Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Petua hilangkan jeragat
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
cicak kubing
Fairy ..ko dok Bangi gak rupanya ...cam kenal je ko nih ... heheheh
aku wak facial kat Billion la ... tingkat 1 nama kedai Pusat Kecantikan Seri Mutiara ... kedai macam tersembunyi sikit ...sebelah Butik ..kalau tak silap la ... cuba la pegi sana ... mana tahu aku jumpa ko cara live kat sana .... baiiii see you
cicak kubing
eh boleh sgt kalau nak kenal wa ... mana tahu ... tapi ko kena la describe ko cam ner ...aku pon malu gek ... tak kisah la jumpa ke tak janji aku ni dah jadi kawan ko ...
ko dok kat Putrajaya .... rumah dia cantik2 la ... aku ingat nak gek dok situ tapi mahal la sewa dia ... (eh ko dok rumah banglo ker???) mesti la kannn kann...
cupid adryn
mmg dijamin berkesan lah .. cupid selalu buat .. kalo buat tetiap hari pun x per ... mungkin kalo jd kering tu ... kena wat seminggu sekalilah kot
Fairy
:))...fairy dok Putrajaya...tp selalu shopping dan makan2 kat sana...hmm kat billion rupanya...ok..klu terjumpa boleh lah kita berkenal2an yerk...
cupid adryn
jimatkan kos gitu ....
Fairy
Cicak ......isyk betul ke fairy panggil nama ni...tmpt apa yg awak pegi tu??? fairy sebenarnya mls nak pegi tmpt camni..dia syorkan mcm2..dah ler fairy jenis takut mencuba...muka fairy cuma ada mslh jeragat..baru nak jd agaknya sbb dulu time belajar takde pun..mak fairy yg bising..fairy ok aje.....
oshinara
betul tu cupid...

oshin pun penah try petua telur putih ngan tisu tu..

murah dan berkesan...

bila dah kering lepas tu tarik...white / black heads pun tertarik sekali....:)

cicak kubing
Fairy ...aku tak kisah ko panggil aku apa ... sebab mmg nama aku pon... aku buat facial kat Bangi ..pasal aku dok sini la .... kalau ko nak cuba aku boleh kasi no. telefon dan alamat kedai dia ..so amacam ok????
Fairy
ok weekend ni Fairy cuba...amboi hasta merandah diri plak....:) bertuah per org kulit tak cerah (tak semestinya hitam tau...) ni jeragat takde...
cupid adryn
apalah hasta nii ...

lg 1 petua ... guna putih telur ...
paling senang rendam tisu dlm putir telur then tekapkan kat muka .. dah kering tarik ler tisu tu

hastapronto
petua nih (rendam tisu dlm putih telur)..
boleh ke membantu menghilangkan kesanČ jerawat...?
takkan untuk hilangkan jeragat je...hasta tak de jeragat..
maklum le...org kulit gelap ni mana ada jeragat !!
kui..kui..kui..org kulit cerah je..mcm mat salleh tu..

:biggrin:

einnelhakita
assalamu'alaikum Fairy,

Petua Menghilangkan jeragat

Jika anda mengalami masalah jeragat ada cara untuk mengatasinya.
Sapukan kulit pisang berangan ke jeragat.
Biar 5 minit dan bersihkan muka dengan air bersih.

Fairy
Cicak dok bangi...eihh dekat ler kita...itu tempat fairy shopping tu...kat warta ke???
Boleh gak cuba...
cicak kubing
Fairy .. yg aku tahu pakai nouvouex visage pon boleh hilang ... pasal ape aku berani bagi tahu ko ..aku ade kawan yg ader masalah cam ko ..muka dia mmg ade jeragat sejak sekolah rendah lagi ... pas tu sekarang ni dia pakai NV tu yg dr Filipina ..ala yg Dr. Becky tu la (dlm iklan tv pon ader) ... muka dia sekang dah tak ade satu pon jeragat ...  mmg berkesan ... kalau ko nak cuba cuba la
Fairy
tak sakit ke??? seminggu berapa kali kena buat??
setahu fairy putih telur ni takleh buat selalu..takut kulit kering...
Fairy
QUOTE
Quote: from cicak kubing on 11:40 am on Mar. 21, 2002
Fairy .. yg aku tahu pakai nouvouex visage pon boleh hilang ... pasal ape aku berani bagi tahu ko ..aku ade kawan yg ader masalah cam ko ..muka dia mmg ade jeragat sejak sekolah rendah lagi ... pas tu sekarang ni dia pakai NV tu yg dr Filipina ..ala yg Dr. Becky tu la (dlm iklan tv pon ader) ... muka dia sekang dah tak ade satu pon jeragat ...  mmg berkesan ... kalau ko nak cuba cuba la

