Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mee, Mihun Atau Kuetiau..
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
Pages: 1, 2, 3
InvisibleGurl
aku plg suka kuetiau... korang?
rummenigge
KTEOW GORENG TEPI PASAR TANI KG SUBANG... SETIAP PAGI AHAD TAK PENAH MISS..!
rummenigge
tapi mihun sup depan MSUA bukit damansara tiap2 jumaat best jugak..
rummenigge
kteow doli taiping dgn cawangan ttdi?


ok la.. sedap la tapi nk kata the best tak kot.. sedap tahap biasala.. takat B+ tu bole la..
Didiharaiss
kuetiau sup paling suka

kalau mee atau meehoon pulak tengokla time kalau dah terlalu lapar, ngap juga
InvisibleGurl
aku dh agak yus mmg suka bab2 mkn ni... hehe... tounge.gif
NoReeZ
suka char kuew tiaw kat pusat perbandaran (dekat bus stand) Jengka Pahang, marvelous!!!! good.gif
rummenigge
SATU KEMUSYKILAN PASAL CHAR KUEY TEOW (CKT).. KALU TENGOK CKT YG MELAYU BUAT, MACAM STAIL BASAH.. TAPI YG AKU BACA ORIGINAL RESEPI DIA CKT NI, KERING..?
domesticgoddessnot
takde preference. tapi kalau diajak mkn CKT, aku order CKT le. happy.gif so far paling sedap aku mkn CKT yg kat stadium manjung tu. tapi before that aku bedal nasi lemak dia dulu. biggrin.gif
InvisibleGurl
QUOTE(rummenigge @ Mar 8 2010, 09:40 AM) *
SATU KEMUSYKILAN PASAL CHAR KUEY TEOW (CKT).. KALU TENGOK CKT YG MELAYU BUAT, MACAM STAIL BASAH.. TAPI YG AKU BACA ORIGINAL RESEPI DIA CKT NI, KERING..?

tak sure.. aku ingatkan char kuey teow tu maknenye kuetiau basah..? ini teori memandai2 aku je..
mushrOom87
QUOTE(NoReeZ @ Mar 8 2010, 09:31 AM) *
sukar char kuew tiaw kat pusat perbandaran (dekat bus stand) Jengka Pahang, marvelous!!!! good.gif


kak norezz..
penah p jengka, pahang ke?

teringat nasi kerabu kat pasar malam jengka...
tapi xda dlm senarai la nak vote.. dry.gif
iznanaziz
QUOTE(rummenigge @ Mar 8 2010, 09:40 AM) *
SATU KEMUSYKILAN PASAL CHAR KUEY TEOW (CKT).. KALU TENGOK CKT YG MELAYU BUAT, MACAM STAIL BASAH.. TAPI YG AKU BACA ORIGINAL RESEPI DIA CKT NI, KERING..?

jd kesimpulannya?
iznanaziz
kalau aku, aku prefer mihun goreng.
kalau gi kedai mamak, aku suka order maggie goreng.
rummenigge
QUOTE(iznanaziz @ Mar 8 2010, 10:00 AM) *
QUOTE(rummenigge @ Mar 8 2010, 09:40 AM) *
SATU KEMUSYKILAN PASAL CHAR KUEY TEOW (CKT).. KALU TENGOK CKT YG MELAYU BUAT, MACAM STAIL BASAH.. TAPI YG AKU BACA ORIGINAL RESEPI DIA CKT NI, KERING..?

jd kesimpulannya?


itu isu nya.. orang yg tahu la sila bagi kesimpulan..
t-ReX
semua di atas
iznanaziz
QUOTE(rummenigge @ Mar 8 2010, 10:06 AM) *
QUOTE(iznanaziz @ Mar 8 2010, 10:00 AM) *
QUOTE(rummenigge @ Mar 8 2010, 09:40 AM) *
SATU KEMUSYKILAN PASAL CHAR KUEY TEOW (CKT).. KALU TENGOK CKT YG MELAYU BUAT, MACAM STAIL BASAH.. TAPI YG AKU BACA ORIGINAL RESEPI DIA CKT NI, KERING..?

jd kesimpulannya?


itu isu nya.. orang yg tahu la sila bagi kesimpulan..

betul tu. apa yg saya tahu, semua tu bersimpul2...hehehehe
zet
wah.. laparnyerr...
iznanaziz
QUOTE(zet @ Mar 8 2010, 10:42 AM) *
wah.. laparnyerr...

