nak mintak bantuan orang luar semata2 nak rebut kuasa.. last2 due2 xdapat. dapat kat orang putih.. kwang-kwang-kwang..

kalu aku lahir... 100 tahun yg lalu...
aku takkan bagi malysia merdeka bersama2 bangsa lain...
aku akan halau diorang balik....
buatpa nak kongsi tanah melayu ngan diorang..
aku bunuh smua komunis..
tiada pengampunan..
buat pa nak ampun diorang bunuh melayu kita...

tp itulaa..
aku berjuang lepas merdeka....
aku lahir lepas sejarah merdeka..
apakan daya...
hehehe

heheh. dengar cara ko cakap ni mesti ko akan sokong parti yang memerdekakan negara ko 100tahun lalu kan? cube ko pikir perasaan diaorang mase tuh.. ditindas, dibunuh, dirogol tapi xdapat buat ape2.. ko ingat senang ke nak halau penjajah time tu? macam nak halau kucing je? senang camtu? baik ko tanye la orang2 lama camne.... mungkin diorang dapat bagi ko gambaran kot.. insyaallah..
kodok
UMNO merdeka dari british bkn free2 jer..ade syaratnya..UMNO kena setuju pakai undang2 british..sistem kehakiman kena ikut stail british..kalo ko rasa dgn adenya syarat2 tu malaysia ni dah 100% merdeka aku igt ko kena fikir balik la...lg satu jgn la compare UMNO dulu dgn skg sbb perjuangan dorang dah jauh berbeza..x adil banding UMNO 50thn dulu dgn UMNO skg ni
pencari langit
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 10:25 AM)
heheh. dengar cara ko cakap ni mesti ko akan sokong parti yang memerdekakan negara ko 100tahun lalu kan? cube ko pikir perasaan diaorang mase tuh.. ditindas, dibunuh, dirogol tapi xdapat buat ape2.. ko ingat senang ke nak halau penjajah time tu? macam nak halau kucing je? senang camtu? baik ko tanye la orang2 lama camne.... mungkin diorang dapat bagi ko gambaran kot.. insyaallah..

dulu umno lain.... sepakat..
skr umno... kelat ...
hahaha....

perjuangan dulu lain...
perjuangan umno skr lain....
tak paham2 lagi......
Nuai
QUOTE(pencari langit @ Mar 9 2004, 10:39 AM)
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 10:25 AM)

heheh. dengar cara ko cakap ni mesti ko akan sokong parti yang memerdekakan negara ko 100tahun lalu kan? cube ko pikir perasaan diaorang mase tuh.. ditindas, dibunuh, dirogol tapi xdapat buat ape2.. ko ingat senang ke nak halau penjajah time tu? macam nak halau kucing je? senang camtu? baik ko tanye la orang2 lama camne.... mungkin diorang dapat bagi ko gambaran kot.. insyaallah..

dulu umno lain.... sepakat..
skr umno... kelat ...
hahaha....

perjuangan dulu lain...
perjuangan umno skr lain....
tak paham2 lagi......

