Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Avanza
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
shinosuke nohara
salam warga mesra semua.....

nak tanya sikit pasal toyota avanza. saya ada sebijik avanza 1.3 manual...masa beli tu milege dah 140,000..tapi bila test drive memang sedap lagi la....cuma nak tanya sikit pasal absorber dia tu sikit...kalau langgar lubang kecik tu stering dan tayar rasa begegar semacam....perlu ke saya tukar absorber dan spring yang lebih kualiti untuk menjamin keselesaan?

satu lagi saya nak tanya...perlu ke saya tukar plug, minyak gear box, dan apa2 rasa yang perlu untuk meningkatkan kecekapan enjin avanza saya...

maklumat dari anda semua amatlah dihargai....tq blink.gif
evyrust
QUOTE(shinosuke nohara @ Oct 12 2011, 05:32 PM) *
salam warga mesra semua.....

nak tanya sikit pasal toyota avanza. saya ada sebijik avanza 1.3 manual...masa beli tu milege dah 140,000..tapi bila test drive memang sedap lagi la....cuma nak tanya sikit pasal absorber dia tu sikit...kalau langgar lubang kecik tu stering dan tayar rasa begegar semacam....perlu ke saya tukar absorber dan spring yang lebih kualiti untuk menjamin keselesaan?

satu lagi saya nak tanya...perlu ke saya tukar plug, minyak gear box, dan apa2 rasa yang perlu untuk meningkatkan kecekapan enjin avanza saya...

maklumat dari anda semua amatlah dihargai....tq blink.gif

shinosuke nohara
huhuhuhu....takde orang nak tolong....
30katz
ini memang masalah Avanza la..

Dari Kereta Baru, pun mcm tu la.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.