dh tentu tak makan lagi pagi niiiii
ashkaf
bihun sup
char koay teow
mee goreng basah
maggi goreng mamak

tapi paling peberet adalah wan tan mee biggrin.gif
InvisibleGurl
QUOTE(ashkaf @ Mar 8 2010, 11:30 AM) *
...paling peberet adalah wan tan mee biggrin.gif

itu mee paling berat bg asben aku.. mee "one tonne" katanye... happy.gif
iznanaziz
QUOTE(ashkaf @ Mar 8 2010, 11:30 AM) *
bihun sup
char koay teow
mee goreng basah
maggi goreng mamak

tapi paling peberet adalah wan tan mee biggrin.gif

selera kita sama la.
ashkaf
QUOTE(InvisibleGurl @ Mar 8 2010, 11:41 AM) *
QUOTE(ashkaf @ Mar 8 2010, 11:30 AM) *
...paling peberet adalah wan tan mee biggrin.gif

itu mee paling berat bg asben aku.. mee "one tonne" katanye... happy.gif


memang beratlah IG. makan wan tan mee sup satu mangkuk dah full perut ai. kena plak cili jeruk dia tu. ayam roasted. ufff... makan kat TCRS...(ni yg buat bakal gi redah k4 jap lagi nih) biggrin.gif
ctmunirah
kotiaw..

tidak akan sesekali makan mee kuning...
berapa tahun dah tak makan mee kuning..
sejak umur 7 8 tahun rasanya.. huhuh..
tak sedap..
fsyukri
aku suke kuetiu gak...dan ade kerang banyak2.
iznanaziz
QUOTE(fsyukri @ Mar 9 2010, 02:21 AM) *
aku suke kuetiu gak...dan ade kerang banyak2.

kerang tu la penyedapnya
InvisibleGurl


i'm drooling..
WhutTheHell?
QUOTE(InvisibleGurl @ Mar 8 2010, 08:49 AM) *
aku plg suka kuetiau... korang?

Well...
Yang penting makan sama siapa...
Kalau makan sorang2... surely semua pun tak sedap...
Kalau makan sorang2... then bertentangan pulak dengan gadis tak berapa cunh... bukan stakat tak sedap... bahkan menghilangkan selera makan...
... Ahahahahahhahahahahahahahaha...


p/s: Yet another null vote...
domesticgoddessnot
ya allah ya tuhanku, ko jodohkanlah whutthehell dgn gadis paling hodoh di dunia, tapi tinggi akhlaknya. aaminnnn.

maaf IG, ot.

~ahli persatuan org tak cun sedunia
MR.diNO
dulu aku tk mkn kuey tiaw nih..
tapi bila dpt rasa CKT masa kat penang dulu..
mcm sedap la pulak kan..
archie
aku suka bihun sup
ashkaf
first time gue dengar faktor gadis yg tak cun mempengaruhi rasa sesuatu masakan. biggrin.gif

dah tu macam mano eh kalau mak yg dah tua kerepot masak lauk-pauk sedap tu pastu kita ngadap plak mak yg tak cun bak sang gadis2 yg cun tu temankan kita makan? bakal kecik hati mak bila kita kata tak sedap la masakan mak nih coz mak tak cun...kihkihkihkihkihkih
nkarul

dulu i memang pilih
kuey tiau goreng


pastu rase berat badan macam nak bera je

i pilih kuey tiau sup..



JeD[i]-BoNGsU
mihun > kuey tiaw > mee kuning.
adelina
aku suka ckt...lagi2 yg kt sinun tu..
maaabeeeless!!
ζōđ qřǽe™
suka kuetiau....
biggrin.gif
mamameow
rindu mihun goreng arwah opah ai... cray.gif
sylar
tak suka

tak suka

tak suka....
azlynet
sy suka mee goreng basah & mihun goreng...
mee goreng mamak kurang minat tp klu mee meggi goreng mamak best juga... biggrin.gif

rummenigge
QUOTE(WhutTheHell? @ Mar 9 2010, 01:45 PM) *
QUOTE(InvisibleGurl @ Mar 8 2010, 08:49 AM) *
aku plg suka kuetiau... korang?

Well...
Yang penting makan sama siapa...
Kalau makan sorang2... surely semua pun tak sedap...
Kalau makan sorang2... then bertentangan pulak dengan gadis tak berapa cunh... bukan stakat tak sedap... bahkan menghilangkan selera makan...
... Ahahahahahhahahahahahahahaha...


p/s: Yet another null vote...



QUOTE(domesticgoddessnot @ Mar 9 2010, 01:51 PM) *
ya allah ya tuhanku, ko jodohkanlah whutthehell dgn gadis paling hodoh di dunia, tapi tinggi akhlaknya. aaminnnn.

maaf IG, ot.