dahtu kalau korang ingat parti lain yang teraju negara, camne la.. aku nengok negeri2 skang ni yang di bawah teraju pembangkang, xnampak sangat perubahan... aku pun xtau la. mungkin ade perubahan yang aku xsedar kot.. boleh korang bagitau aku yang xtau ni ape kemajuan yang korang kecapi supaya dapat meyakinkan aku untuk menukar pangkahan undi aku nih? yang aku tau isu2 je la yang hangat korang perkatakan. wallahualam
Tengku_Raq
percayalah..sdr sekelian..
kebanyakan yang melalak mempersalahkan pihak itu ini sebenarnya adalah mereka yang di atas pagar....ada yang mengaku tidak menyebelahi mana mana pihak tapi apa yang tersirat mereka ini cuma melaga lagakan pihak pihak tersebut...
mereka bukannya cuba menyatukan tapi cuba memecah belahkan orang Melayu....
ada yang tidak mengundi pun dan ada yang tidak memahami perjuangan mereka mereka yang telah memerdekakan tanah Melayu...ada yang ambil mudah nak jadi HERO kononnya mereka boleh berjuang memerdekakan Tanah Melayu dengan cara yang lebih baik tapi itu cuma cakap cakap saja....bukti dan hasilnya memang tak ada....sifar!
dah banyak kali aku tanya mereka apakah pencapaian perjuangan mereka terhadap Islam dan buktikan hasilnya tapi tak sorang pun yang BERANI menjawab...sebabnya memang tidak ADA!
adalah lebih baik kalau kita cakap cakap bagaimana untuk menyatukan Melayu dari segi agama dan perkara perkara yang mendatangkan kebaikan tapi cuma yang ada adalah menyalahkan satu satu pihak tanpa memberi cadangan untuk kebaikan bersama...
chop_suey
QUOTE(Tengku_Raq @ Mar 9 2004, 11:46 AM)
percayalah..sdr sekelian..
kebanyakan yang melalak mempersalahkan pihak itu ini sebenarnya adalah mereka yang di atas pagar....ada yang mengaku tidak menyebelahi mana mana pihak tapi apa yang tersirat mereka ini cuma melaga lagakan pihak pihak tersebut...
mereka bukannya cuba menyatukan tapi cuba memecah belahkan orang Melayu....
ada yang tidak mengundi pun dan ada yang tidak memahami perjuangan mereka mereka yang telah memerdekakan tanah Melayu...ada yang ambil mudah nak jadi HERO kononnya mereka boleh berjuang memerdekakan Tanah Melayu dengan cara yang lebih baik tapi itu cuma cakap cakap saja....bukti dan hasilnya memang tak ada....sifar!
dah banyak kali aku tanya mereka apakah pencapaian perjuangan mereka terhadap Islam dan buktikan hasilnya tapi tak sorang pun yang BERANI menjawab...sebabnya memang tidak ADA!
adalah lebih baik kalau kita cakap cakap bagaimana untuk menyatukan Melayu dari segi agama dan perkara perkara yang mendatangkan kebaikan tapi cuma yang ada adalah menyalahkan satu satu pihak tanpa memberi cadangan untuk kebaikan bersama...

dlm nie mmg semua kiter hanya pandai menulis,berckp shj... boleh ko terangkan sikit tengku rap aper yg ko dah buat???hehehehehehe ko nie mmg lawak...
Nuai
QUOTE(chop_suey @ Mar 9 2004, 12:02 PM)
dlm nie mmg semua kiter hanya pandai menulis,berckp shj... boleh ko terangkan sikit tengku rap aper yg ko dah buat???hehehehehehe ko nie mmg lawak...

alahai.. jangan la cuba mencari kesalahan orang.. anggap la itu info untuk kita semua.. yang ko sebok dok carik ape yang die dah buat? ko tanya la diri sendiri apa ko dah buat? nak hebahkan kebaikan yang kita buat? itu riak namanya chop suey
chop_suey
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 12:24 PM)
QUOTE(chop_suey @ Mar 9 2004, 12:02 PM)
dlm nie mmg semua kiter hanya pandai menulis,berckp shj... boleh ko terangkan sikit tengku rap aper yg ko dah buat???hehehehehehe ko nie mmg lawak...

alahai.. jangan la cuba mencari kesalahan orang.. anggap la itu info untuk kita semua.. yang ko sebok dok carik ape yang die dah buat? ko tanya la diri sendiri apa ko dah buat? nak hebahkan kebaikan yang kita buat? itu riak namanya chop suey

TAKKAN LAH AKU NAK BGTAU APER YG AKU DAH BUAT... KAN KER TU RIAK NAMERNYER... AHAKS... HMM INFO??? GOOD INFO....
anak^doraemon
QUOTE(pencari langit @ Mar 9 2004, 10:17 AM)
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 10:01 AM)

Hahah. mungkin kalau ko lahir 50 tahun yang lepas baru la ko tau apa erti sebuah negara yang tidak merdeka.. aku bukan sokong sapa2 la.. tapi bukankah UMNO yang merdekakan negara kita? korang xnak teruskan perjuangan ni ke? nanti berbalah nak mintak bantuan orang luar semata2 nak rebut kuasa.. last2 due2 xdapat. dapat kat orang putih.. kwang-kwang-kwang..