Thanks bgtau..tp fairy takutlah ngan produk NV tu sbb tgk member fairy pakai mcm nipis je kulit dia.....
fairy dah cuba pakai putih telur tu..hemm best jugak bila dia tanggal...ada tak sapa2 pernah pakai produk ollynn...nak tahu pengalaman diaorg ok tak???

hastapronto
QUOTE
Quote: from oshinara on 3:37 pm on Mar. 13, 2002
betul tu cupid...

oshin pun penah try petua telur putih ngan tisu tu..

murah dan berkesan...

bila dah kering lepas tu tarik...white / black heads pun tertarik sekali....:)


waaaa...ye ke..??
tak payah le beli pore pack yg mahal tuh...
ekekekeke..jimat-jimat...

:biggrin:

Fairy
QUOTE
Quote: from hastapronto on 12:23 pm on Mar. 13, 2002
laaa...
kalau tak kenal apa susah....
pi kedai buah-buahan tuh...
pas tu mintak kat tokei kedai tuh...
"tokei, kasik pisang berangan seikat !!"
ekekekeke...kan ke senang tuh..

:biggrin:

alah hasta....nanti kena tipu plak...kang bukan hilang jeragat bertambah jerawat plak...muka beb...ohh tidak....!

hastapronto
laaa...
kalau tak kenal apa susah....
pi kedai buah-buahan tuh...
pas tu mintak kat tokei kedai tuh...
"tokei, kasik pisang berangan seikat !!"
ekekekeke...kan ke senang tuh..

:biggrin:

cicak kubing
saudari Fairy ..wa ader member pakai produk olynn ..aku tengok sama jer ... tak de ape2 perubahan pon ... entah la mungkin depends pada kulit gek ... tapi kalau ko nak tahu lebih lanjut baik ko pi dekat tempat facial2 tuh ..aku pon ader jugak masalah kulit ..tapi jenis kulit berparut ..baru sekali aku buat ..hasil nya mmg nampak perubahan ..kulit muka jadi sekata dan cerah ... ni aku nak pegi lagi tempat dia ..aku nak wak facial kat sana ...(tempat ni yg melayu punyer tau ..bukan chinese) ... cuba la ...atau kalau ko tak nak cuba berani2 tanya kat farmasi ..biasanya ubat2 dia ok gek hasil dia ....cuba la .tak cuba tak tahu kannn
Fairy
Einnel pernah cuba tak???? alamak...fairy tak kenal ler pisang tu...slalunyer org kulit cerah mesti bermslh jeragat ni...
Fairy
Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Fairy nak minta petua utk hilangkan jeragat..klu kawan2 netters ada petua silalah bgtau yer...

Yashmak
Ishk tak lah..Fairy bukan org goment....keje ngan private tp dok ngan kwn2 keje goment....banglo tu tunggu ayah fairy jd datolah...ops lupa plak nak bgtau fairy tukar nick...yashmak
hydrocarbon
QUOTE(hastapronto @ Mar 14 2002, 10:17 AM)
petua nih (rendam tisu dlm putih telur)..
boleh ke membantu menghilangkan kesanČ jerawat...?
takkan untuk hilangkan jeragat je...hasta tak de jeragat..
maklum le...org kulit gelap ni mana ada jeragat !!
kui..kui..kui..org kulit cerah je..mcm mat salleh tu..<p>:biggrin:

telur putih ngn tissue tu..aku pernah try...
ok...hasil ygmembanggakan...cuma malas la nak buat tu sumer...
tp kalu skali buat..puas hati..
utk hasil lebih membanggakan...campurkan putih telur tu dgn air limau nipis..pastu tissue tu letak la berlapis2.setiap lapis tu lumurkan telur tu...pastu tgu sampai tissue tu kering..pastu bukak la..korang akan nampak...sumer..blackhead..whitehead..tercabut...dgn akar2 skali..hehehehhe
suri2010
try estana gold skincare. bagus utk masalah jeragat.
clia78
Makan supplement secukupnya eg vitamin C kalsium dll.. sbb mak aku nye jeragat yang amat tebal dan besar dipipi akibat kerja kebun pun bole 100% hilang. Skrg muka dia gebu gilerr...


PPENDAPATAN SURVEI USD4 - UTK 5-10 MINIT SETIAP SURVEI
meister
yg nak hilang parut jerawat,korang boleh guna kulit pisang.sapu 3 kali sehari..kalau malas sangat nk sapu,beli jer skin refinishing lotion...efeect dia lebih baik dari kulit pisang...apa yg penting 2 2 tu untuk hilangkan parut jerawat.
zack_macho
good.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.