~ahli persatuan org tak cun sedunia



isk... kalu dah ngadap makanan sedap... gadis cunh macam mana pun is not a factor anymore...
iznanaziz
QUOTE(azlynet @ Mar 9 2010, 11:40 PM) *
sy suka mee goreng basah & mihun goreng...
mee goreng mamak kurang minat tp klu mee meggi goreng mamak best juga... biggrin.gif

betul2. apasal mamak goreng sedap ek?
azlynet
QUOTE(iznanaziz @ Mar 10 2010, 12:58 PM) *
QUOTE(azlynet @ Mar 9 2010, 11:40 PM) *
sy suka mee goreng basah & mihun goreng...
mee goreng mamak kurang minat tp klu mee meggi goreng mamak best juga...

betul2. apasal mamak goreng sedap ek?


ntah, mkin sbb ada perisa tambahan kot, tak pun sbb skill mamak bila menggoreng...biggrin.gif

lengkuas_manis
rasanya plg suka kuayteow kot..dgn syarat kuayteow itu diCHARkan..hikhikhik..mksudnya char kuayteow lah.. laugh.gif

mee kurang minat kecuali kalo mee goreng mamak..mmg suka..hehe..

kalo bihun mmg plg tercorot lah dlm list LM..tp kalo bihun sup mmg layannnn..selain itu kurang minat.. biggrin.gif
InvisibleGurl
QUOTE(iznanaziz @ Mar 10 2010, 12:58 PM) *
QUOTE(azlynet @ Mar 9 2010, 11:40 PM) *
sy suka mee goreng basah & mihun goreng...
mee goreng mamak kurang minat tp klu mee meggi goreng mamak best juga... biggrin.gif

betul2. apasal mamak goreng sedap ek?

sebab dia taruk kaskas kut.. hehee..
isabella8303
sya suka mee kari..favourite tu..huhuhu...

tp sejak saya alert ttg pemakanan n kesihatan ni, saya prefer mihun..
samada yg bergoreng (basah) atau yg bersup.. huhuhu..

kalau mee goreng pulak, saya suka jugak
mee goreng basah, atau mee goreng mamak..

isabella8303
QUOTE(lengkuas_manis @ Mar 10 2010, 09:23 PM) *
rasanya plg suka kuayteow kot..dgn syarat kuayteow itu diCHARkan..hikhikhik..mksudnya char kuayteow lah.. laugh.gif

mee kurang minat kecuali kalo mee goreng mamak..mmg suka..hehe..

kalo bihun mmg plg tercorot lah dlm list LM..tp kalo bihun sup mmg layannnn..selain itu kurang minat.. biggrin.gif

hahahaha...
charkueyteow..erm..sedapnyer..
dulu sya tak makan tp sejak cuba kat sebuah gerai kat temerloh ni..
tukang masaknyer lelaki (hensem pulak tu)..sedap jugak dia masak..
sejak tu, saya suka..ehehehe..tp saya takderla makan selalu..

huhuhu..
isabella8303
QUOTE(InvisibleGurl @ Mar 10 2010, 10:52 PM) *
QUOTE(iznanaziz @ Mar 10 2010, 12:58 PM) *
QUOTE(azlynet @ Mar 9 2010, 11:40 PM) *
sy suka mee goreng basah & mihun goreng...
mee goreng mamak kurang minat tp klu mee meggi goreng mamak best juga... biggrin.gif

betul2. apasal mamak goreng sedap ek?

sebab dia taruk kaskas kut.. hehee..

kaskas tu haper? blink.gif
anie0409
suka char kuey teow...
paling suka..LAKSAM
anaxilea
QUOTE(isabella8303 @ Mar 11 2010, 03:49 PM) *
QUOTE(lengkuas_manis @ Mar 10 2010, 09:23 PM) *
rasanya plg suka kuayteow kot..dgn syarat kuayteow itu diCHARkan..hikhikhik..mksudnya char kuayteow lah.. laugh.gif

mee kurang minat kecuali kalo mee goreng mamak..mmg suka..hehe..

kalo bihun mmg plg tercorot lah dlm list LM..tp kalo bihun sup mmg layannnn..selain itu kurang minat.. biggrin.gif

hahahaha...
charkueyteow..erm..sedapnyer..
dulu sya tak makan tp sejak cuba kat sebuah gerai kat temerloh ni..
tukang masaknyer lelaki (hensem pulak tu)..sedap jugak dia masak..
sejak tu, saya suka..ehehehe..tp saya takderla makan selalu..

huhuhu..


ada char kuetiaw glamer kat taiping, makin besau kedai dia sekarang, tak ingat nama apa
mee mamak ni sedap, biasanya depa buh kari skit dah ada satu resepi tu depa boh peanut butter dan sos ikan nyum nyum
pernah makan mee mamak kat kuala kedah, punyela sedap sampai hampir2 tertinggal bas ehehehe....
anaxilea
QUOTE(anie0409 @ Mar 12 2010, 12:20 PM) *
suka char kuey teow...
paling suka..LAKSAM


laksam? suka sangat
dulu heran tengok orang kelantan makan laksam dengan tangan je tanpa sudu
lama2 ana pon terbiasa...
rummenigge
QUOTE(anaxilea @ Mar 18 2010, 08:08 PM) *
QUOTE(anie0409 @ Mar 12 2010, 12:20 PM) *
suka char kuey teow...
paling suka..LAKSAM


laksam? suka sangat
dulu heran tengok orang kelantan makan laksam dengan tangan je tanpa sudu
lama2 ana pon terbiasa...


ambo makan laksam pakai sudu blerbler (ala, sudu cendol tu..), makan laksa pakai tangan..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.