kalu aku lahir... 100 tahun yg lalu...
aku takkan bagi malysia merdeka bersama2 bangsa lain...
aku akan halau diorang balik....
buatpa nak kongsi tanah melayu ngan diorang..
aku bunuh smua komunis..
tiada pengampunan..
buat pa nak ampun diorang bunuh melayu kita...

tp itulaa..
aku berjuang lepas merdeka....
aku lahir lepas sejarah merdeka..
apakan daya...
hehehe

uiksss..berani nyee ko ehh??
hehehehe..sbb ko lahir lps merdeka bole la ckp...
cuba betul2 ko lahir 100thn sblm merdeka?
muesss...kessss....kesssss....
sape2 pun bole ckp camtu...tapi tak semua mampu korbankan jiwa dan raga demia maruah tanahair....utk sape? utk generasi akan dtg gak..utk sape?....utk ko gak...pikior lerrr... laugh.gif
Nuai
QUOTE(anak^doraemon @ Mar 9 2004, 01:29 PM)
uiksss..berani nyee ko ehh??
hehehehe..sbb ko lahir lps merdeka bole la ckp...
cuba betul2 ko lahir 100thn sblm merdeka?
muesss...kessss....kesssss....
sape2 pun bole ckp camtu...tapi tak semua mampu korbankan jiwa dan raga demia maruah tanahair....utk sape? utk generasi akan dtg gak..utk sape?....utk ko gak...pikior lerrr... laugh.gif

Hehhe.. nengok nih. anak doraemon pun tau la.. biar pun die ni katun, die ader perasaan gak.. tapi doraemon ni ciptaan jepun kan? hehh.. smile.gif
anak^doraemon
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 01:31 PM)
QUOTE(anak^doraemon @ Mar 9 2004, 01:29 PM)
uiksss..berani nyee ko ehh??
hehehehe..sbb ko lahir lps merdeka bole la ckp...
cuba betul2 ko lahir 100thn sblm merdeka?
muesss...kessss....kesssss....
sape2 pun bole ckp camtu...tapi tak semua mampu korbankan jiwa dan raga demia maruah tanahair....utk sape? utk generasi akan dtg gak..utk sape?....utk ko gak...pikior lerrr... laugh.gif

Hehhe.. nengok nih. anak doraemon pun tau la.. biar pun die ni katun, die ader perasaan gak.. tapi doraemon ni ciptaan jepun kan? hehh.. smile.gif

hehehhe..ko ni nuai...apo nak buet..dah mak pak den org nipon...ape pun...den syg bangat negara den yg tercinto nie...muaaahhhhhh....tempat jatuh lagi kan dikenang..inikan pula tanahair sendirik...errkkk..bole tak camgitu nuai?..muesss...kesss...kessss... wink.gif
Nuai
QUOTE(anak^doraemon @ Mar 9 2004, 01:34 PM)
hehehhe..ko ni nuai...apo nak buet..dah mak pak den org nipon...ape pun...den syg bangat negara den yg tercinto nie...muaaahhhhhh....tempat jatuh lagi kan dikenang..inikan pula tanahair sendirik...errkkk..bole tak camgitu nuai?..muesss...kesss...kessss... wink.gif

eheh.. boleh la.. apsal buruk beno muke anak doraemon tuh? ishh.. kalau negara kite ni masih di bawah jajahan sampai ke hari nih, xdapat la aku nak nengok doraemon mase aku kecik.. syukur.... smile.gif
anak^doraemon
QUOTE(Nuai @ Mar 9 2004, 01:36 PM)
QUOTE(anak^doraemon @ Mar 9 2004, 01:34 PM)
hehehhe..ko ni nuai...apo nak buet..dah mak pak den org nipon...ape pun...den syg bangat negara den yg tercinto nie...muaaahhhhhh....tempat jatuh lagi kan dikenang..inikan pula tanahair sendirik...errkkk..bole tak camgitu nuai?..muesss...kesss...kessss... wink.gif

eheh.. boleh la.. apsal buruk beno muke anak doraemon tuh? ishh.. kalau negara kite ni masih di bawah jajahan sampai ke hari nih, xdapat la aku nak nengok doraemon mase aku kecik.. syukur.... smile.gif

erkkk....burun beno ke rupe aku nie..iskkk.... sad.gif
ape pun x sabo le nak ngundi...1st time nie..heheheheh.... biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.